مسجد جامع دهلی در منطقه چاندنی چوک در شهر دهلی واقع شده است، مردم محلی شهر دهلی، این مسجد را به نام مسجد جهان نما می شناسند. گردشگران تور دهلی لازم است بدانند که ساخت این مسجد در سال 1644 میلادی به دستور شاه جهان آغاز و در سال 1656 پایان یافت. در ساخت این مسجد از معماری هندی و اسلامی الهام گرفته شده است. معماری بسیار زیبا و با شکوه این مسجد نظر گردشگران بسیاری را به خود جذب کرده است، برای ساخت این بنا ار ماسه و سنک مرمر نیز استفاده شده است. گرشگران تور هند لازم است بدانند که این مسجد دارای 3 ورودی شرقی، جنوبی و شمالی می باشد. ورودی شرقی این مسجد که شامل 35 پله بوده، مخصوص افراد مهم می باشد، ورودی شمالی دارای 39 پله و ورودی جنوبی دارای 33 پله می باشد، این دو ورودی مخصوص افراد عادی بوده است، دروازه شرقی بسیار عظیم بوده و ارتفاع بلندی دارد. بزرگ ترین مسجد هند دارای 3 گنبد زیبا از جنس سنگ مرمر با تزئینات طلایی می باشد. در داخل این مسجد اشیا بسیار ارزشمندی مانند قرآن خطی بر روی پوست گوزن وجود دارد که بازدید از آن خالی از لطف نیست.
گردشگران تور هند لازم است بدانند که در زمان برگزاری مراسم های مذهبی و عید های مسلمانان، افراد بسیاری به این مسجد آمده و مسجد بسیار شلوغ می شود.
بزرگ ترین مسجد هند در سال 1857 میلادی مورد تصرف سربازان بریتانیایی قرار گرفته است، در آن دوران دولت بریتانیا قصد تخریب این مسجد را داشت اما با اعتراض شدید مردم از تصمیم خود منصرف شد.
این مسجد در طول تاریخ بارها بازسازی شده است، در سال 1948 شخصی به نام میر عثمان 300 هزار روپیه برای بازسازی این مسجد اهدا کرد.
بزرگ ترین مسجد هند دارای بخش های مختلفی بوده که در ادامه به چند مورد آن اشاره خواهیم کرد:
- حیات: حیات اصلی این مسجد ظرفیتی بیش از 25000 نفر را دارا می باشد، در وسط این حیاط حوض بسیار بزرگی وجود دارد. کف حیاط این مسجد خط هایی کشیده شده است که جای نمازگزاران را مشخص می کند.
- سالن: سالن اصلی نماز این مسجد در داخل آن قرار گرفته است، این سالن 7 ورودی داشته و بسیار بزرگ می باشد. در داخل سالن نمازگزاران این مسجد کتیبه های بسیاری وجود دارد، گردشگران تور دهلی جالب است بدانند که بر روی برخی از این کتیبه ها نوشته هایی به زبان فارسی وجود دارد. این نوشته ها توسط شخصی به نام نور الله احمد در سال 1060 هجری بر روی این سنگ ها هک شده اند. بخش غربی سالن مسجد بسیار بزرگ بوده و شامل 260 ستون می باشد.
آدرس: هند، شهر دهلی نو، دهلی قدیم، منطقه چاندنی چوک، مسجد جامع دهلی
دسترسی: گردشگران تور لحظه آخری می توانند با استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی مانند مترو، اتوبوسو توک توک های هندی به این مسجد مراجعه کنند.
هزینه: بازدید از این مسجد رایگان بوده اما برای به همراه داشتن گوشی موبایل یا دوربین عکاسی لازم است در حدود 200 تا 300 روپیه بپردازید. همچنین بازدید از مناره شرقی 100 روپیه است.
ساعت بازدید: گردشگران می توانند از ساعت 6 صبح تا 6 بعد از ظهر از این مسجد بازدید کنند.