شهر تاریخی و باستانی ترمسوس (Termessos) با قدمت چند هزار ساله است که با فاصله 30 کیلومتری از شهر آنتالیا در قسمت شمال غربی آن قرار گرفته است. شهر ترمسوس در ارتفاع 1300 متری از سطح دریا و روی سکوی سنگی که بدون دخالت دست انسان و به صورت طبیعی بر روی کوه گولوک وجود دارد قرار گرفته است. این شهر تاریخی بر بالای کوه واقع شده و افراد برای دیدن و لذت بردن از این شهر باستانی باید بتوانند از این کوه بالا بروند و یکی از دلایلی که هنوز هم این شهر به خوبی حفاظت شده و تخریب نشده، موقعیت قرارگیری آن بر بلندای کوه میباشد. براى آنهایى که به طبیعت بکر و پیادهروى علاقه خاصی دارند این مکان دیدنی پیشنهاد مناسبی است. به گردشگران و توریستان آنتالیا پیشنهاد میکنیم حتما از این شهر تاریخی و زیبا دیدن کنند.
شهر ترمسوس ترکیه
شهر ترمسوس کشور ترکیه در ارتفاعات قرار دارد و اطراف آن انبوهی از جنگلهای کاج فرا گرفته است. برخی باستانشناسان معتقدند که وجود جنگلهای کاج، شهر ترمسوس را از بلایای طبیعی و سیلابها در امان نگه داشته است. در مرکز شهرترمسوس و میان صخره یک سالن آمفیتئاتر وجود دارد به علاوه یک تنگه عمیق، پارک ملى، مجموعه معبد و قبرستان نیز از دیگر بناهای به جامانده در شهر ترمسوس میباشد. ترمسوس سالیان پیش توسط یونانیان بنا شد.
این شهر تابع تمدن پیسیدیا بود و بیش از ۱۰۰۰ متر از سطح دریا ارتفاع دارد. به طور کاملتر اگر بخواهیم بگوییم، ترمسوس در قسمت جنوب غربی کوه سولوموس (گولوک) با ارتفاع 1665 و در رشته کوه توروس قرار دارد. جالب است بدانید که در ایلیاد هومر، چندین بار از ترمسوس نام برده شده است. شهر ترمسوس یک مکان باستانی و تاریخی میباشد و از جاهای دیدنی آنتالیا به شمار میآید. پارک کوهستانی و تحت حفاظت گولوک در طبیعت اطراف کوه گولوک قرار دارد.
در این پارک محافظت شده گونههای گیاهی و جانوری متنوعی به چشم میخورد. به طور کلی شهر باستانی ترمسوس به همراه جنگل اطراف آن، فضای بسیار آرامی و دنجی دارد و بازدید از آن تجربه منحصر به فردی برای شما رقم خواهد زد. در همان نزدیکى دهکده دزملتی به چشم میخورد که به عنوان مرکز اصلی بافت فرش مشهور است. این شهر با توجه به موقعیت قرارگیریاش به دست انسانها تخریب نشده ولیکن که طی این سالها بر اساس بارش زیاد باران و وزش بادهای سهمگین فرسایش چشمگیری کرده است.
سرگذشت شهر ترمسوس ترکیه
همانطور ک در بالا به آ« اشاره کرده بودیم ساکنان قدیم شهر ترمسوس پیسیدیایی بودند و با رومیان و یونانیان تفاوت داشتند. اولین ساکنان آن سولیمها (Solym) بودند که به این منطقه آمده و شهری را در میان دو قله ساختند و نام آن را ترمسوس گذاشتند. پیسیدیاییها مردمانی شجاع و دلیری و بسیار جنگجو بودند همین باعث شد شهر ترمسوس را در برابر زورگویی اسکندر مقدونی تسلیم نکنند. البته لازم به ذکر است که این شهر در ارتفاعات قرار گرفته و موقعیت طبیعت دور آن نیز جنگ را برای دشمنان سخت تر میکرد. با تلاش اهالی مردم شهر ترمسوس چندین سال قبل از میلاد مسیح، باعث شدند رومیان را راضی کنند که شهر ترمسوس مستقل است ولی با آنها متحد میباشند.
جاذبههای دیدنی داخل شهر ترمسوس ترکیه
شهر تاریخی و دیدنی ترمسوس دارای طبیعتی بکر و فضایی آرام میباشد که چشماندازهای آن واقعا خیرهکننده است. اگر در راس این شهر قرار بگیرید میتوانید مناظر اطراف را به بهترین شکل تماشا کنید و نهایت لذت را ببرید. بناهای تاریخی در این شهر وجود دارد که اغلب بازدیدکنندهها برای دیدن آنها به این شهر سفر میکنند. در ادامه به تعدادی از جاذبههای دیدنی داخل شهر ترمسوس ترکیه اشاره کردهایم. با ما همراه باشید.
آمفیتئاتر داخل شهر ترمسوس
برای نمونه آثار به جای مانده از قرن دوم میلادی در شهرتاریخی ترمسوس یک سالن بزرگ آمفی تئاتر به ظرفیت 4300 نفر مربوط به دوران حکومت هیلینیستیک است که بعدها در زمان حکم فرمانی رومیها مورد مرمت و بازسازی قرار گرفت. این بنا دارای پلههایی است که در قدیم مردم از آنها به عنوان صندلی استفاده میکردند و به تماشای نمایشها مینشستند. از بالای این آمفیتئاتر چشمانداز زیبایی میتوانید به دشتهای شهر ترمسوس داشته باشید. این سازه از لحاظ معماری به صورت یک نیم دایره طراحی شده و دو بخش بالایی و پایینی دارد. در بخش بالایی 8 ردیف صندلی و در بخش پایینی 16 ردیف صندلی ساخته شده است. سازههای تخریب شده باقی مانده از این شهر باستانی در دامنهی کوه امتداد یافتهاند و مسافرین تور آنتالیا از این جاذبه گردشگری فوق العاده بینظیر، هر ساله استقبال خوبی کردهاند. در میدان و صفحه نمایش این آمفیتئاتر 5 اتاق به چشم میخورد که محل نگهداری حیوانات وحشی بوده است. لازم به ذکر است که در فاصله 100 متری این آمفیتئاتر، بنای دیگری قابل مشاهده است که قدمت آن مربوط به قرن اول پیش از میلاد است. این بنا با بلوکهای سنگی مربعی شکل ساخته شده و سنگهای آن با ظربفترین کیفیت تراشیده شده است. این ساختمان حدودا تخریب شده است و تشخیص اینکه چند نفر گنجایش داشته است کمی سخت است، اما حدودا 700 نفر گنجایش دارد. طبق تاریخ از این ساختمان به عنوان ساختمان و محل تشکیل شورا استفاده میشد. در انتها اگر به دنبال قیمت تور آنتالیا هستید تا سفری هیجان انگیز را به آنتالیا تجربه کنید، می توانید در سایت لحظه آخر با مقایسه قیمت تورهای مختلف بهترین تور را برای خود رزرو نمایید.
معابد داخل شهر ترمسوس
شش معبد در پشت ساختمان آمفی تئاتر شهر ترمسوس به چشم میخورد که در اندازههای مختلفی ساخته شدهاند. این معابد با هنرمندی خاصی طراحی و ساخته شده که این نمایانگر ذوق و سلیقه مردم این شهر را نشان میدهد. به علاوه این 6 معبد، 4 معبد دیگر نیز در کنار سالن قرار دارد که نسبت به بقیه زیباتر و پرزرق ساخته شدهاند. روی یکی از این معابد که در ضلع جنوب غربی آمفیتئاتر واقع شده است، کتیبهای وجود دارد. روی این کتیبه اینگونه بیان کردهاند که این معبد محل پرستش آرتمیس (خدای رومیان) بوده است. در قسمت شرقی معبد آرتمیس، معبد دوریک دیده میشود که از بزرگترین معابد شهر ترمسوس به شمار میآید.
خانه رومی داخل شهر ترمسوس
یک خانه معمولی که به سبک رومیان ساخته شده است در این شهر به چشم میخورد. در بالای این خانه کتیبهای وجود دارد که در آن از صاحب خانه تقدیر و تشکر شده است. زیرا طبق اسناد بنیانگذار شهر ترمسوس صاحب این خانه بوده است. از نمای این خانه مشخص است که متعلق به فردی اشرافزاده بوده است.
قبرستانها داخل شهر ترمسوس
جز بخش شرقی این شهر در اطراف شهر ترمسوس قبرستانهایی به چشم میخورد که دارای مقبرههای سنگی بزرگی میباشد. برای نمونه یکی از این مقبرهها مربوط به سردار آلستاس(Alcetas) میباشد که با حکاکیهایی هنرمندانه و ظریف طراحی کردهاند. مقبره سردار آلستاس به دست شکارچیان گنج از بین رفته و تخریب شده است.
میدان اصلی داخل شهر ترمسوس
میدان اصلی شهر ترمسوس مکانی میباشد که ساختمانهای مهم این شهر در آن بنا شده است. اگر وارد این میدان شوید یک منطقه مسطح مقابل چشمان شما شکل میگیرد. داخل این منطقه بازار سر بازی روی بلوکهای سنگی بلند ساخته شده که در قسمت شمال غربی آن نیز 5 انبار آب بزرگ به چشم میخورد. در طرف شمال شرقی این بازار نیز ویرانههایی دیده میشود که گویی مربوط به یک بنا و سالن بدنسازی بوده است. این بازار کهن و تاریخی با ایوانهای سرپوشیده محاصره شده که قدمت آنها به زمانی برابر با 130 تا 150 سال قبل از میلاد برمیگردد. ساختمانی دو طبقه با یک حیاط و طاقچهها و تزئیناتی دیده میشود که حدودا قدمت آن به قرن اول پس از میلاد باز میگردد.
بهترین زمان برای بازدید از شهر ترمسوس ترکیه
شهر ترمسوس در ارتفاعات قرار دارد و برای تمام افرادی که علاقهمند به بناهای تاریخی و باستانی هستند بسیار جای جالبی است. برای بازدید از این شهر کهن باید قسمتی از راه در رشتهکوه پیادهروی کنید تا به شهر برسید و از نمای زیبای آن دیدن کنید. تمام فصول سال برای دیدن این شهر مناسب است اما بهتر است فصل زمستان را برای بازدید از این شهر انتخاب نکنید. زیرا در فصل زمستان بارش باران به بیشترین حالت خوش میرسد. این شهر زیبا برای بخاطر بناهای سنگی و تاریخی اگر در طوفان شدید قرار بگیرد امکان دارد تکه سنگی از بناها کده شود، پس بهتر است در این فصل به این شهر نروید. اگر هم برای بازدید میخواهید فصل زمستان را برای بازدید از این شهر انتخاب کنید بهتر است از قبل اوضاع هوا را در سامانه هواشناسی چک کنید.
دسترسی به شهر ترمسوس آنتالیا
اگر قصد دارید به شهر تاریخی و باستانی ترمسوس بروید باید از آنتالیا تاکسی دربست بگیرید که هزینه آن حدودا ۵۰ لیر میشود. البته لازم به ذکر است که میتوانید از اتوبوسهای مسیر کورکوتلی استفاده کنید که ۱۲ لیر هزینه دارد. از کورکوتلی تا شهر ترمسوس مسیر ۹ کیلومتری در پیش رو خواهید داشت که میتوانید پیاده یا با تاکسی طی کنید. برای بازدید از کل شهر باید زمان تقریبی 3 ساعت وقت بگذارید تا بتوانید تمام شهر را ببینید. بنابراین بهتر است از صبح برای دیدن این شهر بروید. اگر میخواهید با ماشین شخصی خود به سوی ترمسوس بروید، باید وارد جاده آنتالیا –دنیزلی بشوید. بعد از طی 25 کیلومتر، سمت چپ خود یک بردیگی را میبینید که آن راه به سمت جاده ترمسوس میرود. بعد از آنکه وارد این راه شوید باید 8 کیلومتر به راه خود ادامه دهید تا به شهر ترمسوس برسید.
سخن پایانی
به گردشگران و توریستانی که علاقهمند به بناهای تاریخی هستند، پیشنهاد میکنیم که حتما از شهر تاریخی ترمسوس دیدن کنند. امیدواریم این مطلب از سایت لحظه آخر برای شما مفید بوده باشد.