زبان مردم قشم

زمان مطالعه: 2 دقیقه
بروزرسانی: 1402/11/23
بازدید: 13696

استان هرمزگان نام یکی از استان های جنوبی ایران است، که در شمال تنگه هرمزگان قرار گرفته است.جزیره قشم یکی از جزایر استان هرمزگان که به عنوان بزرگترین جزیره ایران و بزرگترین جزیره غیر مستقل دنیا است، که سواحل آن برای بندر گاه مناسب است. علاوه بر جمعیت بومی و ساکن، جزیره قشم دارای جمعیت غیر بومی و مهاجر بسیاری است، که در بخش های مختلف از جمله تجارت، صنایع معادن، ارگان ها و دیگر بخش ها اشتغال دارند. زبان مردم قشم، مانند تمامی ساکن بنادر سواحل جنوب کشور فارسی است و برای تمامی گردشگران تور قشم که به این جزیره زیبا سفر می کنند قابل فهم است.

آنچه در ادامه مطلب خواهید خواند

  1. زبان مردم قشم چیست؟

مردم قشم

سفر به قشم، بزرگترین جزیره خلیج فارس!

زبان مردم قشم چیست؟

استان هرمزگان از جهت شمال با استان کرمان و از غرب با فارس و بوشهر، از شرق با سیستان و بلوچستان همسایه بوده و جنوب آن نیز خلیج فارس و دریای عمان ارتباط دارد.استان هرمزگان دارای سیزده شهرستان، بیست و سه شهر و دوهزارو صدو هفتاد دهستان و آبادی است که هر کدام از آن ها لحجه ها و گویش های متفاوتی دارند. زبان مردم قشم و لهجه های محلی و متدوال مردم این شهر و روستا تقریبا یکسان است، با این تفاوت که اهالی شهر قشم و درگهان، به سبب رفت و آمد با مردم میناب، بندر عباس و دیگر بنادر در مجاور، با لهجه نزدیک به بندر عباس و دیگربنادر مجاور، با لهجه نزدیک به بندر عباس، مینابی (بندری)، پلی (بندر پل خمیر) صحبت می کنند. در روستاهای اعماق جزیره به سبب مسافرت به شیخ نشینان و هندوستان به زبان و گویش های عربی هندی صحبت می کنند. گردشگران تور قشم جالب است بدانید، به طور کلی زبان مردم این جزیره آمیخته ای از زبان فارسی، بندری، هندی و انگلیسی است.مردم شهر قشم و روستاهای شمالی به تدریج با افراد غیر بومی به آن منطقه تغییر لهجه داده اند، میتوان نتیجه گرفت که زبان مردم هرمزگان به دلیل رفت وآمد و تماس با کشور های مختلف، بر زبان و لهجه مردم این جزیره تاثیر گذاشته است.

معرفی جزیره قشم - سفرنامه ای از جزیره دوست داشتنی قشم

سوالات متداول

نظرات کاربران

  • علی علی 1403/07/01
    1 نفر پسندیدند
    اچمی چه ربطی به فارس داره. من اچمی هستم اهل خنج جنوب استان فارس ولی نژادمون فارس نیست
  • محمود محمود 1403/07/01
    2 نفر پسندیدند
    بنده اهل قشم هستم. ما خودمان دو زبان داریم یکی عربی و دیگری جزیرتی یا همان بندری. ولی زنگبار و پرتغالی و انگلیسی نداریم. ما به زبان بومی صحبت میکنیم. فارسی و لاری یا همان اچمی هم در بین مهاجرين رواج دارد.
  • محمد محمد 1403/07/01
    1 نفر پسندیدند
    اگر شما بومی قشم هستید پس یک سفر از بندرلنگه تا کنگان و دیر در طول ساحل و مناطق پس کرانه ای بین مردم بومی بروید و ببینید بین خودشان به چه زبانی صحبت می کنند. به عربی صحبت می کنند مگر اینکه طرف مقابل غیربومی باشد و با او به بندری یا اچمی یا فارسی صحبت خواهند کرد اما خودشان عرب هستند
  • محمود محمود 1403/07/01
    1 نفر پسندیدند
    خير. اچمی با فارس بسیار متفاوت است. زبان اچمی کلمات و دستور زبان خاص خود را دارد و از نظر نژادی نیز اچمی ها کاملا از فارسها متمایز هستند. بنده خودم اچمی هستم. آداب و رسوم و فرهنگ و زبان ما با فارسها شباهتی ندارد حتی فارسی صحبت کردن برای اکثر ما سخت است.
  • احسان احسان 1403/06/20
    1 نفر پسندیدند
    اچمی ها یکی از گروههای بزرگ فارس هستند.
  • عبدالحمید عبدالحمید 1403/05/06
    5 نفر پسندیدند
    سلام. من بومی هستم. زبان ما جزیرتی است که ترکیبی از عربی و فارسی پهلوی است. دیگه هندی و زنگباری و اینها نداریم اینجا
  • لحظه آخر لحظه آخر 1403/05/07
    0 نفر پسندیدند
    درود بر شما دوست من. ممنونیم از اطلاعات مفیدتون
  • سعید سعید 1403/04/17
    3 نفر پسندیدند
    زبانشان فارسی نیست. زبان خاص خودشون دارن که برای ما قابل فهم نیست. عربی هم دارن
  • لحظه آخر لحظه آخر 1403/04/17
    3 نفر پسندیدند
    درود بر شما دوست من. زبان محلی مردم قشم، جزیرتی است که ترکیبی از گویش‌های ایرانی از جمله لارستان، بندری، مینابی، عربی و برخی از زبان‌های هندی، زنگبار و حبشی آفریقایی، انگلیسی و پرتغالی است
  • مهرداد مهرداد 1403/04/15
    1 نفر پسندیدند
    با سلام. در این منطقه زبان فارسی به طور بومی وجود ندارد. زبان فارسی مربوط به مناطق داخلی ایران است. مردم جزیره قشم به دو زبان صحبت می کنند. گروه اول اچمی ها هستند که به زبان جزیرتی که نزدیک زبان بندری است صحبت می کنند که شامل شهر قشم و روستاهای اطراف شهر های قشم و درگهان یعنی قسمت شرقی و شمالی جزیره است. و گروه دوم عرب های ایران هستند که بومی جزایر و مناطق ساحلی و فرا ساحلی هرمزگان هستند و علاوه بر برخی شهرستانهای غربی هرمزگان، در قسمتهای غربی و جنوبی جزیره به زبان مادری خود یعنی عربی خلیجی صحبت می کنند. این مردم از نژاد عرب خلیج می باشند که بومی جزایر و سواحل خلیج فارس هستند و آنگونه نیست که در متن آمده و به سبب مسافرت زبانشان عربی نشده بلکه عربی زبان مادری این مردم است.
  • محمد موسوی محمد موسوی 1403/01/02
    3 نفر پسندیدند
    یعنی چی که مانند بقیه ساکنین زبانشون فارسیه؟؟؟!!! بیشتر مناطق ساحلی جنوب به به زبان عربی صحبت می کنند.
  • یونس یونس 1403/01/05
    1 نفر پسندیدند
    عرب در سواحل شمالی خلیج فارس کم هست ،ما به عنوان بومی ساکن روستای جزیره با زبانی که گفته شد تکلم میکنیم ،ناگفته نماند دین ،لهجه،فرهنگ و رسوم و لباس سنتی و حتی پوشش برقعه اعراب جنوب وایرانیان بومی مناطق شمالی خلیج فارس شبیه هم دیگر است ،که به نظرم بر میگرده به حکومت 700ساله ملوک هرمز بر دو طرف خلیج فارس T

مجله گردشگری

مشاهده همه مقالات
امتیاز 4.6 از 5 | از 126 کاربر