دهلی

زمان مطالعه: 9 دقیقه
بروزرسانی: 1401/12/07
بازدید: 1709

دهلی دومین کلانشهر پرجمعیت کشور هند به شمار می‌آید و به عنوان قدیمی‌ترین شهر هند شناخته می‌شود. به طور کلی می‌توان گفت این شهر به دو قسمت قدیم و جدید تقسیم شده است و در آن شاهد جامعه سنتی و مدرن از اجتماع مذاهب و انواع مختلفی از فرهنگ‌ها و قومیت‌ها هستیم. دهلی قدیم دارای خیابان‌های تنگ و تاریک بوده و در هنگام گذر از این خیابان‌ها به وضوح بوی ادویه‌های هندی به مشام می‌رسد، اما در مقابل دهلی نو که در قسمت جنوبی دهلی قرار گرفته است، یک منطقه آرام و سرسبز بوده و خیابان‌های پهن و بلند را شامل می‌شود که در کنار این خیابان‌ها، خانه‌ها و عمارت‌های زیبایی قرار دارد.

دهلی

دهلی کجاست؟

شهر دهلی در بخش مرکزی نیمه شمالی کشور هند قرار گرفته است و در مجاورت ساحل غربی رود یامونا واقع شده و از سطح دریا حدود ۲۳۹ متر ارتفاع دارد. دهلی دارای مساحتی بالغ بر ۱۴۸۳ کیلومتر مربع است که در حدود ۷۰۰ کیلومتر از این مساحت را ناحیه شهری و در حدود ۷۴۳ کیلومتر مربع را ناحیه روستایی تشکیل می‌دهد. دهلی به عنوان یکی از بزرگترین کلان شهر‌های جهان شناخته می‌شود.

دهلی

جغرافیای دهلی

شهر دهلی از قسمت شرق با ایالتی به نام اوتارپرادشو از بخش غربی با ایالات هاریانا مرز مشترک دارد. به طور کلی می‌توان گفت شهر دهلی به سه بخش بزرگ جغرافیایی تقسیم می‌شود. این سه بخش شامل جلگه‌ای که از آن رودخانه یامونا گذر می‌کند، بخشی از نواحی کوهستانی و جلگه گنگ خواهد بود. زمین‌هایی که در اطراف رودخانه یامونا قرار گرفته‌اند جزو زمین‌های بسیار حاصلخیز شناخته می‌شود. این رودخانه تنها رودخانه‌ای است که از شهر دهلی گذر می‌کند.

سفر به شهر زیبای هند و تماشای عمارت های باستانی و زیبای این کشور

تاریخچه دهلی

در تاریخ کشور هند، شهر دهلی دارای اهمیت بسیار زیادی است. با توجه به منابعی که باستان‌شناسان کشف کرده‌اند در حدود ۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح به واسطه پانداواس ساخته شد. افراد بسیار زیادی ریشه نام شهر دهلی را در واژه فارسی به نام دهلیز جستجو می‌کنند، برخی دیگر از افراد بر این باور هستند که واژه دهلی در واقع نام راجا دهیلو است که از پادشاهان هند شناخته می‌شد. علاوه بر این بسیاری از ساکنان این شهر در حال حاضر به دهلی، دهلیتیس می‌گویند.

دهلی

آب و هوای دهلی در فصل‌های مختلف

بسیاری از افراد که به دنبال سفر به کشور هند و شهر دهلی هستند باید بهترین زمان سفر به دهلی را بدانند. در واقع با بررسی فصول مختلف سال در شهر دهلی می‌توانید با شرایط خود اقدام به انتخاب هر یک از فصول برای سفر کنید، علاوه بر این امکان سفر در بهترین فصل وجود دارد. هر یک از فصول شهر دهلی جذابیت‌های خاص خود را دارد.

بهار

در فصل بهار تمامی مردم شهر دهلی خود را برای آب و هوای بسیار مطبوع آماده می‌کنند. به طور کلی می‌توان گفت با شروع ماه فوریه تا اواخر ماه مارچ که مصادف می‌شود با نیمه های بهمن ماه تا پایان عید نوروز، فضای بسیار مناسب و آب و هوای مطبوع در شهر دهلی حاکم است. به بیان دیگر این فصل بین آب و هوای گرم تابستان و زمستان قرار گرفته است و منظره‌های بسیار زیبا و سرسبز را در شهر دهلی می‌توانیم ببینیم. این فصل یکی از دلچسب‌ترین ماه‌ها در شهر دهلی به شمار می‌آید. در فصل بهار به هر نقطه‌ای از شهر دهلی که نگاه کنید می‌توانید گل‌های رنگارنگ را ببینید که این گل‌ها باعث شده‌اند تا زیبایی شهر چندین برابر شود. 
در زمان صبح مه رقیقی شهر را فرا خواهد گرفت. بازار گل دهلی در فصل بهار در بهترین وضعیت خود قرار گرفته و در فصل بهار که به بازار می‌روید می‌توانید عطر و بوی گل‌های رنگارنگ را استشمام کنید. لازم به ذکر است که شب‌های شهر دهلی در فصل بهار بسیار خنک بوده و دمای شب‌های این شهر حدود ۲۰ تا ۲۵ درجه سلسیوس است. در واقع هوا برای تفریح و گشت و گذار‌های شبانه در دهلی بسیار مناسب خواهد بود.

دهلی

تابستان

در صورتی که برای بار اول به شهر دهلی سفر می‌کنید شاید با گرمای زیاد شهر مواجه شوید. در فصل تابستان دمای شهر دهلی حدود ۴۵ درجه سیلسیوس بوده و تحمل گرما در فصل تابستان بسیار سخت است. در اواخر ماه فروردین هوا در این شهر هنوز بهاری است اما به مرور زمان شاهد گرمای زیاد خواهیم بود. در صورتی که در فصل تابستان قصد سفر به شهر دهلی را دارید باید به این نکته توجه داشته باشید که در دهلی و در فصل تابستان نیز تفریحات و مناطق گردشگری بسیار مناسبی وجود دارد که می‌تواند نظر شما را جلب نماید. یکی از مهمترین تفریحاتی که در تابستان امکان استفاده از آن وجود دارد اسکی و برف بازی در مرکز ان سی آر است. 
علاوه بر این جشنواره میوه انبه نیز در فصل تابستان در شهر دهلی برگزار خواهد شد که می‌توانید در این فصل از جشنواره نیز نهایت لذت را ببرید. پارک‌های آبی متنوعی نیز در شهر دهلی وجود دارند که مقصد گردشگری مناسبی برای مسافران خواهند بود. در فصل تابستان در شهر دهلی می‌توانید اقدام به نوشیدن انواع آبمیوه‌های خنک کنید.

دهلی

پاییز

فصل پاییز به عنوان یکی از بهترین زمان‌های سفر به شهر دهلی شناخته می‌شود. در فصل پاییز شاهد بیشترین گردشگران در شهر دهلی هستیم، به دلیل اینکه در این فصل دمای هوا دچار افت می‌شود و دما از ۴۵ درجه سلسیوس به دمای ۲۸ تا ۳۰ درجه سلسیوس می‌رسد، بنابراین محیط شهر دهلی از نظر آب و هوا بسیار مناسب و مطبوع خواهد شد. 
آب و هوای فصل پاییز در این موقع سال بی‌نظیر است و هر گردشگری را می‌تواند به سوی خود جذب کند. با درنظر گرفتن اینکه هوا در فصل پاییز بسیار مناسب است پیشنهاد می‌کنیم تا در این فصل اقدام به دیدن مناظر و میراث شهر نمایید. می‌توانید در فصل پاییز به طبیعت رفته و قدم بزنید و از باغ وحش دهلی دیدن کنید. به طور کلی می‌توان گفت جاذبه‌های دهلی در پاییز شامل باغ وحش دهلی و پیاده‌روی در باغ‌های لودی است. 
بازار رنگارنگ و جذاب دهلی نیز یکی دیگر از جاذبه‌های فصل پاییز به شمار می‌آید. شما می‌توانید در پاییز تمامی نقاط شهر دهلی را ببینید و در جشنواره‌ای تحت عنوان جشن دیوالی که برگزار می‌شود شرکت کنید. جشنواره دیگری به نام دورگا پوجا نیز وجود دارد که از معروف‌ترین فستیوال‌های موجود در کشور هند است. علاوه بر تمامی موارد فوق بازدید از نمایشگاه و برخورداری از تخفیف‌های ویژه امکان‌پذیر خواهد بود.

دهلی

زمستان

در صورتیکه تحمل گرما را ندارید و ترجیح می‌دهید تا در هوای سرد به شهر دهلی سفر کنید باید در ماه‌های آذر تا بهمن ماه اقدام به مسافرت نمایید. دمای شهر دهلی در این ماه‌ها به پایین‌ترین حد خود خواهد رسید و در همین ماه شاهد بارش برف در رشته کوه‌های هیمالیا خواهیم بود. دمای هوا در ماه دی و بهمن به زیر ۲۰ درجه سلسیوس تا ۴ درجه سلسیوس خواهد رسید. 
در فصل زمستان به دلیل اینکه رفت و آمد و حمل و نقل بسیار دشوار است بنابراین بسیاری از جاذبه‌های شهر دهلی خلوت و عاری از گردشگر و مسافر خواهد بود. در زمان صبح شاهد یک مه صبحگاهی سنگین و غلیظی هستیم. پیشنهاد می‌شود اگر در فصل زمستان اقدام به سفر می‌کنید حتماً لباس گرم همراه داشته باشید. برخی از افراد فصل زمستان را به عنوان یکی از فصول بسیار مناسب برای سفر می‌دانند. 
در واقع در فصل زمستان بسیاری از مناطق دیدنی و اقامتی با قیمت‌های بسیار پایین‌تر به گردشگران ارائه خواهد شد. در این فصل می‌توانید از مناطق گردشگری بسیار زیادی دیدن کنید. برخی از این مناطق شامل آب انبار آگراسن کی بائولی است. علاوه بر این، دیدن قلعه قدیمی و گالری ملی هند نیز خالی از لطف نیست.

دهلی

جا‌های دیدنی دهلی

شهر دهلی حدود پنج هزار سال قدمت دارد و در حال حاضر یکی از قدیمی‌ترین شهر‌های دنیا به شمار می‌آید. در دهلی شاهد نمادی از تقابل دو جامعه سنتی و مدرن هستیم. در شهر دهلی بسیاری از مردم با قومیت‌ها و فرهنگ‌های مختلف در کنار یکدیگر اقدام به زندگی می‌کنند و همین موضوع باعث شده تا این شهر به عنوان یکی از شهر‌های گردشگری شناخته شود. وجود مکان‌های دیدنی و مساجد مختلفی که در این شهر قرار گرفته است باعث شده تا سالانه گردشگران زیادی به منظور بازدید از مناطق دیدنی و تاریخی این شهر به کشور هند سفر داشته باشند.

قلعه سرخ

قلعه سرخ به عنوان یکی از بزرگترین و بهترین جاذبه‌های گردشگری کشور هند و شهر دهلی شناخته می‌شود. معماری بسیار بی‌نظیر قلعه سرخ باعث شده تا این قلعه به عنوان یکی از مناطق دیدنی شهر دهلی معرفی شود. قلعه سرخ با معماری‌ای به خصوص، به صورت هشت ضلعی و دیواره‌هایی که از سنگ‌هایی با رنگ قرمز ساخته شده است تشکیل شده و به قلعه سرخ قلعه، لال نیز گفته می‌شود. 
در زبان محلی دهلی قلعه لال به معنی قلعه قرمز بوده و این موضوع به دلیل رنگ سنگ‌های قرمز رنگ بنا است. ساخت و احداث قلعه ۹ سال به طول انجامید و در سال ۱۶۴۸ این بنا تکمیل گشت. قلعه سرخ بخش‌های زیادی دارد که برخی از آن‌ها بخش‌ها شامل دروازه لاهور، دروازه دهلی، دیوان خاص و نقاره خانه است. نکته مهم و حائز اهمیت این بوده که در بخش دیوان خاص اشعار فارسی بر روی کتیبه‌ها به چشم می‌خورد.

دهلی

مسجد جامع دهلی

این مسجد به عنوان یکی از بزرگترین مسجد‌های کشور هند شناخته می‌شود و به عنوان یکی از شگفت انگیزترین و دیدنی‌ترین مناطق شهر دهلی معرفی می‌گردد. نکته بسیار مهم و حائز اهمیتی که در رابطه با مسجد شهر جامع دهلی وجود دارد این است که ۲۵ هزار نفر می‌تواند در حیاط مسجد به عبادت بپردازند. موضوع فوق نشان‌دهنده مساحت بسیار زیاد مسجد است. 
ساختن مسجد جامع دهلی حدود ۱۲ سال به طول انجامید و در سال ۱۶۵۶ ساخت آن به اتمام رسید. این مسجد از بخش‌های بسیار مختلف و متنوعی تشکیل شده است که از مهمترین آن‌ها می‌توان به دو مهراب باشکوه و دو مناره با ارتفاع ۴۰ متر اشاره کرد. در صورتی که بتوانید به بالای مناره بروید می‌توانید منظره بسیار باشکوه از شهر دهلی را ببینید. 
علاوه بر این در حال حاضر بر روی پله‌های خروجی مسجد انواع دکه‌ها و غذا فروشی‌های محلی وجود دارد و می‌توانید در زمان بازدید از مسجد جامع، از غذا‌های محلی شهر دهلی نیز استفاده کنید. مسجد در مجاورت قلعه سرخ قرار گرفته و سالانه تعداد بسیار زیادی از گردشگران و مسافران برای دیدن مسجد جامع باشکوه به شهر دهلی سفر می‌کنند. علاوه بر تمامی این موارد، در ساعت ۱۶ در مجاورت این مسجد می‌توانید انواع ورزش‌های محلی را ببینید. در شهر دهلی ورزشی شبیه به کشتی برگزار می‌شود که می‌توانید در زمان بازدید از مسجد جامع دهلی به تماشای این ورزش نیز بپردازید. این مسجد در روز عید فطر مملو از نمازگزاران می‌شود و یک منظره خیره‌کننده و تماشایی به وجود می‌آید.

دهلی

آرامگاه همایون

همایون به عنوان دومین پادشاه امپراتوری گورکانی در کشور هند شناخته می‌شود. در حال حاضر این آرامگاه که در کشور هند وجود دارد، یکی از شگفت انگیزترین جا‌های هند به شمار می‌آید. این آرامگاه در شهر دهلی واقع شده و به عنوان اولین باغ ایرانی ساخته شده در کشور هند نیز معرفی می‌شود. ساخت آن مربوط به قرن شانزدهم میلادی است. ذکر این نکته ضروری است که آرامگاه همایون به عنوان یکی از آرامگاه‌های ایرانی و بنا‌های تاریخی موجود در کشور هند شناخته می‌شود و در اکثر بنا‌های دوران گورکانی ویژگی‌های معماری کشور ایران نیز به چشم می‌خورد. این موضوع به دلیل این بود که همایون دومین پادشاه امپراتوری گورکانی، علاقه زیادی به معماری ایرانی داشت. علاوه بر این همسر همایون آرامگاهش را به سبک باغ‌های ایرانی ساخت. 
هزینه بازدید از این باغ ۵ دلار برای گردشگران خارجی بوده و کودکانی که زیر ۱۵ سال سن دارند، هزینه‌ای را بابت بازدید از این آرامگاه دریافت نمی‌کنند. ساعات بازدید نیز هر روز از طلوع آفتاب تا غروب آفتاب خواهد بود. لازم به ذکر است که بهترین زمان بازدید از این آرامگاه در زمان غروب آفتاب خواهد بود.

دهلی

درگاه حضرت نظام الدین اولیا

خواجه نظام الدین اولیا در سال‌های ۱۲۳۸ تا ۱۳۲۵ میلادی زندگی می‌کرد. در حال حاضر یکی از مهم‌ترین و دیدنی‌ترین مکان‌های کشور هندوستان و جاذبه‌های گردشگری که در نزدیکی آرامگاه همایون قراردارد معرفی می‌شود. این درگاه سالانه میزبان جمع بسیار زیادی از زائرین مسلمان و غیر مسلمان است. این مکان یک مکان بسیار معروف برای زیارت محسوب می‌شود که در طول سال یکبار برای نظام الدین اولیا مراسم یادبود برگزار می‌کنند. در آن مراسم هزاران مسلمان دور هم جمع خواهند شد.

قطب منار

یکی از برجسته‌ترین و معروف‌ترین آثار معماری کشور هند، قطب منار است که به دلیل ویژگی‌های خاصی که دارد به عنوان یکی از جا‌های دیدنی شهر دهلی شناخته می‌شود. این بنا به عنوان بزرگترین برج آجری در جهان شناخته شده که دارای ۷۲ متر ارتفاع است. در سال‌های گذشته به دلیل اتفاق‌های ناگوار مانند خودکشی از بالای این برج، امکان بازدید از داخل آن برای گردشگران در حال حاضر فراهم نیست. قطب منار به عنوان یکی از بهترین مناطق دیدنی شهر دهلی شناخته می‌شود که در سال ۱۱۹۳ بنا شد. برخی از افراد و باستان‌شناسان بر این باورند که این بنا به دلیل پیروزی مسلمانان در کشور هند بنا شده است. علاوه بر این برخی دیگر نیز دلیل ساخته شدن آن را دعوت مردم به برپایی نماز می‌دانند. این برج دارای پنج طبقه است که در هر یک از طبقات آن آیات قرآن و متون اسلامی دیده می‌شود. برای بازدید از این بنای تاریخی می‌توانید همه روزه از طلوع آفتاب تا غروب آفتاب اقدام به دیدن کنید.

دهلی

لوتوس

معبد لوتوس به منظور عبادت بهائیان در بخش جنوبی شهر دهلی تأسیس شد. در واقع هدف اصلی افتتاح معبد لوتوس این بود که تمامی افراد بدون در نظر گرفتن دین و نژاد بتوانند به صحبت با پروردگار خود بپردازند. همین موضوع باعث شده تا سالانه تعداد بسیار زیادی از مسافران و بازدید‌کنندگان اقدام به مراجعه به این معبد نمایند. 
یکی از مواردی که باعث معروفیت معبد لوتوس شده، طراحی بی‌نظیر آن است. در واقع طراحی معبد لوتوس مانند یک نیلوفر آبی بوده که باعث شده نظر بسیاری از گردشگران را به سمت این معبد جلب کند. وسعت معبد لوتوس ۹. ۷ هکتار است و به عنوان یک نماد از سبک معماری مدرن در کشور هند شناخته می‌شود. نکته بسیار مهم و حائز اهمیتی که باعث شده تا سالانه گردشگران ایرانی مسافرت داشته باشند این بوده که طراحی این معبد به واسطه شخصی به نام فریبرز صهبا انجام شده است. 
شخصی که از معماران متبحر ایرانی بوده و با الهام گرفتن از گل نیلوفر آبی اقدام به ساخت این بنای مقدس کرد. تمامی افراد و بازدید‌کنندگانی که به معبد لوتوس مراجعه می‌کنند در نگاه اول شیفته طراحی و سبک معماری آن خواهند شد. همانطور که در قسمت بالا نیز گفته شد این معبد مانند گل نیلوفر آبی طراحی شده و توانسته در زمینه طراحی موفقیت بسیار چشمگیری را کسب کند. 
معبد لوتوس از ۲۷ گلبرگ تشکیل می‌شود که این ۲۷ گلبرگ در سه ردیف ۹ تایی در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند. برای روشن شدن فضای درونی معبد از پنجره‌هایی که در قسمت بالایی گلبرگ به وجود آمده است استفاده می‌شود. در واقع پس از طلوع آفتاب، نور بر روی گلبرگ‌های نیلوفر آبی تابیده خواهد شد و از میان آن‌ها به درون فضای داخلی بنا نفوذ خواهد کرد.

دهلی

بنای یادبود مهاتما گاندی

این بنا که به راج گات نیز معروف است یکی از زیباترین بنا‌های موجود در شهر دهلی شناخته می‌شود. نکته بسیار مهم و حائز اهمیتی که در رابطه با بنای یادبود وجود دارد این است که این مکان در واقع همان جایی بوده که خاکستر گاندی نگهداری می‌شود. گاندی در تاریخ ۳۰ ژانویه ۱۹۴۸ ترور گشت و در آن زمان این شخص معروف ۷۹ سال سن داشت و روز ترور این شخصیت مهم، روز شهید نامگذاری شد. 
در تاریخ ۳۰ ژانویه مردم و تمامی مقامات مهم شهر در این محل گرد هم جمع می‌شوند تا به یاد آن روز و این شخصیت مهم مراسمی برگزار کنند و یاد آن را پاس بدارند. این بنا در شهر دهلی واقع شده و یک سکوی چهارگوش ساده است. در میان این سکوی چهارگوش یک سنگ مقبره ساده درست شده و در آن خاکستر، شخصیت مهمی نگهداری می‌شود.

دهلی

دروازه هند

این دروازه در واقعی یک بنای یادبود از دوران جنگ جهانی اول در کشور هندوستان به شمار می‌آید که در پایتخت کشور هندوستان قرار دارد و سمبلی از کشتگان سرباز‌های هندی به شمار می‌آید. دروازه هند از مهمترین جاذبه‌های توریستی شهر دهلی شناخته شده که اغلب گردشگران تصور می‌کنند که این دروازه در واقع دروازه قدیمی شهر دهلی است اما داستان تأسیس این دروازه به زمان جنگ جهانی اول باز می‌گردد. 
در زمان‌های گذشته و در حدود ۲۰۰ سال پیش بسیاری از شهر‌ها دارای دیوار و دروازه بودند که مردم برای رفت و آمد از شهر باید به واسطه این دروازه‌ها مورد بررسی قرار می‌گرفتند. ‌ایده اصلی ساخت دروازه هند زمانی اتفاق افتاد که انگلیسی‌ها پس از جنگ جهانی اول به دنبال ساخت و ساز یادبود‌های جنگی بودند. 
این کار در بسیاری از کشور‌ها و سرزمین‌های مستعمره انگلیس انجام شد. در همین راستا نیز دروازه هند تأسیس گشت که با هدف زنده نگه داشتن یاد و خاطره کشته‌های جنگ جهانی اول و به دلیل ادای احترام به آن‌ها بنا شد.

دروازه هند

آرامگاه صفدر جنگ

این آرامگاه به عنوان یکی از جا‌های تاریخی کشور هند و شهر دهلی نو معرفی می‌شود. آرامگاه با بنایی از ماسه و سنگ مرمر بنا شده است که در تاریخ ۱۷۵۴ به سبک معماری دوره گورکانی ساخته شد. نواب صفدر جنگ در واقع یکی از چهره‌های برجسته در دوران مغول و در سال‌های پایانی امپراتوری مغول به شمار می‌آید. علاوه بر این چندین مجموعه و عمارت به نام‌های جنگل محل و موتی محل در این مکان قرار دارد. لازم به ذکر است یک مدرسه مذهبی و یک کتابخانه نیز در این مجموعه تأسیس شده است.

بازار چاندنی چوک

بازار چاندنی چوک به عنوان یکی از بهترین مراکز خرید در شهر دهلی شناخته می‌شود که در منطقه بسیار شلوغ و پر رفت و آمد قرار دارد. نکته مهم و حائز اهمیت در رابطه با بازار چاندنی چوک این بوده که این بازار در حدود ۳۰۰ سال است و به عنوان یکی از مراکز اصلی خرید مردم شهر به حساب می‌آید. 
در این بازار بسیاری از بومیان این منطقه انواع و اقسام محصولات و مواد مورد نیاز شهروندان هندی را تأمین می‌کنند. به طور کلی می‌توان گفت که بازار در قرن هفدهم و به دستور امپراتور گورکانیان بنا شد. در آن زمان شاه جهان که به عنوان امپراتور گورکانی شناخته می‌شد این بازار را به دخترش بانو جهان آرا تقدیم نمود.

دهلی

قلعه تغلق آباد

این قلعه به عنوان یکی از جاذبه‌های توریستی شهر دهلی شناخته می‌شود که در سال ۱۳۲۱ میلادی بنا شد. طول این قلعه در حدود ۶. ۵ کیلومتر است و در دوران حکومت سلسله تغلق در یک منطقه مسکونی و تجاری بنا شد. غیاث الدین تغلق یکی از ترکان مسلمان بخش آسیای مرکزی بود که در سال ۷۲۰ هجری قمری توانست پادشاهی هند را در شهر دهلی پایه‌ریزی نماید. 
گردشگران زمانی که به محله تغلق آباد مسافرت می‌کنند شاهد استحکامات سنگی بسیار بی‌نظیری خواهد بود که با وجود گذشت سالیان بسیار زیاد هنوز هم پابرجا مانده است. در حال حاضر دیواره‌های قلعه در حدود ۱۰ تا ۱۵ متر ارتفاع دارد. در زمان‌های گذشته این قلعه تاریخی در حدود ۵۰ دروازه ورودی داشت اما در حال حاضر تنها ۱۳ دروازه آن قابل مشاهده است. یکی از مهمترین ویژگی‌های این قلعه داشتن مخازن آبی بوده که از طریق آب باران تأمین می‌شود و در حال حاضر نیز امکان دیدن بقایای بنای تاریخی وجود دارد.

دهلی

فرهنگ و آداب و رسوم مردم دهلی

شهر دهلی به عنوان پایتخت کشور هند شناخته می‌شود که از سرزمین‌های مشرق زمین است. به دلیل موقعیت جغرافیایی و قرارگیری شهر دهلی شاهد آداب و رسوم و سنت‌های کهن در این شهر هستیم. در واقع شهر دهلی یکی از شهر‌هایی بوده که فرهنگ و رسوم قدیمی خود را در حال حاضر نیز حفظ کرده است. از مهمترین آداب و رسوم مردم محلی می‌توان به نحوه سلام و علیک آن‌ها اشاره کرد که در هنگام خوشامدگویی و خداحافظی اقدام به نگه داشتن کف دست بر روی یکدیگر می‌کنند. 
مردم دهلی در زمان سلام کردن دستان خود را به زیر صورت نگه می‌دارند و آن‌ها را به هم می‌چسبانند، کمی خم می‌شوند و به نشانه ادب و احترام کلمه نامسکار را بیان می‌کنند. بسیاری از مردم دهلی بر این باورند که چسباندن دو دست به یکدیگر نشانه همرنگی و همفکری با فرد مقابل است.

دهلی

محله‌های دهلی

شهر دهلی دارای محله‌های بسیار جالب و شگفت‌انگیز است. محله‌های دهلی هر کدام دارای جاذبه‌های فرهنگی و تاریخی زیادی هستند و با گشت و‌گذار و بازدید از این محله‌ها می‌توانید به گنجینه‌های پنهان در دل آن‌ها پی ببرید. برخی از این محله‌ها شامل روستای هوز خس و محله شاهپور جات است. 
علاوه بر این از دیگر محله‌هایی که در شهر دهلی قرار دارد می‌توان به شهر قدیمی اشاره کرد. از معروف‌ترین و از مشهور‌ترین محله‌های دهلی می‌توان به majnu ka tilla نیز اشاره داشت که یکی از محله‌های بسیار بی‌نظیر در شهر دهلی معرفی می‌شود و در حاشیه رودخانه یامونا قرار گرفته است.

اماکن مذهبی دهلی

مکان‌های مذهبی بسیار زیادی در شهر دهلی وجود دارد که هر یک از آن‌ها دارای دین و آیین خاص به خود هستند. با بازدید از این اماکن مذهبی می‌توان فرصت بسیار مناسبی را برای آشنایی با انواع فرهنگ‌ها و مذاهب مختلف در دهلی پیدا کرد. از مهمترین اماکن مذهبی می‌توان به درگاه نظام الدین و معبد نیلوفر اشاره کرد. علاوه بر این قطب منار و گردواره از اماکن مذهبی بسیار مهم و حائز اهمیت شهر دهلی به شمار می‌آید. در شهر دهلی شاهد اماکن مذهبی زیادی هستیم که به عنوان مثال آشرام نیز یکی دیگر از اماکن مذهبی مهم این شهر شناخته می‌شود.

دهلی

تفریحات دهلی

شهر دهلی دارای اماکن تفریحی و تاریخی بسیار زیادی است. تفریحات دهلی بسیار متنوع بوده که همین موضوع باعث شده تا سالانه گردشگران زیادی به شهر دهلی برای مسافرت اقدام کنند. از مهم‌ترین تفریحات شهر دهلی می‌توان به قایق سواری و بازدید از معابد تاریخی اشاره کرد. در واقع به دلیل وجود معابد بسیار زیادی که در این شهر وجود دارد، مورد علاقه گردشگران خواهد بود. 
بنابراین بسیاری از افراد از این مکان‌ها به عنوان مکان‌های تفریحی نیز استفاده می‌کنند. علاوه بر این، گشت و‌گذار در باغ پنج حس می‌تواند یک مکان بسیار بی‌نظیر در شهر دهلی باشد. در واقع پنج حس به عنوان یکی از مکان‌های زیبا در شهر دهلی شناخته می‌شود که سالانه میزبان فستیوال‌ها و رویداد‌های بسیار زیادی است. علاوه بر این برای بسیاری از افراد که به شهر دهلی سفر می‌کنند خرید کردن یکی از تفریحات لذت بخش به شمار می‌آید و بر همین اساس می‌توانید از بازار‌های قدیمی و بازار خان و مرکز خرید سلگت سیتی واک استفاده کنید.

دهلی

سیستم‌های حمل و نقل دهلی

دهلی به عنوان پایتخت و یکی از شهر‌های معروف کشور هند شناخته می‌شود که سالانه گردشگران زیادی به این شهر مسافرت می‌کنند. به همین دلیل یکی از دغدغه‌های بسیاری از گردشگران، استفاده از وسایل حمل و نقل در این شهر است. در شهر دهلی زیرساخت‌های حمل و نقل بسیار مناسبی در نظر گرفته شده و گردشگران و مسافران می‌توانند از اتوبوس و خدمات سریع السیر فرودگاهی استفاده کنند. 
علاوه بر این اتوریکشا یکی دیگر از وسایل حمل و نقل شهر دهلی است که می‌توانید با هزینه پایین از آن‌ها استفاده کنید. تاکسی‌ها نیز نقش بسیار مهمی در سیستم‌های حمل و نقلی شهر ایفا می‌کند، به همین دلیل بیشترین کاربرد و استقبال را نیز دارند.

دهلی

فرودگاه‌های شهر دهلی

در صورتی که قصد سفر به شهر دهلی را داشته باشید باید از فرودگاه‌های مهم و بین‌المللی این شهر اطلاعات کافی کسب کنید. از مهمترین فرودگاه‌های شهر دهلی می‌توان به فرودگاه بین‌المللی ایندیرا گاندی اشاره کرد. این فرودگاه به عنوان یکی از مهم‌ترین فرودگاه‌های کشور هندوستان ساخته می‌شود. علاوه بر این، فرودگاه صفدر جونگ نیز در شهر دهلی قرار دارد که در سال ۱۹۳۰ تأسیس شد و به عنوان یکی از مهم‌ترین فرودگاه‌های اصلی شهر دهلی معرفی می‌شود.

دهلی

دانشگاه‌ های دهلی

از مهمترین دانشگاه‌های دهلی می‌توان به دانشگاه دهلی اشاره کرد. این دانشگاه دارای رتبه ۳۷۱ در بین دانشگاه‌های جهان بر اساس رنکینگ کیو اس است. در این دانشگاه انواع دانشکده‌های علوم اجتماعی، دانشکده هنر، دانشکده داروسازی، دانشکده الکترونیک، دانشکده بیوشیمی، دانشکده حقوق و بسیاری از دانشکده‌های دیگر وجود دارد. افراد بسیار معروفی مانند آمیتا پاچان و فخرالدین علی احمد که به عنوان رئیس جمهور سابق هندوستان شناخته می‌شود از تحصیل کرده‌های دانشگاه فوق به شمار می‌آیند. از دانشگاه‌های موجود در شهر دهلی که خدمات آموزشی بسیار مناسبی را به دانشجویان ارائه می‌دهند شامل دانشگاه هاهلند و دانشگاه تکنولوژی یونیورسیتی دهلی است.

دهلی

کلام پایانی
دهلی یکی از مهمترین شهر‌ها و پایتخت کشور هندوستان معرفی می‌شود که دارای جاذبه‌های گردشگری بسیار زیادی است. در واقع در صورتی که قصد سفر به شهر دهلی را دارید نیاز است تا اطلاعات مناسبی در رابطه با شرایط آب و هوایی در فصول مختلف داشته باشید. امکان سفر در فصل زمستان به شهر دهلی وجود دارد اما سرمای بسیار زیادی در این فصل حاکم است. از جاذبه‌های گردشگری دهلی نیز می‌توان به قلعه سرخ و مسجد جامع دهلی اشاره کرد.

تاکنون هیچ نظری ثبت نشده است

مجله گردشگری

مشاهده همه مقالات
امتیاز 3.7 از 5 | از 115 کاربر