طولانی‌ترین پل آبی جهان

📅 انتشار : 1400/05/17 📅 بروزرسانی : 1400/05/17 بازدید : 1312

اَبَر پل های زیادی در جهان وجود دارند که بیشتر آن ها، در کشورهای آسیایی، علی الخصوص کشور چین ساخته شده اند. این سازه های عظیم، چیزی فراتر از یک سازه یا شاهکار معماری هستند بلکه به عنوان یک دستاورد بزرگ جامعه بشری محسوب می شوند. در بسیاری از شهرها، این پل ها به عنوان یکی از اصلی ترین جاذبه های گردشگری تبدیل شده اند که همه ساله بازدیدکنندگان داخلی یا خارجی بسیاری را به خود جذب می کند. در ادامه این مقاله، به معرفی طویل و عظیم ترین پل آبی جهان می پردازیم پس با ما همراه باشید.

طولانی ترین پل آبی جهان در چین

پل بزرگ دانی یانگ کانشان، در کشور چین واقع شده که با ۱۶۴/۱ کیلومتر طول، طولانی‌ترین پل جهان به شمار می رود. این پل عظیم، در ژوئن سال ۲۰۱۱ افتتاح شد و از آن زمان تا به حال، عنوان طولانی ترین پل دنیا را در کتاب رکوردهای گینس، به خود اختصاص داده است. به واسطه این پل، دو شهر شانگ‌های و نانجینگ در کشور چین، به یکدیگر متصل میشوند.همچنین این پل، یک راه آهن است که خط سریع السیر پکن-شانگ‌های از آن عبور می‌کند.پل دانی یانگ کانشان،  بر روی رود یانگ تسه کیانگ، و به موازات آن قرار گرفته و از لبه‌ی شمالی دانی یانگ شروع‌ شده و در کانشان تمام می‌شود.ساخت این پل، حدودا ۴ سال به طول انجامید و از ۱۰۰۰۰نفر نیروی کار استفاده شد. سالیانه به طور متوسط، ۸۰ میلیون نفر از روی پل دانی یانگ عبور میکنند. در گذشته، این مسیر با اتومبیل حدود ۱۱ ساعت زمانبر بوده است اما امروزه با وجود این پل و قطار های پرسرعت آن، این زمان تنها به ۵ ساعت کاهش یافته است. افرادی که بخواهند از این پل عبور کنند، باید مجوز مخصوص برای عبور خود دریافت کنند و به ازای دریافت این مجوز، باید پول بپردازند.بر اساس تخمین های انجام شده، درآمد حاصل از دریافت عوارضی از خودروهای عبوری از این پل، سالانه حدود ۸۶ میلیون دلار خواهد بود که در حال حاضر حداقل یک سوم این درآمد صرف هزینه‌های نگهداری و  محافظت از پل خواهد شد. وسایل حمل و نقل عمومی نمی توانند از این پل عبور کنند بلکه تنها اتوبوس‌هایی که به وسیله یک شرکت خصوصی اداره می‌شود، حمل و نقل مسافران از روی پل را انجام می دهد.

 

طولانی ترین پل آبی جهان در چین

 

دلیل ساخت پل طولانی هنگ کنگ چیست؟

ساخت این پل، یکی از بزرگترین پروژه های ساخت و ساز چین، با هدف ایجاد منطقه خلیج بزرگ است. این منطقه، شامل هنگ‌کنگ، ماکائو و ۹ شهر دیگر در جنوب چین می‌شود که در حال حاضر حدود ۶۸ میلیون نفر در این مناطق سکونت دارند. یکی دیگر از دلایل مهم ساخت این پل عظیم، کوتاه تر کردن زمان سفر برای شهروندان چین بود زیرا تا قبل از ساخت این پل، ۱۱ ساعت رانندگی نیاز بود که با ساخت این پل، این زمان، به ۵ ساعت کاهش پیدا کرد.

ویژگی های پل آبی هنگ‌کنک

یکی از ویژگی های شگفت انگیز این پل این است که به گونه ای طراحی شده که در مقابل زلزله و طوفان مقاوم باشد و به این منظور، حدود ۴۰۰ هزار تن فولاد در آن به کار رفته است؛ با این میزان فولاد می‌توان ۶۰ برج ایفل ساخت! ۳۰ کیلومتر از مسیر این پل از روی آب در دریای جنوب در دلتای رودخانه پرل (مروارید) عبور می کند که ۷ کیلومتر آن، مسیر تونلی است که در زیر آب ساخته شده که این مسیر به وسیله دو جزیره مصنوعی به پل متصل شده است.قبل از ساخت این پل، استفاده از ستون های بتنی دایره ای یا مربعی توپر ۲۴ اینچی یا کمتر، به عنوان استاندارد پل سازی شناخته می شد اما در این پل برای اولین بار از ستون های بتنی پیش استوانه توخالی با قطر ۵۴ اینچ استفاده شد که از حالت عادی بزرگتر و قوی تر بودند. در نتیجه تعداد کمتری از این ستون ها در این پل استفاده شد که این کار، منجر به کاهش هزینه ها نیز پی شد. 

هزینه ساخت طولانی‌ترین پل آبی جهان

حدود ۸.۵ میلیارد دلار آمریکا، برای این پروژه عظیم هزینه شد به طوری که از سال ۲۰۰۰میلادی تا به اکنون، این پل، بزرگترین پروژه ساختمانی در چین به حساب می آید.

گزارش مشکل
تا کنون هیچ نظری ثبت نشده است
امتیاز 5 از 5 | از 100 کاربران به طولانی‌ترین پل آبی جهان