کلیسای ناجی خون ریخته شده

زمان مطالعه: 3 دقیقه
بروزرسانی: 1402/04/07
بازدید: 1502

کلیسای نجات‌دهنده خون‌ریخته سنت پترزبورگ یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های شهر سنت پترزبورگ است. این مکان تاریخی به نام "کلیسای خون‌ریخته" یا "کلیسای قیام مسیح" هم شناخته می‌شود. راهنمایان گردشگری بیشتر از نام "کلیسای خون‌ریخته" برای این مکان استفاده می‌کنند. ساخت این کلیسا در سال ۱۸۸۳ بر اساس دستور الکساندر سوم آغاز شد و به عنوان یک یادبود برای پدرش، تزار الکساندر دوم، در محلی که او در آن ترور شده بود، ساخته شد. تزار الکساندر دوم همان فردی بود که در سال ۱۸۶۱ قانون منع برده‌داری را در روسیه تصویب کرد. پیشرفت کار احداث کلیسا کمی کند بود و در نهایت در سال ۱۹۰۷ در دوران نیکلاس دوم به پایان رسید. هزینه ساخت این کلیسا به طور کامل توسط خانواده سلطنتی و با حمایت چند سرمایه‌دار خصوصی تامین شد.

کلیسای ناجی خون ریخته شده

آشنایی با کلیسای ناجی در خون

معماری کلیسای نجات‌دهنده خون‌ریخته با سایر بناهای سنت پترزبورگ تفاوت دارد. در حالی که معماری شهر به طور کلی در سبک باروک و نئوکلاسیک است، معماری این کلیسا به طور کامل سبک روسی قرون وسطی را نشان می‌دهد. شاید سبک معماری و نقش‌های این کلیسا شما را بیشتر به یاد مسکو و کلیسای سنت باسیل تعبیر کند تا چیز دیگری. کلیسای نجات‌دهنده خون‌ریخته دارای ۷۵۰۰ مترمربع موزاییک است که پس از کلیسای جامع سنت لوئیس با ۷۷۰۰ مترمربع، بیشترین میزان موزاییک را در جهان دارد. ورودی کلیسا توسط بزرگترین معماران روس آن زمان، ویکتور واسنتسف، میخائیل نستروف و میخائیل وروبل طراحی شد. این سه نفر حتی از معمار اصلی کلیسا، آلفرد الکساندرویچ، مشهور‌تر بودند. دیوارها و سقف داخلی کلیسا کاملا با استفاده از موزاییک‌های فوق‌العاده زیبا پوشیده شده‌اند. تصاویر اصلی روی موزاییک‌ها با جزئیات و پیچیدگی‌های بصری دیدنی از کتاب مقدس تقلید شده‌اند.

همین الان به روسیه سفر کن

در طول انقلاب ۱۹۱۷ در روسیه، کلیسا تحت تاثیرات بسیاری قرار گرفت و نمای داخلی آن شدیدا آسیب دید. دولت شوروی در اوایل سال ۱۹۳۰ کلیسا را بسته و تعطیل کرد. در طول جنگ جهانی دوم و در دوران تلخ "محاصره سنت پترزبورگ" توسط ارتش نازی آلمان، این کلیسا به عنوان محلی برای جمع‌آوری جسد کسانی که در جنگ یا از دست گرسنگی و بیماری جان خود را از دست داده بودند، استفاده می‌شد. در تیرماه سال ۱۹۷۰، مدیریت کلیسای نجات‌دهنده خون‌ریخته به کلیسای جامع سنت ایزاک واگذار شد و فرآیند بازسازی آن آغاز شد. پس از ۲۷ سال بازسازی، در ماه اوت سال ۱۹۹۷، این کلیسا مجددا بازگشایی شد، اما به عنوان محلی برای تماشای موزاییک‌های زیبا و مجموعه‌ای از آثار هنری، نه به عنوان مکانی برای عبادت. کلیسای نجات‌دهنده خون‌ریخته به یک موزه از موزاییک‌های زیبا تبدیل شده است.

چرا به بازدید کلیسای ناجی خون برویم؟

این کلیسا از نمادهای بارز شهر سنت پترزبورگ به حساب می‌آید و یکی از محبوب‌ترین و پربازدیدترین جاذبه‌های این شهر استد. معماری این کلیسا در داخل و خارج آن بسیار زیبا و خیره‌کننده است. این کلیسا دارای بزرگ‌ترین مجموعه موزاییکی در کشور روسیه و یکی از بزرگترین مجموعه‌های موزاییکی در جهان است.

چرا به بازدید کلیسای ناجی خون برویم؟

تاریخچه و ساخت کلیسای ناجی در خون

در تاریخ ۱۳ مارس سال ۱۸۸۱ میلادی، در زمانی که الکساندر دوم، فرمانروای روسیه، با کالسکه اش در کنار کانال گریبایدوف عبور می‌کرد، ناگاهی یک نارنجک در کنار کالسکه سلطنتی منفجر شد. این انفجار تنها باعث شد الکساندر دوم از کالسکه خود بیرون پرتاب شود ولی آسیبی ندید. در همان لحظه، یک نارنجک دیگر توسط یکی از مخالفانش به سمت او پرتاب شد و باعث آسیب جدی و خونریزی در تزار روسیه شد. اطرافیان الکساندر دوم او را که زخمی شده و به شدت خونریزی دارد، به قصر زمستانی در سنت پترزبورگ منتقل کردند و ساعاتی بعد او درگذشت. مدتی پس از آن که الکساندر سوم به قدرت رسید و به عنوان جانشین پدرش بر تخت امپراتوری قرار گرفت، تصمیم گرفت یک کلیسای منحصر به فرد را به یاد پدرش که از دست رفته بود بنا کند. تا طراحی و ساخت کلیسای مورد نظر به انجام برسد، مدت زمان کوتاهی یک مقبره موقت در محل حمله قبلی به تزار ایجاد شد. ساخت کلیسای ناجی در خون در همان نقطه و در سال ۱۸۸۳ میلادی آغاز شد و در سال ۱۹۰۷ به اتمام رسید. جالب است بدانید هزینه ساخت این کلیسا حدود ۴،۵۰۰،۰۰۰ روبل روسیه بود که خانواده سلطنتی آن را تامین کرد. یکی از نکات جالب درباره ساخت کلیسای ناجی در خون این است که این کلیسا در همان نقطه‌ای که حمله اتفاق افتاده بود ساخته شد. به همین دلیل، تصمیم گرفته شد قدری از عرض کانال گریبایدوف را در آن ناحیه کاهش داده و به کلیسا اختصاص دهند تا محل حمله در بخش محراب قرار گیرد. علاوه بر این، یک مقبره بسیار زیبا و گرانبها برای الکساندر دوم در انتهای کلیسا ساخته شد که بر روی محراب قرار گرفت. تزئینات خاص و رنگارنگ مقبره این کلیسا با استفاده از انواع سنگ‌ها، آن را در میان کلیسا و روی کف ساختمان بنا شده است.

معماری کلیسای ناجی خون سن پترزبورگ

یکی از ویژگی‌های برجسته کلیسای ناجی در خون، سبک معماری منحصر به فرد آن است. در حالی که بیشتر کلیساها و ساختمان‌های شهر سنت پترزبورگ به سبک باروک و نئوکلاسیک ساخته شده‌اند، الکساندر سوم تصمیم گرفت که برای کلیسای یادبود پدرش از یک سبک معماری منحصر به فرد به نام "ملی‌گرایی رومانتیک" استفاده کند. تزار و آرکمایندریت ایگناتی (Archimandrite Ignaty)، که از معماران سلطنتی بود، به دنبال یافتن یک معمار برای طراحی و ساخت کلیسا بودند و تعداد زیادی از طرح‌ها را رد کردند. در نهایت، کار به طراحی توسط معماری به نام آلفرد پارلند (Alfred Parland) سپرده شد. با این حال، ایگناتی که قدرت بیشتری داشت، کنترل طراحی کلیسا را در دست گرفت و برای این منظور از کلیساهای مشهور قرن شانزدهمی مانند کلیسای سنت باسیل در مسکو و کلیسای ول  الگو برداری کرد.

معماری کلیسای ناجی خون سن پترزبورگ

جزئیات هنری کلیسای ناجی در خون

وقتی به داخل کلیسای ناجی در خون سنت پترزبورگ وارد می‌شوید، با یک آرایش بی‌نظیر از تصاویر و جزئیات هنری روبه‌رو می‌شوید که توسط هنرمندان برجسته و با برتری و مهارت خلق شده‌اند. این تصاویر و نقوش که بر روی در و دیوارهای کلیسا قرار دارند، از داستان‌ها و روایات کتاب مقدس الهام گرفته شده‌اند و هر تصویر با قابی منحصر به فرد از گل و برگ‌هایی از سایر بخش‌ها جدا شده است. این نقاشی‌ها با استفاده از سبک‌های مختلف طراحی شده‌اند و در این بین، سبک نقاشی مدرن و نقاشی چهره‌نگاری سنتی بیزانسی به طور واضح دیده می‌شوند. برای ساخت و تزئین بخش‌های داخلی کلیسا، از سنگ آهک ایتالیایی و نیز از سنگ‌های نیمه قیمتی چون توپاز، لازوریت، یشم سبز، کوارتز و غیره استفاده شده است. یکی از بخش‌های بارز کلیسای ناجی در خون، مقبره الکساندر دوم است که توسط چهار ستون مستطیلی حفاظت می‌شود. این ستون‌ها در بالای خود به صورت سنگی حفاظتی با حکاکی‌های زیبا متصل شده‌اند و روی آن‌ها تصاویری از حامی قدیس خانواده سلطنتی رومانوف قرار دارد. خود ستون‌ها نیز با زینت‌ها و نقوش سنگی مزین شده‌اند و روی آن‌ها سنگ‌های یشم سبز دیده می‌شود. در بخش خارجی کلیسا، بیست تابلوی گرانیتی وجود دارد که به طور خاص رویدادها و دستاوردهای الکساندر دوم را به تصویر می‌کشند.

جزئیات هنری کلیسای ناجی در خون

راهنمای بازدید از کلیسای ناجی در خون

همانطور که از ابتدا اشاره شد، کلیسای ناجی در خون در قلب شهر سنت پترزبورگ واقع شده است و بنابراین به راحتی قابل دسترسی است. بسته به مکان اقامت خود در شهر، می‌توانید از وسایل نقلیه مختلف مانند مترو، تراموا، اتوبوس و تاکسی برای دستیابی به این کلیسای شگفت‌انگیز استفاده کنید.

  1. ساعات بازدید
  • همه روزه به استثنای چهارشنبه‌ها: 10:30 - 18:00
  • بازدید عصری در تابستان: 18:00 - 22:30

لطفا توجه داشته باشید که کلیسای ناجی در خون هر چهارشنبه تعطیل است و ورود به کلیسا تا ساعت 17:30 ممکن است.

  1. هزینه‌های بازدید
  • بزرگسالان: 350 روبل روسیه
  • کودکان: 100 روبل روسیه
  • راهنمای صوتی: 200 روبل روسیه
  • بازدید عصری (فقط در روزهای تابستان): 400 روبل روسیه

راهنمای صوتی کلیسا در زبان‌های روسی، انگلیسی، فرانسوی، آلمانی، ایتالیایی و اسپانیایی در اختیار شما قرار می‌دهد.

  1. آدرس: روسیه، سنت پترزبورگ، دیوار کانال گریبایدوف 2

راهنمای بازدید از کلیسای ناجی در خون

سخن پایانی

کلیسای ناجی در خون یک شاهکار معماری در قلب شهر سنت پترزبورگ است. این کلیسا با استفاده از سبک معماری ملی گرایی رومانتیک، بین ساختمان‌های باروک و نئوکلاسیک شهر متمایز است. با ورود به داخل کلیسا، انبوهی از تصاویر و نقاشی‌های زیبا با جزئیات فراوان در مقابلتان قرار می‌گیرند که با هنر و صنعت بی‌نظیر خود، تمامی کاربردیت خود را ابراز می‌کنند. سبک نقاشی مدرن و چهره‌نگاری سنتی بیزانسی در تصاویر بر روی دیوارها و درها مشخص است. استفاده از سنگ‌های آهک ایتالیایی و سنگ‌های نیمه قیمتی در تزئینات داخلی، به همراه مقبره الکساندر دوم با ستون‌های حفاظتی و تصاویر حامیان قدیس، زیبایی و جلال این کلیسا را تکمیل می‌کنند. در کنار این‌ها، صفحات گرانیتی بیرون کلیسا نیز به طور واضح رویدادها و دستاوردهای الکساندر دوم را نمایش می‌دهند. بازدید از این شاهکار هنری، تجربه‌ای فراموش نشدنی از هنر و فرهنگ روسیه را به ما هدیه می‌دهد.

تاکنون هیچ نظری ثبت نشده است

مجله گردشگری

مشاهده همه مقالات
امتیاز 3.8 از 5 | از 100 کاربر