موزه دوران اسلامی

زمان مطالعه: 3 دقیقه
بروزرسانی: 1403/06/11
بازدید: 2984

موزه دوران اسلامی یکی دیگر از بناهای دیدنی در خیابان سی تیر می باشد، که در سال 1375 در مجموعه موزه ملی آغاز به کار کرد. پلان ساختمان موزه دوران اسلامی از معماری کاخ ساسانی بیشاپور الهام گرفته شده و به صورت چلیپایی هشت ضلعی با مساحتی برابر با 4000 متر مربع می باشد.

ساختمان این موزه دارای سه طبقه است، که طبقات دوم و سوم آن با هفت تالار به نمایش آثار تاریخی دوران پس از اسلام در ایران اختصاص یافته است. در طبقه دوم سه تالار قرآن، تالار صفوی و تالار قاجار وجود دارد. طبقه سوم نیز به تالارهای صدر اسلام، سلجوقی و ایلخانی اختصاص یافته است. در موزه دوران اسلامی حدود 1500 شی تاریخی وجود دارد، که در 170 ویترین گنجانده شده است.

 

 

ساخت این موزه از سال 1323 آغاز شده و در سال 1329 به پایان رسیده است. موزه دوران اسلامی از بخش های مختلفی تشکیل شده، که هر قسمت مختص دوره های مختلف تاریخی می باشد. ممکن است در بدو ورود به این موزه به شما گفته شود ابتدا از طبقه دوم دیدن کنید، تعجب نکنید، این به خاطر ترتیب چیدمان و جانمایی آثار طبق دوره های تاریخی می باشد.

در موزه دوران اسلامی بخش وسیعی به قرآن ها و نسخ خطی اختصاص دارد، که می توانید قرآن های طلا کاری شده با خطوط کوفی صدر اسلام را در این بخش مشاهده کنید. در بخشی دیگر نیز کتیبه هایی غنی از آثار خطی و یا قرآن و احادیث که به صورت کتیبه و یا محراب می باشد، شاهد هستیم.

 

 

طبقه اول موزه دوران اسلامی

روبروی ورودی طبقه اول، تالار قرآن واقع شده است. به سمت راست که نگاه کنید، می توانید تالار تیموری و پس از آن به ترتیب سه تالار دیگر وسیع که به دوران طلایی صفوی تعلق دارد، را مشاهده کنید. پس از آن می توانید از تالار انتهایی این چلیپا وارد بخش قاجار شوید، که تا سه تالار بعد آن نیز مربوط به دوره قاجار می باشد. در این بخش می توانید نمونه هایی از پارچه ها، اسطرلاب، ظروف شیشه ها، کتیبه ها، نقاشی های مینیاتور، صندوق های پاپیه ماشه، فرش، آئینه، شمشیرها و تمامی اشیایی که مربوط به این دوره ها باشد را از نزدیک ببینید. این آثار در کاوش های باستان شناسی مختلف در اقصی نقاط ایران به دست آمده و در این موزه گنجانده شده است.

 

 

طبقه دوم موزه دوران اسلامی

ورود به طبقه دوم به همراه نقاشی قهوه خانه ای بسیار بزرگ در مسیر آن شما را دعوت به بازدید از این طبقه می کند. در این طبقه شاهد آثار قدیمی تری می باشید. پس از ورود به سمت راست که می روید وارد بخش آثار مربوط به صدر اسلام می شوید. پس از عبور از دو سالن وارد تالار مربوط به دوره سلجوقی خواهید شد. پس از این تالارها به سه تالار مربوط به دوره ایلخانی می رسید. اگر این مسیر را طبق گفته مسئولان موزه به ترتیب رعایت کنید، می توانید آثار صدر اسلام تا قاجاریه را به ترتیب ببینید.

 

 

موزه دوران اسلامی در اول تیر ماه 1385 در مقطعی 9 ساله با هدف اصلاح و تکمیل تاسیسات، گسترش برخی فضاها و همچنین بازنگری در چگونگی نمایش آثار تعطیل شد و مجددا در 7 شهریور 1394 بازگشایی شد.

برای بازدید از موزه دوران اسلامی باید به آدرس خیابان امام خمینی، خیابان سی تیر، موزه ملی ایران که در مجاورت موزه ایران باستان واقع شده، مراجعه کنید. ساعات کاری موزه دوران اسلامی در شش ماه اول سال از ساعت 9 الی 19 و در شش ماه دوم سال از ساعت 8 الی 17 می باشد. موزه ملی در روزهای سوگواری تعطیل است. همچنین بلیط موزه دوران اسلامی را می توانید به صورت آنلاین و با مراجعه به سایت http://irannationalmuseum.ir تهیه کنید. بازدید برای کودکان زیر 7 سال رایگان می باشد، اما سایر افراد باید برای بازدید از موزه دوران اسلامی مبلغ 3 هزار تومان و برای بازدید کنندگان خارجی مبلغ 20 هزار تومان بپردازند.

برای هماهنگی های لازم بازدیدهای گروهی و یا نیم بهاء می توانید با شماره 66702061 تماس حاصل فرمایید.

 

تاکنون هیچ نظری ثبت نشده است

مجله گردشگری

مشاهده همه مقالات
امتیاز 4.1 از 5 | از 103 کاربر