روز شگرگزاری Thanksgiving Day

زمان مطالعه: 3 دقیقه
بروزرسانی: 1402/12/05
بازدید: 6719

جشن شکرگزاری یکی از مناسبت های مهم جهانی است که اهمیت تاریخی و فرهنگی بسیاری دارد. Thanksgiving Day در اکثر کشورهای جهان با شکوه خاصی برگزار می شود. این روز آنقدر مهم است که مردم بسیاری از نقاط مختلف دنیا با آداب و رسوم خاصی به برگزاری جشن می پردازند. هدف از برگزاری این جشن، سپاسگزاری از نعمت های فراوانی است که خداوند در اختیار ما قرار داده است. اگر شما هم جزو آن دسته افرادی هستید که درباره این روز بسیار شنیده اید و کنجکاو هستید تا در رابطه با این جشن جذاب بیشتر اطلاعات کسب کنید، همراه ما باشید تا در ادامه درباره تاریخچه و علت برگزاری این جشن توضیح کاملی به شما دهیم.

 

جشن شکرگذاری چیست؟

 

روز شکرگزاری (Thanksgiving Day) در دوران مختلف

داستان نامگذاری این روز تقریبا به ۴۰۰ سال پیش بازمیگردد. این مراسم برای اولین بار در سال ۱۶۲۱ میلادی در جایی که امروز به نام ایالت ماساچوست میشناسیم، برگزار شد. در سال 1620 صدها نفر از سراسر اقیانوس اطلس به سمت سرزمین پلیموت و ماساچوست سفر کردند.

در آن سال زمستان بسیار سختی را مردم تجربه کردند. این سرما شدید باعث شد تا تمام محصولات کشاورزی از بین برود و افراد بسیاری با کمبود آذوقه مواجه شدند و گرسنگی باعث شد تا افراد زیادی جانشان را از دست بدهند. تعدادی از بومیان آمریکای شمالی با کشت ذرت و چند نوع محصولات زراعی توانستند این بحران را پشت سر بگذارند و خودشان را از گرسنگی و به دنبال آن مرگ حتمی نجات دهند.

سال های بعد، کشت محصولات زراعی در این منطقه افزایش و رونق بیشتری پیدا کرد. آنها توانستند تا علاوه بر ذرت، محصولاتی مانند جو، لوبیا و کدو تنبل را پرورش دهند.

مردم در سال 1621 تصمیم گرفتند تا به شکرانه نعمت هایی که خداوند به آنها بخشیده و نجاتشان از فقر مراسمی برگزار کنند. تاریخ برگزاری جشن شکرگزاری یا Thanksgiving Day در کشورهای مختلف متفاوت است. در بخش هایی از آمریکا و استرالیا این جشن در چهارمین پنجشنبه ماه نوامبر و کانادا در دومین دوشنبه ماه اکتبر را برگزاری جشن می پردازند. این روز در بسیاری از نقاط کانادا و آمریکا تعطیل است.

 

Thanksgiving Day

 

با غذاهای روز شکرگزاری بیشتر آشنا شوید

یکی از مهم ترین آداب و رسوم این روز، برداشت محصول است به همین خاطر غذاهای که در روز جشن آماده می شود با این موضوع مرتبط هستند. همانطور که پیشتر توضیح دادیم کاشت و برداشت محصول سبب شد تا مردم از مرگ نجات یابند. همین برداشت محصول سبب شد تا با گذشت زمان مراسم Thanksgiving Day به یک جشن برای دورهمی و استفاده از همین محصولات خوشمزه تبدیل شود.

لذیذترین و پرطرفدارترین غذایی که در این شب سرو می شود، بوقلمون شکم پر است. بوقلمون از جمله غذاهایی می باشد که معمولاً در اکثریت کشورها مورد استفاده قرار می گیرد. بوقلمون شکم پر به وسیله سبزیجات و انواع مواد غذایی دیگر طبخ می شود و محبوب ترین و معروف ترین غذای جشن شکرگزاری می باشد. افرادی هم هستند که طعم بوقلمون را دوست ندارند، بنابراین غذاهای دیگری مانند خرچنگ یا گوشت آهو را برای این شب آماده می کنند.

علاوه بر بوقلمون غذاهای دیگری نیز در این روز طبخ می شود، که رایج ترین آن ها عبارتند از:  کدو حلوایی، سیب زمینی شیرین، سوپ کدو، لوبیا سبز با موسیر و انواع سبزیجات می باشد.

جالب است بدانید که، استرالیایی ها برخلاف مردم آمریکا و کانادا در این روز بوقلمون نمی خورند.

 

غذاهای روز شکرگزاری

 

رژه روز شکرگزاری

اما این روز تنها به دورهمی و خوردن غذا ختم نمی شود. بلکه یکی از پرطرفدارترین قسمت های مراسم شکرگزاری رژه در خیابان است. این رژه در خیابان های مختلف برگزار می شود و طرفداران بسیاری دارد. در این رژه انواع شخصیت های کارتونی مانند میکی موس، تام و جری و ... به چشم میخورد. ناگفته نماند تنها از شخصیت های کارتونی استفاده نمی کنند، بلکه سمبل هایی دیگری مانند افراد مشهور و ورزشکار نیز در این میان وجود دارد.

این سمبل ها را به صورت بالن های هلیومی ساخته و در خیابان جمع شده و به پرواز می آورند. رژه شکرگزاری محبوبیت زیادی دارد که مشهورترین آن «رژه می سی» است که در نیویورک برگزار می شود. حدود سه ساعت این مراسم طول می کشد. فوتبال آمریکایی از جمله سرگرمی های محبوب این روز در نیویورک است که در مردم به تماشا آن می نشینند.

جشن روز شکرگزاری Thanksgiving Day در کشورهای مختلف

این مراسم در کشورهای مختلف به روش های متفاوتی می شود. که هر کدام جذابیت های خاص خودش را دارد. در ادامه به معرفی کشورهای مختلف با آداب و رسوم خاص خودشان پرداخته ایم.

مراسم شکرگزاری در جزیره نورفولک استرالیا

جزیره نورفولک یا نورفوک (Norfolk Island) یکی از قلمروهای استرالیا است که در یانوس آرام، بین نیوزلند و کالدونیای جدید واقع شده و جزو سرزمین های خارجی استرالیا محسوب می شود. نکته جالب در برگزاری این مراسم این است که مراسم شکرگزاری در فصل صید نهنگ انجام می شود. با وجود اینکه این جزیره در استرالیا است اما سنت برگزاری جشن شکرگزاری توسط صیادان نهنگ در سال 1960 به جود آمده است.

مراسم شکرگزاری در چین

آداب و رسوم برگزاری این روز در چین بسیار جالب و زیباست. خانواده های چینی سه روز از ماه خاصی را برای برگزاری جشن شکرگزاری در نظر گرفته اند که به «فستیوال ماه» نیز شهرت دارد. از جالب ترین اتفاقات این جشن می توان به روشن کردن فانوس، رقص اژدها، کیک ماه اشاره کرد.

 

مراسم شکرگزاری در چین

مراسم شکرگزاری در هندوستان

در هندوستان این جشن به رسمیت شناخته شده که توسط مسیحیان برگزار می شود و جنبه مذهبی دارد. این جشن در هندوستان هر ساله با عناوین مختلفی برگزار می شود.

مراسم شکرگزاری در آلمان

در آلمان نیز این جشن با اهمیت بسیاری برگزاری می شود و به نام Erntedankfest شهرت دارد. در این روز جشن شکرگزاری توسط کلیساهای پروتستان و کاتولیک برگزار می شود. از جمله آداب و سنتی که در این روز برگزار می شود می توان به رقص، رژه و آتش بازی اشاره کرد.

 

مراسم شکرگزاری در آلمان

 

مراسم شکرگزاری در کانادا

یکی از جشن هایی که شهرت جهانی دارد مربوط به Thanksgiving Day کانادا می باشد. افرادی معتقدند برگزاری جشن شکرگزاری در کانادا قدمت بسیار بیشتری نسبت به آمریکا دارد. زیرا از سال 1578 توسط مردم این جشن اجرا شده و آن ها با الهام از سنت اروپایی ها که به منظور قدردانی از میوه هایشان جشنی برپا می کردند، همین کار را انجام داده اند.

در این روز مردم کانادا مانند مردم کشور آمریکا غذایی مانند بوقلمون، سیب زمینی شیرین، کدو تنبل و … آماده می کنند و بسیاری از مناطق تعطیلی رسمی است.

مراسم شکرگزاری در هلند

هلند از دیگر کشورهایی است که سنت جشن شکرگزاری در آن وجود دارد. جالب است بدانید که اولین مراسم شکرگزاری در این کشور مربوط به سال 1621 است و توسط مردمی برگزار شد که طرفدار مستعمرات آمریکا بوده اند. مردم هلند درست مثل آمریکایی ها، چهارمین پنجشنبه از ماه نوامبر را به این جشن اختصاص داده اند، اما به جای دورهمی و پذیرایی از خانواده، به کلیساهای غیر فرقه ای می روند.

جشن برگزاری در مالزی

در مالزی این مراسم زیبایی خاصی دارد. جشن شکرگزاری در این کشور با نام Kaamatan شهرت دارد و در ماه می برگزار می شود. مردم مالزی سنت زیبایی دارند و در این روز خداوند را به خاطر نعمت و برکتی که به آنها عطا کرده، یعنی برنج هایشان سپاسگزاری می کنند و آخرین برداشت را انجام می دهند. مردم مالزی جشنشان را با یک نوشیدنی تهیه شده از برنج آغاز می کنند و با رقص، مسابقات بوفالو، انواع اجراهای جذاب و برگزاری انواع بازی های سنتی جشن را به اتمام می رسانند.

 

جشن برگزاری در مالزی

 

جشن های شکرگزاری در برزیل

در دهه 1940 سفیر برزیل، در ماه نوامبر به آمریکا سفر کرد و در بازگشت، آداب و رسوم مراسم شکرگزاری را به همراه خود به کشورش آورد. به همین خاطر آداب و رسوم مراسم شکرگزاری در برزیل شباهت بسیاری به سنت آمریکایی ها دارد. شهروندان برزیل با بازدید از کلیسا مراسم را آغاز کرده و در ادامه به دورهمی های دوستانه و خانوادگی و جشن های باشکوه خیابانی می پردازند.

جشن شکرگزاری در لیبریا

سر منشأ سنت شکرگزاری لیبریا نیز از آمریکا بوده است. در سال 1820 تعداد زیادی از برده هایی که ایالات متحده آمریکا آزاد شدند، هنگامی که به کشورشان بازگشتند آداب و رسوم مراسم شکرگزاری را همراه خودشان به کشورشان منتقل کردند. بیشتر مردمی که در این کشور روز شکرگزاری را جشن می گیرند، مسیحی بوده و سنت های خاص خودشان را دارند. از جمله آنها می توان به حراج میوه ، بازدید از کلیسا و در ادامه بازگشت به خانه، برای برگزاری دورهی در کنار اعضای خانواده اشاره کرد.

مراسم شکرگزاری در ژاپن

ژاپن یکی از جالب ترین ایده ها را برای مراسم شکرگزاری دارد. پایه و اساس شکرگزاری در اکثر کشورها به منظور سپاسگزاری از نعمت ها است. اما در ژاپن این روز خاص برای سپاسگزاری از کارگر و کار سخت در نظر گرفته شده است. 23 نوامبر در ژاپن روزیست که سنتی چند صد ساله دارد و تاریخچه مربوط به برداشت برنج می باشد.

این مراسم توسط سازمان کار برگزار شده و هدفشان، ترغیب و تشویق مردم برای همراهی با دغدغه هایی از جمله حمایت از حقوق بشر و حفاظت از محیط زیست می باشد.

 

مراسم شکرگزاری در ژاپن

 

مراسم شکرگزاری در ایران

در ایران روزی رسمی به نام روز شکرگزاری نداریم. با وجود مهاجرت افراد بسیاری به کشورهای آمریکا و کانادا، خانواده های بسیاری این روز را در کنار اعضای خود و یا دوستانشان جشن می گیرند. برخی از خانواده ها در نزدیکی عید نوروز و زمان برداشت برنج ، مراسم های شکرگزاری را برگزار می کنند.

جذاب ترین آداب و رسومی که ایرانیان به زیبایی آن را در روز شکرگزاری برگزار می کنند، پخت غذاهایی لذیذ خاص برای دوستان و اعضای خانواده است. از پرطرفدارترین این غذاها بین ایرانیان می توان به نان ذرت شکم پر، کلم غنچه ای سرخ شده، دسر کدو حلوایی، سیب زمینی شکم پر، پوره سیب زمینی، دسر کلم بروکلی، بشقاب گل کلم و … اشاره کنیم که محبوبیت خاصی دارد.

تاکنون هیچ نظری ثبت نشده است

مجله گردشگری

مشاهده همه مقالات
امتیاز 4.8 از 5 | از 100 کاربر