روز جهانی عکاسی

زمان مطالعه: 4 دقیقه
بروزرسانی: 1403/06/11
بازدید: 1717

عکاسی به معنی ثبت یک تصویر است و تصاویر همواره بار علمی، معنوی، هنری و دیگر معانی دیگری را با خود حمل میکنند؛ توانایی ثبت تصاویر و شروع حرفه عکاسی با خود انقلابی به همراه آورد که دنیای اطلاعات و هنر را کاملا تغییر داد و شاخه های گوناگون زیادی را به مرحله ای بالاتر جابه جا کرد.

آنچه در ادامه مطلب خواهید خواند

  1. ۱۹ آگوست، روز جهانی عکاسی
  2. معرفی انواع شاخه های عکاسی

پس از درک اهمیت عکاسی و ثبت تصاویر همواره، کشور های مختلف روز های مختلفی را به عنوان روز عکاسی به ثبت رساندند و این روز را به تمامی عکاسان و هنروران و… تبریک گفته اند؛ روز جهانی به صورت کلی فرصتی برای ایجاد تغییر و آگاهی در سطح جهان است. البته لازم به ذکر است که با اینکه ۱۹ آگوست به عنوان روز جهانی عکاسی به ثبت رسیده؛ هنوز هم بیشتر کشور ها اطلاعی از این موضوع ندارند.

 

روز جهانی عکاسی

 

۱۹ آگوست، روز جهانی عکاسی

عکاسی که جزو مهمترین اختراعات قرن نوزدهم به حساب می آید؛ با ثابت شدن اهمیت آن در شاخه های مختلف سبب  تولید دوربین عکاسی به صورت انبوه شد و روز به روز توجه بیشتری را به خود جذب کرد.

امروزه با پیشرفت تکنولوژی، عکاسی و عکس در تک تک لحظات زندگی ما مشاهده می شود. اهمیت این شاخه و صنعت باعث شده تا هر ساله در روز ۱۹ آگوست، روز جهانی دوربین و عکاسی را به عکاسان و فیلمبرداران سراسر دنیا تبریک گفته و باری دیگر توجهات مردم را به عکس جلب کنیم.

جالب است بدانید دلیل نام گذاری روز ۱۹ آگوست به عنوان روز جهانی فیلمبرداری و عکاسی به دلیل گردهمایی است که در سال ۱۹ آگوست سال ۱۸۳۹ در فرانسه برگزار شد. در این روز دولت فرانسه اختراع بزرگ لوئی داگر را که قادر به ثبت تصاویر بود( نام دستگا : داگروتیپ )؛ به مردم معرفی کرد و از آنجا هنر جدیدی در دنیا شروع به شکفته شدن شد.

معرفی انواع شاخه های عکاسی

با گذر زمان عکاسی و فیلمبرداری و ثبت تصاویر در حوزه های مختلف مخصوصا هنر پیشرفت زیادی کرده اند و شاخه های مختلفی با نام های مختلف دارند. این شاخه ها هر کدام ویژگی های محیطی و یا ابزار خاص خود را دارد که ما در اینجا شما را با ۱۸ شاخه از این حرفه آشنا می کنیم.

 

 

  • عکاسی منظره: عکاسی از منظره، شاخه ای از عکاسی است که برای بیشتر مردم کاری آسان به شمار می آید. ولیکن به علت عظمت طبیعت و یا موقعیت منظره در لحظه گرفتن تصویری جذاب نیاز به مهارت و ذوق هنری زیادی دارد. 

  • عکاسی از اجسام بی جان: عکاسی از اشیاء بی جان، از دیگر شاخه های سخت عکاسی است که در آن عکاس باید زاویه دید خوبی داشته باشد. لوازم نورپردازی در این رشته برای عکاس واجب است زیرا برای جذاب تر نشان دادن عکس نمی توانید از گزینه های زیادی استفاده کنید.

  • عکاسی حیات وحش: عکاسی از حیات وحش از جمله مشکل ترین شاخه های عکاسی از لحاظ تسلط به محیط وحش و طبیعت و صبر زیاد برای پیدا کردن سوژه است. در این نوع عکاسی، عکاس نیاز به مدت زمان زیادی دارد تا در یک فرصت مناسب ، سوژه مناسب را پیدا کند. این سبک عکاسی حیوانات حیات وحش را هدف قرار میدهد.

  • عکاسی ماکرو: عکاسی از نمای نزدیک یا ماکرو از دیگر سبک های عکاسی است که در آن به اشیاء، بافت های مختلف اشیاء یا سوژه های کوچک توجه میشود و با نمایی بسیار نزدیک به سوژه نگاه میکند. عکاسی کلوز آپ از نمونه های این سبک است.

  • عکاسی زیر آب: عکاسی زیر آب از جمله سبک های عکاسی است که به تجهیزات و مهارت های خاص خود نیاز دارد. برای این نوع عکاسی باید لوازم و لباس غواصی، دوربین ضد آب داشته باشید. به علت نبود نور در عمق های زیاد آب شما به تجهیزات نورپردازی خوبی هم نیاز دارید.

  • عکاسی نجوم: عکاسی نجومی تمامی عکس هایی که از ستارگان، سیاره ها، کهکشان راه شیری و… را شامل می شود ولیکن این عکسبرداری با امکانات و آگاهی درست انجام پذیر است تا نتیجه و تصاویر با کیفیتی را در اختیارتان بگذارد. 

  • عکاسی هوایی: این شاخه و رشته عکاسی، که بسته به سوژه میتوان جزو عکاسی از منظره و یا طبیعت هم به شمار آورد؛ با پهپادها و بالگردها از زاویه ی بالا از سوژه عکس می اندازد. در این نوع عکس برداری خیلی کم از طبیعت یا منظره عکس می گیریم.

  • عکاسی علمی: از جمله عکاسی های این سبک می توان به عکاسی های نجومی و یا عکاسی های ماکرو اشاره کرد که بار علمی دارند و لحظات خاصی را برای اطلاعات علمی ثبت می کنند.

  • عکاسی پرتره: در این نوع عکسبرداری می توانید از کمترین مقدار تجهیزات شروع کنید. زیرا هدف این عکاسی، چهره افراد و منتقل کردن احساسات آنها به بیننده است.

  • عکاسی از مراسم عروسی: با پیشرفت تکنولوژی و در دسترس بودن گوشی های همراه، مردم همواره سعی در ثبت لحظات مختلف زندگی خود دارند. از جمله مراسمی که در اکثر نقاط جهان برگزار میشود و مردم سعی در زنده نگه داشتن آن دارند، مراسم عروسی است. در مراسم های عروسی امروزه از بهترین تجهیزات و حرفه ای ترین امکانات استفاده میکنند تا تمامی لحظات را بدون هیچ کوتاهی به ثبت برسانند.

  • عکاسی مستند: در عکاسی های مستند ما عکس هایی با اطلاعات مختلف اعم از آداب و رسوم ، فرهنگ، اطلاعات علمی، خبر های جنگی و… را به اطلاع مردم برسانیم.

  • عکاسی ورزشی: در عکس برداری ورزشی عکاس باید تجهیزات مختلف اعم از لنز های مختلفی داشته باشد؛ تا سوژه ها را در هر ورزش خاص به ثبت برساند.

  • عکاسی مد: در این شاخه عکاسی، عکاس باید اطلاعات کاملی از مد و فشن داشته باشد تا بتواند مخاطب خود را در مد جذب کند. این شاخه عکاسی به همان اندازه که مانند پرتره به نظر می آید از این شاخه عکاسی دور است؛ در عکاسی مد باید بیشتر از این که روی صورت اشخاص و احساساتشان تمرکز شود، روی اطلاعاتی تمرکز کنیم که قرار است به کاربران انتقال دهیم.

  • عکاسی تبلیغاتی: عکاسی تبلیغاتی یا تجاری فقط با هدف جذب مشتری و شرکت های مختلف برای فروش کالا به کار می رود که در آن عکاس با تجهیزات حرفه ای از تمامی امکانات عکاسی و… استفاده میکند تا کالا را مناسب و قابل قبول برای فروش جلوه کند.

  • عکاسی خیابانی: عکاسی از سوژه های خیابانی در واقع زندگی شهری و یا کاربری یک وسیله در خیابان را به تصویر میکشد و ابزار و تجهیزات و تکنیک های خاص خود را دارد. 

  • عکاسی خبری: عکاسی خبری از رویداد های مهم، از جمله شیوه های عکاسی و فیلمبرداری است که در آن، تمامی وقایع یک کنسرت، جشن و… را با بیشترین تجهیزات به ثبت میرسانیم. 

  • عکاسی از غذا: عکاسی از غذا که به تازگی با رواج یافتن، پخش کردن عکس غذا در صفحه های مجازی، رایج شده؛ نیاز به روش های مختلف اقرار کننده دارد تا با آن غذا را خوشمزه و لذیذ جلوه داد. گاهی عکاسان به جای جذاب تر نشان دادن تصویر به جای استفاده از غذا واقعی، از جایگزین های غیر طبیعی دیگری استفاده میکنند تا عکس قشنگ تر دیده شود. 

  • عکاسی آثار معماری: این سبک از عکاسی ، مانند سبک عکاسی مستند و منظره است، اطلاعاتی را راجب بنا های مختلف و آثار قدیم و جدید به ما می دهد و برای خوب نشان دادن عکس باید از تکنیک های عکاسی منظره استفاده کرد تا عظمت بنا های مختلف را تا حد امکان پوشش دهد. 

تاکنون هیچ نظری ثبت نشده است

مجله گردشگری

مشاهده همه مقالات
امتیاز 4.6 از 5 | از 100 کاربر