اگر میخواهید با دلفینهای باهوش و بازیگوش شنا کنید و طبیعتی بکر در جنوب ایران را به تماشا بنشینید جزیره هنگام قشم پیشنهاد ما به شما است. تماشای ماهیهای رنگارنگ، دیدن ساحل نقرهای اعجز انگیز و خرید صنایع دستی زیبا و ظریفی که از صدف و گوش ماهی ساخته شدهاند شگفتی این جزیره را به اوج رسانده است. جزیره هنگام، جزیرهای کوچک به وسعت 36.6 کیلومتر در خلیج فارس است که در جنوب شرقی جزیره قشم به فاصله دو کیلومتر قرار گرفته است. این جزیره با 9 کیلومتر طول و 6 کیلومتر عرض شبیه به مخروط بوده و یکی از جاذبه های دیدنی استان هرمزگان محسوب می شود. همچنین دارای ارتفاعات آهکی بوده و ارتفاع بلندترین نقطه آن کوه ناکس 106 متر است.
- مسیر دسترسی به جزیره هنگام چگونه است؟
- درباره ی مردم جزیره هنگام بیشتر بدانید
- تاریخچه جزیره هنگام قشم
- روستاهای جزیره هنگام کدامند؟
- جاهای دیدنی جزیره هنگام قشم
- خیابان هایی که وجود ندارند!
- بازار سنتی در جزیره هنگام
- تاسیسات انگلیسی جزیره هنگام
- قایق سواری در جزیره
- ساحلی با ماسه های درخشان جزیره هنگام
- ساحل نقره ای جزیره هنگام قشم
- حیات وحش جزیره هنگام
- ماهی های آکواریومی
- دلفین های بازیگوش
- پارک پرورش کروکودیل
- لاک پشت پوزه عقابی | شگفتی های جزیره هنگام
- مارمولک دم خاردار یا خاردم
- چینکارا یا آهو هندی ایرانی
- غواصی در جزیره هنگام امکان پذیر است؟
- بهترین زمان سفر به جزیره هنگام چه زمانی از سال است؟
- اقامت در جزیره هنگام چطور خواهد بود؟
- سوغات جزیره هنگام چیست؟
- چگونه به جزیره هنگام برویم؟
- مواردی که باید در سفر به جزیره هنگام رعایت کنید
- نقشه جزیره هنگام
مسیر دسترسی به جزیره هنگام چگونه است؟
برای دسترسی به جزیره هنگام در ابتدا باید به جزیره قشم رفته و از جزیره قشم به سمت اسکله کندالو یا اسکله شیب دراز برسید. فرودگاه قشم تا اسکله کندالو 10 کیلومتر فاصله دارد و از شهر قشم تا این اسکله 50 کیلومتر فاصله است. برای رسیدن به این اسکله کندالو یا اسکله شیبدراز در قشم باید سوار تاکسی شده و یا با ماشین شخصی به آنجا بروید. برای رسیدن به اسکله کندالو یا اسکله شیب دراز دو مسیر دسترسی وجود دارد. جاده ساحلی جنوبی در امتداد ساحلی با طبیعتی بکر از دریا که شما را به اسکله می رسانند و اتوبان قشم - درگهان که از میانه شهر عبور و از فرودگاه قشم به اسکله منتهی میشود.
درباره ی مردم جزیره هنگام بیشتر بدانید
بومیان جزیره هنگام از قبیله آل بو فلاسه هستند. جد محمد بین راشد آل مکتوم نیز از همین قبیله می باشد. قبل از دوره حکومت پهلوی، شیخ راشد بن آل مکتوم بر این جزیره حکومت می کرد. در این جزیره 141 خانه وجود دارد که 615 نفر در آن زندگی میکنند. اغلب اهالی این جزیره با هم فامیل و آشنا هستند و به ماهیگیری و صیادی مشغول می باشند. فروش صدف، پرورش ماهی، میگو و مشاغل دیگری همچو راهنمای گردشگری هدایت قایق های مسافرتی و فروش در غرفه های محلی از مهم ترین مشاغلی است که مردم این منطقه به آن مشغول هستند. این جزیره دارای معادن نمک و سرب و خاک بوده و برخی از مردم با آن شغل خوبی برای خود دست و پا کردهاند.
تاریخچه جزیره هنگام قشم
جزیره قشم در میانه آب های خلیج فارس و در نزدیکی تنگه هرمز و جزیره قشم قرار دارد. یک موقعیت جغرافیایی خاص و استراتژیک که اهمیت نظامی بسیار زیادی دارد. این جزیره از گذشته مورد توجه بیگانگان بوده و در دوران حکومت صفویان به اشغال پرتغالی ها در آمده است. انگلیسی ها معتقد بودند این جزیره به دلیل داشتن سواحل عمیق و مناسب و چاه های آب برای انداختن لنگر کشتی مکان بسیار ویژه ای است از این رو تصمیم به اشغال آن گرفتند و در دوران قاجار توانستند این جزیره را تصرف کنند. دولت انگلیس سیاست خاصی را برای اشغال این جزیره درنظر گرفت، به این صورت که در کلام این جزیره را متعلق به ایران می دانست و همیشه تاکید بر مالکیت ایران به این جزیره داشت اما در عمل تمام نیروهای نظامی در آن مستقر کرده بود. هم زمان به حضور نیروهای نظامی انگلیس، یک شیخ عرب از قبیله بنی فلاسی و سنی مذهب که گرایش وهابی داشتند بر این جزیره حکم فرمایی میکرد. در این میان دولت انگلیس از یک سو مالکیت ایران نسبت به این جزیره را تایید میکرد و از سوی دیگر از نافرمانی شیخ وهابی حمایت می کرد. در واقع تمام تلاش های دولت انگلیس بر این بود که از مالکیت ایران نسبت به این جزیره ممانعت کند. این شرایط ا مدت ها ادامه داشت تا زمانی که رضاشاه به قدرت رسید. دولت ایران در اردیبهشت 1307 توانست حاکمیت خود را بر این جزیره اعمال کند. پس از آن سه کشتی نظامی، از بندرعباس به سمت این جزیره حرکت کردند تا این جزیره را از تصرف انگلیسی ها بگیرند. با توجه به تاریخچه نظامی این جزیره یکی از جذابیت هایی که جزیره هنگام دارد مقرهای دیده بانی متروکه هستند.
روستاهای جزیره هنگام کدامند؟
سه روستا در جزیره هنگام وجود دارند که این روستا ها در نزدیکی هم قرار داشته و از طریق راه شوسه به هم راه میابند. در ادامه به معرفی بیشتر روستاهای جزیره هنگام می پردازیم.
روستای هنگام نو
هنگام نو یا جدید مکان مناسبی برای مستقر شدن قایق ها محسوب میشود. زمین این روستا شنی بوده و شامل تاسیسات اسکله، پاسگاه انتظامی، کارخانه آب شیرین کن می شوند.
روستای غیل در جزیره هنگام
روستای غیل میان دو روستای قدیم و نو هنگام قرار گرفته شده است. این روستا به واسطه موقعیت جغرافیایی، آب بسیاری را در خود جمع میکند و به همین دلیل نام آن را غیل گذاشته اند. جمعیت روتای غیل 200 نفر بوده و مردم آن به زبان عربی و فارسی صحبت می کنند. آب روستا از چاه و باران تامین میشود و مهمترین محصول آنها غلات می باشد. اهالی این روستا بیشتر به صید ماهی و زراعت مشغولند. سنگی که شبیه به یک مادر و دختر است در غیل قرار دارد، این سنگ باعث شده تا مردم روستا و بومیان داستان هایی احساسی را از این سنگ روایت کنند.
روستای قدیم
در این روستا نسبت به روستاهای نام برده جمعیت کمتری زندگی می کنند. روستای قدیم در فاصله چهارکیلومتری از روستاهای دیگر قرار داشته و اکثر خانه های آن خالی از سکنه می باشند. شغل اهالی روستا ماهیگیری خصوصا صید کوسه می باشد.
جاهای دیدنی جزیره هنگام قشم
جزیره هنگام در یکی از جنوبی ترین بخش های قشم واقع شده و مساحت آن چیزی حدود 36 کیلومتر مربع است، ولی اگر به نقشه نگاه کنید این جزیره زیبا را شبیه به مخروطی خواهید دید. جاذبه های دیدنی این جزیره مخروطی شما را به وجد خواهد آورد.
خیابان هایی که وجود ندارند!
این جزیره هیچ شباهتی به جزیره هایی که در آن با اتومبیل تردد می کنید، ندارد، در آن هیچ ماشینی را نمی بینید و حتی هیچ خیابانی هم در هنگام ساخته نشده است. از این رو خیابان های جزیره هنگام برای تمامی گردشگران عجیب است.
بازار سنتی در جزیره هنگام
سنت هایی که هنوز هم در بین مردم جزیره هنگام به عنوان یک الگو مهم زندگی شناخته می شوند. در حقیقت بازار جزیره هنگام اولین چیزی است که بعد از ورود به این نقطه از قشم توجه شما جلب آن خواهد شد، بازاری که رنگ و بویی کاملا سنتی دارد و در آن می توانید زیباترین صنایع دستی ساختِ زنان این جزیره را ببینید. زنان هنرمند جزیره هنگام تهفه های زیادی را با هنر دست خود برای مسافران آماده کرده اند.
تاسیسات انگلیسی جزیره هنگام
اگر به این جزیره با تور قشم لحظه آخری سفر کردید، با دیدن تاسیساتی که انگلیسی ها در آن ساخته اند، به اتفاقات جالبی در گذشته این منطقه پی می برید. هم چنین زنان محلی، تداعی کننده سنت هایی قدیمی و محبوب برای شما خواهند بود.
قایق سواری در جزیره
البته این تمامِ زیبایی های جزیره هنگام نیست، برای رسیدن به این جزیره ناچار به انتخاب "قایق" هستید، بنابراین اگر به قایق سواری روی امواج کوتاهِ دریا علاقه مند باشید، یک تجربه هیجان انگیز دیگر را نیز در ذهن خود ثبت می کنید. سادگی مردم جزیره هنگام و نبود هیچ ماشین یا خیابانی می تواند در نوع خود جزء منحصر به فردترین ویژگی های این جزیره شناخته شود.
ساحلی با ماسه های درخشان جزیره هنگام
ساحل جزیره هنگام شبیه به هیچ ساحل در ایران و حتی در جهان نیست، این ساحل نقره ای رنگ و منحصر به فرد تنها جایی است که واقعا از دیدن آن به وجد می آیید. ذراتی از کانی در بین شن های جزیره هنگام وجود دارند که باعث جلوه دادن رنگی خاص به این ساحل می شوند. طی سال های اخیر بخش زیادی از ساحل این جزیره از بین رفت و این موضوع شانس شما به عنوان یک بازدیدکننده برای تماشا زیبایی های این جزیره را کمی کاهش می دهد.
ساحل نقره ای جزیره هنگام قشم
به جرات می توان گفت که هنگام یکی از زیباترین سواحل خلیج فارس است، ساحلی نقره ای رنگ با آبی شفاف و ماهی هایی که در آن با زیبایی هر چه تمام خودنمایی می کنند. از این جزیره به عنوان نمادی بی نظیر از طبیعت یاد می کنند، ماسه ها جزیره هنگام مواد معدنی متفاوتی را در دل خود جای داده اند و همین موضوع دلیلی برای براق بودن آن است. اگر خوش شانس باشید و روزهای خاصی را برای سفر به این جزیره انتخاب کنید، فیتوپلانکتونی که در هنگام زندگی می کند در شب نوری آبی را برای شما به تصویر خواهد کشید. هنگام از هر نظر یک ایده آلی برای گردشگران، طبیعت دوستان و البته طرفداران محیط زیست است، در این جزیره برخی از کمیاب ترین گونه های حیوانی زندگی می کنند.
حیات وحش جزیره هنگام
در حقیقت حیات وحش جزیره هنگام بسیار جذاب تر از آن چیزی است که بتوان تصور کرد. این زیبایی تا حدی است که آن را "آکواریوم طبیعی خلیج فارس" نامیده اند. گردشگرانی که علاقه زیادی به دیدن ماهی ها دارند، با انداختن تکه های نان روی آب، به تماشا این گونه های زیبا می نشینند. هنگام مانند دلفین هایش، یا بازار بی عیب و نقص آن باعث شده تا این جزیره امروزه بیش از هر زمان دیگری مورد توجه قرار گیرد. جاذبه های و گردشگری بسیار غنی در جزیره هنگام باعث شده تا این منطقه فوق العاده، انتخابی بی نظیر برای گشت و گذار طبیعت دوستان باشد. جزیره هنگام زیستگاه منحصربفردی و بسیار ارزشمندی برای جانوران نادر و کمیاب است. گیاهان و جانوران ساکن در این جزیره یکی از جاذبه های آن محسوب می شوند و گردشگران زیادی برای شناخت و دیدن این گونه ها راهی این منطقه می شوند
ماهی های آکواریومی
ماهی هایی که آب های جزیره هنگام را برای زندگی انتخاب کردند، اصطلاحا ماهی های آکواریومی نامیده می شوند، این ماهی های زیبا جزء گونه های هستند که در آب هایی روان و آزاد زندگی می کنند. آکواریوم طبیعی جزیره هنگام در حقیقت بسیار زیباتر از هر نوع آکواریوم مصنوعی دیگری است که می توانید شانس دیدن آن را در آب هایی که شفاف و زلال اند، داشته باشید.
دلفین های بازیگوش
اینجا هیچ هزینه ای را برای دیدن بازیگوشی دلفین ها پرداخت نمی کنید و در حقیقت جاذبه ای حیرت انگیز را به رایگان تماشا خواهید کرد. درجزیره هنگام توجه شما به چیزهای زیادی جلب خواهد شد، شاید تماشا این جزیره مرجانی با دلفین ها و موجوداتی که هرگز در هیچ جای دیگر وجود ندارد، مهم ترین موضوعاتی است که قطعا مشتاق تجربه آن خواهید بود. برای دیدنی این دلفین های جذاب از اواسط پاییز تا اردیبهشت میتوانید راهی سواحل شوید واز دیدن بازیگوشی دلفین ها لذت ببرید.
پارک پرورش کروکودیل
البته فراموش نکنید که تنها پارک پرورش تمساح و کروکودیل ایران در این جزیره قرار دارد! در این جزیره خیلی زود حیرت زده خواهید شد، زیبایی های بی نظیر و مسحور کننده جزیره قشم تمامی ندارد.
لاک پشت پوزه عقابی | شگفتی های جزیره هنگام
لاک پشت پوزه عقابی یکی از گونه های جانوری زیبا و البته در حال انقراضی است که در جزیره هنگام میتوان آن ها را دید. این لاک پشت ها یکی از 4 نوع لاک پشت های دریایی هستند که در خلیج فارس وجود دارند. این گونه خاص در اسفند برای تخم گذاری راهی ساحل می شوند و اغلب تا ماه اردیبهشت میتوان آنها را در ساحل دید. تخم گذاری این لاک پشت در ساحل جزیره و برداشتن این تخم ها توسط بومیان هنگام، باعث شده تا خطر انقراض این گونه کمیاب، خطری کاملا جدی محسوب گردد. جالب است بدانید اخیرا این لاک پشت در جزایر نخیلو و امالکرم در استان بوشهر و جزایر قشم، هندورابی،شیدور، هنگام و هرمزیافت شده است.
مارمولک دم خاردار یا خاردم
مارمولک Uromastyx aegyptia یا مارمولک دم خاردار مصری و یک گونه نادر از لاک پشت دریایی که در جزیره هنگام زندگی می کند. گوشت این خزنده یکی از غذاهای اعراب بادی نشین بود اما امروز گوشت آن را نمی خورند. پوست این حیوان از نظر اعراب یکی از بهترین نوع چرم بوده و بسیار مرغوب است. جزیره هنگام از معدود زیستگاه هایی است این جانور در آن زندگی میکند زیرا این گونه جنوری در حال منقرض شدن است.
چینکارا یا آهو هندی ایرانی
یکی از گزینه های جالب دیگری که می توانید با دیدن آن احساسی متفاوت را تجربه کنید، تماشای چینکارا یا آهو هندی است. این آهو از جمله غزال های بومی ایران و هند است که علاقه زیادی به مناطق بیابانی و البته گرم برای زندگی دارد. شباهت زیادی بین چینکارا و آهو وجود دارد، اما این گونه نادر جثه ای بسیار ظریف تر دارد، چینکارا نر و چینکارا ماده هر دو روی سرشان شاخ دارند. این نوع آهو ها در مناطق بیابانی ساکن هستند و در کشورهای پاکستان، افغانستان و ایران زندگی می کنند. چینکارا برای زندگی نیاز به خوردن آب کمی داشته و با خوردن گیاهان و ریشه های آن ها همین مقدار آب کم را تامین می کند. این آهوها در این جزیره زندگی می کنند. باید خیلی خوش شانس باشید که بتوانید آن ها را ببینید زیرا بسیار انسان گریز بوده و میتوانند با سرعت 80 کیلومتر بر ساعت بدوند.
غواصی در جزیره هنگام امکان پذیر است؟
غواصی و شنا در آب های جزیره هنگام اگر طوفانی و مواج نباشد، تجربه ای متفاوت برای لمس احساس زندگی در کنار گونه هایی واقعا نادر ولی بسیار زیبا است. اگر به قصد دیدن دلفین های جزیره تن به آب می زنید، فقط در صورتی آن ها را خواهید دید که واقعا خوش شانس باشید. سعی کنید ساعت هایی که هوا خنک شده را برای این کار انتخاب کنید، چرا که دلفین های جزیره هنگام بازیگوش تر از آن هستند که در هوای گرم از آب بیرون بیایند.
بهترین زمان سفر به جزیره هنگام چه زمانی از سال است؟
آب و هوای جزیره هنگام، آب و هوایی نیمه استوایی است، اگر ماه های پاییز و زمستان را برای سفر به آن انتخاب کنید، قطعا تجربه ای متفاوت تر را خواهید داشت، تجربه ای متفاوت از آب و هوایی مطبوع که سفر را نیز لذت بخش تر خواهد کرد.
اقامت در جزیره هنگام چطور خواهد بود؟
برای اقامت در این جزیره زیبا گزینه های زیادی خواهید داشت، حتی می توان گفت که یکی از مهم ترین جاذبه های جزیره هنگام اقامتگاه های بومگردی آن است که گردشگران در آن تجربه ای متفاوت خواهند داشت. می توانید به سادگی از اقامتگاه های بومگردی جزیره دیدن کنید و در نهایت اقامتگاه مورد نظر خودتان را انتخاب کنید. اگر اقامتگاه های بومگردی را انتخاب کردید، چیزهایی واقعا عالی در انتظار شما خواهد بود. تجربه خوردن غذاهایی که از نظر طعم و عطر بی نظیر هستند و البته ثبت خاطراتی شیرین در ذهن تنها بخشی از این سفر و اقامت است. ماهی و هواری میگو یکی از اصلی ترین انتخاب های خوشمزه برای وعده ناهار در جزیره هنگام است.
سوغات جزیره هنگام چیست؟
بعد از گردش در جزیره حتما به فکر خرید سوغات آن خواهید بود، بازار جزیره هنگام بهترین جایی است که در آن می توانید سوغاتی هایی دوست داشتنی را انتخاب و خریداری کنید. سوغاتی هایی که البته جزء صنایع دستی این جزیره محسوب می شوند و زن های محلی جزیره نقش اصلی طراحی و درست کردن آن را به عهده دارند. حین خرید سوغاتی هایی صدفی تجربه طعم سمبوسه های تازه در بازار جزیره هنگام از اوجب واجبات است. خرید سمبوسه از غرفه های بازار جزیره هنگام انتخاب سختی نیست، چرا که تمامی فروشنده ها در این بازار خانم های محلی جزیره هستند، که با فروش صنایع دستی پرطرفدار بخشی از هزینه های زندگی را تامین می کنند. این بازار در حقیقت یک فروشگاه اخصاصی برای بومیان هنگام است که در آن می توانید علاوه بر فروش غذاهایی خوشمزه، شاهد تنوع زیادی از محصولات سنتی و همینطور صنایع دستی باشید.
چگونه به جزیره هنگام برویم؟
با تمام این توضیحات، بعید به نظر می رسد که دوست نداشته باشید از جزیره هنگام با این همه زیبایی و جذابیت دیدن کنید. برای اینکه به جزیره هنگام برسید، راهی به جز انتخاب قشم ندارید، بعد از رسیدن به جزیره قشم در اولین فرصت "اسکله کندالو" را پیدا کنید و با خرید بلیط قایق به سرعت به جزیره هنگام می رسید.
مواردی که باید در سفر به جزیره هنگام رعایت کنید
- عینک آفتابی، کفش مناسب پیاده روی، کلاه آفتابگیر، آب، داروهای عمومی، شارژر موبایل، کیسه زباله و وسایل لازم برای کمپ در صورتی که می خواهید در این جزیره اقامت کنید از جمله وسایلی هستند که باید در سفر به هنگام به همراه خود داشته باشید.
- در جزیره هنگام دستگاه کارتخوان به ندرت دیده می شود، پس حتما به همراه خود پول نقد داشته باشید.
- در این جزیره پلاژ و مناسب برای شنا وجود ندارد، اما می توانید با پرس و جو از بومی های این منطقه نقاط بکر و مناسب برای شنا را پیدا کنید. اگر تجربه شنا دارید در این دریا به این فعالیت بپردازید. هنگام شنا مراقب خرچنگ ها و توتیاهای دریا باشید، چرا که توتیاها با تیغ های تیزشان ممکن است به شما آسیب برسانند. تیغ های توتیاها خطری به همراه خود ندارد. آب شیرین به همراه خود داشته باشید تا بعد از آبتنی و شنا در آب شور خود را با آب شیرین بشویید تا شوری آب شما را اذیت نکند.
- فرصت عکاسی در این جزیره زیبا را از دست ندهید و اگر دوربین مناسب زیر آب و وسایل غواصی دارید حتما با خود ببرید و از زیبایی های این دریا لذت ببرید.
- پرش زیبای ماهی های کوچک در آکواریوم را می توانید با نان دادن به آنها تماشا کنید پس به همراه خود مقداری نان داشته باشید.
- در این جزیره مراقب محیط زیست باشید و از ریختن زباله در این جزیره جدا خودداری کنید.
- حیات دریایی این جزیره با خطر مواجه شده است، پس در خرید خود دقت کنید و با آگاهی کامل خرید کرده و سعی کنید از سواحل این جزیره صدف برندارید.
- به سنت های محلی این منطقه احترام بگذارید در صورت عکاسی از مردمان بومی این منطقه از آنها اجازه بگیرید.
نقشه جزیره هنگام
برای سفر به این جزیره ممکن است نیاز به نقشه داشته باشید. با دیدن نقشه بهتر می توانید در سفر به این جزیره جهت یابی کنید.