همه چیز درباره فرانسه - اگر قصد سفر به فرانسه را دارید حتما این مقاله را مطالعه فرمایید تا سفری لذت بخش تر به این کشور داشته باشید.
در ابتدا لازم است بدانید که ساختمان این موزه در کاخ لوور قرار گرفته، ساخت این کاخ در اواخر قرن 12 میلادی به دستور پادشاه آن زمان فرانسه (فلیپ دوم) آغاز شده است. این کاخ تا به امروز چندین بار بازسازی شده، همچنین لازم به ذکر است که بخش های بجا مانده از بنای اولیه در زیر زمین موزه نگهداری می شود.
در قرن 14 میلادی بخش های بسیاری به این بنا اضافه شد، این کاخ در قرن 15 میلادی تخریب گشت و پس از آن ساختمان امروزی لوور بنا نهاده شد. سال ها بعد کاربرد تدافعی این قلعه کمرنگ شد و در سال 1546 میلادی، فرانسوای اول (پادشاه فرانسه) این کاخ را به عنوان محل سکونت خود انتخاب نمود، پس از آن کاربرد این کاخ تغییر یافت و به مکان رسمی سکونت پادشاهان کشور فرانسه تبدیل گشت.
این هرم که امروزه به عنوان نماد موزه لوور شناخته می شود، توسط معمار معروف آمریکایی به نام "آی ام پی" ساخته شده است. برخی افراد پس از رونمایی از هرم، با وجود آن مخالفت کرده و دلیل مخالفت خود را توهین به مقدسات اعلام کرده اند، این هرم در آن زمان برای قدردانی از 4.5 میلیون بازدید کننده موزه لوور، ساخته شده است.
جالب است بدانید که طراحی این هرم به شکلی بوده که نور خورشیده به طبقه زیر همکف رسیده و آنجا را روشن می کند. گردشگران در کنار بازدید از این هرم شیشه ای می توانند از مجسمه ها و آثار دوران رنسانس بازدید کنند.
همانطور که در ابتدا به آن اشاره شد، تعداد آثار موجود در این موزه به بیش از 38 هزار شیء می رسد. لازم به ذکر است که بیش از 2500 اثر موجود در این موزه متعلق به تاریخچه کشور ایران می باشد، همین امر سبب شده است که در این موزه بخشی به نام سالن ایران برای نمایش آثار ایرانی، وجود دارد، این بخش یکی از بزرگ ترین سالن های موزه محسوب می شود. گردشگران تور فرانسه با ورود به این بخش، خود را در میان تاریخچه کشور ایران مشاهده می کنند. در ادامه به چند مورد از آثار معروف موزه لوور پاریس اشاره خواهیم کرد.
معروف ترین نقاشی کشیده شده در جهان، مونالیزا نام داشته و در موزه لوور پاریس قرار گرفته است. این تابلو اثر هنرمند معروف، لئوناردو داوینچی می باشد و به عنوان لبخند ژکوند شناخته می شود، کمتر کسی را می توان یافت که نام این هنرمند را نشنیده باشد. نقاشی مونالیزا با استفاده از رنگ روغن، بر روی بومی از چوب سپیدار کشیده شده و نشان دهنده تصویر زنی بوده که در حال لبخند زدن است.
تاریخچه خلق این اثر به سال 1503 میلادی باز می گردد، همچنین لازم به ذکر است که کشیدن این نقاشی توسط لئوناردو داوینچی، چندین سال به طول انجامیده است.
تاریخچه ساخت این مجسمه به 100 سال پیش از میلاد باز می گردد، مجسمه ونوس میلو ارتفاعی در حدود 2 متر داشته و در بخش یونان باستان نگهداری می شود. لازم به ذکر است که این مجسمه در سال 1821 میلادی به موزه لوور آورده شده است.
این لوح که در واقع ستونی با ارتفاع حدود 5 متر بوده، یکی دیگر از آثار شگفت انگیز و محبوب در موزه لوور محسوب می شود. بر روی این ستون نوشته هایی به خط میخی قابل مشاهده است، این نوشته ها قوانین تعریف شده توسط پادشاه بابل می باشند که امروزه به عنوان نخستین سند به ثبت رسیده در جهان شناخته می شود. حاکمان آن دوران موظف به اجرای قوانین موجود در لوح حمورابی بوده اند.
این الماس که یکی از الماس های تاج پادشاهی بوده، در سال 1887 به موزه لوور آورده شده است، الماس نایب السلطنه امروزه در بخش هنر های تزئینی نگهداری می شود.
قدمت این مجسمه مرمرین به 190 سال پیش از میلاد مسیح باز می گردد، این مجسمه در شمال یونان کشف شده و در قرن 19 میلادی به موزه لوور انتقال یافته است. ارتفاع مجسمه پیروزی بالدار 3.3 متر بوده و در بخش یونان باستان نگهداری می شود.
همانطور که در ابتدای متن به آن اشاره شد این تابلو یکی دیگر از آثار معروف در موزه لوور می باشد. تابلوی بانوی صخره ها که اثر لئوناردو داوینچی بوده، نشان دهنده تصویر مریم مقدس در کنار فرزند خود، عیسی می باشد، در این اثر تصویر اشخاص دیگری مانند حضرت یحیی و فرشته ای به نام اوریل مشاهده می شود، همچنین لازم است بدانید که این تابلو نشان دهنده دوران زندگی مریم مقدس به همراه عیسی در مصر می باشد.
لئوناردو داوینچی این تابلو را در دو نسخه کشیده است که یکی از آن ها همان تابلوی بانوی صخره موجود در موزه لوور بوده و دیگری که در نگارخانه ملی کشور انگلستان نگهداری شده، به نام تابلوی عذرای صخره ها شناخته می شود.
این تابلو که در بخش نقاشی های موزه نگهداری می شود، توسط "Jacques Louis DAVID" در سال 1807 میلادی کشیده شده است.
این سنگ نگاره یکی از آثار ایرانی موجود در موزه لوور بوده که متعلق به کاخ آپادانا می باشد. این کاخ در زمان پادشاهی داریوش اول در شوش ساخته شده است. به طور کلی قدمت این سنگ نگاره به سال 510 پیش از میلاد باز می گردد، ارتفاع این سنگ نگاره در حدود 4.75 متر و عرض آن 3.75 متر است. این سنگ نگاره در سالن ایران که در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت، نگهداری می شود.
در موزه لوور پاریس آثار متنوعی از مجموعه تخت جمشید وجود دارد، اما سرستون تخت جمشید یکی از زیبا ترین و محبوب ترین آثار موجود در این موزه محسوب می شود، سالانه میلیون های گردشگر برای بازدید از این سرستون به موزه لوور مراجعه می کنند. لازم به ذکر است که این سرستون یکی از سرستون های اصلی تخت جمشید بوده و به نام اسب دوسر شناخته می شود.
کمتر کسی را می توان یافت که نام تابلوی شام آخر را نشنیده باشد، این تابلو که اثری دیگر از لئوناردو داوینچی بوده، نشان دهنده تصویر حضرت عیسی مسیح در کنار همراهان او می باشد. این تصویر آخرین روز های زندگی حضرت مسیح نمایش می دهد. تابلوی شام آخر که کشیدن آن بیش از 3 سال به طول انجامید، یکی از با ارزش ترین آثار هنری موجود در جهان می باشد.
این نقاشی توسط هنرمندی به نام "Hyacinthe Rigaud" در سال 1701 میلادی کشیده شده است.
این اثر که از دو مجسمه تشکیل شده، در طول سال های 1739 تا 1745 در شهر پاریس ساخته شده است، این اثر در بخش مجسمه ها نگهداری شده و ارتفاعی در حدود 2.5 متر دارد.
این تابلو در سالنی که تابلوی مونالیرا وجود دارد، قرار گرفته و به عنوان بزرگ ترین نقاشی موجود در موزه لوور شناخته می شود. این اثر که نشان دهنده نخستین معجزه حضرت مسیح بوده، توسط هنرمندی به نام "ورونز" کشیده شده است.
دیگر آثار محبوب در این موزه عبارت اند از: گاو بالدار آشوری، لوح پیروزی نارام سین و کاتب نشسته.
موزه لوور پاریس دارای 8 بخش مختلف بوده که در هر بخش آثار مربوط به آن نگهداری می شود. از بخش های مختلف آن می توان به بخش مصر باستان، تابلو های نقاشی، هنر های تزئینی، مجسمه ها، آثار هنری، آثار باستانی شرق، یونان و هنر های اسلامی اشاره کرد، در ادامه به بررسی دقیق هر یک خواهیم پرداخت.
این بخش محل نگهداری عتیقه های کشف شده از مصر باستان است، تاریخچه برخی از آثار موجود در این بخش مربوط به بیش از 4 هزار سال پیش از میلاد مسیح می باشد، لازم به ذکر است که جدید ترین آثار موجود در این بخش مربوط به قرن 4 میلادی هستند. به طور کلی عتیقه های موجود در این بخش مربوط به زمان روم باستان تا عصر بیزانس می باشد. آثار بسیار خاص موجود در این بخش نظر افراد بسیاری را به خود جذب کرده است، از معروف ترین آن ها می توان به مجسمه ابوالهول، مومیایی ها، جواهرات قدیمی، طومار پاپیروسی، مجسمه های آمامهات آنخ، هاتور و نفتیس اشاره کرد.
در این بخش 314 نقاشی وجود دارد که از معروف ترین آن ها می توان به تابلوی مونالیزا، دوزنده، فرزند مقدس، جشن ازدواج، کلک مدوسا، سوگند هوراتی، مرگ سارداناپالوس، پرتره مادام رکامیه، زنان الجزایر، قایق دانته، آزادی هدایتگر مردم، تاج گذاری ناپلئون، زنان اهل سابین و پرتره لوئی چهاردهم اشاره کرد.
در این بخش آثار تزئینی مربوط به قرون وسطی تا قرن 19 میلادی به نمایش عموم گذاشته شده است، آثار موجود در این بخش از باسیلیکای به موزه آورده شده و یکی از دارایی های سلطنتی می باشد. از اشیاء تزئینی قابل مشاهده در این بخش می توان به سرامیک، ظروف سفالی، لوازم برنزی، گلدان و شیشه های رنگی اشاره کرد، همچنین جواهرات موجود در این بخش نظر افراد بسیاری را به خود جلب نموده است.
آثار موجود در این بخش مربوط به دوران قرون وسطی تا سال 1850 میلادی می باشد، مجسمه های قرون وسطی که در این بخش قابل مشاهده هستند به سبک رومی ها ساخته شده اند. در حال حاضر بخش مجسمه های موزه لوور به دو دسته آثار فرانسوی و آثار خارجی تقسیم شده، که دسته اول در جناح ریشولیو و دسته دوم در جناح دنون قرار گرفته است. معروف ترین مجسمه های موجود در این بخش عبارت اند از مجسمه دانیال نبی و مجسمه اوورن.
تعداد آثار هنری موجود در این موزه به 320 اثر می رسد، اکثر این آثار متعلق به کشور فرانسه می باشند، از معروف ترین آن ها می توان به نماد قدرت چاراز، تاج ملکه و ظرف شاهین اشاره کرد.
در این بخش حدود 186 اثر شرقی به نمایش عموم گذاشته شده است، تاریخچه آثار موجود در این بخش به 9000 سال پیش باز می گردد، لازم به به ذکر است که برخی از آثار موجود در این بخش به قدری قدیمی بوده اند که قدمت دقیق آن ها مشخص نیست. معروف ترین آثار موجود در این بخش عبارت اند از لوح حمورابی و سرستون های تخت جمشید. وجود آثار دوران هخامنشیان در این بخش سبب شده است که بخش آثار شرقی مورد توجه ایرانیان بسیاری قرار گیرد.
تاریخچه آثار موجود در این بخش به عصر حجر باز می گردد و جدید ترین آثار موجود در آن متعلق به قرن 6 میلادی (اواخر امپراطوری روم باستان) می باشد. در این بخش آثار بسیاری مانند گلدان برنزی بورگزه، سفال های قدیمی و اشیاء مربوط به دوران هلنیستی نگهداری می شود، برخی از آثار امروزی موجود در بخش یونان و روم باستان، در قرن 19 میلادی به آن اضافه شده است.
در موزه لوور بخشی مخصوص هنر های اسلامی نیز در نظر گرفته شده که متشکل از 10 تالار می باشد، این بخش در سال 1993 میلادی فعالیت خود را آغاز نمود و در سال 2003 به بخشی مستقل تبدیل گشت و شخصی به نام فرانسیس ریشار مسئول تکمیل آثار این بخش شد، این شخص پیش از آن ریاست بخش کتب فارسی در کتابخانه ملی این کشور را بر عهده داشته است.
بخش هنر های اسلامی خارج از محوطه اصلی موزه، در یکی از حیاط های کاخ لوور ساخته شده است، برای انتخاب سازنده ی این بخش، مسابقه معماری برگزار گردید و از میان طرح های ارائه شده، طرح امروزه آن برای ساخت بخش هنر های اسلامی انتخاب شد.
افراد ایرانی در ابتدای ورود به این بخش حال و هوای غم انگیزی را تجربه خواهند کرد، زیرا بخش عظیمی از تاریخچه کشورمان در فاصله ای بسیار زیاد از مکان اصلی خود نگهداری می شود، اما لازم است بدانید وجود این آثار در موزه لوور سبب شده است که افرادی که اصلیت ایرانی ندارند با تاریخچه کشورمان آشنا شوند و به عظمت آن پی ببرند، همچنین می توان اطمینان حاصل نمود که این آثار در موزه لوور سالم باقی خواهند ماند. برخی از آثار ایرانی موجود در این موزه متعلق به 100 ها سال پیش از میلاد مسیح است.
بخش آثار ایران در واقع از سالن 12 شروع شده و تا سالن 20 ادامه دارد، همچنین لازم است بدانید که بخش عظیمی از این آثار در دوران پادشاهی مظفرالدین شاه و ناصرالدین شاه، جهت کسب امتیازات مختلف، به کشور فرانسه اهدا شده اند.
موزه لوور پاریس در مجموع دارای 3 جناح بوده که در این بخش به بررسی هر یک خواهیم پرداخت.0
یکی از قدیمی بخش های موجود در این موزه، بخش سولی بوده که در طبقه همکف و اول آن عتیقه های باستانی نگهداری می شود، بقایای قلعه لوور در این بخش به نمایش عموم گذاشته شده است، از معروف ترین عتیقه های موجود در این بخش می توان به مجسمه کاتب نشسته و مجسمه فرعون رامسس دوم اشاره کرد که مربوط به مصر باستان هستند.
در طبقه دوم بخش سولی آثار هنری مانند چاپ های دستی و نقاشی های فرانسوی قابل مشاهده است.
وجود تابلو مونالیزا در این بخش، سبب شده است که افراد بسیاری به آن مراجعه کرده و در اکثر زمان ها بسیار شلوغ باشد. از دیگر آثار موجود در این بخش می توان به تابلو تقدیس امپراطور ناپلئون اول و تابلو جشن عروسی اشاره کرد.
در طبقه همکف این بخش، مجموعه ای از مجسمه های رنسانس و عتیقه های رومی نگهداری می شود، از معروف ترین مجسمه های قابل مشاهده در این بخش می توان به مجسمه "برده در حال احتضار" اشاره کرد. در این طبقه از بهش دنون هشت اتاق وجود دارد که درون آن ها آثار دست ساز، متعلق به نقاط مختلف جهان وجود دارد.
در این بخش آثار هنری متنوعی که تاریخچه برخی از آن ها به قرون وسطی باز می گردد، نگهداری می شود، این آثار توسط نقاشان معروفی مانند رامبراند و روبنس کشیده شده اند.
در طبقه همکف و زیرین بخش ریشولیو مجسمه های موزه لوور نگهداری می شود، از معروف ترین آثار موجود در این بخش می توان به لوح حمورابی اشاره کرد.
11000000• افراد در بخشی به نام ریشولیو که دیوانخانه ناپلئون سوم بوده است، می توانند با شکل و شمایل کاخ لوور در دوران قبل از تبدیل شدن به موزه، آشنا شوند.
• برای معتل نماندن در صف های خرید بلیط موزه، می توانید بلیط خود را از کتاب فروشی هایی به نام FNAC تهیه کنید. لازم به ذکر است که این بلیط ها کمی گران تر از بلیط های اصلی موزه می باشد، همچنین افرادی که این بلیط ها را تهیه کرده اند، می توانند از بخش ریشولیو بازدید کنند.
معروف ترین موزه موجود در جهان برای رفاه حال بازدید کنندگان، لازم است دارای امکانات متنوعی باشد، در ادامه به برخی از امکانات این موزه اشاره خواهیم کرد.
• نرم افزار موزه لوور پاریس
گردشگران تور پاریس می توانند از ساعت 9 صبح تا 6 بعد از ظهر از این موزه بازدید کنند، لازم به ذکر است که موزه لوور بجز سه شنبه ها در روز های 11 اردیبهشت، 5 دی و 11 دی نیز تعطیل است.
ساعت کاری موزه لوور برخی اوقات در فصل گردشگری شهر پاریس کمی افزایش یافته و افراد می توانند تا ساعت 9 و 45 دقیقه شب به آن مراجعه کنند.
Rue de Rivoli, 75001 Paris, France
اروپا، کشور فرانسه، شهر پاریس، سمت راست رودخانه سن
گردشگران با اطلاع از آدرس موزه می توانند توسط وسایل حمل و نقل عمومی یا خودرو شخصی، به موزه لوور مراجعه کنند.
• دسترسی با مترو: گردشگران می توانند با استفاده از مترو شهر پاریس به موزه لوور مراجعه کنند، لازم به ذکر است که نام ایستگاه اختصاصی این موزه "Louvre – Rovoli" می باشد.
به طور کلی در تمام ماه های سال موزه لوور شلوغ بوده و گردشگران بسیاری درون آن حضور دارند، لازم به ذکر است که شلوغی موزه در فصل تابستان به اوج خود می رسد.
افرادی که مکان های خلوت را ترجیح می دهند، بهتر است ساعات ابتدایی بازگشایی موزه را برای بازدید از آن انتخاب کنند، زیرا صبح ها گردشگران کمتری در موزه حضور دارند.
قیمت بلیط بازدید از این موزه در فصل های مختلف سال کمی متفاوت بوده اما به طور کلی در حدود 20 یورو می باشد.
در موزه لوور ابوظبی بیش از 600 اثر هنری به نمایش عموم گذاشته است، لازم به ذکر است که بجز آثار دائمی، در حدود 300 اثر قرضی در این موزه نگهداری شده که از فرانسه به موزه لوور ابوظبی آورده شده است.
مساحت ساختمان موزه حدود 24000 متر مربع بده که در محیطی به مساحت 97000 متر مربع ساخته شده است، لازم به ذکر است که مساحتی که به گالری موزه اختصاص یافته است در حدود 8000 متر مربع می باشد، همین امر سبب شده است که موزه لوور ابوظبی، عنوان بزرگ ترین موزه در شبه جزیره عربستان را دریافت کند.
پروژه تاسیس موزه لوور ابوظبی در ماه اکتبر سال 2007 میلادی توسط پارلمان کشور فرانسه مورد بررسی قرار گرفت و پس از تایید آن، امارات و فرانسه برای ساخت و طراحی این موزه به توافق رسیده اند.
طراحی این موزه از سال 2006 میلادی آغاز شده بود، اما تکمیل طرح آن تا سال 2012 میلادی به طول انجامید.
معمار این بنا "ژان نوول" یکی از معماران مشهور در دنیا بوده و پروژه معماری بسیاری از بنا های معروف دنیا را انجام داده است، موزه لوور ابوظبی یکی از آخرین پروژه های وی بوده که باعث معروفیت هرچه بیشتر این شخص شده است.
ساختمان این موزه به تنهایی یک شاهکار هنری بوده و نظر هر بیننده ای را به خود جذب می کند. طراحی بنای موزه لوور ابوظبی به شکلی بسیار خاص و غیر متعارف انجام شده است و طراحی آن را می توان تلفیقی از معماری سنتی و مدرن دانست.
همانطور که پیش تر به آن اشاره شد، درون این موزه حدود 900 اثر وجود دارد که از میان آن ها حدود 300 اثر قرضی می باشد، این 300 اثر به مدت 15 سال از طرف موزه لوور پاریس و دولت فرانسه به این موزه امانت داده شده است. در این موزه نیز مانند موزه لوور پاریس آثار متنوعی مربوط به تاریخچه ایران به نمایش عموم گذاشته شده است.
آثار موجود در موزه لوور ابوظبی در 23 گالری و 55 سالن این موزه نگهداری می شوند، لازم به ذکر است که طراحی و دکوراسیون هر کدام از گالری ها متفاوت بوده و گردشگران با ورود به هر گالری خود را در فضای جدید خواهند دید. لازم به ذکر است که آثار موجود در موزه لوور ابوظبی نشان دهنده 12 فصل از تمدن بشریت می باشد.
در این ساختمان بجر بخش آثار هنری چندین بخش دیگر وجود دارد که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد.
• بخش محققان: در این بخش آموزش های لازم در رابطه با مجموعه آثار موجود در موزه ارائه می گردد.
• این موزه دارای نمازخانه می باشد.
• افراد برای ورود به موزه لازم است بلیط چاپ شده خود را به همراه داشته باشند.
Saadiyat Island, Abu Dhabi, United Arab Emirates
امارات متحده عربی، ابوظبی، جزیره سعدیات
ساعت کاری این مجموعه در روز های اول هفته با آخر هفته کمی تفاوت دارد، به طور کلی گردشگران تور ابوظبی می توانند در روز های شنبه، یکشنبه، سه شنبه و چهارشنبه از ساعت 10 صبح تا 7 شب از این موزه بازدید کنند، ساعت کاری این مجموعه در دو روز آخر هفته افزایش یافته و از ساعت 10 صبح تا 11 شب می باشد.
لازم به ذکر است که موزه لوور ابوظبی در روزهای دوشنبه تعطیل است.
هزینه بازدید از موزه لوور برای رنج های سنی مختلف، متفاوت بوده و به شرح زیر می باشد:
• افراد بالای 22 سال: 60 درهم امارات
نظرات مردم درباره موزه لوور