ویزا ارمنستان

زمان مطالعه: 3 دقیقه
بروزرسانی: 1403/05/13
بازدید: 2816

پیش از سفر به ارمنستان، بهتر است که اطلاعات خود در زمینه انواع و نحوه‌ اخذ ویزای ارمنستان و ضوابط مربوط به آن برای مسافران ایرانی بالا ببرید و سپس این کشو را به عنوان مقصد سفر خود برگزینید. ارمنستان، کشوری با تنوع فرهنگی و تاریخی غنی است که برای گردشگران جهان و به‌خصوص ایرانیان، یکی از مقاصد اصلی سفر به خارج از کشور به حساب می‌آید. این کشور، علاوه بر نزدیکی به ایران، با داشتن امکانات رفاهی و تفریحی ارزان‌قیمت و طبیعتی بکر و دلنشین، موجب جذب بسیاری از گردشگران می‌شود؛ اما در ادامه، باید به یکی از مسائل مهم سفر به این کشور یعنی ویزای ارمنستان بپردازیم. در ضمن، اتباع خارجی که قصد سفر به کشور سومی دارند و باید از کشور ارمنستان عبور کنند تنها تا 72 ساعت می توانند در این کشور بمانند. ممکن است برای گرفتن ویزا 21 روزه یا 120 روزه به هنگام ورود، هزینه ها بسیار بالاتر از آن چه گفته شد، باشد. گرفتن ویزا ارمنستان دست کم 2 – 3 روز به طول می انجامد.

ویزا ارمنستان

انواع ویزای ارمنستان

سفر به کشور ارمنستان به دلایل مختلفی مانند گردش و تفریح، اقامت، سفر کاری و شرکت در سمینارها و نشست‌های علمی، دیدن آشنایان و غیره می‌تواند بسیار جذاب و مفید باشد. با این حال، برای دریافت ویزای ورود به هر کشوری باید ابتدا هدف اصلی از سفر مشخص گردد. در صورتی که به ارمنستان سفر می‌کنید، باید بدانید که هر شخص بنا به نوع سفر خود به این کشور، باید اقدام به اخذ ویزا نماید. اگرچه که کشور ارمنستان شرایط صدور ویزا را برای متقاضیان آسان کرده است؛ اما برای دریافت ویزای ورود به این کشور، مسافران باید با انواع ویزاهای ارمنستان آشنا شده و براساس نوع سفر خود، مدارک مورد نیاز را آماده کنند و درخواست ویزا را ارسال نمایند؛ لذا در صورتی که قصد سفر به این کشور را دارید، قبل از هر اقدامی، بهتر است با نوع ویزای مورد نیاز برای سفر خود آشنا شوید تا با چندین گام ساده، به راحتی ویزای خود را دریافت کنید. انواع ویزای ارمنستان به تفکیک به شرح زیر است:

  • ویزای توریستی ارمنستان: برای سفر به ارمنستان به منظور گردشگری و تفریح، ویزای توریستی برای شما صادر می‌شود؛ اما خبر خوبی برای شهروندان ایران و ارمنستان وجود دارد و آن، این است که برای ورود به کشور دیگری، نیازی به ویزای ورود نیست. در سال ۱۳۹۵، دو کشور ایران و ارمنستان توافق‌نامه‌ای را برای توسعه گردشگری، بهبود روابط اجتماعی و سیاسی و تسهیل رفت‌وآمد گردشگران منعقد کردند. بر اساس این توافق‌نامه، شهروندان ایرانی و ارمنی می‌توانند در هر دوره ۶ ماهه، حداکثر ظرف مدت ۹۰ روز بدون نیاز به ویزا در کشور مقصد حضور داشته باشند. با این حال، پس از اتمام فرصت ۹۰ روزه اقامت در ارمنستان، شما باید حداقل به مدت ۹۰ روز یا ۳ ماه از کشور ارمنستان خارج شوید؛ سپس می‌توانید مجددا وارد خاک این کشور گردید. این قانون برای تمام شهروندان ایرانی و ارمنی قابل اجراست. البته در زمان ورود به این کشور، ویزای توریستی کشور ارمنستان برای شما صادر خواهد شد و در پاسپورتتان مهر میگردد؛ اما باید بدانید که شما به گذرنامه معتبر با حداقل اعتبار 6 ماه نیاز دارید تا این فرایند انجام گیرد.
  • ویزای ترانزیت ارمنستان: این ویزا برای مسافرانی صادر می‌گردد که قصد عبور از این کشور به عنوان کشور واسطه برای رسیدن به مقصد نهایی خود را دارند. مدت زمان اعتبار این نوع ویزا معمولاً ۳ تا ۴ روز خواهد بود و عبور از این کشور می‌تواند از طریق راه‌های هوایی یا زمینی انجام شود. برای مثال، مسافرانی که قصد دارند از راه زمینی به گرجستان سفر کنند، با برخورداری از ویزای ترانزیت ارمنستان می‌توانند در مسیر سفر خود یک یا دو شب را در کشور ارمنستان سپری کنند. ویزای دیپلماتیک ارمنستان: اشخاصی که دارای گذرنامه دیپلماتیک هستند یا مشمول شرایط دیپلماتیک هستند، می‌توانند این ویزا را دریافت نمایند. به عبارت دیگر، این نوع ویزا برای اشخاصی است که در رده دیپلماتیک قرار دارند و از امتیازات ویژه‌ای برخوردار هستند.

 

  • ویزای اقامت موقت ارمنستان: این مدل ویزا برای اتباع خارجی صادر می‌شود که قصد اقامت بلندمدت در این کشور را دارند. این نوع ویزاها یا کارت‌های اقامت برای اهداف مختلفی مانند کار، تحصیل، سرمایه‌گذاری و سایر فعالیت‌های طولانی مدت در ارمنستان، صادر می‌شوند.

انواع ویزا ارمنستان

انواع ویزای موقت ارمنستان

  • ویزای کاری ارمنستان: این نوع ویزا برای افرادی صادر می‌شود که توسط یک کارفرمای ارمنی استخدام شده‌اند ( جاب آفر دارند) و دارای شرایط لازم برای کار در این کشور هستند. افراد علاقه‌مند به کار در ارمنستان، می‌توانند با مراجعه به سایت‌های کاریابی، فرصت‌های شغلی در این کشور را بررسی کرده و در صورت پیدا کردن شغل مناسب، با کارفرمای ارمنی تماس بگیرند و درخواست استخدام کنند.

  • ویزای تحصیلی ارمنستان برای افرادی صادر می‌شود که قصد ادامه تحصیل در این کشور را دارند. این ویزا به دانشجویان بین‌المللی اجازه می‌دهد تا به اندازه مدت زمان تحصیل خود، در ارمنستان اقامت داشته باشند. برای دریافت ویزای تحصیلی، داوطلبان باید ابتدا پذیرش از یک دانشگاه یا موسسه آموزشی در ارمنستان را دریافت کنند؛ سپس با مراجعه به سفارت یا کنسولگری ارمنستان در کشور خود، درخواست ویزای تحصیلی را ارائه دهند.

  • ویزای سرمایه گذاری ارمنستان به افرادی اعطا می‌شود که تصمیم به سرمایه‌گذاری در این کشور گرفته‌اند یا کسب‌وکاری را در آن راه‌اندازی کرده‌اند. این ویزا به سرمایه‌گذاران اجازه می‌دهد، گاهی به مدت 5 سال نیز در ارمنستان اقامت داشته باشند و به ادامه فعالیت‌های تجاری خود در این کشور بپردازند.

  • ویزای همراه ارمنستان: این ویزا به افرادی اعطا می‌شود که خویشاوند یا قومی در این کشور دارند و می‌خواهند از طریق خویشاوند خود در ارمنستان درخواست ویزا نمایند. برای اخذ این ویزا، فرد متقاضی باید توسط یک خویشاوند یا قومی در ارمنستان حمایت شود و تضمین مالی کافی را داشته باشد.

راه های گرفتن ویزا ارمنستان

مدارک لازم برای اخذ ویزای ارمنستان

برای اخذ ویزای ارمنستان به مدارک زیر نیاز دارید:

  • گذرنامه با حداقل شش ماه اعتبار از تاریخ ورود به کشور ارمنستان
  • فرم تکمیل شده درخواست ویزای این کشور
  • یک عکس جدید در اندازه عکس پاسپورت (در صورت درخواست دادن به شکل آنلاین، شما می‌توانید از عکس دیجیتال استفاده کنید.)
  • ارائه برنامه سفر یا جزئیات اقامت شما در ارمنستان، نظیر بلیط هواپیما
  • مدارک اثبات اقامت در کشور مقصد، مانند رزرو هتل یا دعوت‌نامه دریافتی از خویشاوندان و اقوام در ارمنستان
  • مدارک پرداختی هزینه ویزای ورود به ارمنستان

علاوه بر مدارک فوق، در صورت درخواست آنلاین ویزا، مدارک زیر نیز مورد نیاز است:

  • یک آدرس دارای اعتبار ایمیل 
  • کارت اعتباری جهت تسویه پرداخت هزینه‌ها

در صورت اقدام به درخواست از سفارت:

  • داشتن دعوت‌نامه از سوی شخص مورد نظر در ارمنستان
  • تحویل سایر مدارک اضافه که با توجه به دلایل سفر توسط سفارت یا کنسولگری درخواست شده است.

مدارک لازم برای گرفتن ویزا ارمنستان

هزینه‌های ویزای ارمنستان

قدم مهم بعد از آگاهی در مورد شرایط و مدارک ویزای ارمنستان، بررسی قیمت نوع ویزای موردنظر است که برای مسافران اهمیت خواهد داشت. البته هزینه اخذ این ویزاها بالا نیست و کاملا معقول است؛ با این حال، با توجه به نوع ویزا، اهداف و طول زمان سفر، مبالغ مختلفی را شامل می‌گردد که در جدول زیر آمده است:
نوع ویزا    هزینه ویزا
ویزای توریستی 21 روزه    8 دلار
ویزای توریستی 120 روزه    35 دلار
ویزای توریستی چندین بار ورود    45 دلار
ویزای ترانزیت یک بار ورود    25 دلار
ویزای ترانزیت چند بار ورود    39 دلار
ویزای دیپلماتیک    رایگان
 برای تخمین هزینه دریافت ویزای ورود به ارمنستان، ابتدا باید هدف و مدت زمان سفر خود را به دقت تعیین کنید. برای ایرانیانی که قصد سفر تفریحی به مدت کمتر از ۹۰ روز به ارمنستان دارند، ویزا لازم نیست و می‌توانند بدون دریافت ویزا و پرداخت هزینه وارد این کشور شوند.

هزینه های دریافت ویزا ارمنستان

سفارت ارمنستان در ایران

  • نام سفیر: گریگور آراکلیان
  • آدرس: خیابان جمهوری، خیابان رازی، خیابان استاد شهریار، شماره 32.
  • تلفن: 66704833
  • فکس: 66700657 

مدت زمان اعتبار ویزای ارمنستان

مدت اعتبار ویزای ورود به ارمنستان، برای هر نوع ویزایی متفاوت است:

  • برای ویزای توریست یک‌بار ورود، مدت زمان اعتبار بسته به نوع ویزا ۲۱ روز یا ۱۲۰ روز است. 
  • برای ویزای توریستی چند بار ورود، حداکثر مدت اقامت در هر ورود به ارمنستان ۶۰ روز است و این نوع ویزا برای یک سال اعتبار دارد. 
  • ویزای ترانزیت یک‌بار ورود به ارمنستان سه روز اعتبار دارد؛ در حالی که ویزای ترانزیت چند بار ورود به مدت یک سال دارای اعتبار است و برای هر بار ورود آن سه روز در نظر گرفته شده است. 
  • یک‌سری ملیت‌ها، از ویزای توریستی برای حضور در ارمنستان معاف هستند و می‌توانند تا ۱۸۰ روز در طول یک سال در این کشور اقامت داشته باشند.

مدت زمان صدور ویزا نیز در سفارت ارمنستان می‌تواند بسته به هدف سفر و نوع ویزا متفاوت باشد. 

سفارت ارمنستان

شرایط تمدید ویزای ارمنستان

تمدید کردن ویزای ارمنستان، مستلزم مراجعه به اداره گذرنامه و ویزا پلیس ارمنستان است. حداکثر زمان تمدید ویزای ارمنستان ۶۰ روز می‌باشد. نکته قابل توجه این است که شما باید قبل از انقضای ویزای فعلی خود، اقدام به تمدید کنید. در صورتی که مایل هستید برای مدت طولانی‌تری در ارمنستان اقامت یابید، جهت دریافت کارت اقامت موقت باید در وب‌سایت اداره گذرنامه و ویزا پلیس ارمنستان ثبت‌نام کنید. 

چقدر زمان می ‌برد تا ویزای ارمنستان صادر شود ؟

ویزای این کشور، معمولاً در مدت ۳ تا ۴ روز صادر می‌شود؛ البته با توجه به نوع ویزا، امکان دارد بررسی، تایید و صدور ویزا زمان بیشتری بگیرد. همچنین در صورتی که در مورد سفر توریستی به ارمنستان تصمیم گرفته‌اید، باید به این نکته توجه کنید که ایرانیان  ویزای ورود به ارمنستان را در فرودگاه دریافت می‌نمایند و نیازی به مراجعه به سفارت نیست. تنها کافی است، فرم مربوطه را تکمیل کرده و در فرودگاه یا مرز زمینی به مقامات مربوطه ارائه دهید. در ضمن، برای ورود به ارمنستان، گذرنامه شما باید از اعتبار کافی برخوردار باشد؛ به همین دلیل، پیشنهاد می‌دهیم قبل از سفر، اعتبار گذرنامه خود را بررسی کرده و در صورت نیاز به تمدید آن، به مراجع مربوطه مراجعه کنید.

مراحل دریافت ویزای ارمنستان

دریافت ویزای ارمنستان ابتدا نیازمند بررسی شرایط دریافت ویزا و جمع‌آوری مدارک لازم برای آن است. پس از آن، باید هزینه دریافت ویزای ارمنستان را برآورد کرده و مطمئن شوید که آن را می‌توانید پرداخت کنید. در ادامه، نحوه و مراحل دریافت ویزا را شرح داده‌ایم:

  • مشخص کردن هدف سفر و مدت زمان اقامت: برای درخواست ویزای ورود به ارمنستان، اولین مرحله تعیین هدف سفر و مدت زمان اقامت است. باید به دقت مشخص کنید که قصد سفر تفریحی، کاری یا تحصیلی دارید و حدودا چند روز، هفته یا ماه در ارمنستان اقامت خواهید داشت.
  • بررسی شرایط دریافت ویزا و آماده‌سازی مدارک: با توجه به هدف سفر و مدت زمان اقامت، باید شرایط دریافت ویزای ارمنستان را بررسی کرده و مدارک موردنیاز را جمع‌آوری کنید. این مدارک شامل گذرنامه، عکس، بلیط رفت‌وبرگشت، بیمه مسافرتی، اثبات مالی و مدارک مربوط به هدف سفر شما می‌شوند.
  • ثبت درخواست ویزا: متقاضیان با مراجعه به سفارت ارمنستان در کشور خود یا از طریق سایت رسمی سفارت، درخواست خود را ثبت می‌کنند. در این مرحله، باید اطلاعات شخصی و مربوط به سفر خود را وارد نمایید و مدارک مورد نیاز را بارگذاری کنید.
  • پرداخت هزینه ویزا: بعد از ثبت درخواست، باید هزینه ویزای خود را پرداخت کنید. هزینه‌ی ویزا بسته به نوع ویزا، مدت زمان اقامت و شرایط دیگر متغیر است.
  • دریافت ویزا: در انتها، بعد از تایید درخواست و پرداخت هزینه، می‌توانید ویزای خود را از سفارت ارمنستان در کشور خود یا از طریق فرودگاه دریافت کنید.

​​​​​​​​​​​​​​نحوه گرفتن ویزا ارمنستان

سخن پایانی

تور ارمنستان یکی از تورهای محبوب بین توریست های ایرانی است و سالیانه هزاران گردشگر به صورت هوایی و زمینی به قصد گذراندن تعطیلات راهی این کشور می شوند. به غیر از اتباع اتحادیه اروپا، سایر اتباع برای ورود به کشور ارمنستان، باید ویزا ارمنستان داشته باشند. اتباع اتحادیه اروپا می توانند تا صد و هشتاد روز در طول یک سال بدون داشتن ویزا به منظور سفر کاری یا سفر تفریحی در ارمنستان بمانند. ویزای کشور ارمنستان براساس اینکه اشخاص با چه هدفی و به چه مدت قصد اقامت در این کشور را دارند، به انواع مختلفی مانند توریستی، ترانزیتی، کاری، تحصیلی، دیپلماتیک، یک‌بار و چندبار ورود و غیره تقسیم می‌شوند. این ویزاها، با ارائه مدارک مربوطه، ثبت درخواست و پرداخت هزینه، از طریق سفارت این کشور صادر خواهد شد؛ البته طبق قرارداد موجود بین ایران و ارمنستان، شهروندان این دوکشور برای ورود به کشور مقابل جهت گردشگری، احتیاجی به پرداخت هزینه و ثبت درخواست ویزا ندارند و در ابتدای ورود به کشور مقصد و ارائه فرم تکمیلی، پاسپورت آن‌ها مهر خواهد خورد؛ اگر شما اطلاعاتی بیشتر یا سوالی در مورد این فرایند دارید، در قسمت نظرات با لحظه آخر به اشتراک بگذارید.

تاکنون هیچ نظری ثبت نشده است

مجله گردشگری

مشاهده همه مقالات
امتیاز 4.3 از 5 | از 102 کاربر