جزیره هندورابی یکی از جزایز بکر و کوچک خلیج فارس خوانده می شود و بازدید از آن می تواند خاطرات بسیار شگفت انگیزی برایتان به ارمغان آورد. این جزیره ارتفاع زیادی ندارد و اگر بخواهید بر بالای بلندی رفته و مناظر اطراف را مشاهده کنید باید به قسمت غربی این جزیره بروید. در این قسمت صخره های بلندی قابل مشاهده هستند. در این متن قصد داریم در مورد این جزیره اطلاعات مفیدی را در اختیار شما قرار دهیم، از این رو در صورتی که مایلید تا در سفر بعدی خود هندورابی را به عنوان مقصد خود انتخاب کنید ادامه این متن را با مطالعه کنید.
جزیره هندورابی کجاست؟
جزیره هندورابی یکی از جزیره های واقع در خلیج همیشه فارس است و در واقع از توابع شهرستان بندر لنگه در بخش کیش محسوب می شود. این جزیره بین دو جزیره لاوان و کیش قرار گرفته و طول آن 11 کیلومتر و عرض آن نیز حدود 6.5 کیلومتر بوده و مساحت آن نیز حدود 23 کیلومتر مربع است. این جزیره در 9 کیلومتری بندر چیرویه، 130 کیلومتر بندر لنگه، 28 کیلومتری جزیره کیش و 325 بندرعباس قرار گرفته و از جمله جزایز خلیج فارس است که هموار بوده و هیچ گونه عوارض طبیعی در آن دیده نمی شود. بعد از آنکه جزیره هندورابی به منطقه آزاد کیش ملحق شد، پیشرفت و توسعه نیز در این جزیره به وجود آمد و بعد از آن نیز احداث هتل های چادری شرایط را برای اسکان علاقه مندان به بازدید از این جزیره بهتر کرد.
در قدم های بعدی احداث فرودگاه و بندرگاه این جزیره باعث شد که هندورابی بیش از قبل توسعه پیدا کرده و افراد زیادی برای رفتن به آن علاقه و اشتیاق نشان دهند. در این جزیره 141 مرد و 50 زن زندگی می کنند و به همین دلیل این جزیره یکی از جزایر کم جمعیت خلیج فارس به شمار می رود. مردم جزیره هندورابی عرب هستند و به زبان عربی و فارسی با هم صحبت می کند. مردمی که در هندورابی زندگی می کنند از طریق صیادی و غواصی به کسب درآمد می پردازند.
چگونه به جزیره هندورابی برویم
با توجه به زیبایی هایی که در این جزیره وجود دارد و تفاوت هایی که هندورابی با جزایری مانند کیش و قشم دارد، به شما توصیه می کنیم حتما از این جزیره نیز دیدن کنید. اما سوال مهم که در این میان ممکن است برایتان پیش آید نحوه رفتن به جزیره هندورابی است. برای رفتن به جزیره هندورابی چندین راه پیش روی شما قرار دارد.
یکی از راه هایی که می توانید از جزیره چیرویه خود را به هندورابی برسانید استفاده از قایق های موتوری است. با این قایق ها می توانید در عرض 20 دقیقه خود را به جزیره هندورابی برسانید. راه دیگر دسترسی به این جزیره هندورابی، رفتن به اسکله ماهیگیری در جزیره کیش است. در این اسکله قایق هایی موسوم به قایق های چارتر وجود دارند که می توانند شما را در عرض یک ساعت و نیم به این جزیره برسانند. البته برخی افراد می گویند که رفتن به این جزیره از طریق اسکله ماهیگیری کیش، اندکی سخت و مشکل است و نیاز است تا مسئولین مناطق آزاد کیش هماهنگی های لازم را انجام دهند.
یکی دیگر از راه هایی که می توانید خود را به جزیره هندورابی برسانید تهیه بلیط هواپیما است. تیر ماه 1396 فرودگاه هندروابی افتتاح شد و کسانی که تمایل دارند در طی زمانی بسیار کم و به راحتی خود را به این جزیره زیبا، ساکت و آرام برسانند می توانند بلیط رفت و برگشت به این جزیره را خریداری کرده و از ساعات و روزهایی که در هندورابی هستند نهایت لذت را ببرند.
چنانچه قصد دارید چند روزی را در این جزیره بمانید بهتر است حتما با خود آب آشامیدنی بردارید. آب جزیره هندورابی از طریق آب چاه و یا آب انبارها تامین شده و در ضمن در این جزیره خبری از سوپرمارکت ها و فروشگاه های بزرگ مواد غذایی نیست. یک مغازه کوچک در هندورابی وجود دارد که آن نیز تنوع زیادی ندارد. البته اگر نیاز به خرید دارید می توانید به بندر چیرویه مراجعه کنید و تمام مایحتاج خود را از فروشگاه های موجود در این بندر تامین کنید.
مکان های دیدنی جزیره هندورابی
قسمت های شمالی این جزیره از جمله جاهای دیدنی هندورابی محسوب می شوند. این مناطق عمق کم و در حدود پنج تا هشت متر دارند و به همین دلیل محیط بسیار خوب و مساعدی را برای غواصی و شنا در اختیار علاقه مندان به این دو تفریح مهیج قرار داده اند.
سواحل شرقی و جنوبی را از دست ندهید
سواحل شرقی این جزیره نیز در نوع خود بسیار دیدنی هستند. عمق آب در این قسمت بین 8 تا 18 متر بوده و شما در این منطقه شانس آن را دارید که بتوانید ستاره های ماهی های زیادی را مشاهده کنید. افرادی که دوست دارند یک یا چند روزی را در سواحل زیبای این جزیره چادر بزنند، می توانند به قسمت های جنوبی این جزیره مراجعه کرده و صبح ها با صدای مرغان دریایی که در فاصله ای نه چندان دور از محل اسکان آنها در حال پرواز هستند، بیدار شوند.
تفریحات آبی اولویت تفریحات مسافران جزیره هندورابی
از دیگر دیدنی های این جزیره کلوپ تفریحات آبی آن است که امکان انواع تفریحات آبی را برای بازدید کنندگان فراهم نموده است. جت اسکی سواری و موتوری سواری دور جزیره به وسیله موتورهای چهار چرخ از جمله تفریحاتی هستند که شما می توانید در هندورابی انجام داده و هیجان زیادی را تجربه کنید. سافاری سواری، غواصی و بنانا نیز از دیگر تفریحاتی که امکان انجام آنها در سایت های شمالی و جنوبی جزیره هندورابی فراهم شده است. چنانچه علاقه زیادی به جانداران دریایی دارید، شک نکنید که جزیره هندورابی می تواند فضای بسیار خوبی را برای دیدن حیوانات مختلف در اختیار شما قرار دهد. تنوع این جانداران در این جزیره بسیار زیاد است.
جانورانی که در جزیره هندورابی زندگی می کنند
اگر به سواحل شمالی این جزیره قدم بگذارید می توانید مرجان ها را نیز مشاهده کرد. حتی اگر تیز بین باشید امکان اینکه شاهین و باز نیز ببینید، وجود دارد. تن ماهیان زرد، پیکاسو، ملوان، طوطی ماهیان، جراح ماهیان و یونیک از جمله ماهیان و آبزیانی هستند که در این جزیره به وفور یافت می شوند و اگر شما حوصله و دقت به خرج دهید به راحتی می توانید چند نمونه از آنها را مشاهده کنید.
تماشای تخم گذاری لاکپشت ها را از دست ندهید
اتفاق بسیار جالب دیگری که در این جزیره می افتد تخم گذاری لاک پشت ها از ماه اسفند تا خرداد است. همان طوری که می دانید بهترین وقت سفر به این جزیره زمانی است که هوا در سایر نقاط کشور سرد باشد. به بیان دیگر بهتر است از ماه های آذر تا اسفند یا فروردین به بازدید از این جزیره بروید تا گرما و رطوبت هوا شما را اذیت نکند. پس اگر به شدت عاشق آن هستید که این صحنه زیبا و تماشایی را ببینید، باید گرمای هوا و شرجی بودن آن را تحمل کنید.
روستاهای الدورات و الصراه پایگاه پرتغالی ها در ایران
از دیگر مناطق دیدنی جزیره هندورابی دو روستای الدورات و الصراة هستند. زمانی که پرتغالی ها در کشور ما رفت و آمد داشته و کنترل قسمت های جنوبی را به دست گرفته بودند در جزیره هندورابی ساکن شده بودند. در واقع این جزیره یکی از پایگاه های کشور پرتغال به حساب می آمده و شما امروز اگر به این جزیره قدم بگذارید می توانید آثاری از خرابه های به جای مانده از آن دوران را مشاهده کنید. علاوه بر دو روستای الدورات و الصراة یک قبرستان نیز این جزیره هندورابی وجود دارد که هم ایرانی ها در آن دفن شده اند و هم پرتغالی ها را در آن به خاک سپرده اند. البته این قبرستان با قربستان هایی که تا به حال مشاهده کرده اید تفاوت هایی دارد. برای مثال نام فوت شدگان بر روی قبرها نوشته نشده و تنها می توان جنسیت فرد متوفی را متوجه شد. بر روی قبر مردان یک سنگ و بر روی قبر زنان دو سنگ قرار داده شده و بدین شکل می توان متوجه شد که فرد فوت شده زن بوده یا مرد. مورد دیگری که می توانید در این جزیره از آن دیدن کنید، تنها مسجد هندورابی است. این مسجد تک مناره مخصوص اهل سنت بوده و به شیوه ای کاملا سنتی ساخته شده است. نکته جالب در مورد این مسجد، ظرفیت و گنجایش آن است؛ این مسجد ظرفیت پذیرش کل اهالی جزیره هندورابی را دارد.
سرمایه گذاری در جزیره هندورابی
ظرفیت ها و فرصت هایی که برای سرمایه گذاری در رابطه با توسعه گردشگری و توریسم در جزیره هندورابی وجود دارد مورد بررسی قرار گرفته و قرار است تا پایگاه های آموزشی برای سازمان ها و موسسه هایی که در حوزه آموزش های دریایی و هوایی فعالیت می کنند احداث شود. تاسیس اقامت گاه برای گردشگران سلامت نیز از جمله کارهایی است که قرار است در این جزیره برای انجام آن ها اقدامات لازم صورت گیرد. البته لازم به ذکر است که بهبود زیر ساخت ها نیازمند فعالیت سرمایه گذاران در این قسمت است. منطقه آزاد کیش فرصت های سرمایه گذاری در جزیره هندورابی را معرفی کرده و شرایطی را فراهم آورده تا سرمایه گذاران داخلی و خارجی بتوانند به راحتی در این زمینه فعالیت داشته باشند و رشد و توسعه را به جزیره هندورابی هدیه دهند.
یکی از فرصت های سرمایه گذاری این جزیره ساخت سایت هلی کوپتر است. از آنجایی که مساحت این جزیره زیاد نیست و ترددهای هوایی با هواپیما ممکن است با مشکل مواجه شود می توان این مشکل را با هلی کوپترها حل کرد و شرایطی را به وجود آورد که سرمایه گذاری های خوبی در این زمینه صورت گیرد. قرار است در طی چند سال آینده اقداماتی در رابطه با فیبرهای نوری صورت گیرد و در آینده ای نه چندان دور دکل تلفن همراه در این جزیره نصب شود.
فاصله جزیره هندورابی تا کیش
از آنجا که جزیره هندورابی وسعت چندان بزرگی ندارد. مسافرین تور کیش پس از بازدید از نگین خلیج فارس میتوانند با طی کردن مسافت 28 کیلومتری از جزیره هندورابی دیدن کنید؛ این مسافت را گردشگران با اتوبوسهای دریایی سپری میکنند.
نقشه جزیره هندورابی
همان طوری که در این متن به آن اشاره کردیم جزیره هندورابی یکی از جزایر واقع در خلیج فارس است و جزء توابع شهرستان بندر لنگه به شمار می رود. عوارض خاصی در این جزیره مشاهده نشده و این سرزمین بسیار هموار است. بلندترین ارتفاعی که در جزیره هندورابی وجود دارد 43 متر است. اگر نگاهی به نقشه هوایی این جزیره انداخته باشید متوجه شده اید که مردم هندورابی تنها در قسمتی از جزیره هندورابی ساکن هستند و پراکندگی ساکنین در آن اتفاق نیفتاده است.