شهرک غزالی در ناحیه ۳ منطقه ۲۱ تهران واقع شده است شهرک غزالی یا همان شهرک سینمایی و تلویزیونی ایران در سال ۱۳۵۸ با تلاش مرحوم علی حاتمی ساخته شد. امروزه برای ساخت فیلم هایی که برای زمان های رضاشاه پهلوی یا محمدرضا شاه پهلوی هستند از این شهرک استفاده می شود. این شهرک در غرب تهران واقع شده و بخش اصلی این شهرک خیابان لاله زار می باشد. شهرک غزالی تحت نظر سازمان صدا و سیما قرار گرفته و در آن سریال هایی نظیر: سربداران، امام علی، مریم مقدس، کیف انگلیسی، شب دهم، مردان آنجلس، شهرزاد و.... ساخته شده است.
علی حاتمی برای ساخت سریال هزار دستان دنبال یک مکانی می گشت که بتواند سریال خود را در آنجا درست کند. او برای ساختن این سریال زمین ۱۰ هکتاری را در نزدیک بزرگراه تهران- کرج انتخاب کرد. حاتمی از نقاشی ایتالیایی به نام چینه چیتا استفاده کرد و بعد به کمک جانی کورتینا دکوراتور معروف ایتالیایی، ماکت شهرک غزالی را درست کرد.
ساخت شهرک از سال ۱۳۵۸ شروع شد و در نهایت در سال ۱۳۷۳ این شهرک افتتاح شد. امروزه کارگردانان بسیاری برای ساخت فیلم ها و سریال های تاریخی قسمت های جدیدی را در این شهرک ساخته اند.
علی حاتمی کارگران بسیار دقیقی بود و به همین دلیل در زمان ساخت فیلم بابا شمل توسط او چون از دکمه پلاستیکی استفاده شده بود علی رغم اینکه در زمان قاجار پلاستیک نبوده او کار را متوقف کرد. بخش اصلی شهرک غزالی خیابان لاله زار بود که به مرور زمان تخریب شد ولی در نهایت کارگردان به نام، آقای مسعود جعفری جوزانی با پول خودش برای سریال در چشم باد، کاملا این خیابان را مرمت کرد.
لوکیشن های دوران معاصر شامل موارد زیر می باشد.
در شهرک غزالی مجسمه بازیگران گرانقدری از جمله: جمشید مشایخی، محمد علی کشاورز، علی نصیریان، عزت الله انتظامی و داوود رشیدی وجود دارد.
بخش اصلی شهرک غزالی را می توان کوچه پس کوچه های تهران قدیم را در نظر گرفت که یادآور دوران قاجار هستند. دیگر بخش های شهرک سینمایی شامل میدان توپخانه، خیابان لاله زار، خیابان اکباتان، گراند هتل، جواهر فروشی قازاریان، ساختمان شهرداری، ساختمان عدلیه، ساختمان شاه اباد، کافه پارس تهران، کافه نادری را می باشد.
جالب است بدانید که در این شهرک مغازه های کلاه، بدلیجات، روسری، سی دی، کلاه و تنقلات نیز وجود دارد و حتی مغازه بستنی فروشی نیز وجود دارد.
در شهرک غزالی حدود ۲۵۰۰ نفر زندگی می کنند. این شهرک دارای مدرسه ابتدایی دخترانه و پسرانه به نام شهدای صدا و سیما می باشد. برای رضایت خاطر بیشتر گردشگران در این شهرک خانه سلامت و درمانگاه وجود دارد.
جالب است بدانید که شهرک غزالی دارای امکانات ورزشی نظیر چمن مصنوعی و مجموعه ورزشی به نام مجموعه ورزشی شهدای گمنام نیز می باشد.
برای استراحت و تفریح گردشگران تعدادی بوستان نیز در شهرک غزالی وجود داشته که شامل: بوستان مهر، بوستان رضوان و بوستان کودک است. افرادی که علاقه زیادی به عکس گرفتن با لوکیشن های فیلم ها و پوشیدن لباس بازیگران فیلم ها علاقه مند هستند خبر خوش اینکه میتوانند با کرایه کردن این لباس ها عکس های یادگاری زیبایی بگیرند.
و یا کسانی که دنبال ایجاد حس نوستالژیک در خود هستند می توانند با استفاده از کالسکه وماشین های قدیمی این شهرک از فضای این شهرک لذت ببرند. در این شهرک کافه ترانه دلگشا قرارگرفته که در آن موسیقی های خاطره انگیز از خوانندگان معاصری از جمله استاد بنان، نازنین مریم نوری و ... را پخش می شود.
در شهرک غزالی عطاری، کافه تریا و کاباره کولین روز نیز قرار گرفته که حس دوران پهلوی را بیشتر زنده می کند.
جالب است بدانید که در این شهرک تقریبا تمام محله های تهران قدیم که شامل محله خانی آباد و توپ خونه و سینما ژاله نیز وجود دارد.
یکی از بخش های جذاب شهرک غزالی رستوران ها و کافه های این شهرک بوده که حس دوران قدیم را در شما ایجاد میکنند و در رستوران آن می توانید لذیذ ترین غذاها را میل کنید.
گراند هتل یکی از جذاب ترین و خاطره انگیز ترین بخش های شهرک غزالی بوده که در سال ۱۳۵۹ برای سریال هزاردستان ساخته شد. این مجموعه در زمینی به مساحت ۱۰۰۰ متر مربع واقع شده و دارای بخش های متعددی از جمله رستوران و چای خانه سنتی می باشد. امروزه این قسمت از شهرک توسط بخش خصوصی اجاره شده است.
شهرک غزالی را می توان هر روز و حتی جمعه ها از ساعت ۹صبح تا ۵ عصر از این مکان بازدید کنید.
برای گرفتن بلیط شهرک غزالی همه روزه البته نه در ایام کرونا، می توانید به خود شهرک مراجعه کرده و با پرداخت مبلغ ناچیزی بلیط ورودی آن را بگیرید.
همه روزه از ساعت ۹ صبح تا ۵ عصر می توانید از شهرک غزالی دیدن کنید برای دیدن این شهرک حدود ۲ تا ۵ ساعت وقت نیاز است.
شهرک غزالی در ایام کرونا معمولا بسته بوده و بهتر است با شماره ی زیر قبل از رفتن به این شهرک تماس بگیرید.
شماره تماس: 02144195582
شهرک سینمایی غزالی در کیلومتر ۱۵ خیابان ۵۵ ام روبه روی شرکت سایپا قرار گرفته است.
برای رفتن به آن شهرک بهتر است از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنید به این صورت که ابتدا در خط ۵ مترو در ایستگاه ایران خودرو پیاده شده و بعد با اتوبوس مخصوص شهرک به آن جا بروید.
اکنون نقشه شهرک غزالی را باهم می بینیم.
در ادامه عکس های شهرک سینمایی غزالی را مشاهده می کنید.