روستای برغان

زمان مطالعه: 4 دقیقه
بروزرسانی: 1403/09/18
بازدید: 3657

برای طبیعت‌گردی و پیک‌نیک در دل طبیعت نیاز نیست جای دوری بروید! کافیست سری به روستاهای اطراف تهران یا کرج بزنید. روستای برغان، یکی از محبوب‌ترین مقاصد برای تفریح یک روزه و پیک‌نیک است. این روستای خوش آب‌وهوا با طبیعت بکر خود شما را غافل‌گیر می‌کند. محال است از برغان دیدن کنید و ناراضی بازگردید. طبیعتی بکر، تفریحات و جاهای دیدنی متنوع، سوغات خوشمزه و... همگی از مزایای بازدید از روستای برغان است. این روستا در حوالی کرج واقع شده و در شهرستان ساوجبلاغ قرار دارد. برای یک تفریح یک روزه ایده‌آل، همراه ما باشید تا با این روستا آشنا شوید.

آنچه در ادامه مطلب خواهید خواند

  1. روستای برغان کجاست؟ مسیر رفتن به روستای برغان
  2. آب و هوای روستای برغان؛ بهشتی 4 فصل
  3. با روستای برغان بیشتر آشنا شوید
  4. آشنایی با فرهنگ و مردم روستای برغان
  5. در روستای برغان امکانات کافی وجود دارد
  6. جاهای دیدنی روستای برغان فقط به طبیعت آن خلاصه نمی‌شود
    1. طبیعت برغان؛ از سرسبزی آن سیر نمی‌شوید
    2. درخت چنار مسجد برغان؛ درختی با اتاق 10 نفره!
    3. درخت کهنسال مسجد برغان؛ معروف به گرده بینه
    4. نارون داربیخ؛ مامن مردم مذهبی روستا
    5. تکیه بارمله؛ معروف به حسینیه اعظم
    6. مسجد جامع برغان؛ زیباترین مسجد تاریخی ایران
    7. پل تاریخی برغان؛ پلی با قدمت طولانی
    8. میدان برغان؛ نماد این روستای زیبا
    9. تپه کش کلا؛ تپه‌ای به معنای قلعه خشک
    10. زیارتگاه چهل دختر؛ معروف به پیر سپیدارک
  7. تفریحات روستای برغان؛ از کمپینگ تا چیدن میوه
  8. سوغات برغان؛ کیسه‌ای از خوراکی‌های خوشمزه با خود ببرید
  9. از رستوران‌های سنتی برغان غافل نشوید
  10. از جاذبه‌های اطراف روستای برغان هم دیدن کنید

روستای برغان

روستای برغان کجاست؟ مسیر رفتن به روستای برغان

آدرس روستای برغان: غرب استان البرز، شهرستان ساوجبلاغ، بخش چندار، دهستان برغان (لوکیشن روستای برغان)

روستای برغان کرج، در دهستان برغان و شهرستان ساوجبلاغ قرار گرفته است. این روستا با قرارگیری در دل کوه‌های البرز و ارتفاع 1650 متری از سطح دریا، طبیعت و آب‌وهوای نابی داشته و همین مسئله سبب شده تا محبوب باشد. موقعیت قرارگیری این روستا طوری است که بین دو رود سنج و شاهرود قرار داشته و این مسئله در رشد و توسعه آن حائز اهمیت بوده است.

برای دسترسی به این روستا دو مسیر پیش روی شماست؛ مسیر اول از آزادراه تهران _ کرج و پس از آن کرج _ قزوین است. این مسیر را ادامه می‌دهید تا به کردان برسید. در کیلومتر 20 اتوبان وارد جاده کردان برغان شوید و پس از عبور از چند روستا، به این روستای زیبا می‌رسید. دومین مسیر رفتن به روستای برغان گذر از شهر کرج است. از رجایی شهر و گوهردشت عبور کرده و وارد جاده باغستان _ آتشگاه شوید. در این قسمت تابلوی راهنما مشاهده می‌کنید که شما را به سمت برغان راهی می‌کند. ناگفته نماند این مسیر، نسبت به مسیر قبلی کوهستانی و پرپیچ‌وخم است. در انتها باید گفت فاصله تهران تا روستای برغان تنها 68 کیلومتر است و شما با طی کردن مسیری یک ساعته به این روستا می‌رسید.

روستای برغان کجاست؟ مسیر رفتن به روستای برغان

سفر به زیباترین شهرهای داخلی با لحظه آخر

آب و هوای روستای برغان؛ بهشتی 4 فصل

روستای برغان در ارتفاعات کوهستانی واقع شده است؛ بنابراین انتظار می‌رود که آب‌وهوایی کوهستانی هم داشته باشد. این روستا تابستان و بهاری معتدل و زمستان و پاییز سرد دارد. آب و هوای روستای برغان به صورتی است که بازدید از آن در هر 4 فصل سال مزایای خود را دارد. در فصل بهار و تابستان از طبیعتی بکر و آب و هوای خنک آن غرق لذت می‌شوید و می‌توانید از تفریحات تابستانه بهره‌مند شوید. روستای برغان در زمستان و پاییز هم حال و هوای خاص خود را دارد و طبیعت آن طور دیگری مشغول خودنمایی است.

با روستای برغان بیشتر آشنا شوید

روستای برغان از زیباترین روستاهای اطراف تهران بوده و به‌عنوان یکی از محبوب‌ترین جاهای دیدنی کرج و استان البرز شناخته می‌شود. قدمت برخی از خانه‌ها و فروشگاه‌های این روستا به دوران قاجار بازمی گردد. با بازدید از این روستا می‌توانید درختانی کهنسال را مشاهده کنید که به‌خوبی بیانگر قدمت طولانی این روستا هستند.

خانه‌های این روستا به سبک روستایی ساخته شده‌اند و در ساخت آن‌ها از سنگ، چوب، خشت و گل استفاده شده است. برخی از خانه‌های آن نیز به دلیل مهاجرت ساکنان آن متروکه هستند. سبک معماری این خانه‌ها به صورت دو طبقه همراه با یک طویله در زیر آن است.

با روستای برغان بیشتر آشنا شوید

آشنایی با فرهنگ و مردم روستای برغان

براساس آخرین سرشماری، جمعیت این روستا تا سال 1385، 1500 نفر تخمین زده شده است. برغان از نظر تجارت، اقتصاد و کاسبی نسبت به روستاهای اطراف گسترده‌تر بوده و بیشترین تعداد مغازه و امکانات رفاهی را دارد. بیشتر مردم این روستا را مردم محلی تشکیل می‌دهند که زبان آن‌ها تاتی است.

بیشتر مردم این روستا به زراعت، باغداری و دامداری مشغول هستند و صنایع دستی آن را مدیون خانم‌های خانه‌دار هستیم. محصولات عمده زراعی این روستا شامل غلات، صیفی‌جات، گردو، توت، آلبالو، گوجه درختی، گوجه سبز و گیلاس است. مردم این روستا، آداب و رسوم خاص خود را دارند. از جمله مناسبت‌های مهم مردم برغان می‌توان به عید نویی (عید نوروز)، چهارشنبه‌سوری، تعزیه‌خوانی در محرم، سرتراشان در عروسی و رسوماتی از این قبیل اشاره کرد.

در روستای برغان امکانات کافی وجود دارد

روستای برغان، با طبیعت بکر و آب و هوای دلنشین خود، سالانه میزبان گردشگران بسیاری است. اما آیا این روستا تنها به زیبایی‌های طبیعی خود بسنده کرده است؟ پاسخ قطعا منفی است. برغان، علاوه بر جاذبه‌های طبیعی بی‌نظیر، از امکانات رفاهی مناسبی نیز برخوردار است که اقامتی راحت و خاطره‌انگیز را برای شما فراهم می‌کند. از جمله امکانات آن می‌توان به سرویس بهداشتی، مسجد، کافه و رستوران، سفره‌خانه، باغ‌های خانوادگی، خودپرداز و... اشاره کرد.

در روستای برغان امکانات کافی وجود دارد

جاهای دیدنی کرج - معرفی تمام جاذبه های کرج از روستای کردان تا کاخ مروارید

جاهای دیدنی روستای برغان فقط به طبیعت آن خلاصه نمی‌شود

شاید تصور کنید روستای برغان فقط برای پیک‌نیک و طبیعت‌گردی مناسب است؛ اما باید گفت بازدید از این روستا تنها به این مسائل خلاصه نمی‌شود و جاهای دیدنی تاریخی در کنار مناظر طبیعی در انتظار شماست.

طبیعت برغان؛ از سرسبزی آن سیر نمی‌شوید

مهم‌ترین جاذبه این روستا، طبیعت آن است. طبیعت روستای برغان کرج شامل چندین چشمه مانند خزایی چشمه، کوئی چشمه، کدخدا حسن چشمه و... است. همچنین درختان کهنسال از دیگر جاذبه‌های طبیعی این روستای سرسبز هستند. بی‌دلیل نیست که این روستا، از جمله بهترین مکان ها برای کمپینگ است.

طبیعت برغان؛ از سرسبزی آن سیر نمی‌شوید

درخت چنار مسجد برغان؛ درختی با اتاق 10 نفره!

از دیگر جاهای دیدنی روستای برغان می‌توان به درخت چنار مسجد برغان اشاره کرد. این درخت در ضلح شمالی حیاط مسجد قرار داشته و تنه‌ای قطور دارد. طول درخت 12 متر بوده و در تنه آن سوراخ‌هایی وجود دارد که با نزدیک شدن به آن‌ها می‌توانید متوجه تنه خالی درخت شوید. مسئله جالب در خصوص این درخت این است که در آن اتاقی وجود دارد که 10 نفر را در خود جای می‌دهد! در اتاق حوضچه‌ای با سکوهایی برای نشستن وجود دارد. مردم محلی معتقدند با بستن دخیل به این درخت، حاجت آن‌ها برآورده می‌شود.

درخت چنار مسجد برغان؛ درختی با اتاق 10 نفره!

روستای کندر کرج - بهشتی از گل های لاله 

درخت کهنسال مسجد برغان؛ معروف به گرده بینه

این درخت در ضلع جنوبی مسجد برغان واقع شده و به نام گرده بینه شناخته می‌شود. این درخت کهنسال دارای شاخه‌های سرسبز زیادی است که درختان کهن دیگری در اطراف آن خودنمایی می‌کنند که از شاخه و جوانه‌های این درخت به‌وجود آمده‌اند.

درخت کهنسال مسجد برغان؛ معروف به گرده بینه

نارون داربیخ؛ مامن مردم مذهبی روستا

نارون داربیخ، از دیگر درختان مشهور این روستا است که افراد مذهبی در روز عاشورا به سمت این درخت رفته و مراسمات خاصی را برپا می‌کنند.

تکیه بارمله؛ معروف به حسینیه اعظم

در این روستا دو تکیه به نام بارمله (بالا محله) و جیرمحله (پایین محله) وجود دارد. حسینیه اعظم برغان، یکی از آثار تاریخی ارزشمند دوره صفوی با قدمتی بیش از پنج قرن است که در سال ۱۳۸۲ به‌عنوان اثر ملی ثبت شد. این حسینیه با مساحت ۱۲۰۰ متر مربع، معماری سنتی و رواق‌های چوبی دارد. در وسط حسینیه سکویی دوطبقه برای تعزیه‌خوانی وجود دارد و در پایین آن یک سنگ قبر قدیمی دیده می‌شود. همچنین، اتاقی در انتهای حسینیه به امامزادگان منتسب شده است. سر در حسینیه در سال ۱۳۶۷ بازسازی شده و کل بنا توسط سازمان میراث فرهنگی با سوله فلزی پوشش داده شده است. منبر قدیمی آن نیز در یکی از رواق‌ها نگهداری می‌شود.

مسجد جامع برغان؛ زیباترین مسجد تاریخی ایران

مسجد جامع روستای برغان؛ یکی از زیباترین مساجد تاریخی ایران است که مربوط به 500 تا 800 سال پیش است. این مسجد روبه‌روی حسینیه اعظم قرار دارد. دو بنای نام‌برده توسط یک پل قدیمی به هم متصل می‌شوند.

مسجد جامع برغان؛ زیباترین مسجد تاریخی ایران

باغ پرندگان کرج - ویترینی از زیباترین پرنده‌های جهان

پل تاریخی برغان؛ پلی با قدمت طولانی

یکی از قدیمی‌ترین پل‌های ایران، پل تاریخی برغان است که یادگاری از دوره صفویه بوده و در فهرست آثار ملی ایران قرار دارد. این پل روی رودخانه شاهرود قرار داشته و در دوره زندیه، قاجار و پهلوی بازسازی شده است.

میدان برغان؛ نماد این روستای زیبا

از دیگر جاهای دیدنی برغان می‌توان به این میدان اشاره کرد که میدان اصلی شهر بوده و محلی برای برگزاری مراسم‌های مذهبی است.

میدان برغان؛ نماد این روستای زیبا

تپه کش کلا؛ تپه‌ای به معنای قلعه خشک

تپه کش کلا، با ارتفاع ۱۲۰ متر، در شمال روستای برغان کردان واقع شده است. این نام در گویش محلی به معنای قلعه خشک است و نشان‌دهنده وجود قلعه‌ای باستانی در گذشته بر فراز این تپه است؛ هرچند امروزه اثری از آن باقی نمانده است. در دامنه تپه، قطعاتی از سفال‌های دوران اسلامی، به‌ویژه از دوره ایلخانی تا قاجاریه کشف شده‌اند که در کنار درختان کهنسال منطقه، گواهی بر قدمت تاریخی روستای برغان هستند.

زیارتگاه چهل دختر؛ معروف به پیر سپیدارک

این زیارتگاه به دلیل وجود یک درخت سیب قدیمی مشهور شده است. جالب است بدانید مردم روستای برغان به این درخت دخیل می‌بندند تا حاجت آن‌ها برآورده شود. در نزدیکی این زیارتگاه، قبرستان برغان واقع شده است که می‌توانید از آن هم دیدن نمایید.

در کنار تمامی جاذبه‌های نام برده، چندین جاذبه تاریخی مانند قبرستان برغان؛ حمام قدیمی، زرمیدان یا کاروانسرا نیز در این روستا وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها هم دیدن نمایید.

تفریحات روستای برغان؛ از کمپینگ تا چیدن میوه

با بازدید از روستای برغان می‌توانید تفریحات مختلفی انجام دهید که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بازارگردی: در این روستا بازارهای قدیمی و محلی زیادی وجود دارد که می‌توانید با مراجعه به آن‌ها سوغاتی بخرید یا به بازارگردی بپردازید.
  • پیک نیک و عکاسی: از دیگر تفریحات این روستا، پیک نیک و عکاسی است. این روستا با طبیعتی بکر، فضا را برای تفریحات این چنینی مهیا کرده است.
  • پیاده‌روی و کوه‌‎نوردی: از دیگر تفریحات این روستا می‌توان به پیاده‌روی، کوه‌نوردی، صخره‌نوردی، دوچرخه‌سواری و آفرود اشاره کرد.
  • چیدن میوه: برغان باغ‌های زیادی دارد که می‌توانید با اجازه از صاحبان آن، میوه‌های این روستا را بچینید و نوش جان کنید.

تفریحات روستای برغان؛ از کمپینگ تا چیدن میوه

سد کرج - معرفی اولین سد چند منظوره کشور ایران 

سوغات برغان؛ کیسه‌ای از خوراکی‌های خوشمزه با خود ببرید

برغان سوغات خوراکی لذیذی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به بستنی گله برغان، آلو، انواع آلوچه، عسل، توت، گردوی پوست کاغذی، سبزی کوهی، سماق و لبنیات اشاره کرد. البته شما می‌توانید از بازار این روستا، سوغات صنایع دستی آن را نیز خریداری کنید.

از رستوران‌های سنتی برغان غافل نشوید

در صورتی که به بازدید از روستای برغان رفتید، می‌توانید در یکی از رستوران‌های سنتی و کافه‌های آن غذاهای محلی را تجربه نمایید. از جمله معروف‌ترین باغ رستوران‌های این روستا می‌توان به باغ رستوران دو آسیاب، باران، نگین، باغ خانوادگی آبشار، رستوران سنتی تاراز، بهشت پنهان، بستنی فروشی گل و بلبل، کافه نخل و... اشاره کرد.

از رستوران‌های سنتی برغان غافل نشوید

از جاذبه‌های اطراف روستای برغان هم دیدن کنید

در اطراف روستای برغان، جاذبه‌های زیادی برای دیدن وجود دارد که در صورت تمایل می‌توانید از آن‌ها دیدن نمایید. در ادامه، مهم‌ترین جاذبه‌های اطراف این روستا را معرفی می‌کنیم.

نام جاذبه

آدرس

فاصله تا برغان

باشگاه سوارکاری گلاب

در مسیر اتوبان کرج، نرسیده به شهرستان کرج

حدود 30 دقیقه

روستای سرهه

غرب استان البرز، شهرستان ساوجبلاغ، بخش چندار، دهستان برغان

10 دقیقه

مجتمع تفریحی عسل

آتشگاه -کیلومتر پنج جاده برغان

14 دقیقه

قلعه آغشت

ساوجبلاغ، دهستان برغان

22 دقیقه

کردان

استان البرز، ساوجبلاغ

22 دقیقه

روستای سنج

 غرب استان البرز، شهرستان ساوجبلاغ، بخش چندار، دهستان برغان 

30 دقیقه

روستای آتشگاه

استان البرز، بخش مرکزی کرج، دهستان کمال آباد

30 دقیقه

 آبشارهای زنجیره‌ای جوزه رود 

استان البرز، ساوجبلاغ، دهستان برغان

50 دقیقه

آتشگاه کرج - مقصدی ایده‌آل برای فرار از شلوغی شهر و لذت بردن از طبیعت. کوهنوردی، پیاده‌روی و کمپینگ

روستای برغان؛ سفری یک‌روزه به بهشت کوهستانی

روستای برغان، واقع در شهرستان ساوجبلاغ استان البرز، یکی از زیباترین مقاصد طبیعت‌گردی و تاریخی در نزدیکی تهران و کرج است. این روستا با طبیعتی بکر، آب‌وهوای مطبوع در هر چهار فصل سال و جاذبه‌های دیدنی مانند درختان کهنسال، مسجد جامع تاریخی، پل صفوی و حسینیه اعظم، محلی ایده‌آل برای سفری یک‌روزه است.

تفریحاتی همچون کمپینگ، کوه‌نوردی و بازارگردی، برغان را به یکی از محبوب‌ترین مقاصد گردشگری استان البرز تبدیل کرده است. فاصله کوتاه از تهران و امکانات رفاهی مناسب، این روستا را به بهشتی در دسترس برای دوستداران طبیعت و تاریخ تبدیل کرده است. در صورتی که تجربه بازدید از این روستای زیبا را داشته‌اید، در بخش ثبت دیدگاه تجربه خود را با ما به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

تاکنون هیچ نظری ثبت نشده است

مجله گردشگری

مشاهده همه مقالات
امتیاز 4.4 از 5 | از 100 کاربر