شاید تصور کنید تهرانیها مناطقی که طبیعت زیبا داشته باشد کم دارند اما این تصور اشتباهی است. در پایتخت ایران پارکها و باغهای زیادی وجود دارد که تهرانیها میتوانند برای پیک نیک، عوض کردن حال و هوا و خستگی در کردن به سراغشان بروند. باغ ایرانی ده ونک یکی از این مکانهاست. در این مطلب قصد داریم همه چیز را درباره این باغ ایرانی بررسی کنیم. اگر شما هم علاقهمند به کسب اطلاعات بیشتر درباره این موضوع هستید، با ما تا انتهای این مطلب از وبلاگ لحظه آخر با ما همراه باشید.
- معرفی باغ ایرانی ده ونک تهران
- طراحی باغ ایرانی ده ونک
- مالک باغ ایرانی چه کسی است؟
- بخش های مختلف باغ ایرانی تهران
- تفریحات و دیدنی های باغ ایرانی
- قیمت بلیط باغ ایرانی ده ونک
- ساعت کاری باغ ایرانی ده ونک
- بهترین زمان بازدید از باغ ایرانی
- آدرس و راه های دسترسی به باغ ایرانی
معرفی باغ ایرانی ده ونک تهران
لفظ باغ ایرانی در ابتدا توسط جهانگردان اروپایی به کار گرفته شد. آنها نام پرشین گاردن را به باغهایی در ایران اتلاق کردند که جوی آب داشتند و دورشان با حصار پوشیده شده بود. در حال حاضر هم برای معرفی این بوستانها از همین دو ویژگی استفاده میکنند. باغهای ایرانی زیادی در کشورمان وجود دارد که یکی از جذابترینشان باغ ایرانی ده ونک است.
در این بوستان از المانهای متقارن، سر درهای طاقی شکل، فوارهها و حوضهای بزرگ و کوچک، بهکارگیری آجر در ساخت بنا، پنجرهها و نماهای مشبکی شکل و... استفاده شده است. باتوجه به اینکه بسیاری از بخشهای باغ ایرانی در چند دهه گذشته مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته، شاید تصور کنید این سازه یک بنای جدید است و قدمت چندانی ندارد، اما بد نیست بدانید که عمر درختان این باغ به صد سال و طبق برخی از روایتها حتی به دویست سال هم میرسد. بنابراین این باغ در زمان قاجاریه ساخته شده است.
طراحی باغ ایرانی ده ونک
باغ ایرانی در یک زمین گسترده به وسعت 3.4 هکتار طراحی شده است که از این میزان به صورت میانگین 2.5 هکتار به فضای سبز و کاشت گلهای رنگارنگ و درختان کهن سال اختصاص دارد. در طراحی این باغ علاوه بر حفظ درختان کهنسال از برگ نو، برگ بو، زرشک، شیر خشت، مورد، پیراکانتا، انواع رز و نسترن و بوتههای فصلی و همیشگی برای زیباسازی محوطه استفاده شده است.
مالک باغ ایرانی چه کسی است؟
در گذشته خانوادهای به نام فیروزگر مالک بخشهای قابل توجهی از زمینهای ده ونک بودهاند. گفته میشود بخش قابل توجهی از بستانهای باغ ایرانی هم در زمان قاجار به خانواده فیروزگر تعلق داشته است. باغ ایرانی تهران توسط فردی به نام محمد علی مختاری ساخته شده است و امروزه هم برای قدردانی از زحمات این مرد، اسم او را در ورودی باغ درج کردهاند.
بخش های مختلف باغ ایرانی تهران
بخشهای مختلف باغ ایرانی ده ونک شامل ورودیها، کوشک یا عمارت، حوض و فوارهها به همراه طاق میانی و دو کتابخانه است. در ادامه درباره هر کدام از این قستها بیشتر توضیح خواهیم داد.
ورودی های باغ ایرانی تهران
این ورودیها در چهار مسیر و در بخشهای شرقی، غربی، جنوبی و جنوب غرب هستند. ورودیهای طاقی شکل لوسترهای زیبایی به رنگ سبز دارند و باید این مساله را مشخصه بارزشان دانست.
کوشک یا عمارت باغ ایرانی ده ونک
این بخش از باغ ایرانی در ضلع شمالی و درست جایی که هیچگونه ورودی وجود ندارد، قرار گرفته است. اگر مسیر آبراههها را در پیش بگیرید میتوانید به این عمارت آجری برسید. قبلا این عمارت یک کافه و رستوران بوده است اما امروزه بخشی از آن به کتابخانه تغییر کاربری داده و قسمت دیگر هم بخش اداری باغ است. نمای بیرونی این عمارت را باید لوکیشن مناسبی برای عکاسی دانست.
حوض ها و فواره ها باغ ایرانی
بیشتر حوضها و فوارههای باغهای ایرانی در قسمت مرکزی بوستان قرار گرفتهاند یا اینکه گردشگران را به بخشهای مرکزی باغ هدایت میکنند. اگر ضلع شرقی و غربی را برای ورود به این مکان انتخاب کردهاید حوضها اولین چیزهایی خواهند بود که مشاهده میکنید.
طاق میانی باغ ایرانی ده ونک
طاق میانی در این باغ با فاصلهای مناسب و درست روبروی کوشک واقع شده است و باید آن را مهمترین جلوه اصالت ایرانی بودن باغ دانست.
کتابخانه باغ ایرانی تهران
این مجموعه دارای دو کتابخانه یکی برای مردان و یکی برای زنان است. کتابخانه آقایان در کوشک و عمارت اصلی قرار دارد اما کتابخانه بانوان در بخش شمالی و با فاصله کمی از کوشک اصلی واقع شده است.
امکانات باغ ایرانی ده ونک
مهمترین امکاناتی که در باغ ایرانی برای گردشگران تعبیه شده، فضای مناسب برای پیک نیک، پیادهروی، عکاسی و کتابخانه است. در کنار اینها باید به زمینهای ورزشی و همچنین شهربازی کودکان هم اشاره کرد. نمازخانه، نیمکتهای متعدد که در تمام فضای بوستان به چشم میخورند، سرویسهای بهداشتی و وسایل ورزشی هم از دیگر امکانات این باغ هستند.
تفریحات و دیدنی های باغ ایرانی
هیچ کدام از تفریحات موجود در باغ ایرانی به اندازه استفاده از فضای سرسبز و تماشای گلهای رنگارنگ یا نشستن در سایه درختان کهنسال نمیتواند برای گردشگران جذاب و دلانگیز باشد. بهتر است وسایل و لباسهای ورزشی را هم همراه خود به این باغ ببرید چرا که ورزش کردن در هوای مطبوع میتواند حال و هوای شما را عوض کند.
قیمت بلیط باغ ایرانی ده ونک
ورود به باغ ایرانی کاملا رایگان است و شما برای بازدید از این باغ و استفاده از امکانات مجموعه نیاز به پرداخت پول ندارید.
ساعت کاری باغ ایرانی ده ونک
در برخی از مقالات درباره ساعت کار باغ ایرانی، درج شده است که این باغ در 24 ساعت شبانهروز باز است، اما برخی دیگر میگویند که باید از ساعات اولیه صبح به ده ونک و باغ ایرانی بروید. در هر صورت بهتر است پیش از مراجعه به این باغ با شماره 88216212 021 تماس بگیرید و از تغییر احتمالی برنامهها و ساعت بازدید از باغ ایرانی ده ونک مطلع شوید. اگر هم با هدف مطالعه و استفاده از فضای کتابخانه راهی باغ ایرانی میشوید، بهتر است بدانید که کتابخانهها در روزهای تعطیل باز نیست و در سایر روزها هم از ساعت هشت صبح تا هشت شب باز هستند. البته ساعات کار آنها در روزهای پنجشنبه کمتر است و تا ساعت چهار عصر ادامه دارد.
بهترین زمان بازدید از باغ ایرانی
فصل بهار بهترین زمان بازدید از باغ ایرانی است. البته در دیگر روزهای سال هم سعی در حفظ طراوت و سرسبزی باغ میشود، اما زیبایی این مکان در سایر فصلها قابل قیاس با بهار نخواهد بود. نکته قابل توجه این است که بعد از اردیبهشت ماه شانس دیدن لالههای باغ را از دست میدهید. گفته میشود این لالهها از کشور هلند به باغ ایرانی آورده میشوند و زیبایی این مکان را چندین برابر میکنند. نکته دیگر اینکه در اواخر هفته و همچنین روزهای تعطیل، باغ ایرانی به شدت شلوغ خواهد بود و برای کسانی که به دنبال یک جای خلوت برای استراحت هستند مناسب به نظر نمیرسد.
آدرس و راه های دسترسی به باغ ایرانی
باغ ایرانی ده ونک در منطقه 3 تهران، ونک، ده ونک، کوچه صابری، بوستان باغ ایرانی قرار گرفته است. اگر با ماشین شخصی به سمت این باغ میروید، باید از طریق تابلوهای نصب شده خود را به منطقه سه تهران و در منطقه ونک به کوچه صابری برسانید. پیشنهاد میشود با اتوبوس یا تاکسی راهی این باغ شوید تا دردسر پیدا کردن جای پارک را هم نداشته باشید.
اگر تصمیم به استفاده از اتوبوس دارید، باید بی آر تی تهران، خط اتوبان چمران استفاده کنید. بعد از پیاده شدن در ایستگاه پل مدیریت، کمی پیادهروی کرده و سپس با تاکسی به سمت بوستان باغ ایرانی بروید.
پیشنهاد میشود گزینه رفتن به باغ ایرانی با مترو را انتخاب نکنید زیرا بعد از پیاده شدن از مترو باید باز هم سوار بی آر تی شده و بعد با گرفتن تاکسی خود را به باغ ایرانی برسانید. شما میتوانید لوکیشن باغ ایرانی را در نقشه زیر مشاهده کنید.
چرا باید از باغ ایرانی ده ونک بازدید کرد؟
باغ ایرانی هم فضای سبز و زیبایی برای علاقهمندان به طبیعت دارد و هم نمادی از اصلت معماری کشورمان است. بنابراین با بازدید از این مورد از جاهای دیدنی تهران توانید با یک تیر دو نشان بزنید. اگر نکته دیگری درباره این موضوع وجود دارد که در ین مقاله بدان اشاره نشد، حتما آن را با ما و دیگر خوانندگان به اشتراک بگذارید تا دیگران هم بهره ببرند. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد و بتوانید از آن استفاده کنید.