دبی به عنوان بزرگترین شهر امارات متحده شناخته میشود. این شهر در تابستان گرم و شرجی و در زمستان گرم است. جاذبههای مختلفی در این شهر برای بازدید وجود دارد. در بسیاری از بناهای این شهر میتوان معماری اسلامی را مشاهده کرد. یکی از بناهای زیبای معماری این شهر مسجد جامع دبی است. این مسجد به معماری منحصر به فرد خود شناخته میشود. مسجد جامع دبی یک قطب مذهبی و فرهنگی است. برای آشنایی بیشتر با این جاذبه گردشگری در ادامه همراه ما باشید.
تاریخچه مسجد جامع دبی
مسجد جامع دبی اولین بار در سال 1900 بنا شد و پس از حدود نیم قرن تخریب گشت. این مسجد نخستین بار برای مدرسه ای ساخته شده بود که در آن تعالیم قرآن را آموزش میدادند. در مسجد دبی قرآن تدریس میشد و به همین جهت به "کتّاب" معروف بوده است. به محض ساخت این بنا در سال 1900، اولین دسته از دانش آموزان برای یادگیری به مدرسه مراجعه کردند. پس از تخریب بنا در سال 1960، مجددا بنا از نو ساخته شد. در سال 1998 این مکان مورد بازسازی قرار گرفت. امروزه گنجایش مسجد برای به جا آوردن نماز در حدود 1200 نفر است.
معماری مسجد جامع دبی
مسجد جامع دبی دارای بلندترین مناره در دبی است. ارتفاع 70 متری مناره آن باعث بلند شناخته شدن مسجد میشود. مناره به شکل فانوس ساخته شده که در نوع خود منحصر به فرد است. دیوارهها را برای ساده بودن تزئین نکردهاند. تنها تزئینی که در این مسجد دیده میشود، کتیبه بزرگ قرآن در بالای ستوننمای ورودی است. پنچ ستون نما در بخش ورودی مسجد جامع دبی وجود دارد. ورودی مسجد دارای 6 پله است. به طور کلی 54 گنبد در این مسجد وجود دارد که 9 عدد آن بزرگ و مابقی کوچک هستند. سبک معماری استفاده شده در مناره این مسجد آناتولی است.
پنجرهها از جنس چوب ساخته شدهاند. شیشههای دستساز رنگی زیبایی مسجد را چندین برابر کرده است. بافت قسمتی از شهر دبی که مسجد در آن قرار داد، قدیمی است. برای بازدید از این مسجد نیاز به لباس مخصوص میباشد.
ویژگی ها و شرایط ورود به مسجد جامع دبی
تنها افراد مسلمان اجازه ورود به این مسجد را دارند. در مناره های مسجد جامع دبی برای افراد غیر مسلمان که میخواهند عکاسی کنند، جایی خاص در نظر گرفته شده است.
آدرس مسجد دبی
این مسجد در دبی، شیخ نشین دبی، امارات متحده عربی واقع شده است. مسجد جامع دبی در میان سوق پارچه فروشها و موزه دبی قرار دارد. مسجد در منطقه بور و جنوب معبد هندو است. به راحتی میتوان به وسیله مترو به این مسجد رفت. برای رفتن به مسجد دبی، به ایستگاه الفهیدی بروید. مسجد مذکور در خیابان علی ابن ابی طالب واقع شده است.