غار حرا در کدام سرزمین است؟
جبل النور نام کوهی در منطقه جحاز مکه در کشور عربستان سعودی است، این کوه غار های زیادی را در خود جای داده است با توجه به روشنایی قابل توجه غار حرا پیامبر داخل غار حرا را برای عبادت پروردگار پذیرفتند. این غار در میان مسلمان از جایگاه ویژه ای برخوردار است چرا که اولین آیات عشق در این غار به پیامبر وحی شد. فرشته وحی بر پیامبر نازل شد و به پیامبر که بی سواد بود دستور داد بخواند؛ در این غار پیامبر 5 آیه اول سوره علق را خواندند. عموم حجاح در هنگام سفر حدوداً یک تا یک ساعت و نیم کوهنوردی می کنند تا از داخل غار حرا بازدید کنند و مدتی را به زیارت بپردازند. غار حرا قابلیت دیدن کل فضای شهری مکه را به حجاج خواهد داد، این نقطه پس از مکه به عنوان یکی از نقاط محبوب زائران شناخته می شود بر اساس نظر سنجی عموم حجاج سحر و یا غروب را برای بازدید از این غار انتخاب می کنند و معتقدند رسیدن به این غار وابسته به توانایی شخص ممکن است 45 دقیقه تا 3 ساعت به طول بیانجامد اما عموم افراد معمولاً پس از 1 ساعت و نیم به این غار خواهند رسید، نکته حائز اهمیت با توجه به گرمای عربستان همراه داشتن آب، چراغ قوه و پوشش مناسب است. این غار یکی از مذهبی ترین و عارفانه ترین نقاط عربستان است که می تواند هر شخصی را مجذوب خود کند با تمام این تفاسیر اما تجمع در این نقطه چندان جایز نیست و بهتر است حجاج پس از زیارت سریع تر از غار خارج شود. گرچه بازدید از داخل غار حرا بخشی از آداب حج نیست اما عموم زائران از روی کنجکاوی و استفاده از فضای عارفانه غار حرا به سمت کوه جبل النور حرکت می کنند، با توجه به این موضوع پس افراد سالمند در صورت عدم توانایی می توانند کوه پیمایی نکنند.

اسرار غار حرا
اسرار و عجایب غار حرا و جبل النور بی شمارند، یکی از عجایب این کوه فرستادن گوسفند از سمت این کوه برای ذبح به جای حضرت اسماعیل در روز عید قربان بود. هم چنین نحوه قرار گیری غار حرا نیز از دیگر عجایب این غار است. زیرا انتهای این غار به سمت مسجد الحرام و ابتدای آن به سمت بیت المقدس اولین قبله مسلمانان است. این غار گنجایش یک نفر را به حالت ایستاده و گنجایش پنج نفر را به صورت نشسته دارد. در گرم ترین ماه های سال این غار کاملا خنک است. پیامبر همواره یک ماه از سال را به منظور عبادت پرورگار در این غار به سر می بردند. بر اساس نظر سنجی عموم بازدید کنندگان حس و حال خود را در مورد داخل غار حرا با یک آرامش درونی بی مثال بیان کردند که این موضوع قابل تأمل است. روایات نقل آن دارند که در هنگام حرکت به سمت غار حرا غم و اندوه از دل خارج خواهد شد.
فاصله غار حرا تا مکه
در زمان پیامبر غار حرا جز مکه نبود اما با توجه به تبدیل شدن بافت شهری در این منطقه جبل النور نیز به عنوان بخشی از مکه شناخته شد. حجاج برای زیارت و بازدید از داخل غار حرا باید حدوداً 1 ساعت و نیم کوهنوردی کنند، هم چنین فاصله غار حرا تا مکه (مسجد الحرام) حدودا شش کیلومتر است. کوه جبل النور مشرف بر منا است و ارتفاع آن از سطح دریا حدوداً 560 متر است.
جمع بندی
پیامبر (ﷺ) زمانی که نشانه های از نبوت را در خود دید نیاز به تنهایی داشت از این رو روزانه و یا شبانه با مقداری آذوقه به داخل حرا می رفت و به عبادت و راز و نیاز با پروردگار می پرداخت. نقل است پیامبر تا قبل از رسیدن به مقام نبوت دو بار در رویا اتفاقاتی را مشاهده می کردند که همین عامل سبب شد تا ایشان با پروردگار خلوت کنند تا زمانی که فرشته وحی بر ایشان فرود آمد و خبر نبوت را به ایشان داد. با توجه به فضای عارفانه این غار هر ساله عموم حجاج از این غار بازدید می کنند و مدتی را به عبادت می پردازند، کاربر گرامی به پایان یکی از مقالات سایت لحظه آخر نزدیک می شویم از خاطره ای را از سرزمین وحی دارید حتماً این حس را با ما به اشتراک بگذارید هم چنین نظرات و دیدگاه خود را در مورد مقالات سایت در بخش نظرات عنوان کنید.