مسجد سلطان احمد

زمان مطالعه: 4 دقیقه
بروزرسانی: 1404/02/16
بازدید: 5652

مسجد سلطان احمد که به نام مسجد آبی نیز شناخته می‌شود، یکی از شاهکارهای معماری جهان اسلام و نماد فرهنگی شهر استانبول است. این مسجد که در قرن هفدهم میلادی به دستور سلطان احمد اول ساخته شد، نه‌تنها یک مکان عبادت، بلکه یک اثر هنری بی‌نظیر به شمار می‌آید. در نگاه اول شاید تفاوت معماری این مسجد را با مساجد دیگر حس نکنید؛ اما تعداد مناره‌ها، نحوه کاشی‌کاری‌های آبی‌رنگ، رنگ مناره‌ها و گنبدها و برخی دیگر از عوامل توجه شما را جلب خواهند کرد. حقیقت این است که پشت همه این موارد و نحوه معماری مسجد جامع سلطان احمد استانبول، حکایاتی پنهان شده که شنیدن آن برای شما جالب خواهد بود. در ادامه این مقاله از وب‌سایت لحظه آخر همراه ما باشید تا بیشتر با تاریخچه، معماری و رازهای نهفته در این مسجد افسانه‌ای آشنا شویم و به دل این شاهکار معماری سفر کنیم.

آنچه در ادامه مطلب خواهید خواند

  1. مسیر دسترسی؛ مسجد سلطان احمد کجاست؟
  2. اطلاعات بازدید از مسجد احمد؛ نکات مهم
    1. قوانین بازدید از مسجد سلطان احمد؛ بازدیدی بدون دغدغه
  3. تاریخچه مسجد سلطان احمد استانبول؛ نماد قدرت و عظمت امپراطوری عثمانی
  4. معماری مسجد سلطان احمد؛ ترکیبی از زیبایی و شکوه
  5. بخش‌های مختلف مسجد سلطان احمد؛ فضای آرامش‌بخش و روحانی
    1. ورودی‌ها؛ دروازه‌هایی به‌سوی تاریخ و عظمت
    2. حیاط؛ فضایی بسیار زیبا
    3. مناره‌‌ها؛ نماد شکوه
    4. شبستان؛ فضایی هنرمندانه
    5. پنجره‌ها؛ روشنایی از 260 پنجره ارسی
    6. سقف؛ شاهکاری از تزیینات
    7. کاشی‌ها؛ اشکال هندسی متفاوت
    8. تزیینات؛ خوشنویسی‌های بی‌نظیر
    9. محراب؛ نمادی از هنر و تقدس
    10. لوسترها؛ تزیین شده با جواهرات، طلا و نگین‌های ارزشمند
    11. قصر سلطان؛ ایوانی مشرف به تنگه بسفر
  6. دانستنی‌های جالب درباره مسجد سلطان احمد؛ داستان‌های پنهان
  7. بهترین زمان بازدید از مسجد سلطان احمد؛ آب‌وهوای استانبول
  8. جاهای دیدنی نزدیک مسجد سلطان احمد؛ استانبول‌گردی 
  9. هتل‌های نزدیک به مسجد سلطان احمد؛ اقامتی راحت و بی‌‎دردسر
  10. رستوران‌های نزدیک به مسجد سلطان احمد؛ طعم‌ غذاهای لذیذ ترکی

مسجد سلطان احمد

مسیر دسترسی؛ مسجد سلطان احمد کجاست؟

آدرس مسجد سلطان احمد در استانبول، منطقه اروپایی فاتح، محله سلطان احمد، خیابان آت میدانی و پلاک ۷۰ است. حال شاید بپرسید، طریقه رفتن به مسجد سلطان احمد چگونه خواهد بود؟ برای رفتن به این منطقه با استفاده از وسایل حمل‌ونقل عمومی مسیر آسانی پیشرو خواهید داشت‌. شما می‌توانید با سوارشدن تراموا خط کاباتاش به باغجیلار، مترو، دولموش، قطار کابلی، تاکسی و اتوبوس خط‌ TB1 سلطان احمد به دولما باهچه یا خط TB2 سلطان احمد به چاملیجا به مسجد بروید. بد نیست بدانید که فاصله مسجد سلطان احمد از میدان تکسیم حدود ۵ کیلومتر (۱۱ دقیقه رانندگی) است. اگر از میدان تکسیم قصد رفتن به مسجد آبی را دارید می‌توانید سوار تراموا ایستگاه دانشکده هنر معمار سینان به باغجیلار شوید و در ایستگاه سلطـان احمد پیاده شده و با کمی پیاده‌روی به مسجد سلطان احمد برسید. همچنین می‌توانید سوار مترو میدان تکسیم به ینی کاپی شوید و در ایستگاه وزنه جیلر پیاده شده و از آنجا خود را به ایستگاه تراموا لاله‌لی برسانید و سوار تراموا شده و در ایستگاه سلطان احمد پیاده شوید. در ادامه برای دسترسی بهتر، لوکیشن مسجد سلطان احمد روی نقشه را مشاهده می‎‌کنید.

اطلاعات بازدید از مسجد احمد؛ نکات مهم

به‌طورکلی، ساعت بازدید مسجد سلطان احمد در روزهای عادی از ساعت 8:30 تا 11:30، 13:00 تا 14:30 و 15:30 تا 16:45 است. اگر قصد دارید در روزهای جمعه به مسجد بروید، ساعت 13:30 به‌عنوان بهترین زمان برای بازدید می‌باشد. توجه داشته باشید که این ساعات شاید تحت تاثیر برنامه‌های مذهبی و فرهنگی قرار بگیرند، بنابراین پیشنهاد می‌شود پیش از برنامه‌ریزی، از ساعات دقیق بازدید مطمئن شوید. همچنین توجه داشته باشید که قیمت بلیط مسجد سلطان احمد کاملاً رایگان است. در ادامه می‌توانید تصاویر مسجد سلطان احمد را مشاهده کنید.

گالری تصاویر مسجد سلطان احمد | شاهکار معماری عثمانی
عکس‌هایی از مسجد آبی استانبول | نماد تاریخ و هنر
مسجد سلطان احمد در قاب تصویر
تصاویر باکیفیت از مسجد آبی استانبول
نمایی از زیبایی بی‌پایان مسجد سلطان احمد

قوانین بازدید از مسجد سلطان احمد؛ بازدیدی بدون دغدغه

مسافران تور استانبول که قصد ورود به مسجد سلطان احمد اسطنبول را دارند باید به یکسری نکات توجه داشته باشند و از قوانینی پیروی کنند که عبارت‌اند از:

  • خانم‌ها برای ورود به مسجد باید موهای خود را پوشانده و از پوشیدن لباس‌های آستین‌کوتاه پرهیز کنند. آنها می‌توانند با استفاده از شال یا روسری، دست‌های خود را بپوشانند. همچنین پوشیدن شلوارک و دامن‌های کوتاه ممنوع است و باید لباسی بلند تا مچ پا بپوشند!
  • آقایان نیز باید از پوشش مناسب استفاده کرده و شلوارهایی بپوشند که حداقل تا زیر زانو برسد. ورود به مسجد با شلوارک و لباس‌های نامناسب مجاز نیست!
  • ورود به مسجد با کفش ممنوع است.
  • رعایت سکوت هنگام حضور در مسجد ضروریست.
  • عکاسی با فلش در داخل مسجد ممنوع است.

تاریخچه مسجد سلطان احمد استانبول؛ نماد قدرت و عظمت امپراطوری عثمانی

ساخت مسجد سلطان احمد به سال 1609 میلادی و دوران سلطنت سلطان احمد یکم برمی‌گردد. ساخت این مکان، 7 سال طول کشید و در سال 1616 به پایان رسید. در آن زمان، ترکیه درگیر جنگ‌های متعدد با 2 امپراطوری هابسبورگ و صفوی شده و وضعیت سیاسی کشور ناپایدار بود. سلطان احمد یکم، در تلاش برای نمایش قدرت و اقتدار امپراطوری عثمانی، تصمیم به ساخت مسجدی بزرگ گرفت. این مسجد را روبه‌روی کلیسای ایاصوفیه بنا کرد تا قدرت مسلمانان را به جهانیان نشان دهد. از سال 1837 تا 2020، مسجد سلطان احمد چندین بار بازسازی شد و شخصیت‌های مهم جهانی نیز از آن دیدن کردند.

تاریخچه مسجد سلطان احمد استانبول؛ نماد قدرت و عظمت امپراطوری عثمانی

فرودگاه جدید استانبول - آشنایی با فرودگاه جدید استانبول

معماری مسجد سلطان احمد؛ ترکیبی از زیبایی و شکوه

معماری مسجد سلطان احمد ترکیه به دست معمار برجسته، صدفکار مهمت آقا، طراحی شد. معماری این مسجد نسبت به سایر مساجد متفاوت است ساختمان آن به شکل مکعبی است و از یک گنبد اصلی به همراه ۸ گنبد فرعی تشکیل شده که تمامی گنبدها با شیبی ملایم و دلنشین به سمت پایین تمایل دارند. فضای داخل مسجد سلطان احمد با سقفی بلند و باشکوه طراحی شده که با ۲۰ هزار کاشی آبی‌رنگ تزیین شده است. علاوه بر این، در داخل مسجد، چلچراغ‌های زیبا، شیشه‌های رنگی برای ۲۶۰ پنجره مسجد، و خطاطی‌های آیات قرآن که توسط خطاطان معروف به‌دقت و هنر نوشته شده‌اند، به چشم می‌خورند و فضای مسجد را به طور شگفت‌انگیزی زینت بخشیده‌اند.

بخش‌های مختلف مسجد سلطان احمد؛ فضای آرامش‌بخش و روحانی

همان‌طور که در عکس داخل مسجد سلطان احمد استانبول مشاهده کردید، این مکان یکی از بهترین لوکیشن ‌های عکاسی در استانبول می‌باشد که دارای بخش‌های مختلفی است.

ورودی‌ها؛ دروازه‌هایی به‌سوی تاریخ و عظمت

مسجد سلطان احمد، دارای ورودی‌های مختلفی است که هرکدام زیبایی و شکوه خاص خود را دارند. ورودی اصلی در شمال غربی این بنای تاریخی قرار دارد که با طاق جذاب و مقرنس‌کاری‌های هنرمندانه خود، نگاه هر بیننده‌ای را به خود جلب می‌کند. جالب است بدانید که تنها شخصی که اجازه داشت با اسب و به‌صورت سواره وارد مسجد شود، خود سلطان احمد بود. به دستور او، زنجیرهای آهنی نمادین در ورودی اصلی آویزان شدند تا سلطان هنگام ورود از احترام و تواضع، سرخود را خم کند. علاوه بر ورودی اصلی، 3 ورودی دیگر در مسجد سلطان احمد وجود دارد که 2 مورد از آن‌ها سردرهای باشکوهی دارند. همچنین در بخش شمال شرقی مجموعه، 3 ورودی دیگر نیز وجود دارد که بازدیدکنندگان را به مدرسه قرآنی، مقبره سلطان احمد و دارالفنون (اولین دانشگاه عثمانی) هدایت می‌کنند.

ورودی‌ها؛ دروازه‌هایی به‌سوی تاریخ و عظمت

حیاط؛ فضایی بسیار زیبا

حیاط مسجد سلطان احمد یکی از بخش‌های مهم و زیبا این بنای تاریخی است که پس از عبور از ورودی اصلی به آن وارد می‌شوید. این حیاط وسیع و گسترده با یک آبخوری ۶ ضلعی مسقف در مرکز خود توجه هر بیننده‌ای را جلب می‌کند. آبخوری مسجد دارای شش ستون مرمری و یک گنبد است و یکی از جاذبه‌های اصلی حیاط به شمار می‌آید. در 2 طرف حیاط نیز وضوخانه‌هایی قرار دارند که به‌راحتی دسترسی به آن‌ها امکان‌پذیر است. رواق‌های زیبای مسجد با معماری مشابه، هرکدام با گنبدی کوچک در بالای خود، در سراسر حیاط دیده می‌شوند. ستون‌های این رواق‌ها از سنگ مرمر و سنگ آذرین تراشیده شده و کف آن‌ها با کاشی‌های مرمر زیبایی پوشیده شده که جلوه‌ای خاص و دلنشین به حیاط بخشیده است.

حیاط؛ فضایی بسیار زیبا

مترو استانبول - آشنایی با خطوط مترو بزرگترین شهر ترکیه

مناره‌‌ها؛ نماد شکوه

تعداد مناره های مسجد سلطان احمد 6 عدد است که 4 تا از آن‌ها در چهارگوش بنای مکعبی مسجد و 2 عدد دیگر در وسط آن‌ها قرار دارند. این مناره‌ها به‌صورت ستونی و مدادی طراحی شدند و به طور خاص دارای پلکانی برای بالارفتن مؤذن و اعلام وقت نماز هستند. 4 مناره مسجد سلطان احمد دارای 3 بالکن هستند که در هرکدام از آن‌ها مؤذن می‌تواند اذان بگوید، درحالی‌که 2 مناره در انتهای حیاط تنها دو بالکن دارند.

مناره‌‌ها؛ نماد شکوه

شبستان؛ فضایی هنرمندانه

شبستان مسجد سلطان احمد یکی از مهم‌ترین و زیباترین بخش‌های این بنای تاریخی است که با معماری هنرمندانه خود توجه هر بازدیدکننده‌ای را جلب می‌کند. این شبستان در زیر گنبد بزرگ و اصلی مسجد قرار دارد و با ستون‌های باشکوه، تزیینات کاشی‌کاری دقیق، پنجره‌های سنگی و فرش‌های نفیس، جلوه‌ای خاص و بی‌نظیر به فضای مسجد بخشیده است. طراحی شبستان به شکل مستطیل بوده و فضای وسیعی را در بر می‌گیرد. هر گوشه این شبستان با زیباترین تزیینات و طراحی‌های دقیق معماری تزیین شده که نشان‌دهنده هنر و دقت معماران عثمانی است.

شبستان؛ فضایی هنرمندانه

بهترین هتل های استانبول: معرفی بهترین هتل های استانبول (5 ستاره تا 3 ستاره) برای اقامت از نگاه گردشگران

پنجره‌ها؛ روشنایی از 260 پنجره ارسی

شبستان مسجد سلطان احمد دارای 260 پنجره ارسی با شیشه‌های رنگی است که برای تامین نور طبیعی این مکان ساخته‌شده‌اند. این پنجره‌ها نه تنها به روشنایی فضای داخلی کمک می‌کنند بلکه زیبایی و جذابیت خاصی به این بخش از مسجد می‌بخشند. شیشه‌های رنگی اولیه که به عنوان هدیه‌ای از طرف دولت ونیز به سلطان احمد اهدا شده بودند، در گذر زمان آسیب دیده و جای خود را به شیشه‌های جدید داده‌اند. با این حال، زیبایی و روح خاص این پنجره‌ها همچنان بر جذابیت معماری داخلی مسجد افزوده و فضای روحانی آن را تکمیل می‌کنند.

پنجره‌ها؛ روشنایی از 260 پنجره ارسی

سقف؛ شاهکاری از تزیینات

در مرکز سقف مسجد سلطان احمد، یک گنبد بزرگ با ۲۸ پنجره قرار دارد که نور طبیعی را به درون فضای شبستان می‌آورد. در اطراف گنبد اصلی، چهار نیم‌گنبد با ۱۴ پنجره دیگر قرار دارند که همگی با تزیینات دقیق و هنرمندانه آراسته شده‌اند. این طراحی پیچیده و هماهنگ نه‌تنها زیبایی بصری مسجد را دوچندان می‌کند، بلکه باعث ایجاد فضایی روشن و معنوی برای عبادت‌کنندگان می‌شود.

سقف؛ شاهکاری از تزیینات

سواحل استانبول - آشنایی با 19 تا از زیباترین سواحل شهر استانبول + تفریحات

کاشی‌ها؛ اشکال هندسی متفاوت

در بخش بالایی مسجد سلطان احمد، طرح‌های هندسی و دایره‌ای رنگ، زیبایی خاصی را به نمایش می‌گذارند که از هزاران قطعه کاشی قدیمی و دست‌ساز تشکیل شده‌اند. این کاشی‌ها با طرح‌های متنوعی همچون گل لاله، گل رز، میوه‌های گوناگون، درخت سرو و دیگر نمادهای طبیعی تزیین شده‌اند که به‌نوعی نمایانگر بهشت هستند. طیف رنگی این کاشی‌ها شامل رنگ‌های فیروزه‌ای، آبی و سبز است که جذابیت ویژه‌ای به فضای داخلی مسجد می‌بخشند.

کاشی‌ها؛ اشکال هندسی متفاوت

تزیینات؛ خوشنویسی‌های بی‌نظیر

خطاطی‌ها جزو زیباترین و خاص‌ترین تزیینات مسجد سلطان احمد استانبول محسوب می‌شوند که یادگاری از خوشنویسان قرن هفدهم هستند. این خطاطی‌ها شامل آیات قرآن و اسامی سلاطین عثمانی است که در نقاط مختلف مسجد و به‌صورت لوح‌‍‌هایی بر روی دیوارها، کاشی‌ها و پنجره‌ها به چشم می‌خورند.

تزیینات؛ خوشنویسی‌های بی‌نظیر

بهترین رستوران های استانبول - بهترین رستوران ها در استانبول برای صرف غذایی لذیذ

محراب؛ نمادی از هنر و تقدس

محراب مسجد احمد، یکی از زیباترین و شگفت‌انگیزترین عناصر داخلی این بنای تاریخی است. این محراب از سنگ مرمر سفید ساخته شده و به طور هنرمندانه‌ای تراشیده شده است. طراحی آن شامل طاقچه‌های پی‌درپی و آبشاری در قسمت بالایی بوده که به آن جلوه‌ای خاص و دلنشین می‌بخشد. بالای محراب، 2 کتیبه سبز رنگ با نوشته‌های طلایی قرار دارند که زیبایی و جذابیت آن را دوچندان کرده‌اند. در سمت راست محراب، منبر بلندی با تزئینات چشم‌نواز ساخته شده که برای سخنرانی‌ها و خواندن خطبه‌ها توسط امام جماعت مسجد طراحی شده است.

محراب؛ نمادی از هنر و تقدس

لوسترها؛ تزیین شده با جواهرات، طلا و نگین‌های ارزشمند

برای روشن‌کردن فضای داخلی مسجد سلطان احمد، علاوه بر پنجره‌های متعدد، از لوسترهای شمعدانی بسیار بزرگی استفاده شده است که زیبایی خاصی به این مکان می‌بخشند. این لوسترها درگذشته با شیشه‌های لامپ و شمعدان‌های متعدد تزیین شده بودند و برخی از آن‌ها با جواهرات، طلا و نگین‌های ارزشمند تزیین شده‌اند. متأسفانه، برخی از این لوسترها در طول تاریخ به غارت رفته‌اند، اما تعدادی از آن‌ها همچنان در موزه‌ها نگهداری می‌شوند.

لوسترها؛ تزیین شده با جواهرات، طلا و نگین‌های ارزشمند

مراکز خرید استانبول - آشنایی با 29 تا از بهترین مراکز خرید استانبول از نظر گردشگران

قصر سلطان؛ ایوانی مشرف به تنگه بسفر

قصر سلطان یا غرفه پادشاهی در جنوب شرقی مسجد آبی استانبول قرار دارد و مخصوص استراحت و عبادت سلطان احمد ساخته شده بود. این عمارت با درب ورودی جداگانه و ایوانی مشرف به تنگه بسفر، فضای خاصی دارد. در داخل آن، ۱۰ ستون مرمری، محراب مخصوص، تزیینات یشم، آیات قرآن طلاکاری شده و کاشی‌های نفیس به چشم می‌خورند. معماری این بخش با سایر قسمت‌های مسجد متفاوت است و سلطان احمد در ۱۰ روز آخر ماه رمضان در این مکان به عبادت و دعا مشغول می‌شدند.

قصر سلطان؛ ایوانی مشرف به تنگه بسفر

دانستنی‌های جالب درباره مسجد سلطان احمد؛ داستان‌های پنهان

مسجد سلطان احمد که با نام مسجد آبی نیز شناخته می‌شود، یکی از برجسته‌ترین جاهای دیدنی استانبول است. در ادامه، به دانستنی‌های جالب و نکات کمتر شناخته‌شده در مورد این بنای باشکوه می‌پردازیم.

  • تنها 2 مسجد در ترکیه، از جمله مسجد سلطان احمد، دارای ۶ مناره هستند که در معماری عثمانی بی‌نظیر است.
  • کاشی‌های دست‌ساز مسجد آبی در شهر ایزنیک ترکیه ساخته شده‌اند و به دلیل کیفیت بالا هزینه‌های ساخت این کاشی‌ها بسیار زیاد بوده است.
  • مسجد سلطان احمد تنها یک مسجد نبوده، بلکه شامل مجموعه‌ای از بخش‌های مختلف مانند مدرسه، حمام ترکی، بیمارستان و حتی غرفه پادشاهی می‌شده است.
  • خوب است بدانید درست پیش از ورود به مسجد، در کنار دیوار بیرونی و جانبی ایاصوفیه، مدرسه تاریخی مجموعه قرار دارد که امروزه از آن به‌عنوان محلی برای ارائه اطلاعات رایگان درباره مسجد سلطان احمد و دین اسلام استفاده می‌کنند.
  • برای آبی نامیدن مسجد سلطان احمد، داستان دیگری نیز وجود دارد. سال‌ها پیش، زمانی که ملوانان حاضر در کشتی به بسفر نزدیک می‌شدند، انعکاس آب را بر روی مسجد می‌دیدند و بنابراین آن را مسجد آبی نامیدند. البته امروزه دیدن چنین منظره‌ای امکان‌پذیر نیست، چرا که میان مسجد سلطان احمد و حاشیه بسفر، ساختمان‌هایی بلند و جدیدی قرار گرفته است.
  • در ساخت مسجد از مصالح و سنگ‌های مختلفی از جمله سنگ سماق، گرانیت قرمز، مرمر، سنگ‌برش و... استفاده کرده‌اند. دیوارهای مسجد از سنگی به نام "mold stone" ساخته شده که به دلیل سبکی و قابلیت فراوری آسان، انتخاب مناسبی بوده است. این سنگ‌ها ابتدا با کشتی به ساحل بسفر منتقل می‌شدند و سپس با کالسکه و اسب به محل ساخت مسجد برده می‌شدند. برای ساخت گنبد، مرمر سفید از جزیره مرمره، سنگ سماق قرمز از میحلیجیک و سرب از اسکوپیه به استانبول آورده شد.
  • غرفه پادشاهی در طی شورش سال 1826 استانبول، مقر فرماندهی عملیات ضدشورش بود.

دانستنی‌های جالب درباره مسجد سلطان احمد؛ داستان‌های پنهان

معروف ترین مساجد استانبول - معرفی باشکوه ترین مساجد استانبول🕌

بهترین زمان بازدید از مسجد سلطان احمد؛ آب‌وهوای استانبول

بهترین زمان بازدید برای مسجد سلطان احمد بهار و پاییز است. اگر قصد عکاسی از این مکان را دارید و می‌خواهید آزادی عمل بیشتری در گشت‌وگذار داشته باشید، توصیه می‌شود ساعات بازدید مسجد را کنترل کنید. برای داشتن تجربه‌ای بهتر، به‌خصوص در هنگام برگزاری نماز از ورود به مسجد خودداری کنید. اگر با تور سفر می‌کنید، توجه به زمان‌بندی تورها اهمیت زیادی دارد. اغلب تورها ابتدا مسجد آبی را بازدید می‌کنند و سپس به جاذبه‌های اطراف مانند ایاصوفیه و توپ کاپی می‌روند؛ بنابراین، بهترین زمان برای بازدید از مسجد آبی، اوایل ظهر یا پس از آن است تا از شلوغی و ازدحام گردشگران جلوگیری کنید.

بهترین زمان بازدید از مسجد سلطان احمد؛ آب‌وهوای استانبول  

جاهای دیدنی نزدیک مسجد سلطان احمد؛ استانبول‌گردی 

محله سلطان احمد استانبول به دلیل داشتن جاذبه‌های تاریخی و فرهنگی فراوان، یکی از محبوب‌ترین مقاصد گردشگری در این شهر است. در اطراف این مسجد، مکان‌های دیدنی دیگری نیز وجود دارند که به‌راحتی قابل‌دسترسی هستند.

  • موزه باستان‌شناسی
  • پارک گلخانه استانبول 
  • کاخ توپ کاپی
  • موزه هنرهای اسلامی و ترکی
  • موزه موزاییک
  • میدان ارابه‌رانی
  • مسجد محمد پاشا

جاهای دیدنی نزدیک مسجد سلطان احمد؛ استانبول‌گردی  

مسجد سلیمانیه: مسجد تاریخی که به عنوان نماد استانبول از آن یاد می شود.

هتل‌های نزدیک به مسجد سلطان احمد؛ اقامتی راحت و بی‌‎دردسر

گزینه‌های متنوعی برای اقامت نیز در اطراف مسجد سلطان احمد وجود دارد. این منطقه پر از هتل‌های لوکس، مهمان‌خانه‌های سنتی و اقامتگاه‌های اقتصادی است که دسترسی راحتی به جاذبه‌های مهم استانبول مانند ایاصوفیه، کاخ توپ کاپی و مسجد آبی دارند.

  • هتل سورا ایاصوفیه
  • هتل دوسو دوسی اولد سیتی
  • هتل آجوا سلطان احمد

هتل‌های نزدیک به مسجد سلطان احمد؛ اقامتی راحت و بی‌‎دردسر

رستوران‌های نزدیک به مسجد سلطان احمد؛ طعم‌ غذاهای لذیذ ترکی

 اگر پس از بازدید از مسجد سلطان احمد احساس گرسنگی کردید، نگران نباشید! اطراف این مسجد پر از رستوران‌های جذاب و متنوع است که مشغول ارائه انواع غذاهای خوشمزه و سنتی ترکی هستند. شما می‌توانید در این رستوران‌ها از طعم‌های لذیذ و اصیل ترکی لذت ببرید و تجربه‌ای به‌یادماندنی از سفر خود به استانبول داشته باشید.

  • رستوران اصلان
  • رستوران پاندلی
  • رستوران هاووزلو
  • رستوران گیریتلی
  • رستوران کبابی گازیانتپ
  • رستوران کاریشما سن
  • رستوران بالیکچی صاباحاتین
  • رستوران سیموس
  • رستوران حمدی

رستوران‌های نزدیک به مسجد سلطان احمد؛ طعم‌ غذاهای لذیذ ترکی

مسجد ایاصوفیه: با کلیک بر روی لینک می توانید با یکی از زیباترین مساجد جهان که در استانبول واقع شده آشنا شوید.

مسجد سلطان احمد؛ شاهکار معماری عثمانی در قلب استانبول

مسجد سلطان احمد که به نام مسجد آبی نیز شناخته می‌شود، یکی از مهم‌ترین آثار معماری اسلامی در استانبول است. این مسجد که در قرن هفدهم میلادی ساخته شد، با طراحی منحصربه‌فرد خود، مناره‌های شگفت‌انگیز و کاشی‌های آبی‌رنگ، توجه هر بازدیدکننده‌ای را جلب می‌کند. معماری آن ترکیبی از زیبایی و شکوه است که با گنبدهای بزرگ و زیبا، پنجره‌های رنگی و تزیینات هنری بی‌نظیر تکمیل می‌شود. مسجد سلطان احمد نه‌تنها مکانی برای عبادت است؛ بلکه به‌عنوان نمادی از قدرت و عظمت امپراتوری عثمانی شناخته می‌شود. اگر شما هم محو زیبایی‌های مسجد سلطان احمد شدید، می‌توانید با رزرو تور استانبول از لحظه آخر، بهترین سفر را با عالی‌ترین خدمات و قیمت‌های مناسب تجربه کنید.

سوالات متداول

نظرات کاربران

  • مصطفی مصطفی 1401/12/18
    15 نفر پسندیدند
    مسجد ایاصوفیه از مسجد کبود قشنگ تره. فضای داخلیش خیلی قشنگ بود. فقط یادتون نره که برای وارد مسجد شدن باید کفش رو درآورد و موقع نماز هم مسجد رو می‌بندن.
  • کمند کمند 1397/12/15
    19 نفر پسندیدند
    حتی غیر مسلمونام دوست دارن برن این مسجد و از نزدیک تماشا کنن
  • فرزانه فرزانه 1397/12/15
    11 نفر پسندیدند
    من اینجا رفتم واقعااااا معماری داخلیش حیرت انگیزه

مجله گردشگری

مشاهده همه مقالات
امتیاز 4.9 از 5 | از 108 کاربر