برج گالاتا

زمان مطالعه: 7 دقیقه
بروزرسانی: 1403/08/09
بازدید: 3663

برج گالاتا را باید یکی از قدیمی‌ترین نمادهای شهر استانبول در کشور ترکیه دانست که حدود 700 سال از تاریخ ساخت آن می‌گذرد. این برج در زمان ساختش به‌عنوان بلندترین ساختمان استانبول شناخته می‌شده است. گالاتا را همچنین باید به عنوان یکی از قدیمی‌ترین برج‌های جهان نیز معرفی کرد. این برج به شکل مخروط است و از بالای آن می‌توانید به بسیاری از جاذبه‌های استانبول مانند پل بسفر، کاخ توپکاپی و مسجد آبی دید داشت. در این مطلب قصد داریم همه چیز را درباره برج گالاتا ترکیه بررسی کنیم. اگر شما هم علاقه‌مند به کسب اطلاعات بیشتر درباره این موضوع هستید، با ما تا انتهای این مطلب از وب‌سایت لحظه آخر همراه باشید.

برج گالاتا

معرفی برج گالاتا در استانبول

برج گالاتا مشهور به برج گالاتا کوله سی، برای استانبول یک نماد محسوب می‌شود. شما با بالا رفتن از این برج می‌توانید به تماشای مناظر زیبای این شهر بپردازید. جدا از استانبول از ارتفاع گالاتا می‌توانید به جزیره‌ پاریم آدا نیز دسترسی داشته باشید. در بالای این برج که قرار بگیرید پل بسفر و تنگه آن نیز رو به روی شما قرار خواهد گرفت اگر بتوانید غروب یا طلوع آفتاب تنگه را از بالای برج گالاتا مشاهده کنید، آن را تا آخر عمر فراموش نخواهید کرد.

برج گالاتا تا سال ۱۷۴۹، یکی از بلند‌ترین ساختمان‌های ترکیه به حساب می‌آمد. با گذشت زمان ساختمان‌های بلندتری در ترکیه ساخته شد. اما هنوز هم گالاتا به‌عنوان یکی از نمادهای استانبول جایگاه و ارزش خود را حفظ کرده است.

معرفی برج گالاتا در استانبول

محبوب ترین تورهای ترکیه لحظه آخر کدامند؟

ویدئوی برج گالاتا استانبول

شما می‌توانید ویدئوی برج گالاتا را در زیر مشاهده کنید.

 

تاریخچه برج گالاتا در استانبول

تاریخچه ساخت برج گالاتا ترکیه با شکوه به سال ۱۳۸۴ میلادی بر می‌گردد. یعنی این برج حدود ۷۰۰ سال پیش ساخته شده است. در سال ۱۳۸۴ میلادی امپراطوری روم باستان بر استانبول حاکم بود. در آن سال یک برج بزرگ 67 متری را با نام مسیح در این شهر ساختند و نامش را گالاتا گذاشتند.

بعد‌ها امپراطور دوم به جنوئز‌ها دستور داد تا در کنار این برج ترکیه، یک برج دیگر بسازند و نامش را امپراتور بگذارند. منجم تقی‌الدین از این ساختمان جدید به‌عنوان رصدخانه استفاده می‌کرد ولی در سال ۱۵۷۹ این رصدخانه بسته شد. کمی بعد از گالاتا برای نظارت بر حمل و نقل کشتی‌ها و تشخیص کشتی‌های دشمن استفاده کردند. کاربرد بعدی این برج نیز برای دیده‌بانی و زندان بود.

برج گالاتا ترکیه از گذشته تاکنون بار‌ها بازسازی شده است. برای مثال در قرون ۱۸ و ۱۹ میلادی، دو بار آتش‌سوزی بسیار بزرگی در این برج اتفاق افتاد و به همین دلیل مجبور به بازسازی آن شدند. امروزه هم سقف این برج توسط باد و طوفان‌ شدید مورد صدمه قرار گرفته است.

تاریخچه برج گالاتا در استانبول

افسانه برج گالاتا چیست؟

مانند هر بنای تاریخی که در جهان وجود دارد، درباره برج گالاتا نیز افسانه‌های زیادی وجود دارد که در دو مورد از آنها بیشتر از بقیه شهرت و محبوبیت دارند. براساس یکی از این افسانه‌ها که از رومیان برگرفته شده است، در صورتی که یک زن و مرد برای اولین بار به این برج بروند؛ حتما با هم ازدواج خواهند کرد. اما در صورتی که یکی از آنها قبلا تنهایی از این برج دیدن کرده باشد؛ این ازدواج اتفاق نخواهد افتاد. براساس افسانه دیگر یک ارتباط قوی بین گالاتا و برج دختر یکی دیگر از برج‌های مشهور در استانبول وجود دارد. براساس افسانه‌ها این دو برج عاشق و دلباخته هم بوده‌اند اما وجود تنگه بسفر، اجازه نمی‌داده است که به هم برسند. روایت است زمانی که احمد چلبی به استانبول سفر کرده است، نامه‌های عاسقانه برچ گالاتا را جمع‌آوری کرده، به برج دختر برده و همانجا رها کرده است. گفته می‌شود برج دختر زمانی که نامه‌ها را دریافت کرده زیباتر شده و لبخند زده است.

موزه های استانبول - تاریخچه استانبول را در موزه های استانبول تماشا کنید.

معماری برج گالاتا در ترکیه

همانطور که در بخش تاریخچه گفته شد، امپراتور دوم به جنوئز‌ها دستور داد تا برج گالاتا را بسازند. جنوئز‌ها ایتالیایی‌ هایی بودند که در شهر جنوا زندگی می‌کردند. معماری برج گالاتا براساس معماری رایج در قرون وسطایی طراحی شده است. نمای این ساختمان از سنگ است اما خود برج را با آجر ساخته‌اند و بنای آن به شکل استوانه است. بالای برج گالاتا را یک با یک برج مخلوطی شکل تکمیل کرده‌اند. این بنای عظیم ۹ طبقه، ۹/۶۶ متر ارتفاع، قطر خارجی ۱۶ متر و وزن برج ۱۰ هزار تن دارد. ارتفاع برج گالاتا به اندازه‌ای است که به بسیاری از نقاط استانبول دسترسی داشته باشید.

معماری برج گالاتا در ترکیه

بازسازی برج گالاتا در استانبول

برج گالاتا بنایی عظیم و باشکوه که بنیان‌گذاری آن به ۷۰۰ سال پیش باز می‌گردد. این برج تاکنون شاهد حوادث ناگواری بوده است. اتفاقاتی از جمله آتش‌سوزی، طوفان، اتفاقات ناگواری که در قرن ۱۳ در شهر استانبول اتفاق افتاد، حوادث طبیعی و... همگی باعث شده‌اند تا این برج بارها و بارها صدمه ببیند. البته پس از هر بار آسیب دیدن، مردم گالاتا را باز‌سازی کردند و مانع از خرابی و از دست رفتن این بنای تاریخی شده‌اند.

در سال ۱۵۰۹ بیشترین میزان صدمه به برج گالاتا وارد شد. شخصی به نام هیرتین کار بازسازی برج را بر عهده گرفت. هیرتین یکی از مشهور‌ترین معمار‌های بود که در زمان خودش زندگی می‌کرد. او از پس بازسازی گالاتا به خوبی بر‌آمد و این باعث شد تا در قرن ۱۶ میلادی به‌عنوان یکی از معروف‌ترین معمارهای کشور ترکیه شناخته شود. هیرتین آن‌ قدر باشکوه و زیبا برچ کالاتا را بازسازی کرد که دیگر مردم از آن با نام زندان یاد نمی‌کردند.

اما خرابی‌های حاصل از حوادث این برج به سال ۱۵۰۹ ختم نمی‌شود و پس از سال ۱۵۰۹ ویرانی‌های دیگری نیز به بار آمد. این برج در سال ۱۷۹۴ در اثر آتش‌سوزی، با آسیب‌های جدی رو به رو شد و میزان صدمه آن بیشتر بود. بنابراین دوباره آن را بازسازی کردند. پس از سال ۱۷۹۴ برج گالاتا ترکیه، یک بار دیگر نیز مورد بازسازی قرار گرفت. در این بازسازی یک اتاق کوچک چوبی به آن اضافه کردند.

در سال ۱۸۷۵ میلادی این برج به دلیل طوفان شدید، مورد ویرانی جدی قرار گرفت که مرمت و بازسازی آن تا سال ۱۹۶۰ میلادی طول کشید. در این بازسازی تغییر کاربری انجام شد و یک رستوران نیز در این برج ساختند. تغییر کاربری و ساخت رستوران باعث شد تا بعد از سال ۱۹۶۰ دیگر مورد بازسازی قرار نگیرد. برج گالاتا نماد استقامت و بلند شدن پس از هر نابودی و تخریب است.

بازسازی برج گالاتا در استانبول

موزه آتاتورک استانبول - این موزه‌ به سبک زندگی مصطفی کمال آتاتورک، اولین رئیس جمهور ترکیه اختصاص دارد.

دسترسی به برج گالاتا در استانبول

برج گالاتا در بخش اروپایی استانبول واقع شده است. بخش اروپایی استانبول را باید به دو بخش تقسیم کرد که به محل تداخل این دو بخش اروپایی، محل شاخ طلایی گفته می‌شود. برج گالاتا در قسمت شمالی شاخ طلایی قرار دارد. در محل شاخ طلایی محله‌ای به نام بی اوغلو وجود دارد که در این محله خیابان معروف استقلال را می‌توانید پیدا کنید.

در انتهای این خیابان می‌توان به برج گالاتا دسترسی پیدا کرد. برج گالاتا از موقعیت مکانی خوبی برخوردار است زیرا، محله بی اوغلو یکی از محله‌های پر شور و جذاب در استانبول بوده و بهترین رستوران‌های این شهر در این محله قرار دارد.

شما می‌توانید از طرق مختلف به برج گالاتا ترکیه دسترسی پیدا کنید اما، بهترین راه برای رسیدن به برج گالاتا استفاده از مترو است. شما می‌توانید با مترو از تکسیم به شیشانه بروید و تا خیابان گلیپ پیاده‌روی کنید. پس از آن ۳۰۰ تا ۳۵۰ متر تا پایین خیابان گلیپ بروید. حال می‌توانید برج گالاتا را در سمت راست خود ببینید.

همچنین می‌توانید با تراموا به برج گالاتا بروید. در این روش‌ باید در میدان تقسیم وارد تراموا شوید و در آخرین ایستگاه پیاده شوید و اگر ۵۰ متر پیاده‌روی کنید به خیابان گلیپ می‌رسید که بعد از آن نیز باید ۳۰۰ تا ۳۵۰ متر به سمت پایین خیابان پیاده‌روی کنید و اکنون می‌توانید در سمت راست خود برج گالاتا را ببینید.

روش دیگری برای رفتن به برج گالاتا وجود دارد که در این روش باید از میدان تکسیم تا کاباتاش را با فونیکولار طی کنید و سپس با تراموای جدید به کاراکوی بروید. حال به کمک زیر گذر به سمت دیگر خیابان رفته و ۵۰ متر به سمت بالا پیاده‌روی کنید. از پله‌های کوچه حاج علی بالا بروید و با پیمودن سنگ فرش‌ها به برج گالاتا برسید.

دسترسی به برج گالاتا در استانبول

مترو استانبول - آشنایی با خطوط مترو بزرگترین شهر ترکیه

بازدید از برج گالاتا در استانبول و بخش های مختلف آن

فضای داخلی برج گالاتای استانبول زیبایی‌های متنوعی دارد. در طبقه نهم این برج رستوران و کافه وجود دارد و در طبقات بالایی کلوپ شبانه نیز می‌توانید پیدا کنید که میزبان یک نمایش ترکی است. برای رسیدن به طبقه‌های بالا می‌توانید از دو آسانسور فعال تا طبقه هفتم کمک بگیرید. ناگفته نماند که در داخل این برج، پله‌های سنگی که شکل مارپیچی نیز دارند ساخته شده که بسیار هیجان‌انگیز است. وقتی از پله‌ها بالا می‌روید می‌توانید از طریق بالکن مدور و باشکوه آن شاهد منظره جذاب و دیدنی ساحل باشید. در رستوران این برج می‌توانید از غذا‌های سنتی خوشمزه و یا غذا‌های بین‌المللی نوش جان کنید. در ادامه بررسی خواهیم کرد که هنگام بازدید از برج گالاتا چه جذابیت‌هایی در انتظار شما خواهد بود.

بازدید از برج گالاتا در استانبول

ورودی برج گالاتا در استانبول

وقتی به برج زیبای گالاتا رسیدید باید برای ورود به داخل برج از چند پله سنگی عبور کنید و سپس از در چوبی آن وارد طبقه همکف شوید. اگر تصمیم دارید طبقات بالای برج را هم ببینید؛ باید از پله‌های مارپیچ آن بالا بروید. البته برای افرادی که توانایی بالا رفتن از پله را ندارند دو آسانسور نیز وجود دارد که افراد به راحتی بتوانند به طبقه‌های بالا‌تر دسترسی یابند. ولی این آسانسور‌ها فقط تا طبقه هفتم قابلیت بالا رفتن دارند و افراد باید ۲ طبقه دیگر را با پله بالا بروند.

تفریحات استانبول - با مکان های تفریحی استانبول لذت سفرتان را تضمین کنید! 

سکوی تماشا در برج گالاتا

بسیاری از مردم برای دیدن مناظر زیبای شهر استانبول به طبقه بالای برج گالاتا می‌روند. در بالا‌ترین طبقه این برج سکویی وجود دارد که از آن می‌توان دریای مرمر، تنگه بسفر، مسجد ایاصوفیه، کاخ توپکاپی و مناظر دیدنی دیگر شهر استانبول را تماشا کرد و لذت‌ برد.

سکوی تماشا در برج گالاتا

کافه و رستوران در برج گالاتا

در طبقه نهم این برج، رستوران‌ها و کافه‌هایی وجود دارد تا در فصول گرم سال هم‌زمان با نشستن روی سکو و لذت بردن از منظره‌های طبیعی، پذیرای شما باشد. کافه‌ای که در این طبقه قرار گرفته دارای دکوراسیونی بسیار زیبا با سبک محلی و معمولی است. این باعث جلب توجه مردم شده و به همین دلیل بیشتر افرادی که به برج گالاتا مراجعه می‌کنند خواستار بازدید از طبقه نهم هستند.

در طرف مقابل کافه با نشستن بر سر میز‌های کنار پنجره، با منظره‌ای زیبا از شهر استانبول رو به رو خواهید شد که می‌تواند ساعت‌ها شما را در جای خود نگه دارد. در این کافه شیرینی‌های خوشمزه، نوشیدنی‌های گوارا و غذا‌های سنتی ترکی سرو می‌شود. کیفیت غذا‌ها و نوشیدنی‌ها مناسب است اما قیمت بیشتری نسبت به رستوران‌های اطراف برج گالاتا دارد. همچنین برای ورود به این طبقه باید هزینه ورودی نیز بپردازید.

قیمت ورودی برج گالاتا

برای بازدید از برج گالاتا می‌توانید در تمام طول سال اقدام کنید. قیمت بلیط برج گالاتا برای بزرگسالان 25.5 لیر و برای کودکان 12 لیر است و ساعت بازدید از این برج از 9 صبح تا 8:30 شب است. برای بازدید از برج گالاتا 1 ساعت زمان کافی است و بازدید از پل گالاتا رایگان است.

  • ساعت بازدید: 9 صبح تا 8:30 شب
  • مدت زمان بازدید: 1 ساعت
  • آدرس: Bereketzade, Galata kulesi, 34421 Beyoglu/Istanbul
  • تلفن: 902122490344
  • وب‌سایت: muze.gen.tr

شما می‌توانید موقعیت مکانی این مورد از جاهای دیدنی استانبول را در نقشه زیر مشاهده کنید.

تصاویر برج گالاتا

اگر دوست دارید عکس برج گالاتا را مشاهده کنید می‌توانید نگاهی به آلبوم تصاویر برج گالاتا بیندازید.

برج گالاتا
برج گالاتا در شب
فضای داخل برج گالاتا
galate
فضای بیرونی گالاتا

جاذبه های گردشگری اطراف برج گالاتا ترکیه

در اطراف برج گالاتای استانبول، جاذبه‌های گردشگری فراوانی وجود دارد. این مساله باعث می‌شود تا شما بتوانید در یک روز به جز بازدید از این برج از دیگر جاذبه‌های گردشگری اطراف آن نیز دیدن کنید. برخی از جاهای دیدنی استانبول که در اطراف این برج قرار دارند به شرح زیر است:

  • پل گالاتا: 900 متر
  • میدان تکسیم: 1570 متر
  • خلیج شاخ طلایی: 1160 متر
  • خیابان استقلال: 1010 متر
  • موزه مادام تسو: 2300 متر
  • موزه خانه گالاتا مولوی: 800 متر
  • خیابان سردار اکرام: 1000 متر
  • کاخ دلما باغچه: 3400 متر
  • پله‌های رنگین‌کمان: 1110 متر

چرا باید از برج گالاتا بازدید کنیم؟

شهر استانبول، شهری فوق‌العاده زیبا است که دارای مکان‌ها، مناظر طبیعی و جاذبه‌های تاریخی است. از این رو افراد زیادی برای بازدید از جاذبه‌های فوق‌العاده استانبول به این شهر سفر می‌کنند. برج گالاتا هم یکی از مکان‌های تاریخی و جذاب شهر استانبول محسوب می‌شود که حتما باید در طول رزرو تور استانبول و سفر به این شهر تاریخی و زیبا، زمانی را برای بازدید از آن کنار بگذارید. اگر نکته دیگری درباره این موضوع وجود دارد که در این مطلب بدان اشاره نشد، حتما آن را با ما و دیگر خوانندگان به اشتراک بگذارید تا دیگران هم بهره ببرند. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد و بتوانید از آن استفاده کنید.

سوالات متداول

تاکنون هیچ نظری ثبت نشده است

مجله گردشگری

مشاهده همه مقالات
امتیاز 3.7 از 5 | از 102 کاربر