دیوار چین معروفترین و بزرگترین جاذبه گردشگری در این کشور محسوب میشود که به عنوان یکی از عجایب هفتگانه جدید شهرتی جهانی یافته است. امروزه کمتر کسی را میتوان پیدا کرد که نام دیوار چین را نشنیده باشد. اما آیا میدانید این دیوار بزرگ دقیقا چه قدر بزرگ است؟ طول آن چند کیلومتر بوده و چه ارتفاع و عرضی دارد؟ از کجا تا کجاست؟ از تاریخچه آن چه میدانید؟ آیا میدانید دلیل ساخت دیوار چین چه بوده است؟ چند سال طول کشیده تا چنین دیوار طویلی ساخت شود؟ چگونه و با چه معماریای در زمان باستان ساخته شده است؟ در این مقاله قصد داریم به تمامی این سوالات پاسخ میدهیم. اگر شما هم علاقهمند به کسب اطلاعات بیشتر درباره دیوار بزرگ چین هستید؛ با ما تا انتهای این مطلب از وبسایت لحظه آخر همراه باشید.
- مشخصات دیوار بزرگ چین
- عرض و ارتفاع دیوار چین چند متر است؟
- دیوار چین از کجا تا کجاست؟
- معماری دیوار بزرگ چین
- بخش های مختلف دیوار بزرگ
- تاریخچه دیوار چین
- افسانه های دیوار بزرگ چین
- علت احداث دیوار بزرگ
- بازسازی دیوار بزرگ چین
- اطلاعات گردشگری دیوار چین
- کارهایی که می توان در دیوار بزرگ چین انجام داد
- ویژگی های دیوار بزرگ چین
- آدرس و دسترسی به دیوار بزرگ چین
- قیمت بلیط بازدید از دیوار چین
مشخصات دیوار بزرگ چین
در این بخش از مقاله به مشخصات فیزیکی دیوار چین از قبیل طول، عرض و ارتفاع آن و اینکه از کجا تا کجا بنا شده است، میپردازیم.
طول دیوار چین چند کیلومتر است؟
طول دیوار چین، البته آنچه که امروز از آن باقی مانده، حدود 7 هزار کیلومتر دارد. البته روی متراژ دقیق آن بحث بسیار است زیرا، بخشهای زیادی از این دیوار در طی قرنها تخریب یا در زیر خاک دفن شده است. مسلما پیدا شدن آن به طول ثبت شده این دیوار میافزاید. از طرفی برخی نیز طول دیوار را یکجا از اتصال نقطه آغاز به پایان حساب نمیکنند زیرا چیزی که درحال حاضر از دیوار بزرگ باقی مانده در واقع تکههایی زیاد از دیوارهای کوچک است.
به هر حال کمترین طولی که برای دیوار ثبت شده معادل 2 هزار 676 متر و بیشترین طول 8 هزار و 851 متر است. اگر دوست دارید بدانید بیشترین طول دیوار چین در زمان باستان چه قدر است باید گفت که برخی از افراد معتقدند طول این دیوار، 10یا 20 هزار کیلومتر بوده است اما برخی دیگر اعتقاد دارند در سالهای بسیار دور دیوار بزرگ چین طولی در حدود 50 هزار کیلومتر هم داشته که در طول جنگها و عوامل دیگر، مورد تخریب قرار گرفته است.
عرض و ارتفاع دیوار چین چند متر است؟
ارتفاع دیوار چین به طور میانگین 7.8 متر است. در واقع این دیوار به دلیل به شدت طویل بودنش و عبور از نقاط پست و مرتفع، در برخی نقاط ارتفاعی بلندتر یا کوتاهتر دارد. ارتفاع دیوار در اکثر بخشها نزدیک به 10 متر بوده اما برخی قسمتهای آن حدود 5 متر هستند. همچنین پهنا یا عرض دیوار هم به دلیلی مشابه متفاوت است. در واقع برجکها و گذرگاهها عرض بیشتر و کمتری نسبت به سایر قسمتهای دیوار که بیشتر آن را نیز تشکیل میدهند؛ دارد. به طور کلی میتوان گفت عرض دیوار چین در کمترین حالت 4 متر و در بیشترین حالت 10 متر است.
دیوار چین از کجا تا کجاست؟
دیوار چین در امتداد مرز شمالی چین باستان (که از چین امروزی کوچکتر بود) از نزدیکی مرز کره در دریای بوهای شروع شده و در بیابان گوبی در Yang Kuan به پایان میرسد. این دیوار از 9 استان لیائونینگ، هبئی، تیانجین، پکن، مغولستان داخلی و شانشی، شاآنشی، نینگ شیا و گانسو عبور میکند. بخش زیادی از دیوار بزرگ در طول قرنها فرسوده و تخریب شده و چیز زیادی نسبت به سازه باستانی آن باقی نمانده است. با این حال بخشهایی از دیوار در حال بازسازی است که معروفترین بخش آن در شمال پکن قرار دارد.
معماری دیوار بزرگ چین
همانطور که پیشتر اشاره شد، دیوار بزرگ چین در امتداد مرز شمالی این کشور کشیده شده است. امپراطوران چین قصد داشتهاند کل مرز شمالی را دیوار بکشند. این دیوار در برخی بخشها از روی تپهها و کوهها گذشته و در برخی دیگر از قسمتها از مناطق پست عبور میکند. همین امر سبب شده است که عبور از روی این دیوار برای گردشگران شباهت بسیاری با کوهنوردی داشته باشد.
ساخت و تکمیل دیوار چین بیش از 20 قرن به طول انجامیده است. همین امر سبب شده که معماری هر قسمت از آن با بخشهای دیگر تفاوت داشته باشد و نتوان یک سبک کلی به آن اختصاص داد. اما در اکثر بخشهای دیوار معماری کهن کشور چین قابل مشاهده است. دروازه ورود به کشور چین واقع در شهر پکن، اوج زیبایی و هنر معماران کشور چین به حساب میآید.
معماری دیوار به شکلی بوده که باعث آسانتر شدن مسیر در مناطق شیب دارد شده است. سازندگان دیوار در مناطق کوهستانی برای عبور افراد، پلکان تعبیه کردهاند، به شکلی که برای عبور از برخی مناطق آن لازم است از صد پله بالا و یا پایین بروید. دیوار چین دارای بخشهایی به نام قلعه آتش است، کاربرد اصلی قلعههای آتش پناهگاهی برای سربازان بوده، همچنین مکان مناسبی برای شلیک و مقابله با دشمنان است.
بخش های مختلف دیوار بزرگ
طول بسیار زیاد این دیوار تقسیمبندی آن را دشوار کرده است. بخش شمالی دیوار بسیار مرتفع بوده و بالا رفتن از آن برای برخی افراد بسیار دشوار است. در این بخش 8 برج مراقبت وجود دارد، همین امر سبب محبوبیت آن در بین گردشگران جوانتر شده است. بخش جنوبی دیوار مناسب افراد مختلف و خانوادهها است. در این قسمت 7 دروازه وجود دارد.
بخش داخلی دیوار بزرگ چین
همانطور که پیشتر به آن اشاره کردیم، بخش داخلی دیوار که متشکل از فضای روی دیوار و برجهای آتش است، ظرفیتی بیش از 1 میلیون سرباز را دارد. در سالهای دور، سربازان در سه شیفت، درون برجهای آتش کشیک میدادهاند تا از حمله ناگهانی دشمنان جلوگیری شود. برج های آتش در نقاط مختلف، مساحتی متفاوت دارند اما به طور میانگین مساحت آنها در حدود 35 متر مربع است.
بر روی بخشهای مختلف دیوار سنگ نگارههای بسیاری وجود دارد که برخی از آنها جنگهای آن دوران و قهرمانان زمان جنگ را به تصویر کشیدهاند. لازم به ذکر است که امروز برخی از نقوش موجود بر روی دیوار چین در حال فرسایش هستند.
بخش خارجی دیوار بزرگ چین
دیوار بزرگ چین با استفاده از سنگها و آجرهای تیره رنگ ساخته شده است، وجود برجهای آتش در نقاط مختلف دیوار زیبایی آن را دو چندان کردهاند. این برجها را میتوان یکی از موزه های تاریخی کشور چین دانست که حال هوای امپراطوری چین و جنگهای آن دوران را برای گردشگران زنده میکند. ساختار سقف برجهای آتش گنبدی شکل بوده و در بخشهای مختلف آن مجسمههای اساطیر چینی وجود دارد. فاصله برجهای آتش از یکدیگر در حدود 540 متر است.
فضای اطراف دیوار
اطراف دیوار مناظر طبیعی بسیار زیبایی مانند کوهها و جنگلهای وجود دارد که بازدید از این مناظر خالی از لطف نیست، همچنین در زمان امپراطوری چین برای راحتی سربازان در اطراف دیوار ساختمانهای بسیاری مانند سربازخانه و اسطبل شتر و اسب نیز ساخته بودهاند. برخی از قسمتهای دیوار چین بنا به دلایلی، از محبوبیت بیشتری در بین گردشگران برخوردار است که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت:
- منطقه پکن: این منطقه بدلیل دسترسی آسان، محبوبیت بسیاری در بین گردشگران دارد، طول دیوار در این منطقه 600 کیلومتر است.
- Badaling: محبوبیت این منطقه به دلیل نزدیکی به شهر پکن بوده، طول تقریبی دیوار در منطقه Badaling حدود 15 کیلومتر است.
- Juyongguan: پلکان موجود در این منطقه زیبایی دیوار را دو چندان کرده است. طول دیوار در منطقه Juyongguan حدود 60 کیلومتر بیان شده است.
- Jiankou: برخی از قسمتهای دیوار در این قسمت، بر خلاف سایر بخشها با سنگ سفید ساخته شده است. طول تقریبی دیوار در این منطقه 20 کیلومتر است.
- Jinshanling: دسترسی آسان این نقطه از دیوار بزرگ چین، محبوبیت آن را دو چندان کرده است.
- Mutianyu: طول این بخش حدود 5.4 کیلومتر است.
- Great: گردشگران میتوانند در این قسمت بیابانی از دیوار چین یکی از طولانیترین بخشهای دیوار را که حدود 2 هزار و 205 کیلومتر است را مشاهده کنند.
- Gubeikou: این منطقه با طولی در حدود 40 کیلومتر تا به حال مورد بازسازی قرار نگرفته است.
**لازم به ذکر است که دیوار بزرگ چین از مناطق دیگری نیز عبور کرده و موارد بالا تنها بخشهای محبوب آن هستند.
تاریخچه دیوار چین
برای اینکه بفهمیم دیوار چین برای چه ساخته شد، باید به تاریخچه آن مراجعه کنیم. زمانی که «زنگ» پادشاه شین تمام مخالفان خود را سرکوب و چین را برای ساخت اولین امپراطوری سلسله کین متحد کرد، برای اینکه بتواند حکومتش را متمرکز کند، شروع به تخریب دیوارهایی کرد که امپراطوریهای قبلی ساخته بودند. اما برای اینکه بتواند امپراطوری را مقابل مردم شیونگنو قرار دهد، دستور به ساخت دیوارهای جدید در شمال داد. شعار این امپراطوری «بسازید و ادامه دهید» بود که یعنی چینیها هیچ مرز ثابتی برای همیشه ایجاد نمیکنند.
تکمیل دیوار در دورههای مختلف سبب شد که هر بخش آن تفاوتهای قابل توجهی با سایر بخشها داشته باشد، به طور کلی طراحی این دیوار نشاندهنده هنر سنتی کشور چین بوده، بخش عظیمی از تاریخچه این کشور، درون دیوار نهفته است. سازندگان دیوار چین در دورانهای مختلف برای تکمیل آن از مصالحی مانند سنگ، خاک و آجر استفاده کردهاند.
در دوران حکومت سلسله مینگ بخشهای تخریب شده دیوار بازسازی شد. همین امر سبب گشت که باستان شناسان بسیاری از بخشهای باقی مانده از دیوار بزرگ چین را به دوران حکومت این سلسله نسبت دهند. آخرین مراحل ساخت این دیوار نیز در طول حکومت همین سلسله انجام شده است. در ادامه مقاله به بررسی دقیق تر تاریخچه دیوار چین خواهیم پرداخت. لازم به ذکر است که دیوار چین در سال 1987 میلادی در کتاب گینس به ثبت رسیده است، همچنین نام این دیوار در سال 2007 میلادی در لیست عجایب هفتگانه جدید قرار گرفت.
ساخت کامل این دیوار 1800 سال طول کشید و در طول ساخت آن 400 هزار کارگر فوت کردهاند. این دیوار از شمال غربی تا شمال شرقی کشیده شده است که از غرب به دروازه جایوگوان در استان گان سو رسیده و از شرق تا رود یالوجیان در استان لیائونینگ امتداد مییابد، در طول دیوار بزرگ چین، شهرها و روستاهای فراوانی وجود دارد.
نام این دیوار از 2 هزار سال پیش تا امروز چندین بار تغییر کرده است، از معروفترین نامهای انتخاب شده برای آن میتوان به «دیوار بلند» و «دیوار ده هزار مایلی» اشاره کرد. همچنین مردم محلی استانهای مختلف چین، این دیوار را به نامهای مختلفی میشناسند، به عنوان مثال در استان گانسو به آن "Jiayu Pass" میگویند، همچنین در خلیج شانگهای به "First Pass Under Heaven" معروف است، این لقب به معنای اولین دریچه ورود به بهشت است. اما امروزه نام رسمی آن دیوار چین است.
افسانه های دیوار بزرگ چین
درباره دیوار چین افسانههای زیادی وجود دارد که در ادامه دو مورد از مهمترینشان را بررسی خواهیم کرد:
افسانه منگ، زنی که دیوار چین همسرش را کشت!
افسانههای بسیاری در رابطه با دیوار بزرگ چین و مراحل ساخت آن وجود دارد، اما معروفترین آنها در رابطه با زنی به نام منگ است. در این افسانه آورده شده است که شوهر این زن یکی از کارگران ساخت دیوار چین بوده است، وی در زمان ساخت دیوار کشته شده و در بین سنگهای دیوار مفقود میشود. پس از آن همسرش "منگ" به کنار دیوار رفته و روز ها به گریه و زاری میپردازد، گفته میشود که در این حین بخشی از دیوار تخریب میشود و منگ استخوانهای همسرش را از میان دیوار مشاهده کرده و آنها را دفن میکند. صحت این افسانه مشخص نیست اما در بین افراد محلی این کشور بسیار معروف است.
عکس دیوار چین از فضا؛ افسانه یا واقعیت؟
شاید برایتان جالب باشد که تصویر جاذبه عظیمی مانند دیوار بزرگ چین را از فضا مشاهده کنید. درواقع مساحت دیوار چین آنقدر زیاد است که ذهن را کنجکاو این سوال میکند که چنین حجم گستردهای از فضا به چه شکل دیده میشود. در زیر میتوانید جایگاه این دیوار بزرگ را به عنوان یکی از جاهای دیدنی چین از فضا مشاهده کنید. دانستن این نکته ضروری است که دیوار بزرگ چین را با چشم نامسلح حتی از مدار پایین زمین هم نمیتوان به سادگی دید و این مسئله که میگویند دیوار چین تنها ساخته دست بشر است که از فضا میتوان آن را مشاهده کرد، افسانهای بیش نیست.
علت احداث دیوار بزرگ
برخی افراد معتقدند که هدف از ساخت دیواری به این عظمت تنها فخر فروشی بوده و دلیل اصلی آن را نشان دادن عظمت امپراطوری چین دانستهاند. اما ساخت دیواری به این وسعت را نمیتوان بیهدف دانست. باستانشناسان معتقدند که هدف اصلی ساخت دیوار بزرگ، مقابله با دشمنان پیش رو بوده، با مطالعه تاریخچه این دیوار متوجه خواهید شد که سال ساخت دیوار چین مربوط به دوران پادشاهی چین شی هوانگ بوده است.
در آن دوران بربرها و مغولها چندین حمله در مرز شمالی این کشور نیز انجام داده بودند، شی هوانگ که وضعیت را خطرناک دانست، دستور به ساخت دیواری عظیم در مرز شمالی کشور داد، او معتقد بود که دیوار بزرگ چین وسیله دفاعی بسیار مناسبی برای جلوگیری از حمله و ورود دشمنان به داخل کشور است. همچنین افراد با مشاهده این دیوار متوجه قدرت و عظمت امپراطوری چین خواهند شد. این امر سبب میشود که دشمنان از لحاظ روانی دچار مشکل شوند و نتوانند در حملات خود، پیروز گردند.
پروژه ساخت و تکمیل دیوار چین بسیار سخت و زمان بر بود اما، ارزش بسیار بالایی برای امپراطوری چین داشت. همین امر سبب شده است که تکمیل و بازسازی آن بیش از 20 قرن به طول انجامد. این دیوار به گونهای طراحی شده است که سربازان بتوانند در زمان حمله دشمن بالای آن پنهان شوند و به مقابله بپردازند. ظرفیت این دیوار بسیار قابل توجه بوده و در حدود 1 میلیون سرباز تخمین زده میشود. در تصویر زیر میتوانید عکس دیوار چین از بالا را مشاهده کنید.
کارگران دیوار بزرگ چین
شی هوانگ در زمان امپراطوری خود هزینه بسیاری را صرف احداث و توسعه این دیوار کرد، لازم به ذکر است که برای ساخت این بنا هزاران نفر با یکدیگر همکاری کردهاند. تعداد کارگرانی که در ساخت دیوار بزرگ چین در دوران امپراطوری شی هوانگ به کار گرفته شدند؛ حدود 700 هزار نفر تخمین زده میشود، که از این تعداد 500 هزار نفر مردم عادی کشور و 300 هزار نفر سربازان بودهاند. بیش از 400 هزار نفر از این کارگران در طور ساخت دیوار، بنا به دلایل مختلف کشته شدهاند. جسد برخی از این کارگران در میان آجرهای دیوار دفن شده است.
بازسازی دیوار بزرگ چین
دیوار چین در طول 2000 سال قدمت خود، بارها بازسازی شده است. اما درحال حاضر هم بخشهای زیادی از دیوار در حال تخریب بوده و نیاز است هرچه سریعتر بازسازی شود. اصلیترین دلیل تخریب این دیوار در سالهای اخیر، سرقت آجرهای آن است، متاسفانه افراد سودجو، آجرهای این دیوار را دزدیده و در بازار چین به قیمت 50 یوان میفروشند. دزدان میراث فرهنگی تا امروز بسیاری از سنگ نگاره های موجود بر روی دیوار را نیز به سرقت بردهاند.
طبق نظر کارشناسان باستانشناسی و میراث فرهنگی، امروزه بیش از 22 درصد از بخشی که در دوران امپراطوری مینگ به دیوار بزرگ چین اضافه گشته بود، تخریب شده است. طبق گفته سازمان میراث فرهنگی چین، بخشی از این دیوار که در استان گانسو قرار گرفته در صورت عدم بازسازی، کمتر از 20 سال دیگر خراب خواهد شد. لازم به ذکر است که این سازمان از دلایل تخریب این بخش را فرسایش دیوار به وسیله باد دانسته است. فرسایش در برخی بخشهای به حدی بالاست که باعث کاهش ارتفاع دیوار از 5 متر به زیر 2 متر شده است.
اطلاعات گردشگری دیوار چین
همانطور که میدانید دیوار چین یکی از عجایب هفتگانه جدید بوده و میتوان آن را عظیمترین و شگفتانگیزترین بنای ساخته شده در جهان تا به امروز دانست. این دیوار به تنهایی باعث توسعه صنعت گردشگری و افزایش گردشگران این کشور شده است، به طوری که سالانه میلیونها گردشگر تنها برای بازدید و عبور از روی این دیوار، به کشور چین سفر میکنند.
گردشگرانی که تور پکن را رزرو کردهاند تا از این جاذبه مهم گردشگری در جهان دیدن کنند، لازم است بدانند زیباترین و محبوبترین بخش دیوار بزرگ از نظر گردشگران، در فاصله 70 کیلومتری از شمال غربی این شهر قرار گرفته است. این بخش از دیوار را در سال 1950 میلادی مرمت کردهاند.
کارهایی که می توان در دیوار بزرگ چین انجام داد
دیوار چین در گذشته وسیلهای دفاعی برای مقابله با دشمنان بوده است، اما امروزه با توسعه صنعت گردشگری در این کشور، امکانات و تفریحات متنوعی برای بازدید کنندگان در جای جای دیوار در نظر گرفته شده که در ادامه به بررسی آن ها خواهیم پرداخت.
گردشگران دیوار میتوانند لباس سنتی بپوشند: گردشگران میتوانند در ورودیهای دیوار، لباسهای سنتی کشور چین را تهیه کنند. پوشیدن لباسهای سنتی، افراد را غرق در فرهنگ این کشور خواهد کرد.
عکس گرفتن را فراموش نکنید: معماری بسیار خاص و مناظر زیبای اطراف دیوار سبب شده است که نظر عکاسان بسیاری به این منطقه جلب شود. به طور کلی این دیوار مکان بسیار مناسبی برای عکاسی به حساب میآید. به جز گردشگرانی که برای عکاسی به این دیوار میآیند، چندین عکاس دائما روی دیوار حضور دارند و در قبال دریافت پول از افراد عکس یادگاری میگیرند.
از فروشگاههای کوچک خرید کنید: سر تا سر مسیر دیوار، مغازهها و غرفههای کوچکی وجود دارد که انواع صنایع دستی و مواد خوراکی را عرضه میکنند.
از قفلهای فلزی بازدید کنید: در بخشهای مختلف دیوار میلههای فلزی وجود دارد. زوجهای جوانی که به بازدید از این دیوار میروند برای جاودان شدن عشق خود قفل کوچکی به این میلهها میزنند.
در مجاورت دیوار چین قدم بزنید: عبور از روی این دیوار و تماشای معماری بسیار زیبای آن را میتوان از دیگر تفریحات دیوار چین دانست.
ویژگی های دیوار بزرگ چین
برخی از مهمترین ویژگیهای دیوار چین به شرح زیر است:
- باستانشناسان معتقدند که طول این دیوار پیش از تخریب، بیش از 21 هزار کیلومتر بوده است.
- تاریخچه ساخته دیوار چین به طور دقیقه به 2300 سال پیش باز میگردد.
- اکثر بخشهای باقی مانده از دیوار چین در زمان حکومت مینگ ساخته شدهاند.
- سلسله مینگ بیش از 8 هزار کیلومتر به طول دیوار چین افزودهاند.
- طول امروزی دیوار 6272 متر اعلام شده، اما طبق آخرین آمار ها اندازه دقیق آن 8851 کیلومتر است. بنابراین سخت است که بتوانید از ابتدا تا انتهای دیوار چین را در یک بازدید مشاهده کنید.
- مرتفعترین بخش دیوار در منطقه کوه هیتا قرار دارد.
- تا به امروز چندین بار مسابقات دو میدانی بر روی این دیوار برگزار شده است.
- دیوار بالدینگ با ارتفاعی در حدود 7 تا 14 متر، بخشی محبوب از دیوار بزرگ چین به حساب میآید.
- جالب است بدانید که 3/1 بخش از دیوار به شکلی از بین رفته است که باستانشناسان هیچ اثری از آن نیافتهاند.
- چراغهای بکار رفته در دیوار، شبها منظرهای زیبا در این کشور خلق میکنند.
- پس از برکناری سلسله مینگ، این دیوار دیگر استفاده نظامی نداشته است.
- وسعت بسیار زیاد این دیوار سبب شده است که دو سازمان برای حفظ و نگهداری از آن با یکدیگر همکاری کنند.
- افراد میتوانند در قسمت گوبیکو از دیوار، سوراخی را مشاهده کنند که توسط گلولهای در پی آخرین جنگهای رخ داده در کنار این دیوار ایجاد شده است.
- کارگران ساخت این دیوار از بین افراد مختلف مانند زندانیان، سربازان و روستاییان انتخاب میشدهاند.
- معروفترین تصاویر موجود از دیوار چین مربوط به منطقه جیانکو است.
آدرس و دسترسی به دیوار بزرگ چین
دیوار چین با وسعتی بیش از 7 هزار کیلومتر، از مناطق مختلف کشور چین عبور میکند و نمیتوان یک آدرس واحد برای آن اعلام نمود، گردشگران از نقاط مختلف مرز شمالی این کشور میتوانند به بازدید از این دیوار بروند، اما یکی از مناطق دیوار بزرگ بهدلیل نزدیکی به شهر پکن، از محبوبیت بیشتری در بین افراد برخوردار است که آدرس آن را میتوانید در زیر ببینید.
- آدرس: Mutianyu Road, Huairou District, Beijing,China
گردشگران تور پکن برای دسترسی به دیوار بزرگ چین تنها کافی است سوار اتوبوسها و یا تاکسیها مخصوص این دیوار شوند، این وسایل حمل و نقل عمومی در نقاط مختلف شهر آماده خدماترسانی به مسافران هستند.
قیمت بلیط بازدید از دیوار چین
هزینه بازدید از دیوار بزرگ چین با توجه زمان بازدید و منطقهای که از آن بازدید میکنید متفاوت است. به طور کلی هزینه ورودی دیوار چین برای مسافران مستقل (25-65 یوان) است. همچنین در جدول زیر میتوانید هزینه ورود به بخشهای مختلف این دیوار، البته قسمتهای اصلی که به راحتی از پکن قابل دسترس است را مشاهده کنید.
هزینه ورودی دیوار بزرگ | 25-65 یوان |
موتیانیو | 40 یوان |
جویونگوان | 45 یوان از1 آوریل تا 31 اکتبر، 40 یوان از 1 نوامبر تا 31 مارس |
جینشانلینگ | 65 یوان از 1 آوریل تا 31 اکتبر؛ 55 یوان از 1 نوامبر تا 31 مارس |
سیماتای | 40 یوان |
گوبیکو | 25 یوان |
هوانگ هواچنگ | 45 یوان |
جیانکو | رایگان |
البته باید بدانید که این جدول فقط هزینه ورودی چند بخش اصلی را شامل میشود و بهطور هزینه بازدید از دیوار چین به دلیل استفاده از تله کابین، هزینه تور، هزینه خورد و خوراک و... بسیار بیشتر خواهد شد.
چرا باید از دیوار چین بازدید کرد؟
در این مطلب هرآنچه را که باید درباره دیوار بزرگ چین بدانید بررسی کردیم. درباره تاریخچه، افسانهها، مهمترین بخشها و دیگر اطلاعات مربوط به این جاذبه صحبت کردیم. بازدید از دیوار چین از آن جهت ضروری است که یکی از بزرگترین و مهمترین جاهای دیدنی و عجایب جهان محسوب میشود که به دست بشر ساخته شده و در سنگها و آجرهایش داستانهای و مردانگان زیادی مفقود شدهاند. اگر نکته دیگری درباره این موضوع وجود دارد که در این مطلب بدان اشاره نشد، حتما آن را با ما و دیگر خوانندگان به اشتراک بگذارید تا دیگران هم بهره ببرند. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد و بتوانید از آن استفاده کنید.