کشور کامرون

زمان مطالعه: 2 دقیقه
بروزرسانی: 1403/06/17
بازدید: 11700

کشور کامرون (Cameroon) که به زبان فرانسوی République du Cameroun نامیده می‌شود؛ کشوری در غرب آفریقای مرکزی است که از شمال و غرب با نیجریه، از شرق با چاد و آفریقای مرکزی و از جنوب با جمهوری کنگو، گابن، گینه استوایی همسایه است. کشور کامرون به علت موقعیت جغرافیایی و استراتژیک خود از اهمیت بسیاری برخوردار است. در این مطلب قصد داریم هر آنچه را که لازم است درباره کامرون بدانید بررسی کنیم. اگر شما هم علاقه‌مند به کسب اطلاعات بیشتر در زمینه هستید، با ما تا انتهای این مطلب از وب‌سایت لحظه آخر همراه باشید.

کشور کامرون

معرفی کامرون؛ اطلس زبان‌ ها

جمهوری کامرون به دلیل موقعیت جغرافیایی خود، گاهی به عنوان بخشی از آفریقای غربی و گاهی به‌عنوان قسمتی از آفریقای مرکزی شناخته می‌شود. موضوعی که کامرون را منحصر به فرد می‌کند وجود 250 زبان بومی در این کشور است. عموم مردم کشور کامرون می‌توانند به زبان‌های فرانسوی و انگلیسی صحبت کنند، با این حال زبان رسمی این کشور فرانسوی قدیمی است.

از آنجایی که کامرون برای مدت زیادی مستعمره کشورهای دیگر بوده و مردم آن جنگ‌های داخلی و خارجی زیادی را پشت سر گذاشته‌اند؛ طبیعی است که تعداد زیادی زبان در آن وجود داشته باشد. جمعیت مذهبی مردم کامرون را عمدتاً مسیحی‌ها تشکیل می‌دهند اما در این کشور اقلیت‌های مذهبی مانند مسلمانان نیز زندگی می‌کنند. هم چنین برخی از مردم جمهوری کامرون پیرو آیین های سنتی خود هستند.

با توجه به اینکه کامرون در قاره آفریقا واقع شده است، شاید عده‌ای ذهنیتی چندان لاکچری و لوکسی از این کشور نداشته باشند. در خصوص این موضوع باید بگوییم که جمهوری کامرون در مقایسه با سایر کشورهای آفریقایی از شرایط اقتصادی بسیار خوبی برخوردار است اما باز هم نمی‌توان با قاطعیت گفت در این کشور فقر وجود ندارد. جاذبه‌های دیدنی، شرایط جغرافیایی، سواحل و جاذبه‌های طبیعی در کامرون سبب شده تا عمده اقتصاد این کشور بر محور کشاورزی و گردشگری بگردد. در نهایت آنچه امروزه کامرون را در سطح بین‌المللی مشهور کرده ، سبک موسیقی خاص و تیم ملی فوتبال موفق این کشور است.

معرفی کامرون؛ اطلس زبان‌ها

مساحت و جمعیت کشور کامرون

بر اساس آخرین سرشماری کشور کامرون حدود ۲۶٬۵۴۶٬۰۰۰ نفر را در مساحت ۴۷۵٬۴۴۲ کیلومتر مربع خود جای داده است. بر اساس تحقیقات، این آمار نسبت به دهه گذشته به علت ثبات اقتصادی و اجتماعی این کشور رو به افزایش است. جمعیت پایتخت این کشور حدوداً 8/2 میلیون است اما دوالا بزرگ‌ترین شهر کامرون از نظر مساحت ۱٬۹۰۶٬۰۰۰ نفر جمعیت را در خود جای داده است.

برای مشاهده کلیه پکیج های مسافرتی و انواع تور خارجی هوایی و زمینی در لحظه آخر کلیک کنید!

پایتخت کامرون

Yaoundé (یائونده) با تلفظ فرانسوی [ja.unde] به عنوان پایتخت کامرون شناخته می‌شود. این شهر بیش از 2.8 میلیون نفر جمعیت دارد و دومین شهر بزرگ جمهوری کامرون است. بیشتر اقتصاد Yaoundé بر ساختار اداری خدمات ملکی و خدمات دیپلماتیک متمرکز است. این شهر به دلیل ساختارهای برجسته خود از سطح زندگی و امنیت بالاتری نسبت به دیگر نواحی کامرون برخوردار است. عموم صنایع عمده در Yaoundé شامل تنباکو، محصولات لبنی، آبجو، خاک رس، کالاهای شیشه‌ای و الوار است. این شهر همچنین به عنوان یک مرکز توزیع منطقه‌ای برای قهوه، کاکائو، کوپرا، نیشکر و لاستیک شناخته می‌شود.

مساحت و جمعیت کشور کامرون

فرهنگ مردم کامرون

همان‌طور که گفته شد، کامرون اطلس زبان‌ها است و 250 نوع زبان مختلف را در خود جای داده است. همین امر می‌تواند نشان‌دهنده وجود فرهنگ‌های مختلف در این کشور باشد. تنوع در فرهنگ و آداب و رسوم این منطقه باعث شده تا این کشور به یک جاذبه گردشگری برای توریست‌ها از نواحی مختلف جهان تبدیل شود. هم چنین مردم این کشور مذاهب مختلفی دارند و هریک به صورت آزادانه می‌توانند مذهب مورد نظر خود را انتخاب کنند.

موضوعی که در میان اقوام کامرونی به عنوان یک فرهنگ جا افتاده، «خانواده» است. خانواده که شامل پدربزرگ، مادربزرگ، پسر عمو، خاله، عموها و ... می‌شود، کانون توجه سیستم اجتماعی در کامرون است. عموم افراد در کامرون از طریق خانواده خود در جایگاه اجتماعی قرار می‌گیرند. همچنین این فرهنگ در جمهوری کامرون جا افتاده است که جوانان از افراد سالمند مراقبت کنند. تعصب در خانواده‌های کامرونی بار منفی ندارد و عموم خانواده‌های این کشور حتی تعصب نسنجیده را پذیرفته‌اند.

یکی از آداب و رسوم مردم کشور کامرون همکاری و تشکیل انجمن کاری تنها با خویشاوندان خود است، به عنوان مثال در کامرون اگر شخصی در بخش فرهنگی مشغول به کار شد، می تواند تمام اقوام خود را در آن بخش به کار بگیرد. دختران در کامرون می‌توانند آزادانه کار کنند اما حق مستقل شدن پیش از ازدواج و تشکیل خانواده را ندارند. همچنین زنان تمایل ندارند به چشمان شخصی که با او صحبت می‌نمایند، نگاه کنند حتی اگر آن شخص زن باشد.

فرهنگ مردم کامرون

نوع حکومت و ساختار سیاسی کامرون

در پی جنگ‌های داخلی و خارجی، جمهوری کامرون در سال 1884 مستعمره آلمان شد و پس از جنگ جهانی اول، با مجوز اتحادیه ملل، بین فرانسه و انگلستان تقسیم شد. کامرون برای مدت زیادی توسط فرانسه و انگلیس اداره می‌شد اما در سال 1982 «پل بیا»، رئیس جمهور فعلی و نخست وزیر اسبق این کشور اقدام به هدایت و اداره این کشور کرد و جمهوری کامرون را بنا کرد. از زمان استقلال کامرون تاکنون دو رئیس جمهور در این کشور وجود داشته است.

در کامرون یک شورای ملی متشکل از 180 عضو وجود دارد که برای دوره‌های پنج ساله انتخاب می‌شوند. اعضای این شورا سه بار در سال تشکیل جلسه می‌دهند و قوانین کشور را با اکثریت آرا تصویب می‌کنند. انتخاب رئیس جمهور در کامرون برای دوره‌ای پنج ساله انجام می‌شود و شورای وزیران و نخست‌وزیر نیز توسط رئیس جمهور انتخاب خواهند شد.

محبوب ترین تورهای آفریقا در لحظه آخر

اقتصاد کشور کامرون

اگرچه کامرون منابع معدنی بسیاری دارد ولی وضعیت نرخ بیکاری در این کشور ۳.۴۰ درصد ارزیابی شده است که این نرخ بیکاری را می‌توان بالا دانست. دولت باید برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور کامرون شرایط درآمدی بهتری را فراهم سازد زیرا مردم در بخش‌های جنوبی کشور زیر خط فقر هستند.

صادرات اصلی کشور کامرون بیشتر در حوزه نفت خام و محصولات پتروشیمی انجام می‌شود که البته عمده سود و درآمد نفت در کشور کامرون تحت نظارت فرانسه قرار دارد. از دیگر کالاهای صادراتی مهم کشور می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • صادرات الوار به اسپانیا
  • صادرات دانه‌های کاکائو به ایتالیا
  • صادرات قهوه به کره جنوبی

سیستم مالی و اقتصادی جمهوری کامرون بزرگ‌ترین سیستم در منطقه CEMAC است. عموم مردم بانک را به عنوان صندوق ویژه مالی می‌شناسند. اما شاید برایتان جالب باشد که بدانید، کمتر 5 درصد مردم کامرون به حساب بانکی اعتقاد دارند و آنها معمولا پول‌های خود را در زمینه‌های دیگر سرمایه‌گذاری می‌کنند.

موقعیت جغرافیایی جمهوری کامرون آن را به یک ناحیه در امر کشت کاکائو، قهوه، کائوچو و ... سایر محصولات کشاورزی تبدیل کرده است. در سال‌های اخیر گردشگری هم منبع درآمد خوبی برای این کشور بوده است.

نوع حکومت و ساختار سیاسی کامرون

جاذبه های گردشگری کامرون

جاذبه‌های دیدنی کامرون، چه برای کسی که اولین بار است به آن سفر می‌کند و چه برای کسی که قبلا چند بار این سفر را انجام داده است؛ جذابیت‌های زیادی دارد. به طور کلی بناهای تاریخی، حیات وحش غنی، تنوع فرهنگی در سراسر کشور کامرون وجود دارد. از این رو نمی‌توان جاذبه‌های گردشگری این کشور را تنها معطوف به یک ناحیه دانست. کامرون تلفیقی از فرهنگ، تاریخ، جغرافیا و موسیقی است که همین موضوع آن را نسبت به بسیاری از کشورهای دنیا متمایز می‌کند. هر شهر کامرون به عنوان یک جاذبه دیدنی در این کشور برشمرده می‌شود. پایتخت این کشور، شهر یائونده را که در بالا به شما معرفی کردیم. در ادامه برخی از جاذبه‌های گردشگری این شهر را به شما معرفی خواهیم کرد.

منطقه آداماوا؛ دیدار با حیات وحش

منطقه آداماوا به عنوان یکی از مشهورترین جاذبه‌های گردشگری کامرون شناخته می‌شود. گردشگران در این شهر می‌توانند معادن مواد معدنی کامرون، گونه‌های حیات وحش و غارهای دیدنی این کشور را ببینند. این منطقه با ساختار بکر و طبیعی خود، نظر هر گردشگری را به خود جلب می‌کند.

منطقه آداماوا

منطقه برتوآ؛ قدم زدن در جنگل

برتوا که در شرق کامرون قرار دارد، دارای جاذبه‌های طبیعی نظیر جنگل‌های کاملاً بکر است. عموم گردشگران پس از رسیدن به این ناحیه و گذر از جنگل معروف برتوا به سمت اردوگاه مشهور این ناحیه می‌روند و غرق در یک فضای بی‌نظیر می‌شوند. هم چنین وجود حیات وحش غنی در این ناحیه آن را منحصر به فرد و کمی ترسناک و هیجان‌انگیز جلوه می‌دهد.

منطقه برتوآ؛ قدم زدن در جنگل

شهر ماروآ؛ تجربه ی شکار واقعی

ماروآ یکی از شهرهای کامرون است که تعداد زیاد جاذبه گردشگری را در خود جای داده است. در این شهر امکان شکار برای بازدیدکنند‌گان فراهم است. اگر به شکار علاقه دارید، ماروآ یک مکان ایده‌آل برای شما است. مغازه‌های صنایع دستی اصیل آفریقا، پارک ملی، معماری زیبای کامرون و کاخ‌های متعدد از دیگر جاذبه‌های دیدنی این ناحیه از کشور کامرون محسوب می‌شود.

شهر دوالا؛ پایکوبی در جشن‌ ها

دوالا اولین شهر بزرگ کامرون است که جشن‌های بومی برگزار می‌شود و می‌توانید فرهنگ اصیل کامرون را از نزدیک ببینید. همچنین در دوالا امکان بازدید از بنای‌های تاریخی بسیار را در خود جای داده است که می‌تواند گزینه جالبی برای علاقه‌مندان به فرهنگ و تاریخ ملل باشد. آبشار اکوک کام، دریاچه اوسا و مزارع کاکائو از دیگر ویژگی‌های بازدید از دوالا است.

شهر دوالا

قوانین عمومی در کشور کامرون

هر کشوری وابسته به شرایط مخصوص به خود دارای قوانین مشخصی است که دانستن این قوانین هنگام سفر به کامرون می تواند به شدت کمک کننده باشد. در ادامه برخی از این قوانین را می‌توانید ببینید.

  • دست دادن مردها در جلسات اول
  • مسواک زدن و آراستگی دندان برای لبخند زدن
  • بوسیدن گونه‌ها و در آغوش کشیدن دوستان نزدیک و فشردن انگشت میانی به انگشت شصت در هنگام دست دادن
  • عموم مردم کامرون در هنگام سلام و احوالپرسی از شخصی که از نظر سنی یا موقعیتی بالاتر از آنها باشد، سر خود را پایین می‌اندازند و اصطلاحا به شخص زل نمی‌زنند.
  • عموم افراد پیرو دین اسلام معمولا به افرادی با جنس مخالف دست نمی دهند.
  • هدیه آوردن مهمان برای میزبان مانند شیرینی، میوه، شراب و ...
  • تحویل هدیه از شخص تنها با دست راست
  • عدم ذوق و بروز احساسات در هنگام دریافت هدیه
  • عدم صحبت در مورد مسائل اقتصادی و اجتماعی در هنگام مهمانی
  • برخورد رسمی در هنگام دیدارهای اولیه
  • اول غذا خوردن مردان و سپس به ترتیب زنان و کودکان در کامرون
  • خوردن غذا با دست و تأکید اکید به خوردن غذا با دست راست
  • بیان نام و نام خانوادگی خود هنگام دیدار اول
  • خطاب کردن شخص کامرونی با عنوان عالیجنات به زبان فرانسوی یا انگلیسی
  • ارائه کارت ویزیت جهت دیدار بعدی
  • پوشش کت و شلوار برای آقایان و خانم‌ها در جلسات رسمی
  • عدم پشت کردن به شخص در جلسات کاری
  • استفاده از ضرب‌المثل‌های کامرونی در هنگام جلسه رسمی به منظور حفظ ارتباط
  • تأکید بر روی نوشتن و گرفتن ابزار در جلسات با دست راست (چپ دست بودن در کامرون بد دانسته می‌شود.)

قوانین عمومی در کشور کامرون

نقشه کامرون

در زیر می‌توانید نقشه کشور کامرون را مشاهده کنید.

نقشه کامرون

خلاصه تاریخ کشور کامرون

کامرون برای اولین در عصر نوسنگی به وجود آمد. ساکنان اولیه این ناحیه که شامل افراد با تمدن سائو و شکارچیان باکا بودند آن را به عنوان رودخانه میگو می‌شناختند. کاوشگران پرتغالی در قرن پانزدهم Rio dos Camarões همزمان با کشف رودخانه میگو کشور کامرون را هم کشف کردند.

با شکست آلمان در جنگ جهانی اول، کامرون به سرزمینی تحت فرمان اتحادیه ملل بدل گشت. این کشور در سال 1919 به دو بخش کامرون فرانسه و کامرون بریتانیا تقسیم شد. در آن سال‌ها فرانسه اقتصاد کامرون را با اقتصاد خود ادغام کرد و از این جهت موجب بهبود آن شد.

در بخش انگلیسی این کشور، بریتانیا قلمرو خود در این کشور را از طریق نیجریه اداره می‌کرد. بومیان کامرون از این موضوع شکایت داشتند زیرا تصور می‌کردند با اداره شدن توسط نیجریه تبدیل به مستعمره‌ای برای یک مستعمره دیگر شده‌اند.

پس از شکایت‌ها و درگیری‌های بسیار درون کشور، مسئله استقلال کامرون فرانسه در سال 1946 به یک موضوع مهم تبدیل شد. فرانسه حزب سیاسی طرف‌دار استقلال، اتحادیه مردمان کامرون را در ژوئیه 1955 غیرقانونی اعلام کرد که این حرکت از سمت فرانسه موجب یک جنگ چریکی طولانی و ترور چندین تن از رهبران حزب شد. پس از تلاش‌های بسیار زیاد مردم کامرون در طی سال‌های طولانی، سرانجام در ۶ نوامبر ۱۹۸۲، پُل بیا به عنوان رئیس‌جمهور کامرون انتخاب شد و جمهوری مستقل کامرون به وجود آمد.

خلاصه تاریخ کشور کامرون

آفریقا در مینیاتور جهان

کامرون را به دلیل تنوع زمین‌شناسی، زبانی و فرهنگی با عنوان «آفریقا در مینیاتور» می‌شناسند. این کشور با آبشارهای متعدد، آداب و رسوم‌های جذاب، بنادر مختلف، استراحتگاه‌های ساحلی و ... یکی از جذاب‌ترین مقاصد سفر در آفریقاست. در این مقاله به بررسی وجوه مختلف این کشور زیبا پرداختیم تا شما را با این مقصد گردشگری متفاوت و کم‌نظیر آشنا کنیم. اگر نکته دیگری درباره این کشور وجود دارد که در این مطلب بدان اشاره نشد، حتما آن را با ما و دیگر خوانندگان به اشتراک بگذارید تا دیگران هم بهره ببرند. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد و بتوانید از آن استفاده کنید.

سوالات متداول

تاکنون هیچ نظری ثبت نشده است

مجله گردشگری

مشاهده همه مقالات
امتیاز 3.7 از 5 | از 100 کاربر