انگلیس به انگلیسی England کشوری در همسایگی ایرلند، اسکاتلند و ولز در نزدیکی اقیانوس اطلس شمالی و با فاصله ای 35 کیلومتری از فرانسه است. از نظر جغرافیایی باید انگلستان را کشوری با کوه های کم ارتفاع و تپه های ناهموار معرفی کرد، این کشور در جنوبی ترین بخش بریتانیا واقع شده است. بیکت ها اولین ساکنین انگلستان بودند که حدود 10 هزار سال پیش وارد این کشور شدند، در قرن هشتم میلادی با ورود سلت ها به انگلیس، بیکت ها به سمت شمال یعنی اسکاتلند رفتند و در همان نقطه ساکن شدند. در سال 43 میلادی با حمله رومی ها، انگلیس به تصرف روم درآمد و حدود 400 سال مستعمره روم بود.
معرفی کشور انگلیس
در سال 927 میلادی انگلستان به عنوان یک کشور مستقل شناخته شد، از انگلستان به عنوان اولین کشور صنعتی جهان نیز یاد می شود. انگلستان کشوری جزیره ای است که اساسِ حکومت در آن "پادشاهی" می باشد، ریشه های حکومت پادشاهی در این کشور به زمان پادشاه انگلیس "ساکسون" باز می گردد. یکی از تاثیرگذارترین عوامل در شکل گیری زبان و فرهنگ انگلیس، ارتباط این کشور و نزدیکی آن با فرانسه بود، کلمه انگلیس الهام گرفته شده از عبارت "Angle land" است، آنگل ها گروه مهاجر آلمانی بودند که در قرن های 6 و 5 بعد از ترک انگلیس توسط رومی ها به این کشور آمدند. هم مرزی انگلیس با دریای سلتیک از جنوب غربی و همسایگی آن با دریای شمال از جمله مواردی است که در نهایت به تثبیت موقعیت استراتژیک این کشور منجر شده است.
از انگلیس به عنوان یکی از تاثیرگذارترین کشورهای اروپایی یاد می شود، محافظت از این کشور توسط آبهای اطراف آن باعث شده تا در 1000 سال گذشته انگلیس مستعمره کشورهای دیگر نشود. انگلیس مجموعه ای از فرهنگ ها و آداب و سنن اروپایی است که از مهم ترین آن ها می توان به نورمن ها و همینطور فرهنگ فرانسه اشاره کرد. با بررسی تاریخ و گذشته کشور انگلستان می توان به پیوند عمیق آن با کشورهای دیگر از جمله ولز، ایرلند و اسکاتلند پی برد. از قرن هفدهم میلادی تا به امروز انگلستان در حال گسترش مستعمرات خود در سراسر جهان بوده و از اولین کشورهایی که انگلستان نقش اصلی در استعمار آن داشته، می توان به آمریکا اشاره کرد.
دشت ها بخش اصلی کشور انگلیس هستند و لندن "پایتخت انگلیس" به عنوان یکی از بزرگترین مناطق شهری اتحادیه اروپا به شمار می رود. رابین هود و مردان مبارک از مهم ترین افسانه ها در کشور انگلیس هستند، این افسانه ها امروزه در سراسر جهان به زبان های مختلف روایت شده اند و مهم ترین ویژگی آن ها دزدی از ثروتمندان و انتقال این ثروت به فقرا بوده است. بین سال های 1914 تا 1918 در خلال جنگ جهانی اول کشور انگلیس متحمل خسارت های بسیاری شد، پس از این سال ها از تعداد مستعمرات انگلیس کاسته شده و ایرلند اولین کشوری بود که رسما استقلال خود را اعلام کرد. در خلال جنگ جهانی دوم نیز بسیاری از مستعمرات کشور انگلیس به استقلال رسیدند.
انگلیس بزرگ ترین کشور در بریتانیای کبیر است و به دلیل دارا بودن خط ساحلی بسیار طولانی و نامنظم می توان نقشه این کشور را شبیه به مثلث دانست. دشت ها، کوه ها و تپه های کم ارتفاع اصلی ترین مناطق تشکیل دهنده اطراف انگلیس هستند و بخش زیادی از جمعیت آن را مهاجرانی که از کشورهای جنوب آسیا و کارائیب به این نقطه آمده اند، تشکیل می دهند.
با مرور تاریخ انگلیس می توان دریافت که مشهورترین فرمانروا در این کشور "پادشاه آرتور" بوده است، اعتقاد بر این است که او در حکمرانی و فرمانروایی عدالت را سرلوحه قرار می داده و این در حالی است که عدالت هرگز بخشی از شیوه حکمرانی در بین پادشاهان آن دوران نبوده است. حدودا 5000 سال پیش انگلستان تنها منطقه ای پوشیده شده از جنگل های انبوه بود که با گذشت زمان تبدیل به زمین های زراعی و مناطق مسکونی شدند و امروزه تنها 10 درصد از این زمین ها را جنگل تشکیل می دهد. با توجه به تراکم بالا جمعیت در این کشور، امروزه گونه های جانوری بسیار محدودی در انگلیس زندگی می کنند و در حقیقت خوش شانس ترین این گونه ها، حیواناتی هستند که می توانند در کنار انسان زندگی کنند.
وجود رشته کوه های ناهموار در انگلیس باعث شده تا این مناطق مانند بسیاری از بخش های طبیعی در اسکاتلند، بکر و دست نخورده باقی بمانند. انگلیس با دارا بودن بیش از 7700 مایل خط ساحلی، خانه بسیاری از پرندگان دریایی و گونه های حیات وحش و همینطور محل قرارگیری باتلاق ها و صخره های ساحلی است. در قرن ششم هجری قمری مردمانی از سرزمین آلمان که به انگل، جوت و ساکس معروف بودند، به انگلیس مهاجرت کردند، پس از آن انگلستان با نام آنگلوساکسون شناخته می شد. با حمله مهاجمین نورمن، دانمارک و وایکینگ بین سال های 900 تا 1400 انگلیس به مستعمره این گروه تبدیل شد. در دهه 1800 انگلیس به یکی از کشورهای قدرتمند و تاثیرگذار در جهان به واسطه صنعت و تجارت تبدیل شد. انگلیس یکی از اعضا دائمی شورای امنیت سازمان ملل و همینطور جزء بنیانگذاران ناتو و کشورهای مشترک المنافع شناخته می شود.
انگلیس در کدام قاره است؟
انگلیس کشوری در قاره اروپا است که در جزایر بریتانیا واقع شده است، کشور انگلستان با مساحتی بیش از 50300 مایل و کشورهای اسکاتلند، ایرلند شمالی و ولز پادشاهی انگلستان را تشکیل می دهند. در بین کشورهای واقع شده در جزیره انگلیس، نزدیک ترین فاصله با قاره اروپا متعلق به انگلیس است.
مساحت و جمعیت انگلیس
انگلستان از جمله کشورهای اروپایی است که می توان شاهد تراکم جمعیتی بالایی در آن بود، بخش زیادی از جمعیت انگلستان همچنان در خانه هایی که پس از جنگ جهانی دوم ساخته شده بودند، زندگی می کنند. تراکم نامنظم جمعیت در انگلیس باعث شده تا تعداد بی خانمان ها نیز در طی سال های گذشته افزایش یابد و این موضوع در شهرهایی مانند لندن به وضوح مشاهده می شود.
جمعیت خانوده ها در انگلیس طی سال های اخیر کاهش یافته و بسیاری از مردان و زنان بر اساس قوانین ازدواج سفید در کنار هم زندگی می کنند. بر اساس قوانینی که در سال 1975 تنظیم شد، انگلیس نیز به کشورهایی که حقوق زنان و مردان را برابر می دانند، پیوست. در حال حاضر انگلیس بیش از 55 میلیون نفر جمعیت دارد و بسیاری از افراد در کنار یکدیگر زندگی می کنند.
اتباع کشورهای هند، پاکستان، هنگ کنگ و بسیاری از دیگر مستعمره های انگلیس در طی سال های مختلف امروزه بخش زیادی از جمعیت این کشور را تشکیل می دهند. بر اساس شواهد موجود بسیاری از این افراد از تبعیض و نابرابری های اقتصادی در انگلستان رنج می برند. انگلیس در دهه های 1950 و 1960 به عنوان مقصد اصلی مهاجمان و مهاجران رومی، آنگل ساکسون ها و سلت ها شناخته می شد. انگلیس بیش از 50300 مایل وسعت دارد.
مذهب و زبان مردم انگلیس
انگلیسی رسمی ترین و متداول ترین زبانی است که امروزه بیش از 450 میلیون نفر در سراسر جهان از آن برای برقراری ارتباط در جوامع عمومی یا بین المللی استفاده می کنند. گویش ها و لهجه های منطقه ای خاصی در انگلیس مورد استفاده قرار می گیرد اما انگلیسی رایج ترین زبان مردم این کشور است. اگرچه بسیاری از مردم جهان از جمله مردم آمریکا نیز به زبان انگلیسی صحبت می کنند، اما شاید درک لهجه و گویش زبان مردم انگلیس برای آمریکایی ها سخت و دشوار باشد. تنوع گفتارهای رسمی در بخش های مختلف شهری و روستایی انگلیس از قابل توجه ترین نکاتی است که می توان به آن اشاره کرد. الگوهای گفتاری متفاوتی در شهر و روستا وجود دارد و این تفاوت ریشه در عوامل اقتصادی، تربیتی و حتی مهاجرتی دارد.
از مهم ترین گویش و زبان هایی که مردم در بخش های مختلف انگلیس از آن استفاده می کنند، می توان به اسکاتلندی، کورنیش، ایرلندی و ولزی اشاره کرد. ساکنین نورس قدیم هم چنان از زبان فرانسوی به عنوان گویش رایج استفاده می کنند، اما در ولز بیش از 80 درصد جمعیت زبان انگلیسی را به عنوان زبان رسمی می شناسند. پیروی و تبعیت از دین مسیحی و همینطور احترام به کلیسا پس از دهه 1950 به طرز چشمگیری در انگلیس و بین مردم این کشور کاهش یافت، در حقیقت مردم انگلیس دیگر عقیده و تمایل چندانی به برگزاری رسمی مراسم دینی ندارند. بیش از 60 درصد مردم انگلیس اعتقادی به وجود "خدا" ندارند، 36 درصد مردم مراسم مذهبی را در کلیسا برگزار می کنند.
حدود 10 درصد از این افراد کلیسا کاتولیک روم و 4 درصد از آن ها نیز از دیگر مکان های مذهبی برای برگزاری مراسم استفاده می کنند، در ایرلند شمالی دین ارتباط عمیقی با آرمان های سیاسی دارد. تقریبا 98 درصد از مردم انگلیس به زبان انگلیسی اما با گویش ها و لهجه های مختلف صحبت می کنند، تفاوت گویش ها در این کشور به نوعی است که حتی خود انگلیسی ها هم گاهی گیج می شوند! زبان لهستانی به عنوان دومین زبان پرطرفدار و رایج در این کشور پس از زبان انگلیسی شناخته می شود، البته زبان لهستانی زبان غیر بومی برخی از مردم در این کشور است. از زبان های هندی، پاکستانی، عربی، پرتغالی و حتی چینی و فرانسوی می توان به عنوان دیگر زبان های غیر بومی اما رایج در این کشور نام برد.
مسیحیت غالب ترین مذهب در انگلستان است اما با این وجود ادیان دیگری از جمله اسلام، هندوئیسم، سیک گرایی، یهودیت و بودیسم به عنوان دیگر مذاهب غیر رسمی اما مورد استفاده مردم، شناخته می شوند. کلیسا به عنوان یکی از تاثیرگذارترین عوامل در آموزش و پرورش انگلیس شناخته می شود، به طوری که در سال 2017 بیش از 37 درصد از مدارس انگلیس به عنوان "مدارس اعتقادی" شناخته می شدند. مسلمانان جزء دومین گروه بزرگ مذهبی انگلیس شناخته می شوند، بیش از 2.7 میلیون نفر مسلمان در این کشور زندگی می کنند. اما بیش از 14 میلیون نفر از مردم انگلیس که یک چهارم جمعیت را تشکیل می دهند، معتقد به هیچ دین و مذهبی نیستند. آموزش دینی یکی از مهم ترین مواردی است که برای ترویج و تحکیم آن سالانه بودجه های مشخصی در انگلیس تعیین می گردد.
فرهنگ و آداب و رسوم مردم انگلیس
فرهنگ انگلیس بیش از هر چیزی تحت تاثیر مهاجمین و مهاجرت های پی در پی طی دهه های مختلف قرار گرفته است، مهاجرت بسیاری از مردم از کشورهای اروپایی، آسیایی و حتی آمریکایی اصلی ترین عامل تعیین فرهنگ کشور انگلیس می باشد. مهاجرت بسیاری از کارگران فصلی و حتی فقیرترین ساکنین ایرلند به انگلیس در دوره های زمانی مشخص و منظم به ویژه در قرن نوزدهم اصلی ترین روند مهاجرت به این کشور بود.
پیش از جنگ جهانی دوم و سال های بعد از جنگ نیز بسیاری از افراد به عنوان پناهنده سیاسی و مذهبی از کشورهایی هم چون لهستان، مجارستان، چک اسلواکی وارد انگلیس شدند. در بین این افراد مهاجمان و مهاجران بسیاری از دیگر کشورهای اروپایی و آسیایی هم چون استرالیا، کانادا، نیوزیلند و آفریقای جنوبی نیز وجود داشتند.
در انگلیس هم چون بسیاری از نقاط دیگر جهان تابوهای فرهنگی مختلفی وجود دارد که شاید برای بسیاری از مردم جهان نیز جالب باشد. برخلاف بسیاری از مردم در کشورهای اروپایی، مردم انگلیس از تفریح در خانه لذت می برند، مردم انگلیس همچنین اهمیت بسیاری زیادی برای زمان قائل هستند.
پرسیدن این سوال که آیا می توانم با کفش وارد شوم، یکی از مهم ترین دغدغه هایی است که جزء فرهنگ مردم در این کشور محسوب می شود. از مهم ترین تابوهایی که بین مردم انگلیس بسیار مرسوم و رایج است، می توان به خودداری از پرسیدن سوال های شخصی، آرام صحبت کردن و همینطور پرهیز از ورود به سیاست به عنوان یک تابو مهم اشاره کرد.
پایتخت انگلیس
لندن نه تنها پایتخت انگلیس بلکه یکی از مهم ترین و بزرگ ترین شهرهای جهان است، محققان و تاریخ شناسان اطلاعات جالبی درباره وجود حیات و زندگی در این شهر حدود 6000 سال پیش از میلاد به دست آوردند. لوندینیوم نام دیگر شهر لندن است که در سال 43 بعد از میلاد توسط رومیان به همراه یک بندر تاسیس شد.
در جریان یک آتش سوزی لندن تا حد زیادی سوخت اما به سرعت بازسازی شد، 125 سال بعد از میلاد لندن دوباره در آتش سوخت اما روند بازسازی آن دوباره از سر گرفته شد. بعد از سقوط امپراتوری روم لندن بارها به عنوان یک طعمه مهم مورد حمله و تهاجم وایکینگ ها و دیگر مهاجمان قرار گرفت.
لندن را به عنوان یکی از قدیمی ترین شهرهای جهان با تاریخی دو هزار ساله می شناسند، لندن جزء تاثیرگذارترین شهرها از نظر حمل و نقل و بخش های اقتصادی انگلیس به شمار می رود. لندن را به عنوان یکی از جهان وطنی ترین شهرهای دنیا می شناسند، واقعیت های جالب در لندن باعث شده تا این شهر به عنوان دومی شهر پربازدید طی سال های اخیر شناخته شود.
اولین قطار برقی در لندن افتتاح شد، این قطار در سال 1890 شروع به کار کرد، شاید ساعت بیگ بن که در برج الیزابت قرار گرفته را باید به عنوان یکی از مهم ترین جاذبه های گردشگری لندن معرفی کرد. ساعتی عظیم که حدودا 13 تن وزن دارد و هر سال بخش زیادی از بازدیدکنندگان از دیدن این ساعت حیرت زده می شوند.
Londinium نامی است که رومی ها در سال 43 میلادی برای این شهر انتخاب کردند، باستان شناسی و کاوش های مربوط به این رشته در لندن بسیار کم و به صورت نادر اتفاق می افتد، به همین دلیل هم شاید بخشی از اسرار هویتی این شهر برای همیشه در دل خاک مدفون بمانند. هیچ کس در دنیا نمی تواند ادعا کند که لندن را به خوبی می شناسد!
در این شهر می توانید یادبودی مجلل و زیبا که برای احترام به صدها قربانی حادثه آتش سوزی در سال 1666 بنا شده است را ببینید. حادثه ای که از آن به عنوان فاجعه ای واقعی و بزرگ یاد می کنند. لندن میزبان بیش از 12 درصد از جمعیت انگلیس است، زندگی ثروتمندان با درآمدی بیش از 70 میلیارد دلار در لندن این شهر را به شهری ثروتمند تبدیل کرده است.
مهم ترین شهرهای انگلیس
نه تنها لندن بلکه انگلیس به عنوان یک کشور قدرتمند دارای بخش ها و شهرهای مختلفی است که امروزه نقش مهمی در فرهنگ، اقتصاد و وضعیت سیاسی این کشور دارند. این شهرها که علاوه بر تاثیرگذاری بسیار زیاد در وضعیت انگلیس به عنوان شهرهایی قدیمی و جذاب شناخته می شوند، بهترین مقاصد برای گردشگری نیز به شمار می آیند.
- لندن
لندن یکی از مهم ترین شهرهای انگلیس و پایتخت این کشور است که مجموعه ای از آثار تاریخی از جمله موزه بریتانیا، برج لندن، وست مینستر و خانه های پارلمانی در آن واقع شده اند. این شهر گنجینه ای کوچک اما واقعی از هنر، تئاتر، موسیقی و حتی ادبیات است، فضا سبز بی نظیر لندن شاید یکی از مهم ترین دلایل جذابیت و زیبایی این شهر بزرگ به شمار می رود.
- منچستر
منچستر مدت های زیادی است که به عنوان بهترین عرصه برای ارائه جدیدترین انواع موسیقی پاپ در انگلیس شناخته می شود، گروه های موسیقی مهمی از جمله هرمانس، هالیز، سیمپل رد، بروکس، فردی و دریمرز در این شهر ظاهر شدند. منچستر همچنین به عنوان یکی از بهترین تفریگاه ها برای دانشجویان انگلیسی شناخته می شود، چرا که فضا باز و زندگی شبانه در این شهر به خوبی جریان دارد.
- بیرمنگام
بیرمنگام علاوه بر اینکه به عنوان یکی از مهم ترین شهرهای انگلیس شناخته می شود، لقب "موتور انگلیس" را از آن خود کرده است. دانش، شجاعت و همینطور فعالیت بسیاری از مهندسان و کارآفرینان در این شهر باعث شده تا بیرمنگام به قلب صنعت انگلیس تبدیل شود. تولید موتور بخار به صورت تجاری توسط جیمز وات در انگلیس انجام گرفت. بیرمنگام هم چنین لقب شهر خوشمزه در انگلیس را دارد.
- گلاسگو
گلاسکو بعد از ادینبورگ به عنوان یکی از مهم ترین و پربازدیدترین شهرهای اسکاتلند شناخته می شود، گلاسکو سومین شهر بزرگ انگلیس است. شهرت این شهر بیشتر به رفتار و آداب و رسوم مردم آن باز می گردد، به طوری که شاید از گلاسکو به عنوان شهری خشن که جنایتکارانی حرفه ای در آن زندگی می کنند، یاد می شود.
مهم ترین خیابان های انگلیس
بعد از سفر به انگلستان خیابان های این کشور اولین چیزی است که توجه شما به آن جلب می شود، خیابان هایی که در نوع خود واقعا زیبا هستند. طبیعتا لندن اولین مقصد گردشگری در انگلیس است و به همین دلیل در ادامه 5 خیابان مهم و جذاب این شهر را به شما معرفی می کنیم، در خیابان های لندن حتما به جزئیات توجه کنید.
- خیابان بیکر
- خیابان باند
- خیابان قدیمی کامپتون
- خیابان تریدندل
- خیابان جرمین
آب و هوای انگلیس
انگلستان از جمله کشورهایی است که آب و هوای آن کاملا غیر قابل پیش بینی است، میانگین دما در فصل تابستان حدودا 18 درجه سانتی گراد است اما در برخی از شهرهای انگلیس در فصل گرم سال باید انتظار دما 30 درجه سانتی گراد را نیز داشت. اما در فصل زمستان دما در برخی از شهرهای انگلیس به 7 درجه سانتی گراد و در برخی شهرهای دیگر به منفی صفر می رسد.
21 ژوئن به عنوان طولانی ترین روز سال در انگلیس شناخته می شود، غروب خورشید بعد از ساعت 9 شب اتفاق می افتد و جالب است بدانید که کوتاه ترین روز در انگلیس نیز 21 دسامبر است که خورشید در این روز ساعت 4 بعد از ظهر غروب می کند.
شرایط اقتصاد انگلیس
سیستم دولتی در انگلیس طی قرن های متمادی تغییر و گسترش یافت، امروزه پادشاه یا ملکه در واقع هیچ قدرت مشخصی ندارند. امروزه از انگلیس به عنوان یکی از قدرتمندترین کشورهای جهان با دارا بودن اقتصادی بسیار قوی یاد می شود، در قرن نوزدهم انگلیس عنوان "قدرتمندترین اقتصاد صنعتی در جهان" را از آنِ خود کرد. بسیاری از کشورهای مستعمره انگلیس حتی پس از اعلام استقال خود نیز همچنان روابط سیاسی و اقتصادی را با این کشور حفظ کرده اند و اقتصاد انگلیس یکی از تاثیرگذارترین عناصر در جهان به شمار می رود. از نابرابری اقتصادی و اختلاف طبقاتی می توان به عنوان جدی ترین و مهم ترین مشکلات اجتماعی در انگلیس یاد کرد، بیش از 20 درصد ثروت در این کشور تنها متعلق به 1 درصد از جمعیت است و بر اساس آخرین آمارها در سال 1993 به بیش از 10 درصد رسیده است.
امروزه انگلیس سهم بسزایی از اقتصاد در جهان را داراست و صنایعی مانند صنعت ادبیات، سینما، تئاتر، فیلم، تلویزیون و موسیقی جزء مهم ترین حوزه های صادرات انگلیس شناخته می شوند که در نوع خود بسیار عام پسند و محبوب بوده اند. همچنین می توان گفت که "زبان انگلیسی" امروزه به عنوان مهم ترین صادرات این کشور شناخته می شود. چرا که بخش زیادی از رسانه ها در سراسر جهان، زبان انگلیسی را به عنوان مرجع ارتباطی انتخاب می کنند. تا اواسط قرن بیستم انگلیس به عنوان یکی از بانفوذترین کشورهای جهان شناخته می شد، بسیاری از ماشین آلات صنعتی، لوکوموتیوها و کشتی های بخار که بر اساس پیشرفته ترین تکنولوژی ها در اسکاتلند ساخته می شدند، به عنوان مهم ترین گزینه های صادراتی به دیگر کشورها صادر می شدند. هم چنین بسیاری از محصولات نساجی، ذغال سنگ، محصولات فولادی و حتی ظروف سفالی ساخته شده در انگلیس برای بیش از یک قرن تسلط چشمگیری در بازارهای جهانی داشتند.
اما موقعیت استراتژیک کشور انگلیس به واسطه جنگ جهانی دوم در نیمه دوم قرن بیستم به سرعت از بین رفت و این کشور با از دست دادن مستعمره ها و همینطور کاهش توان تولید و تجارت موقعیتی جدید را از آن خود کرد. در سال 1970 با کشف و استخراج نفت از دریای شمال انگلیس از ورشکستگی مطلق رهایی یافت و محرک های بسیاری برای بهبود وضعیت اقتصادی این کشور ایجاد شد. پس از آن با وضع قوانینی در رابطه با اختصاص درآمدهای مالیاتی از صنعت نفت برای بازسازی اقتصاد بدون استفاده از روش های منسوخ، انگلیس اقتصادی مبتنی بر صنایع خدماتی و دانش بنیان را بنا نهاد. انگلستان امروزه به عنوان یکی از مهم ترین کشورهای صنعتی جهان شناخته می شود، به همین واسطه پایگاه های تولیدی قدرتمندی را می توان در آن شاهد بود.
طراحی و تولید بسیاری از ماشین آلات و البته انواع قدرتمندترین هواپیما، کشتی، وسایل نقلیه، مواد شیمیایی، ذغال سنگ، منسوجات و فرآورده های مواد غذایی موجب شده تا انگلیس نقش مهمی در حوزه های صنعتی، تجاری و صادرات داشته باشد. انگلستان از جمله کشورهایی است که حدود دو سوم از نیازهای غذایی خود را تامین می کند، اما با این حال در سال 1998 کشاورزان تنها 2 درصد از بخش نیروی کار این کشور را تشکیل می داند. این در حالی است که صنعت حدود 25 درصد از بخش نیروی کار را تشکیل می داد.
درآمد ناخالص ملی در در نیمه نخست سال 2016 به بیش از 492534 میلیون و در نیمه نخست سال 2017 به بیش از 494149 افزایش یافت. در ژانویه سال 2017 انگلیس با داشتن بیش از یک تریلیون دلار بدهی حدودا 86.5٪ از تولید ناخالص داخلی را باید صرف پرداخت این بدهی ها می کرد. به دلیل سقول ارزش پوند انگلیس در برابر دلار در سال 2015 انگلیس حتی با وجود صادرات 18 میلیارد پوندی غذا و نوشیدنی، بیش از 38 میلیارد پوند برای واردات همین اقلام هزینه کرد. در سه ماهه آخر سال 2020 نرخ اشتغال در انگلیس به 7/3 رسید و این آمار نشان دهنده بالا بودن نرخ بیکاری، تورم و همینطور کاهش درآمد مردم این کشور است. در سال 2020 بالاترین آمار تعدیل نیروها در انگلیس به ثبت رسید. بر اساس گزارش ها در اکتبر 2020 بیش از 33000 نفر در مقایسه با سپتامبر 2020 کار و درآمد خود را از دست دادند.
در سفر به انگلیس از کجاها دیدن کنیم؟
کشور انگلستان نیز مانند دیگر کشورهای اروپایی دارای جاذبه های گردشگری فوق العاده زیبایی است که می تواند نظر هر گردشگر خارجی را جلب کند. در ادامه با تعدادی از این جاهای دیدنی آشنا میشویم:
- استون هنج (Stonehenge)
- پروژه ادن (Eden)
- کاخ هامپتون کورت (Hampton Court)
- موزه پیت ریورز (Pitt Rivers)
- حمام رومی
- بازار بورو (Borough)
- سرزمین رویا (Dreamland)
- گالری هنر ویت ورث (Whitworth)
- امارت چتس ورث (Chatsworth)
- صخره گلاستون بری (Glastonbury)
- خیابان اَبی (Abbey)
کشورهای مستعمره انگلیس در حال حاضر
در طول تاریخ کشورهای بسیاری تحت سلطه انگلیس بودند و انگلیس آن ها را به عنوان مستعمره خود معرفی می کرد، اما امروزه در قرن بیست و یکم نیز مستعمرات انگلیس هم چنان پای برجا مانده و کشورهایی نظیر استرالیا و کانادا به عنوان بخشی از این مستعمرات که وجه ظاهری مشخصی نیز به عنوان مستعمره ندارند، شناخته می شوند. در استرالیا برای انتخاب نخست وزیر مشورت با ملکه انگلیس به عنوان یک الزام مهم شناخته می شود. انگلیس مستعمرات خود را به عنوان "سرزمین های برون مرزی انگلیس" می شناسد، این سرزمین ها عبارت اند از:
- آکراتاری و داکیلیا
- آنگویلا
- جزایر ویرجین بریتانیا
- برمودا
- قلمرو اقیانوس هند بریتانیا
- قلمرو بریتانیایی جنوبگان
- بریتانیا سنت هلنا، اسنشن و تریستان دا کونا
- جزایر فالکلند
- مونتسرات
- جزایر کیمن
- جزایر تورکس و کایکوس
- جزایر پیتکرن
- جورجیای جنوبی و جزایر ساندویچ جنوبی
- جبل طارق
قوانین انگلستان
انگلستان هم چون برخی دیگر از کشورهای اروپایی دارای قوانینی است که از نظر بسیاری از افراد عجیب و غریب تلقی می شوند. برخی از این قوانین قدیمی هستند و شاید به صورت جدی اجرا نمی شوند، یکی از قوانین عجیب در کشور انگلیس "برخورد جدی در صورت عدم رعایت صف" است، قانونی که کمی خنده دار به نظر می رسد. ممنوعیت داشتن ماهی سالمون در شرایط مشکوک، قانونی است که در سال 1986 به تصویب رسید، در این قانون به صورت دقیق مفهوم "شرایط مشکوک" بررسی نشده اما این قانون از جمله قوانینی است که در کشور انگلستان کاملا وجاهت دارد.
قانون انگلیس به این نکته اشاره می کند که هیچ زن و شوهری به تنهایی در صورت بروز یک اتفاق مقصر نیستند، بنابراین پس از رخداد برخی دعاوی حقوقی عقیده قانون بر این است که هر دو طرف دعوا مقصر بوده اند. در قوانین انگلیس برای اثبات برحق بودن یک ادعا درباره دعوا بین زن و شوهر حتما باید شخص ثالثی به عنوان میانجی گر معرفی شود.
چیزی به نام "ثبت جرایم جنسی" در انگلیس وجود ندارد، در قانونی جرایم جنسی که در سال 2003 به تصویب رسید این موضوع به صراحت مورد بررسی قرار گرفت. قانون انگلیس مجرمان را ملزم می کند تا در صورت انجام جرایم خاص (جرایم جنسی خاص که در قانون به آن اشاره شده ) تا سه روز پس از حادثه، مهم ترین اطلاعات خود از جمله نام و مشخصات حساب بانکی را به نزدیک ترین پلیس محلی اطلاع دهند، در غیر این صورت مجازات کیفری در انتظار آن ها خواهد بود.
در قانون انگلیس هیچ فرضی مبنی بر نگهداری فرزند در صورت جدا شدن پدر و مادر وجود ندارد، قانون هیچ یک از پدر و مادر را مجاب به نگهداری از فرزند نخواهد کرد. بر اساس قوانین انگلیس دادگاه در صورتی که تشخیص دهد نگهداری کودک نزد مادر یا پدر به صلاح او خواهد بود، این کار را انجام می دهد. در انگلیس مجرمین می توانند هر شخصِ بالای 10 سال باشند، سن مسئولیت کیفری در انگلیس بسیار کمتر از دیگر نقاط جهان است. بنابراین در صورتی که یک کودک 10 ساله به هر عنوان مرتکب جرم شود، دادگاه برای او مجازات مشخصی را در نظر می گیرد.