معرفی کشور قبرس

زمان مطالعه: 3 دقیقه
بروزرسانی: 1402/09/11
بازدید: 3822

از جمله کشورهایی که به شما پیشنهاد می دهیم حتما برای مسافرت به آن یک زمان خالی در نظر گرفته و به بازدیدش بروید، کشور قبرس است. این کشور  از تاریخچه و پیشینه بسیار غنی برخوردار است.یکی از مواردی که همواره برای کسب تجربه توصیه زیادی به آن شده، سفر کردن است. دیدار از مناطق و کشورهای مختلف و آشنایی با فرهنگ مردمی که در آن دیار و خطه زندگی می کنند، در عین جذاب بودن، می تواند نکات زیادی را نیز به انسان آموزش دهد.

کشور قبرس

معرفی کشور قبرس

کشور قبرس که در محافل رسمی به آن جمهوری قبرس نیز گفته می شود، به عنوان یک کشور جزیره ای مطرح است و در شرق دریای مدیترانه قرار دارد. پایتخت این کشور نیکوزیاست و به دو قسمت شمالی و جنوبی تقسیم بندی شده است. قسمت شمالی یا قبرس شمالی، مسلمان نشین بوده و در واقع این قسمت، قسمت ترک نشین قبرس است و مردم به زبان ترکی صبحت می کند. در قبرس جنوبی یا قبرس اروپایی، یونانی ها در حال زندگی کردن هستند.

این کشور در طول تاریخ مورد اشغال گری های زیادی واقع شده و جنگ های زیادی را به چشم خود مشاهده کرده است و علت آن نیز به مکان قرار گیری این کشور بر می گردد. این کشور قبلا یک بخش از کشور ایران بود، اما اسکندر مقدونی این کشور را جدا کرده و دیگر هیچ زمانی به موطن اصلی خود متصل نشد. علت دو تکه شدن قبرس به قبرس شمالی و جنوبی، کودتایی است که در سال 1974 به وسیله یونانی ها انجام شد و ارتش ترکیه در پی نشان دادن واکنش به این کودتا، به قبرس حمله کرده و آن را به دو بخش تقسیم کرد. بخش جنوبی که تحت اختیار یونانی قرار دارد خود را به اتحادیه اروپا متصل کرد، اما بخش شمالی به همان صورت قرار دارد و تغییر خاصی در موقعیت آن ایجاد نشد.

نکته جالبی که خوب است در مورد این کشور از آن اطلاع داشته باشید به وجه تسمیه این کشور باز می گردد. در زمان های گذشته از این کشور عنصر با ارزش مس استخراج می شد. ترجمه این کلمه در زبان قبرسی کوپروس است و به همین دلیل نام قبرس، از روی همین کلمه گرفته شده است.

قبرس شمالی و جنوبی

مساحت و جمعیت قبرس

قبرس از نظر مساحت و بزرگی سومین جزیره بزرگ موجود در دریای مدیترانه بوده و بیشترین طول آن 240 کیلومتر و بیشترین عرض آن 100 کیلومتر گزارش شده است. این کشور مساحتی حدود 9251 کیلومتر مربع از سطح زمین را به خود اختصاص داده است. تعداد کل افرادی که در جزیره قبرس زندگی می کنند، یک میلیون و صد هزار نفر بوده و اگر بخواهیم در مورد قبرس جنوبی و تعداد ساکنین این منطقه اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم باید اشاره کنیم که در قسمت جنوبی 620 هزار نفر در حال زندگی کردن هستند.

پایتخت قبرس

در قبرس، شهری که عنوان بزرگترین را با خود به یدک می کشد شهر نیکوزیاست. این شهر از ساحل دریا فاصله دارد و به همین دلیل اقلیمی که در آن حاکم است، نیمه خشک و نیمه گرمسیری است. اگر به آخرین سرشماری که در این شهر انجام شده مراجعه کنید متوجه خواهید شد که حدود سیصد هزار نفر در این شهر در حال زندگی هستند. همان طوری که اشاره کردیم، قبرس به دو قسمت شمالی و جنوبی تقسیم شده است و هر یک از این دو قسمت نیز پایتخت جداگانه ای دارند. نکته جالب توجه آنجاست که در هر دو قسمت، شهر نیکوزیا به عنوان پایتخت شناسایی شده، اما نیمی از آن به عنوان پایتخت قبرس شمالی و نیمی دیگر به عنوان پایتخت قبرس جنوبی مطرح است.

پایتخت قبرس

دین، زبان و مذهب مردم قبرس

همان طوری که بالاتر نیز به آن اشاره کردیم، قبرس به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم بندی شده است. در قسمت شمالی اغلب مردم مسلمان هستند و به زبان ترکی سخن می گویند اما در قبرس جنوبی، اغلب مردم یونانی بوده و مذهبی که به آن نیز اعتقاد دارند مذهب مسیحی ارتودوکس است. در قبرس هر دو زبان یونانی و ترکی به عنوان زبان های رسمی شناخته شده و شما اگر هر یک از این دو زبان را آموزش دیده باشید، می توانید به راحتی با مردمی که در این کشور زندگی می کنند ارتباط خوبی را برقرار کنید.

فرهنگ و آداب و رسوم مردم قبرس

فرهنگ و آداب و سنن در قبرس از قدمت زیادی برخوردار بوده و تا حدودی فرهنگ این کشور تحت تاثیر یونانی ها، عرب ها و ترک ها قرار گرفته است. قبرس شمالی و جنوبی از نظر فرهنگ کمی با هم متفاوت هستند و از این نظر می توان جذابیت های زیادی را در هر دو قسمت مشاهده کرد. نکته ای که باید مورد این کشور بدانید اهمیت و قداست خانواده است. بین تمامی اعضای یک خانواده از جمله پدر، مادر، فرزندان، پدربزرگ و مادربزرگ رابطه ای بسیار قوی وجود دارد و این نکته باعث دوام و بقای زندگی در این کشور شده است. معمولا به افراد پیر و سالخورده خانواده ها احترام زیادی گذشته می شود و در نگهداری آنها تمام توان و تلاش خود را به کار می گیرند.

در این کشور سر وقت حاضر شدن بر سر قرار معنی و مفهوم خاصی نداشته و به همین علت است که اکثر مراسم ها با تاخیر برگزار می شوند. یکی از نکاتی که خوب است به هنگام ورود به این کشور از آن چیزهایی بدانید، نحوه احوال پرسی است.  معمولا قبرسی ها به هنگام سلام و احواسی پرسی کردن سعی می کنند ضمن داشتن یک لبخند، با شما تماس چشمی نیز برقرار کنند. برخی از قبرسی های ترک زبان، برای آنکه نشان دهند چقدر برای شما احترام قائلند نگاه خود را به سمت پایین هدایت می کنند.  سعی کنید تا زمانی که به شما اجازه داده نشده است از اسم کوچک افراد استفاده نکنید. معمولا خانم ها در برخورد با افرادی که آنها را می شناسند با یک بوسه کوچک بر روی گونه مخاطبشان عشق و علاقه خود را نشان می دهد اما هنگام دیدن افراد غریبه احوال پرسی تنها با یک دست دادن ملایم و کوچک همراه است.

آب ‌و هوای قبرس

اقلیم حاکم بر این کشور، گرم و خشک است. معمولا تابستان های این کشور طولانی و گرم بوده و خصوصا این گرما در ماه های می تا اکتبر به اوج خود می رسد. زمستان ها نیز معتدل و با بارش باران همراه بوده و میانگین دمای روزانه بین 21 تا 34 درجه سانتی گزارش شده است.  البته ناگفته نماند که دمای هوا در تابستان ممکن است به 40 درجه سانتی گراد نیز برسد. با توجه به نکات ذکر شده اگر دوست ندارید با گرمای هوا در این منطقه رو به رو شوید، ماه هایی که دمای هوا معتدل و مطلوب است را برای دیدار از این کشور انتخاب کنید

اقتصاد قبرس

اقتصاد حاکم بر کشور قبرس، بر نظام بازار آزاد پایه گذاری شده است. عمده درآمد این کشور از صادر کردن محصولاتی به دست می آید که در آن تولید می شوند. از جمله این محصولات می توان به محصولات کشاورزی مثل گندم، سیب زمینی، مرکبات و جو اشاره کرد. انواع لباس و پوشاک تولید شده در این کشور و هم چنین صنایع دستی نیز از جمله مواردی هستند صادرات آنها توانسته درآمد خوبی را برای این کشور به بار آورد. از آنجایی که این کشور نفت خیز نیست، بنابراین مجبور است نفت و فرآورده های وابسته به آن را وارد کند. از دیگر اقلامی که این کشور بنا به نیازهایی که دارد به واردات آنها مبادرت ورزیده، مواد خوراکی و دام زنده است. شاید در اخبار نیز در مورد کشف یک منبع گاز در آب هایی موجود اطراف این قبرس چیزهایی شنیده باشید. در شهریور 1396 دولت یونان توانست یک منبع گاز به میزان 28 میلیارد مکعب در این ناحیه پیدا کند و تا  حدودی نیاز خود از واردات این ماده را کاهش دهد.

اقتصاد قبرس

مهم ترین شهرهای قبرس

از جمله مهم ترین شهرهای قبرس، شهرهای نیکوزیا، لیماسول، پافوس، لارناکا و کایرنیا هستند. شهر فاماگوستا نیز در لیست شهر های موجود در این کشور وجود دارد و متعلق به قبرس شمالی یا قسمت ترک نشین این کشور است. البته کایرنیا نیز به همین قسمت تعلق دارد و با شهر فاماگوستا همسایه است.

نقشه قبرس

اگر نگاهی به نقشه این کشور بیاندازید، دو نکته در این نقشه توجه شما را به خود جلب خواهد کرد. یک قسمت از نقشه باریک و دراز بوده و شهر فاماگوستا در این قسمت استقرار یافته است. قسمت عمده نقشه به صورت یک مربع دیده می شود و بقیه شهرهای قبرس، در این قسمت از نقشه قرار گرفته اند.

نقشه قبرس

تاکنون هیچ نظری ثبت نشده است

مجله گردشگری

مشاهده همه مقالات
امتیاز 4.1 از 5 | از 116 کاربر