ساری

زمان مطالعه: 5 دقیقه
بروزرسانی: 1403/09/26
بازدید: 3264

به دل طبیعت شمال بزنید و از شهرستانی دیدن کنید که تلفیقی از تاریخ و جاذبه‌های طبیعی است. شهرستان ساری، درست در مرکز استان مازندران واقع شده و یکی از زیباترین شهرهای شمال کشور است. تقسیم شدن ساری به دو بخش دشت و کوهستان، باعث شده تا در تمام فصل‌های سال زیبایی چشم‌گیری داشته باشد. این شهر از نظر جمعیت و وسعت، بزرگ‌ترین شهرستان استان مازندران است. اطلاعاتی که در ادامه در خصوص جاهای دیدنی، آب و هوا، مردم، مراکز خرید و... در اختیار شما قرار می‌دهیم، راهنمای شما برای یک سفر دلچسب خواهد بود.

ساری کجاست؟ چگونه به این شهر سفر کنیم؟

شهرستان ساری در مرکز استان مازندران واقع شده است. این شهر از شمال با دریای مازندران، از جنوب با استان سمنان، از شرق با شهرستان‌های نکا و میاندرود و از غرب با شهرستان‌های جویبار، قائم شهر و سوادکوه احاطه شده است. وسعت ساری حدود 54 کیلومتر مربع است. جمعیت شهرستان ساری نیز در سال 1403 بالغ بر یک میلیون نفر بوده است. 

برای دسترسی به ساری می‌توانید از هواپیما، قطار یا ماشین شخصی استفاده کنید. ساری مازندران دارای فرودگاهی به‌نام دشت ناز است که در طول هفته از شیراز، تهران، مشهد، اصفهان، کیش و تبریز پرواز مستقیم دارد. سفر ریلی به ساری هم بسیار محبوب است؛ چرا که مسیر ریلی به این شهرستان، مناظر دیدنی و فوق‌العاده‌‎ای دارد. در ادامه، فاصله ساری تا برخی از شهرهای مهم را مطرح کرده‌‎ایم:

  • فاصله تا تهران ۲۷۷ کیلومتر
  • فاصله تا مشهد ۷۳۵ کیلومتر
  • فاصله تا اصفهان ۸۱۱ کیلومتر
  • فاصله تا شیراز ۱۱۸۹ کیلومتر
  • فاصله تا یزد ۷۳۶ کیلومتر
  • فاصله تا بجنورد ۴۴۷ کیلومتر
  • فاصله تا سمنان ۱۳۷ کیلومتر
  • فاصله تا بابل ۳۹.۹ کیلومتر
  • فاصله تا قزوین ۳۲۳ کیلومتر

در ادامه می‌توانید ساری در نقشه ایران را مشاهده کنید.

 

جمعیت، فرهنگ و آداب و رسوم مردم ساری

شهرستان ساری، از نظر وسعت و جمعیت بزرگ‌ترین شهر مازندران است. جمعیت ساری حدود 920 هزار نفر است. به مردم بومی ساری که طبری هستند، ساروی گفته می‌شود و زبان آن‌ها طبری یا مازندرانی است. البته برخی از مردم آن به زبان فارسی هم صحبت می‌کنند.

آداب و رسوم مردم ساری، مانند دیگر نقاط ایران است و تمامی مراسم‌هایی که در کل کشور برگزار می‌شود در ساری هم وجود دارد؛ اما برخی از آداب و رسوم‌ها بین مردم ساری رواج دارد که مختص خودشان است. از جمله این رسم‌ها می‌توان به آیین سنتی 26 عیدماه یا جشن مردگان اشاره کرد که هر سال در 28 تیرماه برگزرا می‌شود. بر اساس این رسوم، مردم شهر به سمت امامزاده می‌روند، برای مردگان شمع روشن کرده و خیرات می‌دهند. در کنار آن به تماشای مسابقات کشتی هم می‌پردازند.

از دیگر رسومات جالب این مردم، مراسم نورگون است که در طی آن مردم گون‌ها را آتش زده و دور سر خود می‌چرخانند. این مراسم هر سال در 20 تیرماه برگزار می‌شود.

جمعیت، فرهنگ و آداب و رسوم مردم ساری

جاهای دیدنی ساری - آشنایی با بهترین و زیباترین جاهای دیدنی ساری از دریا تا جنگل

ساری نقش مهمی در اقتصاد شمال کشور دارد

ساری، بخش مهمی از اقتصاد شمال کشور را از آن خود کرده است و در این حوزه، یکی از مهم‌ترین شهرهای صنعتی در شمال ایران شناخته می‌شود. اقتصاد ساری روی تولید محصولات کاغذی و چوبی می‌چرخد. البته فقط به این مسئله خلاصه نمی‌شود و اقتصاد این شهرستان شامل ماهیگیری و کشاورزی و باغداری هم می‌شود.

نگاهی به شهرها و روستاهای ساری

شهرستان ساری از شش بخش تشکیل می‌شود که شامل بخش مرکزی، کلیجان رستاق، دودانگه، چهاردانگه، رودپی و رودپی شمالی است. ساری شامل شش شهرستان به نام فرح آباد، آکند، کیاسر، فریم، پایین هولار و ساری است و در کنار این شهرستان‌ها از 15 دهستان هم تشکیل می‌شود. از جمله مهم‌ترین دهستان‌های ساری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دهستان اسفیورد شوراب
  • دهستان کلیجان رستاق سفلی
  • دهستان مذکوره
  • دهستان میان‌دورود کوچک
  • دهستان فرح‌آباد شمالی
  • دهستان فرح‌آباد جنوبی
  • دهستان رودپی شرقی
  • دهستان رودپی غربی
  • دهستان پشتکوه
  • دهستان چهاردانگه
  • دهستان گرماب
  • دهستان بنافت
  • دهستان فریم
  • دهستان تنگه سلیمان
  • دهستان کلیجان رستاق علیا

نگاهی به شهرها و روستاهای ساری

جاهای دیدنی مازندران - معرفی برترین مناطق دیدنی و گردشگری استان ماندران

آب‌وهوای ساری معتدل و مرطوب است

همانطور که قبل‌تر اشاره کردیم، این شهر از دشت و کوهستان تشکیل شده و به‌همین علت در طول سال آب‌وهوای معتدل و مرطوبی دارد. در فصل بهار، این شهر در آب‌وهوایی خنک و مرطوب به‌سر می‌برد. در تابستان با میانگین دمای 40 درجه سانتی‌گراد، آب‌وهوایی نسبتا گرم دارد. با شروع فصل پاییز، شهرستان ساری خنک و معتدل است و در نهایت زمستان‌های نسبتا سردی دارد.

فصل بهار و پاییز؛ بهترین فصل سفر به ساری

اگر می‌خواهید در شرایط آب‌وهوایی خوب به این شهر سفر کنید، پیشنهاد می‌کنیم فصل بهار و پاییز سفر کنید. در فصل بهار، این شهرستان آب‌وهوای معتدل و مرطوبی داشته و از طرفی بوی مرکبات شما را مست می‌کند. در فصل پاییز هم طبیعتی بکر و دیدنی دارد که توام با بارش باران، سفری رویایی را برای شما رقم می‌زند.

فصل بهار و پاییز؛ بهترین فصل سفر به ساری

نقشه مازندرانجدیدترین نقشه استان مازندران (آنلاین)

جاهای دیدنی ساری؛ ترکیبی منحصربه‌‎فرد از تاریخ و طبیعت

جاهای دیدنی ساری، جاذبه‌های تاریخی و طبیعی را دربرمی‌گیرد. این شهر به‌قدری جاذبه‌های جذاب دارد که بعید است با یک بار سفر بتوانید از همه آن‌ها دیدن نمایید. در ادامه، برخی از محبوب‌ترین جاذبه‌های این شهر را به شما معرفی می‌کنیم.

  • میدان ساعت: این برج، نماد تاریخی شهر ساری با برج ساعتی زیبا است که جلوه‌ای دیدنی در مرکز شهر دارد و محل برگزاری جشن‌ها و گردهمایی‌ها است.
  • عمارت فاضلی: این عمارت، بنایی قدیمی و با شکوه از دوره قاجار است که با معماری اصیل جلوه‌ای از تاریخ و فرهنگ مازندران را به نمایش می‌گذارد.
  • پارک ملل: این پارک یکی از جاهای تفریحی ساری است، پارکی بزرگ و مدرن در کنار رودخانه تجن، با امکانات تفریحی متنوع و فضایی ایده‌آل برای پیک‌نیک و پیاده‌روی که قطعا از بازدید آن لذت می‌برید.
  • چشمه‌های باداب سورت: یکی از زیباترین پدیده‌های طبیعی جهان با حوضچه‌های رنگارنگ و خاصیت درمانی که در دل کوه‌های مازندران قرار دارد و محبوب‌ترین جاذبه ساری شناخته می‌شود.
  • دریاچه الندان: دریاچه الندان، دریاچه‌ای شگفت‌انگیز در میان جنگل‌های انبوه است که برای برای عکاسی و پیک‌نیک در فضایی آرام و دلپذیر مناسب است.
  • عمارت کلبادی: خانه‌ای تاریخی و زیبا متعلق به دوره قاجار که معماری منحصر به فرد و تزئینات ظریفی دارد و به‌عنوان موزه مردم‌شناسی استفاده می‌شود.
  • امامزاده عباس: آرامگاهی مذهبی و مقدس با معماری چشمگیر که به‌خاطر فضای معنوی و نقش‌ونگارهای سنتی‌اش معروف است.
  • پارک ولایت ساری: پارکی بزرگ و سرسبز با امکانات رفاهی و تفریحی متنوع که برای گذراندن اوقات فراغت در دل طبیعت مناسب است.
  • پل تجن: پلی تاریخی و زیبا بر روی رودخانه تجن که نمادی از معماری قدیمی و مسیر ارتباطی مهم شهر است.
  • حمام وزیری: حمامی سنتی و تاریخی با معماری جذاب که نمادی از سبک زندگی و فرهنگ گذشته مردم ساری است.

جاهای دیدنی ساری؛ ترکیبی منحصربه‌‎فرد از تاریخ و طبیعت

زیباترین تالاب های مازندران - با زیباترین تالاب های مازندران آشنا شوید.

سوغات و صنایع دستی ساری شما را وسوسه می‌کند

در سفر به ساری خرید سوغاتی را فراموش نکنید؛ چرا که این شهر دارای سوغاتی‌های خوشمزه و وسوسه‌کننده است. از جمله سوغات مهم ساری می‌توان به انواع مرکبات، ترشی، رب انار، برنج، چای، زیتون، تمشک، مربا، ازگیل، کلوچه، زردکیجای، عسل، عرقیجات و لواکش اشاره کرد. همچنین در کنار این‌ها صنایع دستی زیبایی هم دارد که شامل سفالگری، گلیم‌بافی، جاجیم‌بافی، قالی‌بافی، موج‌بافی، حصیربافی و.... است.

سوغات و صنایع دستی ساری شما را وسوسه می‌کند

باداب سورت - آشنایی با چشمه‌هایی در استان مازندران ایران!

معرفی مراکز خرید ساری؛ از بازارهای سنتی تا مراکز خرید مدرن

مگر می‌شود به ساری سفر کنید و از مراکز خرید و بازارهای سنتی آن دیدن نکنید؟ ساری شهری است که انواع بازارهای سنتی و مراکز خرید مدرن در آن خودنمایی می‌کند. در ادامه، برخی از مهم‌ترین مراکز خرید این شهر را معرفی می‌کنیم.

نام بازار

آدرس

چی بخریم؟

بازار ترکمن

ساری، خیابان ملا مجدین

 پوشاک زنانه، صنایع دستی، لوازم آشپزخانه، بدلیجات و وسایل تزئینی، لوازم بهداشتی و آرایشی 

بازار ماهی‌فروشان

 ساری، ۶ کیلومتری اتوبان ساری-قائم‌شهر 

ماهی‌های تازه و خوش طعم

 بازار روز راه‌آهن و کشاورز 

ساری، بلوار کشاورز

مواد غذایی و کالاهای مصرفی

بازار نرگسیه

ساری، خیابان نرگسیه

پوشاک، پارچه، طلا و جواهرات، کاموا و لوازم بافندگی

مجتمع تجاری مهر

ساری، خیابان انقلاب

پوشاک

پاساژ چهل ستون

ساری، خیابان جمهوری

پوشاک

غذاهای محلی ساری؛ یک شکم‌گردی ایده‌آل

همه ما از طعم لذیذ غذاهای شمالی مطلع هستیم. شهر ساری، غذاهای لذیذی دارد که بدون شک برای هر فردی با هر ذائقه‌‎ای لذت‌بخش است. از جمله مهم‌ترین غذاهای محلی این شهر می‌توان به شیشه ناز، اسپناساک، خورشت ترش سماق، خورشت آلو، کدو مسما، ته‌چین گوشت، کدوبره، مالابیج، آش بشته واش، کئی انار و نازخاتون اشاره کرد.

غذاهای محلی ساری؛ یک شکم‌گردی ایده‌آل

بهترین مکان ماهیگیری در مازندران - پیدا کردن مکان مناسب و عالی برای ماهیگیری استان مازندران

رستوران‌های ساری؛ برای چشیدن غذاهای محلی آماده‌اید؟

برای اینکه طعم واقعی غذاهای محلی این شهر را بچشید به هر رستورانی نروید. پیشنهاد می‌کنیم سراغ رستوران‌های خوب و باکیفیت این شهر بروید تا بتوانید از غذای محلی نهایت لذت را ببرید. در ادامه، معروف‌ترین رستوران‌های ساری را معرفی می‌کنیم.

 

اکبرجوجه

کمربند غربی، جنب پمپ بنزین

مارشو

خیابان پیام نور، بهمن غربی

 رستوران سالار دره 

 ۱۲ کیلومتری جنوب ساری، جاده ساری به سمنان 

گیلاکو

خیابان پیروزی، نبش پیروزی ۱۰

 

تصاویر ساری؛ آشنایی بیشتر با این شهرستان زیبا

در این بخش تصاویر بیشتری از شهرستان ساری در اختیار شما قرار دادیم تا با این شهرستان بیشتر آشنا شوید. 

طبیعت ساری
پارک ملل ساری
خانه تاریخی کلبادی ساری
امامزاده عباس ساری
میدان ساعت ساری
پارک ولایت ساری

تور شمال و سفر به بهشت مازندران

اگر نمی‌خواهید با خودروی شخصی راهی ساری شوید، با تور هم می‌توانید از این شهرستان زیبا دیدن نمایید. لحظه آخر تور شمال را به مقاصد مختلف شمال کشور برگزار می‌کند و شما می‌توانید در میان انواع پکیج ها، پکیج ساری را انتخاب نمایید و به صورت زمینی یا هوایی راهی این شهرستان زیبا شوید و از دیدن جاهای دیدنی و طبیعت بکر آن لذت ببرید. برای مشاهده پکیج‌ها به صفحه تور شمال لحظه آخر مراجعه نمایید.

سوالات متداول

تاکنون هیچ نظری ثبت نشده است

مجله گردشگری

مشاهده همه مقالات
امتیاز 4.6 از 5 | از 100 کاربر