طرح متروی اصفهان از اولین طرحهای قطار شهری بود که اولینبار در ایران مطرح شد. اما به دلیل مشکلات مختلف مانند وجود آثار باستانی و تاریخی بودن شهر در آمادسازی و اجرا کردن آن وقفه ایجاد کردند چون ممکن بود در هنگام عبور این قطار شهری با سرعت بالا لرزش ایجاد شده و باعث تخریب آثار باستانی شود. اما با وجود این مشکلات قسمتی از این مترو ساخته و در حال خدمت رسانی بوده و قسمتهای دیگر آن در حال طراحی و ساخت است.
- نقشه مترو اصفهان
- ساعت کاری مترو اصفهان
- قیمت بلیط مترو اصفهان 1403
- ایستگاه های مترو اصفهان
- نقشه شهری اصفهان
- سال تاسیس مترو اصفهان
نقشه مترو اصفهان
مترو اصفهان فقط بخشی از آن راهاندازی شده و بقیه قسمتهای این مترو در حال ساخت است. یا این حال نقشهای که در قسمت پایین قرار داده شده را میبینید سه خط از خطوط شهری این مترو را که از شمال شهر اصفهان تا جنوب به رنگ آبی مشخص کردهاند. و از شرق شهر اصفهان به غرب این شهر با رنگ قرمز مشخص شده است. البته در بعضی قسمتها که به رنگ سبز مشخص شدهاند آنها از طریق ایستگاههای مشترک به جنوب غربی شهر وصل میشوند.
ساعت کاری مترو اصفهان
ساعت حرکت خط یک مترو از ایستگاه قدس ۶:۱۵ دقیقه شروع میشود و پس از طی کردن ۳۷ دقیقه به پایانه صفه دفاع مقدس میرسد. زمان برگشت این مترو از ایستگاه دفاع مقدس نیز به همین صورت بوده است. اما بهطور کلی ساعت کاری مترو اصفهان از ۶:۱۵ صبح شروع میشود و تا ۹ شب ادامه دارد. اما امروزه به دلیل وجود ویروس کرونا در کشور و بزرگ بودن شهر اصفهان ساعت کاری مترو از ۶ صبح شروع میشود و ۶ عصر به پایان میرسد.
مترو اصفهان جمعه بازه؟
ساعت کاری مترو اصفهان بر روی یک زمانبندی مشخص بوده و در دوران کرونا دچار تغییرات کمی شد. مترو اصفهان همه روز در حال خدمت رسانی بوده و ساعت کاری مترو در طول هفته از ۶:۱۵ صبح تا ۹ شب بوده و در روزهای جمعه از ۹ صبح تا ۹ شب است.
شماره متروی اصفهان: ۳۴۳۵۸۴۰۰
قیمت بلیط مترو اصفهان 1403
نوع بلیت | قیمت هر سفر |
قیمت بلیت در بستههای ۲۲ سفره | ۲,۸۰۰ تومان |
قیمت بلیط با اصفهان کارت | ۳,۱۰۰ تومان |
قیمت بلیط تک نفره | ۳,۹۰۰ تومان |
ایستگاه های مترو اصفهان
خط یک: قدس دفاع مقدس ( پایانه صفه): تنها خط متروی که در اصفهان در حال کار کردن است خط یک بوده که با سرعتی ۲۰۲ کیلومتر بر ساعت، با تعداد بیست ایستگاه از شمال به جنوب شهر اصفهان حرکت میکند. خط یک متروی اصفهان از چهارباغ عباسی و سی و سه پل عبور میکند که در هنگام ساخت آن با مشکلات متفاوتی روبهرو شدند تا به این آثار باشکوه آسیبی نرسد. در ایستگاههای خط یک مترو اصفهان دو ایستگاه به نام امام حسین و آزادی جزو ایستگاههای تقاطعی هستند که با خطوط دو و سه تلاقی پیدا میکنند.
ایستگاههای خط یک مترو اصفهان به شرح زیر هستند:
- قدس
- بهارستان
- گلستان
- شهید مفتح
- شهید علیجانی
- جابر
- پایانه کاوه
- شهید چمران
- شهید باهنر
- شهدا
- تختی
- امام حسین (علیه السلام) (دروازه دولت)
- انقلاب
- سی و سه پل
- دکتر شریعتی
- آزادی (دروازه شیراز)
- دانشگاه
- کارگر
- کوی امام (خوابگاه دانشگاه اصفهان)
- دفاع مقدس (پایانه صفه)
خط دو این مترو به خط شرقی غربی میان مردم این شهر معروف بوده است که این مترو کار خود را از خمینی شهر آغاز و بعد از گذراندن خیابان اشرفی اصفهانی به ایستگاه مشترکی که با خط یک دارد به نام دروازه دولت میرسد. در هنگامیکه از این ایستگاه مشترک میگذرد از اطراف میدان نقش جهان به سوی خیابان حافظ میرود و این حرکت خود را تا شرق ادامه میدهد.
ایستگاههای خط دو مترو اصفهان به شرح زیر هستند:
- خمینی شهر
- ماربین
- شمس تبریزی
- پیام نور
- رهنان
- صمدیه
- جاودان
- کهندژ
- شهید خرازی
- کاشانی
- خلجا
- امام حسین (علیه السلام) (دروازه دولت)
- فلسطین
- نقش جهان
- امام علی
- ابن سینا
- قدس
- شاهد
- لاله
- عمان سامانی
- عاشق اصفهانی
- زینبیه
- شهید غفاری (دارک)
خط سوم این مترو از میدان آزادی که معروف به دروازه دولت شیراز و ایستگاه مشترک یک و سه بوده است. و پس از عبور از خیابان دانشگاه و ارتش به سمت هفت تخت رستم میرود و به کوه دنبه حرکت داشته و به غیر از ایستگاه آزادی که با خط یک مشترک بوده، توقف دارد؛ اما بقیه ایستگاهها در حال طراحی و ساخت هستند.
ایستگاههای خط سه متروی اصفهان به شرح زیر هستند:
- میدان آزادی
- حکیم نظامی
- ارتش
- سیمین
- چهارباغ فردوس
- کشاورز
- قائمیه
- هفت تخت رستم
نقشه شهری اصفهان
در طرحی که هنگام راهاندازی این مترو ارائه شد برای پوشش دهی بهتر تمام نقاط شهر، سه خط برای درون شهر و چهار خط برای بیرون شهری در نظر گرفته شد. اما متاسفانه از این خطوط فقط یکی از آنها در حال خدمت رسانی است.
سال تاسیس مترو اصفهان
متروی شهری اصفهان یک وسیله حمل و نقل عمومی بوده تا دسترسی به نقاط مختلف شهر را آسان کند و باعث کم شدن ترافیک و آلودگی هوا شود. پس از طراحی و شروع ساخت این مترو در سال ۱۳۸۰ آغاز شد، اما به خاطر یکسری از مشکلات تاکنون ساخت آن ادامه داشته است.
کلام پایانی
خط دو این مترو بعد از اتمام ساخت خط یک بهطور جدی شروع شد اما به دلیل وجود آثار باستانی ساخت این خط با مشکلاتی روبهرو شده که تا کنون این خط به پایان نرسیده است. در پی تاخیر در ساخت خطوط دیگر این مترو به این نتیجه رسیدهایم که حفظ آثار باستانی مهم بوده و همه باید در حفظ و نگهداری آن کوشا باشیم.