عمارت عین الدوله

زمان مطالعه: 3 دقیقه
بروزرسانی: 1404/01/23
بازدید: 24

باغ و عمارت عین‌الدوله یکی از بناهای تاریخی بسیار مهم تهران است که در دوران حکومت قاجاریه ساخته شد. این باغ و عمارت، اقامتگاه ییلاقی عین‌الدوله، وزیر برجسته 3 دوره مهم از تاریخ قاجار بوده و بعدها به محل زندگی خانواده هروی بصیرالدوله تبدیل شد. عمارت عین‌ الدوله، همان مکانیست که چرچیل، استالین و روزولت در ایوان آن عکس معروف خود را گرفتند و درباره آینده جهان پس از جنگ جهانی دوم به گفت‌وگو نشستند. این عمارت شاهد مهم‌ترین وقایع سیاسی و تاریخی بوده که در ادامه‌ی این مطلب از وبسایت لحظه آخر به آن می‌پردازیم.

عمارت عین‌ الدوله

مسیر دسترسی؛ عمارت عین الدوله کجاست؟

عمارت عین الدوله در تهران، محله پاسداران، میدان هروی، خیابان وفامنش، خیابان جمالی و پلاک 17 قرار دارد. در ادامه علاوه‌بر لوکیشن عمارت عین الدوله، مسیر دسترسی به این جاذبه تاریخی را معرفی می‌کنیم.

  • عمارت عین الدوله تهران آدرس: ایران، استان تهران، پاسداران، میدان هروی، خیابان وفامنش، خیابان جمالی، پلاک ۱۷

مسیر دسترسی عمارت عین‌الدوله؛ خودرو، اتوبوس و مترو

برای دسترسی به این مکان با خودرو شخصی، ابتدا باید از اتوبان امام علی شمال وارد اتوبان صیاد شیرازی شوید و از آنجا به خیابان پاسداران و سپس به میدان هروی بروید. در ادامه وارد خیابان وفامنش شوید و سپس به خیابان جمالی بپیچید. در این خیابان ساختمان عین الدوله در پلاک ۱۷ قرار گرفته است.

برای رسیدن به عمارت عین الدوله با مترو، از ایستگاه مترو حسین آباد استفاده کنید. پس از خروج از مترو، سوار تاکسی‌های هروی شده و در خیابان وفامنش، سر خیابان جمالی از تاکسی پیاده شوید و به‌طرف عمارت عین‌الدوله بروید. همین مسیر را می‌توانید با ۱۵ دقیقه پیاده‌روی طی کنید. اگر قصد رسیدن به این مکان با اتوبوس را دارید، سوار اتوبوس‌های هروی و پاسداران شوید.

بازدید از عمارت عین الدوله؛ ساعت کاری و قیمت بلیط

برخلاف بسیاری از جاهای دیدنی تهران، برای بازدید از عمارت عین ‌الدوله هروی نیازی به پرداخت هزینه ندارید. ساعت کاری این عمارت هر رور از ۸ صبح تا ۱۶ عصر است. مدت‌زمان لازم برای بازدید از عمارت عین الدوله حدود ۱ تا ۲ ساعت می‌باشد و بهترین زمان بازدید از عمارت عین الدوله در تهران، فصل بهار و پاییز است. هنگام ورود فقط می‌توانید از محوطه آن دیدن کنید و امکان بازدید از داخل عمارت عین الدوله وجود ندارد. پیشنهاد می‌کنیم در عید از عمارت عین الدوله بازدید کنید؛ چراکه شهر تهران در ایام نوروز بسیار خلوت بوده و خبری از آلودگی شدید هوا و ترافیک سنگین نیست.

  • ساعات بازدید عمارت عین الدوله تهران: 8 صبح الی 16 عصر
  • قیمت بلیط عمارت عین الدوله هروی: بازدید از این مکان رایگان است.
  • شماره تلفن عمارت عین الدوله نگارخانه برگ: 021 2296 9741

بازدید از عمارت عین الدوله؛ ساعت کاری و قیمت بلیط

باغ نگارستان - باغ موزه نگارستان یکی از بناهای قدیمی شهر تهران می باشد که در سال 1222 به دستور فتحعلی شاه قاجار ساخته شد. برای دید تصاویر و اطلاعات بیشتر روی لینک کلیک کنید.

معرفی و تاریخچه عمارت عین الدوله؛ رویدادهای مهم تاریخی

باغ و عمارت عین‌ الدوله یکی از آثار تاریخی به‌جامانده از دوران قاجار است که توسط عبدالمجید میرزا عین‌الدوله، صدراعظم مظفرالدین‌شاه، در شمال شرقی تهران ساخته شد. پس از تغییر حکومت از قاجار به پهلوی، این عمارت توسط شخصی به نام بصیرالدوله هروی از عین الدوله خریداری شد و به محل زندگی خانواده وی تبدیل گشت. لازم به ذکر است بعد از آنکه باغ و عمارت عین الدوله به پسر ایشان، دکتر نصرالله هروی به ارث رسید، دختر او آن را به شهرداری تهران واگذار کرد. عمارت عین ‌دوله نگارخانه برگ در سال ۱۳۷۷ به ثبت ملی رسید و در سال ۱۳۸۶ بازسازی شد. امروزه این بنا به‌عنوان نگارخانه برگ فعالیت می‌کند و یکی از معتبرترین مراکز هنری تهران به‌شمار می‌رود. در ادامه می‌توانید تصاویر عمارت عین الدوله را مشاهده کنید و با مهم‌ترین اتفاقات تاریخی در این عمارت آشنا شوید.

عمارت باشکوه عین الدوله
عمارت عین الدوله: یادگاری از دوران قاجار
عمارت عین الدوله: هنر معماری در گذر زمان
عمارت عین الدوله: باغی در میان تاریخ
عمارت عین الدوله: شکوه و زیبایی در دل تاریخ

جنگ‌ جهانی دوم و کلید شکست نازی‌ها!

در بحبوحه جنگ جهانی دوم و هم‌زمان با برگزاری اجلاس تاریخی سران 3 کشور آمریکا، بریتانیا و شوروی، عمارت عین‌الدوله به‌عنوان محل اقامت فرانکلین روزولت، وینستون چرچیل و جوزف استالین انتخاب شد. این رویداد مهم در پاییز سال ۱۳۲۲ هجری شمسی (۱۹۴۳ میلادی) با عنوان (کنفرانس تهران) برگزار شد و نقش مهمی در تعیین سرنوشت جنگ و جهان پس از آن ایفا کرد. در این کنفرانس، کلید شکست آلمان نازی به رهبری هیتلر زده شد. حال شما ایوان شمالی عمارت عین‌‌الدوله را تصور کنید که در آن فرانکلین روزولت، جوزف استالین و وینستون چرچیل نشسته‌اند و درباره طرح‌ها و نقشه‌های خود برای غلبه بر نیروهای متحدین و در راس آن‌ها آلمان نازی صحبت می‌کنند. شخصیت‌هایی تاریخی که از مهم‌ترین و تاثیرگذارترین سردرمداران دولت‌های بزرگ جهان بودند و حضورشان در ایران و اقامتشان در عمارت عین‌‌‌الدوله، باعث ارزش تاریخی مضاعف این عمارت شده است.

معماری عمارت عین الدوله؛ شاهکار معماری سنتی ایرانی

عمارت عین ‌الدوله میدان هروی در زمینی به مساحت ۱۱,۹۰۰ مترمربع با زیربنای ۸۰۰ مترمربع در 2 طبقه، با سبک معماری سنتی ایرانی ساخته شده است. این عمارت از بخش‌های مختلفی نظیر اتاق شاه‌نشین با تزئینات آیینه‌کاری چشم‌گیر، سالن‌های پذیرایی، اتاق‌های خواب و اداری تشکیل شده‌ که همگی دارای تزئینات خارق‌العاده‌ای هستند. از ویژگی‌های معماری این عمارت می‌توان به استفاده از مصالحی همچون آجر، سنگ، چوب و ملات گچ و خاک اشاره کرد. در مرکز باغ، استخری بزرگ با چند سکو به شکل جزیره قرار دارد که توسط پل‌های فلزی کوچک به یکدیگر متصل شده‌اند. در گذشته، بخش جنوبی باغ پوشیده از درختان بود که با تغییر مسیر قنات از بین رفتند و این قسمت بدون دیوار به کوچه کناری راه داشت. از دیگر ویژگی‌های جذاب این محوطه، مجسمه‌های بزرگان ایرانی مانند خیام و عبید زاکانی است که بر زیبایی معماری و فضای فرهنگی عمارت افزوده‌اند.

معماری عمارت عین الدوله؛ شاهکار معماری سنتی ایرانی  

کاخ سعدآباد: از بزرگترین مجموعه تاریخی و فرهنگی تهران با بیش از ۱۱۰ هکتار مساحت و شامل کاخ‌ها، موزه‌ها و باغ‌های زیبا.

عمارت عین الدوله؛ بنایی با ایوان‌های مجلل و تزئینات ظریف

باغ و عمارت عین‌ الدوله، یادگاری از دوران قاجار است که در تهران و محله پاسداران قرار دارد. این بنا که در ابتدا خانه ییلاقی عین‌الدوله، صدراعظم مظفرالدین‌شاه بود، بعدها به خانواده بصیرالدوله هروی منتقل شد و در نهایت به شهرداری تهران واگذار گردید. این عمارت علاوه بر معماری باشکوه و تزئینات ظریف، شاهد رویدادهای مهمی از جمله وقایع جنگ جهانی دوم بوده است. امروزه، این بنا با نام نگارخانه برگ به‌عنوان یک مرکز فرهنگی و هنری فعالیت می‌کند و می‌توانید همه روزه از ساعت 8 صبح تا 16 عصر از این عمارت به‌صورت رایگان بازدید کنید.

سوالات متداول

تاکنون هیچ نظری ثبت نشده است

مجله گردشگری

مشاهده همه مقالات
امتیاز 5 از 5 | از 100 کاربر