کربلای معلی مساجد مختلف و بسیاری دارد که بازدید از آنها خالی از لطف نیست. برخی از مساجد کربلا قدمت تاریخی دارند. در مسیر پیاده روی اربعین مساجد مختلف و بسیاری قرار گرفتهاند که برای، استراحت و اقامه نماز بسیار مناسب هستند. مساجد، کوبیس، الشهید، سید علی نقی طباطبایی، آقا باقر، حمیدیه، اردبیلیه، عطارین، حاج نصرلله، میرزا شفیع خان و یوسف بحرانی مساجد معروف کربلا هستند.
مساجد کربلا کدامند؟
کربلا شهری زیارتی است که هر ساله زائران زیادی را به خود جذب میکند. علاوهبر زیارت و لذت بردن از فضای صحن امام حسین (ع) میتوانید از مساجد تاریخی و زیبای کربلا هم دیدن کنید. مساجد شهر کربلا همگی زیبا و با قدمت تاریخی بالا هستند که به دست افراد بزرگی ساخته و طراحی شدهاند. این مساجد به شرح زیر هستند:
مسجد کوبیس
مسجد کوبیس در قرن 10 هنگامی که طایفه بزرگ آل کوبیست به کربلای معلی مهاجرت کردند، در محله باب الطاق و درست روبهروی حمام کوبیس ساخته شد.
مسجد الشهید
مسجد الشهید در سال 751 هجری به دست محمد بن مکی العاملی ساخته شد. معنی الشهید، اولین شهید است.
مسجد سید علی نقی طباطبایی
در سال 1220 هجری قمری سید علی نقی طباطبایی دستور ساخت این مسجد را داد.
مسجد آقا باقر
در نزدیکی مدرسه هندی و محله باب الطاق به خواسته آقا باقر البابانی، تاسیس شد. مسجد آقا باقر یک مدرسه دینی است که خود آقا باقر البابانی، رهبر دینی و مسئول آن بوده است.
مسجد حمیدیه
مسجد حمیدیه در خیابان امام حسین قرار گرفته است و در سال 1915 میلادی توسط سلطان عبدالحمید عثمانی ساخته شد.
مسجد اردبیلیه
اردبیلیه جزو مساجد تاریخی و باستانی کربلا و عراق به شمار میرود. از جاده منتهی به حرم ابن حمزه بنای این مسجد دیده میشود. آرامگاه بسیاری از علمای عراق و دیگر کشورهای مسلمان در مسجد اردبیلیه است.
مسجد عطارین
سید علی طباطبایی مالک ریاض در سال 1210 قمری، دستور ساخت مسجد عطارین را داد. محل واقع شدن مسجد عطارین روبهروی مدرسه سلیمیه و بازار بزرگ تجارتی کربلا است.
مسجد حاج نصرلله
در سال 1343 مسجد حاج نصرالله به دستور خودش ساخته شد.
مسجد میرزا شفیع خان
میرزا شفیع خان نخست وزیر ایران، در زمان قاجار وقتی در سال 1309 هجری قمری به کربلا سفر کرد، دستور ساخت این مسجد را داد.
مسجد شیخ یوسف بحرانی
شیخ یوسف بحرانی دستور ساخت مسجد را در محله باب الطاق و در نزدیکی مدرسه هندی داد.