پروفسور سمیعی

زمان مطالعه: 4 دقیقه
بروزرسانی: 1402/12/08
بازدید: 7615

پروفسور سمیعی یکی از مشهورترین جراحان مغز و اعصاب در دنیا است. او با ابداع روش‌های نوین جراحی قاعده جمجمه، کمک برجسته‌ای به سایر جراحان در دنیا کرده و در همین راه افتخارات زیادی را نیز کسب کرده است.

 

پروفسور سمیعی

 

زندگینامه مجید سمیعی از کودکی تا بزرگسالی

پروفسور سمیعی در تاریخ ۲۹ خرداد ۱۳۱۶ در تهران چشم به جهان گشود. پدر او از افراد سرشناس در شهر رشت و مادرش اصالت شیرازی داشت‌. آنها پس از چند سال به شهر رشت بازگشتند و به همین دلیل پروفسور سمیعی تحصیلات خود را در این شهر ادامه داد.

 

زندگینامه دکتر سمیعی

 

تحصیلات پروفسور سمیعی

پروفسور سمیعی در زمان ۱۱ سالگی متوجه علاقه خود به جراحی مغز و اعصاب شد و به همین دلیل تحصیلات خود را در این زمینه ادامه داد. وی بعد از اتمام تحصیلات خود در دبیرستان شاهپور رشت جهت ادامه تحصیلات تکمیلی خود به کشور آلمان رفت‌. سپس در دانشگاه یوهانس گوتنبرگ در شهر ماینتس و در رشته‌های زیست شناسی و پزشکی شروع به تحصیل کرده و موفق شد تا جایزه ویژه وزارت علوم ایران برای دانشجویان مقیم اروپا به عنوان برترین فرد در کسب نمرات بالا را به دست بیاورد.

پروفسور سمیعی که زیر نظر کورت شورمن دوره‌های تخصصی جراحی مغز و اعصاب را شروع کرد، توانست در سن ۳۳ سالگی مدرک بورد تخصصی در این رشته را از کشور آلمان کسب کند. پروفسور از سمت دانشگاه‌هایی مانند ماینتس آلمان و لایدن هلند برای ریاست در زمینه مغز و اعصاب پیشنهاد به همکاری داشت که در سال ۱۳۶۷ به درجه استادی جراحی مغز و اعصاب در دانشگاه پزشکی هانوفر رسید.

 

تحصیلات دکتر سمیعی

 

پروفسور در سال ۱۳۴۹ توانست عنوان دانشیار را کسب کند و معاون دپارتمان جراحی مغز و اعصاب در دانشگاه ماینتس شد و در طول یکسال در این رشته به درجه استادی رسید. در همان سال بود که از سمت کشور ایران به عنوان استادی و ریاست در زمینه رشته جراحی مغز و اعصاب در دانشگاه شهید بهشتی به پروفسور پیشنهاد همکاری داده شد؛ اما ایشان به دلیل فعالیت‌های علمی خود در دانشگاه ماینتس این پیشنهاد را نپذیرفتند. پروفسور مجید سمیعی در سال ۱۳۵۰ شروع به آموزش جراحی میکروسکوپی کرد که بعد از ۶ سال با کمک بنیاد فولکس واگن توانست برای اولین بار آزمایشگاه تمرین جراحی میکروسکوپی کشور آلمان را تاسیس کند.

 

جاهای دیدنی رشت -  لیست محبوب ترین مکان های دیدنی رشت  + عکس و آدرس

 

در سال ۱۳۵۶ پروفسور مجید سمیعی به ریاست جراحی مغز و اعصاب در بیمارستان نورداشتات شهر هانوفر آلمان برگزیده شد. پروفسور سمیعی در سال ۱۳۸۳ موسسه بین‌المللی علوم اعصاب کشور چین را در دانشگاه پزشکی پکن بنا کرد و مدیریت آنجا را به دست گرفت. همچنین ساخت مرکز خصوصی بین‌المللی علوم اعصاب به نام INI در سال ۱۳۶۹ در شهر هانوفر آلمان به شکل جمجمه و مغز‌ انسان از دیگر فعالیت‌های وی در زمینه مغز و اعصاب می‌باشد.

 

میزان تحصیلات پروفسور سمیعی

 

ازدواج دکتر سمیعی

پروفسور سمیعی در سال ۱۳۴۰ به دختر عمو خود "مهشید سمیعی" علاقه‌مند شد. اکنون آنها دارای دو فرزند به نام‌های امیر و امیره سمیعی هستند. امیره سمیعی دختر پروفسور سمیعی در رشته اقتصاد و پسر ایشان امیر سمیعی پروفسور معروف جراحی مغز و اعصاب و معاون مرکز جراحی مغز و اعصاب در آموزشگاه بین‌المللی علوم اعصاب هانوفر فعال می‌باشد.

 

ازدواج دکتر سمیعی

 

جوایز و افتخارات مجید سمیعی

پروفسور مجید سمیعی با فعالیت‌های بی شمار خود جوایز و افتخارات بسیاری را کسب نموده است که در ادامه به شرح آنها می‌پردازیم.

دریافت نشان افتخار از کشور چین

پروفسور سمیعی به دلیل فعالیت‌ها و تلاش‌های بسیار به جامعه پزشکی، عالی‌ترین نشان افتخار دولت چین را در سال ۱۳۸۶ که توسط معاون نخست وزیر چین به او اهدا شد‌ را به دست آورد. طبق تحقیقات پروفسور سمیعی مرگ و میر بر اثر صدمات مغزی در قاره آفریقا حدود ۳ برابر بیشتر از بیماری بر اثر ایدز بوده است. در راه این تحقیقات حدود ۱۰۰ جراح مغز و اعصاب آفریقا به آلمان فرستاده شده و آموزش دیدند و سپس به کشور خود بازگشتند.

 

جوایز و افتخارات دکتر سمیعی

 

پروفسور سمیعی با عنوان جراح مغز سال ۲۰۱۳

مهارت و دقت پروفسور سمیعی در جراحی مغز و اعصاب تاکنون در شخص دیگری مشاهده نشده است‌. به همین دلیل عنوان جراح مغز سال ۲۰۱۳ برازنده پروفسور سمیعی می‌باشد.

دارنده جایزه برترین جراح مغز سال ۲۰۱۴

جایزه برترین جراح مغز در سال ۲۰۱۴ که هر سال فقط به یک پزشک اهدا می‌شود، در سال ۲۰۱۴ به پروفسور مجید سمیعی از سوی آکادمی بین‌المللی جراحان مغز و اعصاب اهدا شد.

اهدا اولین کلید طلایی شهر رشت به پروفسور سمیعی

اولین کلید طلایی شهر رشت توسط شهردار در سال ۱۳۹۳ در طی مراسمی به پروفسور مجید سمیعی اهدا شد. پروفسور سمیعی پس از دریافت جایزه از جوانان رشت تشکر و بیان کرد: "امروز شهردار این کلید طلایی را از طرف شما عزیزان به من داده‌اند. بنده با این کلید می‌خواهم درهای علم و دانش را باز کنم."

اهدا جایزه علمی ایالت نیدرزاکسن آلمان

جایزه علمی ایالت نیدرزاکسن آلمان به جهت قدردانی از فعالیت‌های پروفسور سمیعی در راه پیشرفت جراحی مغز و اعصاب به ایشان اهدا شد.

 

جوایز پروفسور سمیعی

 

فعالیت‌های دکتر سمیعی در ایران

پروفسور سمیعی علاوه بر انجام فعالیت‌های مهم در بعضی از کشورها، فعالیت‌های بسیار ارزشمندی  در ایران نیز انجام داده است. سازمان تامین اجتماعی کشور ایران در سال ۱۳۸۳ ریاست بخش جراحی مغز و اعصاب بیمارستان میلاد تهران را به پروفسور سمیعی واگذار کرد.

دوره‌های آموزشی جامعی که پروفسور سمیعی برای کارکنان دپارتمان برنامه‌ریزی و اجرا کرد باعث شد آن دپارتمان به یکی از بروزترین و پیشرفته‌ترین دپارتمان‌های جراحی مغز و اعصاب تبدیل شود‌.

 

فعالیت های دکتر مجید سمیعی

 

با اعلام پروفسور سمیعی ۳ نفر از پزشکان شهر گیلان برای آموزش‌های دوره PHD و Fellowship به مدت ۲ تا ۳ سال به کشور آلمان اعزام شدند و هزینه‌ آنها از قبل تامین شد.

یکی از اقدامات مهم پروفسور در ایران تاسیس بیمارستانی به اسم سمیعی در شهر رشت است. این بیمارستان با ۴۰۰ تخت خواب در سال ۱۳۸۷ شروع شد‌. در این بیمارستان نه تنها خدمات درمانی، بلکه خدمات پژوهشی نیز صورت می‌گیرد. این بیمارستان در قسمت جراحی مغز و اعصاب با همکاری کشور آلمان همراه خواهد بود.

افتتاح بیمارستانی فوق‌تخصصی علوم مغز و اعصاب با طراحی جمجمه و مغز انسان مشابه مرکز مغز و اعصاب هانوفر آلمان از دیگر اقدامات پروفسور در ایران می‌باشد. این بیمارستان به گفته پروفسور مجید سمیعی در آینده‌ای نزدیک به بزرگترین بیمارستان مرکز مغز و اعصاب در جهان تبدیل خواهد شد.

 

فعالیت های دکتر سمیعی در ایران

 

 دستاوردها

از افتخارات بزرگ پروفسور سمیعی می‌توان به عمل موفقیت‌آمیز بیش از ۱۲۰۰۰ بیمار ایشان اشاره نمود. همچنین رئیس جمهور آلمان غربی به پاس زحمات پروفسور عنوان خدمات درجه یک کشور آلمان را در سال ۱۳۶۷ به ایشان اهدا کرد.

سخن پایانی

پروفسور سمیعی نمونه بارز یک ایرانی موفق در جهان را به ما نشان می‌دهد که با اقدامات و فعالیت‌های بی‌نظیر خود مایه افتخار ایران و ایرانیان است. او توانست با وجود تمامی مشکلات به موفقیتی کم‌نظیر در سطح جهانی برسد و دستاوردهای بزرگی را کسب کند.

 

دستاوردهای دکتر سمیعی

 

 

نظرات کاربران

  • سحر سحر 1402/10/12
    3 نفر پسندیدند
    چرا باید توی سایتتون در مورد پروفسور سمیعی مطلب بذارید؟!

مجله گردشگری

مشاهده همه مقالات
امتیاز 4.1 از 5 | از 101 کاربر