فرودگاه امام خمینی

زمان مطالعه: 4 دقیقه
بروزرسانی: 1402/09/04
بازدید: 2977

یکی از روش‌های جابجایی در کشورهای مختلف استفاده از وسایل حمل‌ونقل مانند هواپیما است. برای این‌ که به هواپیما دسترسی داشته باشیم باید به فرودگاه‌های مختلف مراجعه کرد. فرودگاه امام خمینی یکی از فرودگاه‌های پر رفت‌وآمد و شلوغ شهر تهران بوده و قبل از رفتن به آن باید اطلاعاتی درباره این فرودگاه داشته باشید.

 

فرودگاه امام خمینی

 

درباره فرودگاه امام خمینی

فرودگاه امام خمینی بزرگ‌ترین و مجهزترین فرودگاه کشور شناخته می‌شود. این فرودگاه در مسیر اتوبان تهران به قم و در۳۰ کیلومتری تهران قرار دارد. تمامی پروازهای خارجی تهران از این فرودگاه انجام گرفته و دارای امکانات بسیار زیادی است. فرودگاه امام ۲ ترمینال و ۵ پارکینگ و جایگاه تشریفات اختصاصی دارد.

تاریخچه فرودگاه امام خمینی

پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۴۶ سازمان بین المللی هوانوردی غیرنظامی پیشنهاد ساخت فرودگاه امام خمینی را به ایران داد. دلیل این پیشنهاد استفاده از ظرفیت ترانزیت ایران به کشورهای مختلف اروپایی و آسیایی بود. طرح ساختمان فرودگاه در سال ۱۳۵۱ تصویب و ساخت آن در سال ۱۳۵۶ آغاز شد. قرار بود که این فرودگاه با همکاری یک شرکت آمریکایی ساخته شود اما در سال ۱۳۵۷ و پیروزی انقلاب اسلامی این طرح عمرانی کنار گذاشته شد. در سال ۱۳۷۴ پس از پایان جنگ ایران و عراق ایران به همراه یک شرکت فرانسوی ساختمان فرودگاه را از سر گرفت. اولین فرودگاه در سال ۱۳۸۳ و در روزهای آخر دولت خاتمی به صورت ناقص افتتاح شده است. در زمان دولت نهم تمامی پروازهای بین المللی تهران به فرودگاه امام خمینی منتقل شدند. از سال ۲۰۱۹ این فرودگاه با دو پایانه به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

 

تاریخچه فرودگاه امام خمینی

 

پایانه های فرودگاه امام خمینی

اولین پایانه فعال فرودگاه امام پایانه شماره یک نام دارد. اغلب پروازهای فرودگاه از طریق آن صورت می‌گیرد و سالانه بیش از ۹ میلیون نفر از طریق این پایان سفر می‌کنند. پایانه ترمینال برای پروازهای ورودی فرودگاه امام خمینی است. ترمینال سلام که ترمینال ۲ فرودگاه امام خمینی است ازمدرن‌ترین پایگاه‌های پایانه‌های فرودگاهی در خاورمیانه محسوب می‌شود. این پایانه در سال ۹۸ افتتاح شده و ۵ میلیون نفر ظرفیت داشته و اولین ترمینال هوای هوشمند ایران است. طراحی این پایانه توسط مهندسان ایرانی صورت گرفته است. ابتدا قرار بود که این پایانه به‌عنوان پروازهای حجاج مورد استفاده قرار گیرد اما امروزه همه پروازها از این پایانه هم انجام می‌شوند. مساحت این ترمینال ۵۵ هزار مربع است.

پایانه سوم فرودگاه امام خمینی پایانه ایرانشهر است که قرار است کامل شود. با ساخت این پایانه ظرفیت فرودگاه امام به ۳۰ میلیون نفر افزایش پیدا می‌کند. این پایانه در حال حاضر در فاز تحقیقاتی قرار داشته و پس از ساخت آن پایانه یک به پروازهای داخلی اختصاص خواهد یافت.

بخش های مختلف فرودگاه امام خمینی

فرودگاه امام خمینی بخش‌های مختلفی دارد که برای مسافران ایرانی و خارجی مورد نیاز هستند. از بخش‌های مختلف این فرودگاه می‌توان به جایگاه تشریفات اختصاصی، بخش گذرنامه، گمرک، پست، اورژانس و دیگر بخش‌های آن اشاره کرد.

جایگاه تشریفات اختصاصی فرودگاه امام

جایگاه تشریفات اختصاصی فرودگاه امام خمینی مجهزترین جایگاه اختصاصی در کشور است. در سال ۱۳۹۱ برای استفاده مسافران پروازهای بین‌المللی این مکان در سه طبقه ساخته شد وضعیت این جایگاه دور از ازدحام بودن آن است. در این مکان می‌توان بدون انتظار در فضای آرام و مجلل ایستاده و منتظر پرواز بمانید.

 

جایگاه تشریفات اختصاصی فرودگاه امام

 

بخش گذرنامه

در بخش گذرنامه فرودگاه امام ویزای فرودگاهی برای توریست‌ها صادر می‌شود. امور اداری و بازرگانی مربوط به سفر هم از طریق بخش ویزای امور خارجه در این فرودگاه انجام می‌شوند.

بخش گمرک فرودگاه امام

در بخش گمرک به اموراتی مانند پرنده و حیوانات خانگی و به همراه داشتن کالا و ارز رسیدگی می‌شود.

پست

در قسمت بار فرودگاه قسمتی برای ارسال مرسولات به داخل و خارج از کشور وجود دارد. این قسمت پست نام دارد.

اورژانس فرودگاه امام خمینی

اعزام بیمار به بیمارستان و رسیدگی به مصدومان از جمله فعالیت‌های بخش اورژانس است. بخشی به نام قرنطینه هم برای نگهداری بیماران مبتلا به بیماری‌های خاص در این مکان وجود دارد.

امکانات فرودگاه امام خمینی

در فرودگاه امام خمینی امکانات زیادی وجود دارند. اینترنت رایگان، بانک و صرافی، رستوران‌های مختلف در این فرودگاه برای مسافران داخلی و خارجی فراهم است.

 

فرودگاه امام

 

اینترنت وای فای رایگان

در هنگام تحویل بار می‌توانید از مسئول فرودگاه رمز وای‌فای این مکان را دریافت کنید. در وقت انتظار یکی از بهترین راه‌های سرگرم‌کننده شما استفاده از اینترنت است.

بانک و صرافی

در سالن‌های ورودی و خروجی فرودگاه امام خمینی چندین بانک وجود دارند. در محوطه خروجی فرودگاه هم دستگاه خودپرداز برای دریافت پول نقد وجود دارد.

رستوران و کافی شاپ فرودگاه امام خمینی

از دیگر امکانات فرودگاه امام خمینی می‌توان به رستوران و کافی‌شاپ اشاره کرد. مسافران می‌توانند قبل از پرواز غذای مورد علاقه خود را میل کرده و برای نوشیدن نوشیدنی‌های سرد و گرم به کافی‌شاپ این فرودگاه مراجعه کنند. انواع غذاهای خوشمزه و یا حتی کیک و شیرینی در این مکان‌ها موجود است.

هتل فرودگاه امام خمینی

در فرودگاه بین‌المللی امام خمینی و ضلع جنوبی آن هتلی به نام هتل رمیس وجود دارد‌. این هتل برای مسافرانی که پروازشان نیمه شب یا صبح زود است یک انتخاب مناسب محسوب می‌شود. این هتل ۵ ستاره و بسیار لوکس امکاناتی نظیر اتاق‌های راحت و تجهیزات زیادی شامل سونا، استخر ماساژ و رستوران و کافی‌شاپ دارد.

 

هتل فرودگاه امام خمینی

 

پارکینگ های فرودگاه امام خمینی

۵ پارکینگ مسقف و روباز در فرودگاه امام خمینی وجود دارد. پارکینگ طبقاتی این مجموعه ظرفیت نگهداری بیش از ۱۵۰۰ ماشین دارد و زیر فرودگاه واقع شده است. مسافران می‌توانند با استفاده از آسانسور به پارکینگ مراجعه کنند. پارکینگ‌های روباز شماره ۳ و ۴ ظرفیت نگه‌داری بیش از ۱۰ هزار ماشین را برای توقف‌های چند ساعته و شبانه روزی دارند. این پارکینگ از فرودگاه کمی فاصله داشته و برای رسیدن به آن می‌توان از اتوبوس‌های رایگان داخل فرودگاه استفاده کرد. پارکینگ روباز شماره ۲ فرودگاه امام خمینی ۸۴۰ خودرو را در  خود جای می‌دهد. پارکینگ شماره پنج ظرفیت ۱۲۰۰ خودرو دارد و در زمان پیک سفر در صورت کمبود پارکینگ‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. پارکینگ‌های فرودگاه امام در مجموع ظرفیت پارک ۱۳۰۰۰ خودرو دارند.

نحوه دسترسی به فرودگاه امام خمینی

دسترسی به فرودگاه امام خمینی به دلیل وجود وسایل حمل‌ونقل گوناگون در این فرودگاه به راحتی امکان‌پذیر است. برای رسیدن به فرودگاه می‌توان از تاکسی، مترو و اتوبوس استفاده کرد. می‌توانید با خودروی شخصی نیز به این فرودگاه رفته و خودرو خود را در پارکینگ آن قرار دهید.

استفاده از تاکسی برای رفتن به فرودگاه امام

تاکسی‌های زیادی برای رفت‌وآمد در نزدیک فرودگاه امام وجود دارند. شما می‌توانید در هر ساعت از شبانه‌ روز با یک هزینه رایگان از تاکسی‌های فرودگاه امام خمینی استفاده کنید.

 

تاکسی فروگاه امام

 

مترو فرودگاه

مترو فرودگاه در قسمت خروجی ترمینال است. برای رفتن از مترو تهران به ایستگاه مترو فرودگاه باید در انتهای خط یک مترو تهران پیاده شوید. شما باید خود را تعویض کنید و وارد قطار اختصاصی فرودگاه شوید. اولین قطار در ساعت ۶:۵۰ صبح حرکت می‌کند و آخرین قطار عصر تهران در ساعت ۱۹ و ۱۵ دقیقه حرکت خواهد کرد. رفت‌وبرگشت به فرودگاه از طریق مترو یک ساعت و ده دقیقه طول می‌کشد.

اتوبوس

برای اینکه از طریق اتوبوس به فرودگاه برسید باید به ترمینال شماره ۴ مراجعه کنید. هر یک ساعت یک اتوبوس به سمت فرودگاه می رود.

شرکت های هواپیمایی خارجی

از شرکت‌هایی هواپیمایی خارجی می‌توان به بوتا ایرویز، جرمنیا، فلای دوبی، هواپیمایی امارات، جورجین ایروز، جنوبی چین و... اشاره کرد.

شرکت های هواپیمایی ایرانی

از شرکت‌های هواپیمایی ایرانی می‌توان به ایران ایر، کیش ایر، آسمان، ایران ایر تور، ماهان، معراج، پارس و... اشاره کرد.

سخن پایانی

همانطور که از مطالب بالا متوجه شدید فرودگاه امام خمینی نقش زیادی برای رفت‌وآمد مسافران دارد. این مکان در چند سال اخیر رشد و پیشرفت زیادی داشته است. برای مسافرت به کشورهای خارجی می‌توان با استفاده از پروازهای خارجی و باکیفیت این فرودگاه به هر نقطه‌ای سفر کرد.

تاکنون هیچ نظری ثبت نشده است

مجله گردشگری

مشاهده همه مقالات
امتیاز 4.5 از 5 | از 1139 کاربر