ریشه نام فرودگاه مهرآباد بر گرفته شده از نام روستای مهرآباد است که در گذشته در غرب تهران قرار داشت. البته نام اصلی این روستا ابتدا حسین آباد بوده که از املاک حاج میرزا آقاسی، صدر اعظم محمد شاه قاجار بوده است. بعد ها این روستا به عنوان مهریه به نام عصمت الدوله، دختر شاه زدند و نام روستا به مهرآباد تغییر یافت. فرودگاه مهرآباد (Mehrabad International Airport) با کد یاتا THR و کد ایکائو OIII یک فرودگاه مسافرتی - نظامی است که در غرب تهران واقع شده است. فرودگاه مهرآباد که در سال 1317 شمسی ساخته شده، در حال حاضر با دارا بودن 6 ترمينال مجزا پذيراي حدود 18 ميليون مسافر و گردشگر در طول سال با همکاری حدود 15 شركت هواپیمایی داخلی می باشد. ترمینال شماره 1 و 2 آن به ورود و خروج پرواز های خارجی، ترمینال شماره یک آن مخصوص پرواز های خروجی حج عمره، ترمینال های سه و پنج که تازه تاسیس هستند نیز مختص پرواز های ورودی و خروجی حج تمتع و ورودی پرواز های حج عمره می باشد.فرودگاه مهرآباد همچنین دارای یک برج مراقبت است که ساختمان آن 10 طبقه بوده و 30 متر ارتفاع دارد. این ساختمان از جنس گرانیت و شیشه است. هر یک از طبقات برج مراقبت فرودگاه مهرآباد دارای حدود 120 متر مربع فضای اداری و عملیاتی است.
- ایرلاین های فرودگاه بین المللی مهرآباد
- امکانات بهداشتی و رفاهی فرودگاه بین المللی
- قوانین و مقررات فرودگاه مهرآباد
ایرلاین های فرودگاه بین المللی مهرآباد
هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران، ایران ایر تور، آسمان، ماهان، شرکت هواپیمایی نفت، کیش ایر، قشم ایر، اترک، تابان، سهند، زاگرس، کاسپین، شرکت هواپیمایی سپاهان، آتا، شاهین، معراج.
هر یک از شرکت های هواپیمایی ذکر شده، در ترمینال به خصوصی از فرودگاه مهرآباد فعالیت می کنند. به طور مثال ترمینال شماره یک مخصوص ورود و خروج دو ایرلاین کیش ایر و زاگرس، ترمینال شماره دو مخصوص ورود و خروج ایرلاین های ایرتور، ایران ایر، آتا، معراج، نفت و قشم ایر و همچنین ترمینال شماره چهار مخصوص خروج ایرلاین تابان، ماهان، اترک کاسپین، سپاهان و آسمان می باشد.
امکانات بهداشتی و رفاهی فرودگاه بین المللی
فرودگاه مهرآباد دارای پنج پارکینگ اختصاصی برای خودرو های مسافرین است که دارای ظرفیتی حدود 7000 محل پارک خودرو است.فرودگاه مهرآباد دارای امکانات دیگری همچون بانک، عابر بانک، دفاتر شرکت های هواپیمایی (ایرلاین ها)، دفاتر هتل و فروشگاه های مختلف نیز می باشد. همچنین هر یک از ترمینال های فرودگاه مهرآباد شامل یک سری امکانات است، که هر یک را به تفکیک ترمینال ذکر می کنیم.
- ترمینال شماره یک فرودگاه مهرآباد : کافی شاپ، رستوران، سالن های عمومی، غرفه کتاب و نماز خانه.
- ترمینال شماره دو فرودگاه مهرآباد : کافی شاپ، رستوران، سالن های عمومی، سالن ترانزیت، فست فودی، غرفه کتاب و نماز خانه.
- ترمینال شماره چهار فرودگاه مهرآباد : کافی شاپ، رستوران، سالن های عمومی، سالن ترانزیت، فست فودی، سالن انتظار، غرفه کتاب و نماز خانه.
- ترمینال شماره شش فرودگاه مهرآباد : بوفه (فروش نوشیدنی های سرد و گرم)، کافی شاپ، رستوران، سالن های عمومی، سالن ترانزیت، فست فودی، سالن انتظار، غرفه
- کتاب و نماز خانه.
قوانین و مقررات فرودگاه مهرآباد
- مسافران باید یک ساعت قبل از پرواز خود را به فرودگاه مهرآباد برسانند چون زمان پذیرش مسافر حدود 20 دقیقه قبل از پرواز به پایان می رسد.
- در فرودگاه مهرآباد بردن برخی از وسایل به داخل هواپیما منع قاونی دارد. برخی از وسایل ممنوعه شامل سلاح سرد، سلاح گرم، مواد قابل اشتعال، انواع مهمات و انواع اسپری هستند.
- برای پرواز های داخلی که در فرودگاه مهرآباد برگزار می شود، حداکثر 20 کیلو گرم بار می توانید به طور رایگان داخل هواپیما بگذارید.
- در همه پرواز های فرودگاه مهرآباد کیف دستی که همراه خود به داخل هواپیما می برید می تواند حداکثر 4 کیلو گرم وزن داشته باشد.
- خانم های باردار با ارائه گواهی پزشکی می توانند تا 32 هفتگی پرواز های کوتاه مدت داشته باشند.
- در همه پرواز های فرودگاه مهرآباد سیگار کشیدن ممنوع است.
- از دیگر قوانین فرودگاه مهرآباد این است که افراد مبتلا به بیماری های خاص باید قبل خرید بلیط با پزشک خود مشورت کنند تا در صورتی که سفر هوایی برایشان مضر است، از آن پرهیز کنند و در غیر این صورت باید گواهی پزشکی شما توسط شرکت هواپیمایی تایید شود.